Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

лол тіп тупо перечисляє всі топові ноутбуки з вінслопом
до того ж ми не враховуємо те, що макбуки і вінслоп машини не однакові за функціоналом, ті ж самі ігри і інженерний софт і встановлення ос окрім вінслопу на х86 машинах
квалкоми в реальних задачах повільні бо нічого під них не роблять

на засирання вінслопу одна відповідь - став лінукс

11:34 ЛОЛ ВІН САМ КАЖЕ ЩО Є ХОРОШІ ПРОПОЗИЦІЇ НА ВІНСЛОП НОУТБУКИ
Gold_Star
Member

Повідомлення

Навіщо коментувати те, чого він сам не дивиться? :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Gold_Star: 16.05.2026 16:54Навіщо коментувати
щось буде по темі від вас? процес усвідомлення на скільки ви не праві - як просувається?
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.05.2026 20:12щось буде по темі від вас? процес усвідомлення на скільки ви не праві - як просувається?
Усвідомте те що рекомендації з вашого ютубу нікому не цікаві, або створіