Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
yariksom
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
Rex
Member

Повідомлення

Непогано. Але все рівно - Магікан якось надійніше і авторитетніше.
З іншого боку - по версії прошивки і серійному номеру можна опосередковано визначити підробку навіть без цієї фічі софтини.
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Я б більше довіряв цю задачу офіційній утиліті від Samsung.
gregory_amd
Member

Повідомлення

yariksom: 19.05.2026 10:56 Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
Питання попиту. Користувач що побачить навіть непоганий чайна ссд та поруч врай цікаво привабливий за ціною самсунг - купить перше, думаючи що купує друге :D
waryag
Member

Повідомлення

yariksom: 19.05.2026 10:56Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
Сьогодні підробки практично не поступаються, а завтра виробник вирішить зекономити і поставить сміттєве залізо. А продаван продасть за тією ж ціною (або накрутить до оригіналу).
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

gregory_amd
Скорее купит первое просто из за цены, ибо и так всё дорого
username_1
Member

Повідомлення

Rex: 19.05.2026 11:06 Але все рівно - Магікан якось надійніше і авторитетніше.
Он не поддерживает многие ОЕМ ССД Самсунг, которые стоят в ноутбуках с завода.

Самсунг может выпустить новую прошивку для такого ссд в ноутбуках, но если производитель ноутбука не выложит ее (а многие производители ноутбуков вообще не обновляют драйверы на сайте), то в ноуте ССД так и будет со старой прошивкой. У меня так. Даже не знаю, как обновить. Чатботы советуют не лезть, если производитель ноутбука не выложил новую версию.
FirstTDM
Member

Повідомлення

yariksom: 19.05.2026 10:56Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
Полезная функция, но еще надежнее родной Magician
yariksom: 19.05.2026 10:56Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
Подделки очень сильно проигрывают по скорости - в некоторых тестах могут проскочить "красивые циферки", но в реальной работе - тормоза заметны... про надежность и гарантию даже думать не хочу...
KimRomik
Member

Повідомлення

так буде погано продаватись, тому що Гнусмас це узнаваємий бренд
ти бачиш якогось нового ноунейм виробника і ти типа такий "фу! китайщина!", тоді як при Гнусмасі ти береш зразу не задумуючись
hohlid19
Member

Повідомлення

смысл от проги, если ты уже купил ССД? Недобросовестный продавец подделку не примет обратно, найдет до чего додраться :rotate:
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Молодці. Magician не бачив в мене ссд через зовнішній юсб карман, ця програма бачить. Тому можна підключити і швидко перевірити у разі потреби :up:
Kullerok
Member

Повідомлення

Ну если бы поделки реально были бы так хороши. Все бы их и покупали. Но чета я такого хайпа не наблюдаю. :gigi:
yariksom
Member

Повідомлення

KimRomik: 19.05.2026 11:18
так буде погано продаватись, тому що Гнусмас це узнаваємий бренд
ти бачиш якогось нового ноунейм виробника і ти типа такий "фу! китайщина!", тоді як при Гнусмасі ти береш зразу не задумуючись
Нічого подібного, глянь на мою конфігурацію, ссд, я купив Максун якийсь, його навіть на сайті цього китайського виробника немає :gigi:
shnok
Member

Повідомлення

yariksom: 19.05.2026 10:56 Предлагаю обсудить Утиліта CrystalDiskInfo 9.9.0 навчилася визначати підроблені SSD Samsung
Якщо б у них все було так чудово, вони б не підробляли самсунг

Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
hohlid19: 19.05.2026 11:21 смысл от проги, если ты уже купил ССД? Недобросовестный продавец подделку не примет обратно, найдет до чего додраться :rotate:
В тому щоб людина як мінімум розуміла , що можлива невідповідність швидкості запису, читання. Притому є інші способи розпізнати підробку ще до купівлі
Tyler
Member

Повідомлення

У мене ситуація цікава була і досі є з офіційним 990 pro 4TB. Візуально це 200% оригінал, наліпку зняв - всі компоненти як в оригіналі, контролер. Всі проги все норм розпізнають, всі 4 реальних ТВ на місці. На старому Маджишені все нормально розпізнавалось, оновив прошивку ссд, включав всякі приколямбаси. Потім оновив Маджишен на новий, там і інтерфес переробили і все на світі і тепер мій ссд розпізнається як не оригінал. Задовбавши ші прийшов до висновку що коли ставив ссд в вінду - воно якось криво встало з програмною прокладкою яка заважає Маджишену считувати нормально дані з ссд. Сто разів вже сумнівався в оригінальності свого диску, виймав, оглядав, перевіряв всюди - ну оригінал жеж. Поставив новий крістал діск інфо і там теж все нормально. От сиджу я, читаю як люди пишуть "Ну це ж офіційний Маджишн, до нього більше довіри". Ага, я вже зіткнувся з певними костилями вінди і цим прекрасним софтом, едина задача якого - шити нову прошивку на ссд. Таке життя.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Tyler: 19.05.2026 12:01Потім оновив Маджишен на новий, там і інтерфес переробили і все на світі і тепер мій ссд розпізнається як не оригінал.
Да всё что угодно бывает - от временных глюков самого Magician до сбоев на серверах Samsung, от зачем-то включенного RAID в биосе до сторонних (от Intel/AMD) NVMe драйверов... Бывало такое иногда - справедливости ради на чистой винде с дефолтным биосом Magician всегда корректно работает.
evenmore
Member

Повідомлення

hohlid19: 19.05.2026 11:21 смысл от проги, если ты уже купил ССД? Недобросовестный продавец подделку не примет обратно, найдет до чего додраться :rotate:
Навскидку вижу один сценарий использования.
При покупке б/у можно проверить диск через юсб карман, даже на почте. Родная утилита при таком подключении диск не распознает, а cdinfo может.
Родная утилитап вообще капризная - не работает без интернета, не работает не некоторых проприетарных контроллерах в ноутах или без необязательных драйверов pci, требует перезагрузки и т.п.

Правда по элементам на плате распознавать ещё проще и надёжнее, но визуально работоспособность не проверить.
Hiden
Member

Повідомлення

мне друг скинул как то ссылку на али на самсунг, который был почти в 2 раза дешевле, я ему говорю - такого быть не может.
глянул, и куча отзывов положительных, оригинал, все супер и т.д., пока не нашел один коммент с фото внутри диска : фуфел, чипы левые, не оригинал
kairo
Member

Повідомлення

Бо очевидно, що виробник підробних дисків десь зекономив, щоб продавати їх дешевше за оригінал. Як мінімум, гарантія на такі диски відсутня.
SERGBILL
Member

Повідомлення

yariksom: 19.05.2026 10:56 Так якщо вони практично не поступаються і дешевші то пора їх під новим брендом масово випускати.
ці підробки вже давно можуть бути на ринку під іншими китайбрендами, але якщо наліпка "Samsung" збільшує продажі, то чому б неї не скористатися. Виходить охват і тих хто не проти китаю і тих хто любить Samsung але не дуже розбірливий.
Відповісти