Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.05.2026 12:00 Тобто кожен має принаймі один свій, і в черзі стояти не треба
Та ніхто в черзі і не стоїть.
В жінки ноут є (стоїть стаціонарно на кухні 99% свого часу і стирчить в розетці), в малого шкільний хромбук (користується тиждень через тиждень на шкільних заняттях), я ПК чіпаю ввечері пограти. Іноді щось пошукати в тирнеті (жінка так само).
Повалятись на дивані гортаючи тіктоки-рілси-ютубчик, або щось почитати - смартфонів цілком достатньо. Повністю закривають потреби.

Стосовно ПК, і одночасного користування - у мене налаштовано "мультірум", малий у себе в кімнаті на ньому може грати в іграшку зі звуком з вбудованої аудіо системи монітора, я в цей час можу дивитися кіно з компа. Не вбудованим плеєром ТВ DLNA, а саме плеєром компа з виводом картинки на ТВ та звуком на звукову карту і далі оточуючий звук на аудіосистему з керуванням плеєра за допомогою лінтяйки. Можу і по DLNA вбудованим плеєром, але то не цікавий стерео звук з телевізора...

Так що немає конфлікту інтересів. Домашній "мультимедіа-сервер-розважальна_станція" задовольняє усі потреби. І в такому сценарії вона мігрує як мінімум 4 останні апгрейди заліза.

Тож дивлячись на ARM та його прогрес, бачу лише або крок в бік відносно поточного профільного ПК, або взагалі назад по загальній сукупності факторів мого "use case".
denon312
Member

Повідомлення

Gold_Star: 16.05.2026 22:03 Ви дуже наївні. Кидайте не хайпові заголовки, а відео з оглядом конкретного девайсу - подібні я сюди кидав і не отримав жодного мінусу
Проблема пацієнта що він страється виїхати на хайпі, бо старий і не цікавий (помішаний на ватах і синтетиці бо в реальному житті це єдине що він може якось контролювати).
Єдина забава для нього це закинути контроверсійний хайп в надії що тут буде якась дискусія, і він як той наркоман отримує кайф від того як його поливають брудом.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alex Saraphin: 17.05.2026 12:49 як там робота в redstone?
це ви про що взагалі?
Z440_User: 17.05.2026 12:52Тож дивлячись на ARM та його прогрес
ви нічого не зробите своїм запереченням
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.05.2026 09:52 мені на них все одно. Як і на М2
тоді абсолютно аналогічно: ваші заміри є "неправильними", упередженими і нікчемними :dontknow:
я сумніваюсь. Також навантаження на 4 потоки по ядрам робить ОС. Я сумніваюсь що вона це зробить на 2 ядра + НТ. Я думаю вона розподілить на 4 ядра
на windows/linux додаток може програмно задавати affinity через відповідні API, вчить мат. частину
я думаю ви втратили нитку розмови. Прослідкуйте ваше повідомлення, моє і тоді зрозумієте.
і не потрібно мене звинувачувати в тому, що робить Епл
я от не думаю, а знаю, що вам невідоме значення слова маргінальний
це вузько-спеціалізований проф софт. Наприклад на Лінукс - я впевнений що це теж не все працює, а тим більше на ХромОС - але спокійно на цьому є десктопи, і ніхто не бігає і не звинувачує що це не може називатись десктопом, бо якась програма від Васяна з під Доса з 1990 року не паше
з 99.5% ймовірністю будь-яке залізо/контролер/програматор яке ви купите - буде працювати на windows/x86, це і є визначеннмя десктопу та концепцією IBM PC.
додаємо CAD/САПР - і це буде робочою станцією.
додаємо ігри - отримуємо абсолютно універсальний інструмент для всього.

в той час ваші закрити, одноразові, яблучні поробки - виключно для того, що яблуко дозволило запускати, тож ніколи не були повноцінним десктопом і не будуть :dontknow:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 17.05.2026 19:31на windows/linux додаток може програмно задавати affinity через відповідні API, вчить мат. частину
звичайно що знаю. Дуже погана практика - просто відкрийте Task Manager і гляньте скільки там потоків. А тепер уявіть що вони всі прибиті до ядер
Коли буде відповідь як система автоматично розподілить по ядрам навантаження на 4 ядра?
dext: 17.05.2026 19:31я от не думаю, а знаю, що вам невідоме значення слова маргінальний
що вам знову потрібно пояснювати? загадковий ви наш
dext: 17.05.2026 19:31з 99.5% ймовірністю будь-яке залізо/контролер/програматор яке ви купите
скільком % користувачів це потрібно?
dext: 17.05.2026 19:31 додаємо CAD/САПР - і це буде робочою станцією.
до прикладу AutoCAD - є, і що? будте хороше залізо - софт підтягнеться. Залізо вже є, софт скоро буде.
dext: 17.05.2026 19:31 додаємо ігри - отримуємо абсолютно універсальний інструмент для всього.
певний прогрес також є. Але люди купують ігрові приставки
dext: 17.05.2026 19:31яблучні поробки - виключно для того, що яблуко дозволило запускати
що саме мені не дозволяє запускати?
Alex Saraphin
Junior

Повідомлення

yuriy_dd: 17.05.2026 18:57це ви про що взагалі?
я про твою роботу в компанії redstone, світ тісний)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alex Saraphin: 17.05.2026 21:50 я про твою роботу в компанії redstone, світ тісний)
я не працюю в такій компанії, я навіть про неї не знаю
я знаю що ви не готові відповідати за свої слова
і замість того щоб говорити по темі розмови, ви знову пробуєте переходити на особистості
Alex Saraphin
Junior

Повідомлення

yuriy_dd
а чому відгуки на гугл картах кажуть зворотнє?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alex Saraphin: 17.05.2026 22:56 а чому відгуки на гугл картах кажуть зворотнє?
я не знаю про що ви. Тут вже одне хотіло щось на мене повісити. Правда я його ще давніше заблокував відразу як взнав що воно мале

Відправлено через 35 хвилин 17 секунд:
що він каже?

Відправлено через 26 хвилин 50 секунд:
вони що всі зговорились таке погане писати про х86?

хтось хоче купувати таке дороге і таке погане?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.05.2026 00:08
Alex Saraphin: 17.05.2026 22:56 а чому відгуки на гугл картах кажуть зворотнє?
я не знаю про що ви. Тут вже одне хотіло щось на мене повісити. Правда я його ще давніше заблокував відразу як взнав що воно мале

Відправлено через 35 хвилин 17 секунд:
що він каже?

Відправлено через 26 хвилин 50 секунд:
вони що всі зговорились таке погане писати про х86?

хтось хоче купувати таке дороге і таке погане?
Да всем нам наплевать что обзоршики говорят об райзере и аленваре (они не про х64 архитектуру а про производителя ноутбуков, или у вас с епл/арм понятия уже стёрлись ) , хто захочет тот купит .
Юрий вы далеки от реальности , в других странах люди болие платежеспособны и кому надо те купят не переживайте (или вы завидуете?) :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 18.05.2026 01:01Да всем нам наплевать что обзоршики говорят
ви не зрозуміли - макбуки стали (чи вже давно були) кращими, але навіть дорогі - стали дешевшими

макбук ейр 15, 8 годин роботи, сів на 38%:
спойлер
Battery 260518-1.png
Battery 260518-2.png
хто хоче поділитись подібними на своїх ноутах? у когось є краще?

Дуже прикольно працює автоматична яскравість - сонце починає світити яскравіше - і екран автоматично теж піднімає
навіть і не знаю чи на х86 таке є, у моїх усіх попередніх - не було
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.05.2026 09:31Дуже прикольно працює автоматична яскравість - сонце починає світити яскравіше - і екран автоматично теж піднімає
Не розумію як це може залежати від архітектури процесора :-/
у моїх усіх попередніх - не було
Треба було брати там де було, якщо потрібно. На відміну від єпла, інші виробники мають набагато більший вибір різноманітних моделей і завжди можна обрати те що тобі підходить.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.05.2026 20:47до прикладу AutoCAD - є, і що? будте хороше залізо - софт підтягнеться. Залізо вже є, софт скоро буде.
А оце скоро буде в цьому десятилітті? :rotate: Бо епл досі всю свою продукцію проектує в кадах на вінді на х86 і далеко не в автокаді, макос арм тільки для розробки софту юзається :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 09:31Дуже прикольно працює автоматична яскравість - сонце починає світити яскравіше - і екран автоматично теж піднімає
Село відкрило для себе технології :rotate: Ти прям дуже відстала людина, бо я пам'ятаю ноути ще на сандібрідж з автояскравістю, а це 2011 рік десь, можливо там навіть кор2дуо були, те що в усіх твоїх попередніх ноутах на вінді не було автояскравості тільки доказує що ти великий любитель дно комплектацій подешевше, а то й б/в :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Grava: 18.05.2026 09:46 Не розумію як це може залежати від архітектури процесора :-/
просто приємний бонус
Grava: 18.05.2026 09:46На відміну від єпла, інші виробники мають набагато більший вибір різноманітних моделей і завжди можна обрати те що тобі підходить
досить сильно потрібно напружитись, що вибрати і щоб все було і якісне. Наприклад для LVladislavchik - це проблема. З макбуками значно легше - ви точно впевнені що все якісне
А якщо ще й захотіти с пасивним охолодженням - то що би порекомендували?
LVladislavchik: 18.05.2026 10:13А оце скоро буде в цьому десятилітті?
це залежить від виробників софту, до чого тут АРМ чи Епл?
LVladislavchik: 18.05.2026 10:13Бо епл досі всю свою продукцію проектує в кадах на вінді на х86 і далеко не в автокаді
ваша злоба на Епл - що вони ще й Када - не зробили? Якщо вони зроблять - це зробить вас щасливішим?
LVladislavchik: 18.05.2026 10:13бо я пам'ятаю ноути ще на сандібрідж з автояскравістю, а це 2011 рік десь, можливо там навіть кор2дуо були, те що в усіх твоїх попередніх ноутах на вінді не було автояскравості
було багато і навіть дорогих ноутів, але не було авто-яскравості. Може хтось з присутніх вкаже модель свого ноута в якого є авто-яскравість?
а як щодо технології True Tone? Теж маєте?

Відправлено через 9 хвилин 30 секунд:
LVladislavchik: 18.05.2026 10:13Село відкрило для себе технології
це спроба образити. Може тому що на більше ви не здатні? Що там з автономністю? Свої результати я викладаю.
Може ви своїми похвалитесь? Може інші фанати х86 - покажуть як у них все чудово?

Відправлено через 28 хвилин 11 секунд:
до прикладу ноутбук HP ProBook 4 G1i 16” - має авто-яскравість?

Відправлено через 4 хвилини 59 секунд:
LVladislavchik: 18.05.2026 10:13бо я пам'ятаю ноути ще на сандібрідж з автояскравістю, а це 2011 рік десь
а як простий користувач може обрати ноут з авто-яскравістю? що потрібно обрати на відомих сайтах вибору:
https://hotline.ua/ua/computer/noutbuki-netbuki/
https://ek.ua/ua/list/298/
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.05.2026 11:29досить сильно потрібно напружитись, що вибрати і щоб все було і якісне. Наприклад для LVladislavchik - це проблема. З макбуками значно легше - ви точно впевнені що все якісне
А якщо ще й захотіти с пасивним охолодженням - то що би порекомендували?
Для мене це не є проблема, я захотів спробувати епл щоб зрозуміти для себе за що його хвалять, поки прям єдиний вагомий плюс це відсутність розряду в режимі сну, закрив кришку і ноут на наступний день сів максимум на 1%, магсейф ще можна в плюси записати, автономність при помірному навантаженні сумнівна, решта +- середнє по палаті, від пасиву більше мінусів чим плюсів, плюс ти досі нам доказуєш що якщо вентилятор в ноуті є, то він крутиться постійно і ще й оберти якісь гігантські і батерею нещадно садить, це побрехеньки :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 11:29це залежить від виробників софту, до чого тут АРМ чи Епл?
Ну ти ж кажеш що софт ось ось буде, треба тільки почекати, скільки ще чекати? :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 11:29ваша злоба на Епл - що вони ще й Када - не зробили? Якщо вони зроблять - це зробить вас щасливішим?
Це не злоба, це констатація факту, без костилів у вигляді віндовса та х86 воно не може самостійно існувати :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 11:29було багато і навіть дорогих ноутів, але не було авто-яскравості. Може хтось з присутніх вкаже модель свого ноута в якого є авто-яскравість?
а як щодо технології True Tone? Теж маєте?
Huawei Matebook 2020 AMD edition, Dell XPS 9320 Plus, в обох автояскравість та аналоги true tone, в багатьох інших виробників теж воно є, не шарю тільки яким боком воно до прогресу :rotate: Недавно ти нам тут розпинався про неймовірний макбук нео, в якому нема true tone і тебе це не хвилювало :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 11:29це спроба образити. Може тому що на більше ви не здатні? Що там з автономністю? Свої результати я викладаю.
Може ви своїми похвалитесь? Може інші фанати х86 - покажуть як у них все чудово?
Ну де ти бачиш тут образи? Це констатація факту, бо ти крім епла ніц не бачиш, але при цьому нас називаєш фанатиками х86 :rotate:
По тестам в мене все збігається +- з виданням notebook-check, яке одобрене тобою, які претензії? Тут більше до тебе претензії, бо ми не можемо контролювати яку ти яскравість використовуєш чи яку тобі яскравість по датчику виставляє ноут, можна в теорії на вихідних просто на робочому столі чи на ютубі заміряти при фіксованій яскравості щоб верифікувати твої резульльтати, правда, що це дасть не знаю, для мене це малоймовірний спосіб використання, а ти свою репутацію дурного клоуна вже всерівно не очистиш :rotate:
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.05.2026 12:03якщо ще й захотіти с пасивним охолодженням - то що би порекомендували?
Не цікавлюся моделями що тротлять з заводу.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.05.2026 12:03до прикладу ноутбук HP ProBook 4 G1i 16” - має авто-яскравість?
візьми партнамбер і забий на сайті hp, будеш знати чи є конкретно в твоїй комплектації автояскравість :rotate:
yuriy_dd: 18.05.2026 12:03а як простий користувач може обрати ноут з авто-яскравістю? що потрібно обрати на відомих сайтах вибору:
https://hotline.ua/ua/computer/noutbuki-netbuki/
https://ek.ua/ua/list/298/
ну яким боком відсутність фільтрів на ек та хотлайні стосуються твоєї ліні чи товстолобості (то вже сам вибери, а то скажеш що ображаю)? Береш партнамбер і дивишся на сайті виробника, умовно відсутність true tone в макбуці нео ти теж по хотлайну та ек не оприділиш, треба на сайт виробника йти, роблю висновок що все ж ти товстолобий троль :rotate:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Ех
Як же круто, коли не приходять звідси сповіщення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 18.05.2026 12:15поки прям єдиний вагомий плюс це відсутність розряду в режимі сну, закрив кришку і ноут на наступний день сів максимум на 1%
у мене спочатку сів на 10%, потім поставив останю ос, воно постояло, ніби зараз не так сідає - раз за 2 доби як було на 100 так і залишилось, інший десь на 3% сіло
LVladislavchik: 18.05.2026 12:15автономність при помірному навантаженні сумнівна
у мене до порівняння є HP ProBook 4 G1i 16 (ціна десь до 40к грн), автономність 6 год - при чому я майже нічого не робив, він був просто включений і я іноді на ньому щось дивився. Ви реально вважаєте що це можна порівняти з 8 год і сів на 38%?
може ви щось не так кажете?
LVladislavchik: 18.05.2026 12:15 Ну ти ж кажеш що софт ось ось буде, треба тільки почекати, скільки ще чекати? :rotate:
це залежить виключно від виробників софта і к-ті користувачів. Хороше залізо вже є
LVladislavchik: 18.05.2026 12:15 Це не злоба, це констатація факту, без костилів у вигляді віндовса та х86 воно не може самостійно існувати :rotate:
а те що всі смарти на АРМ - то можна сказати що без АРМ - у нас би не було таких смартів як є зараз? А були би пічки, з аком в рюкзаку
LVladislavchik: 18.05.2026 12:15Huawei Matebook 2020 AMD edition, Dell XPS 9320 Plus, в обох автояскравість
точно я згадав - "Adaptive Brightness" - в мене точно в якомусь було, що воно постійно мерехтіло то вгору то вниз, і я шукав як це лайно відключити
так ось - у макбуці працює коректно, відключати бажання нема
LVladislavchik: 18.05.2026 12:15Недавно ти нам тут розпинався про неймовірний макбук нео, в якому нема true tone і тебе це не хвилювало
так це самий дешевий
LVladislavchik: 18.05.2026 12:15Тут більше до тебе претензії, бо ми не можемо контролювати яку ти яскравість використовуєш
ще раз кажу - автоматичну. Освітленість звичайна як у квартирі. Вікна відкриті - сонце світить то в день без ламп.
LVladislavchik: 18.05.2026 12:15а ти свою репутацію дурного клоуна вже всерівно не очистиш
ну довести щось мені не можете, знань у вас доволі мало, але думаєте що образами ви стаєте розумнішим.
Grava: 18.05.2026 12:17 якщо ще й захотіти с пасивним охолодженням - то що би порекомендували?
Не цікавлюся моделями що тротлять з заводу.
мій макбук ейр в роботі найбільше було 42 градуси. На голі ноги не поставиш - він дуже холодний.
це образа. Ви не можете без них?
LVladislavchik: 18.05.2026 12:28візьми партнамбер і забий на сайті hp, будеш знати чи є конкретно в твоїй комплектації автояскравість
але я хочу знати до того як куплю. Хоча я вже знаю що це за лайно - так що все одно, на віндовс краще самому вручну.
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.05.2026 12:47мій макбук ейр в роботі найбільше було 42 градуси. На голі ноги не поставиш - він дуже холодний.
Якщо робота не навантажує проц то нічого дивного. В мене більшість моїх ноутбуків працювали у пасиві 99% часу. Але мене цікавить саме поведінка під навантаженням.
Відповісти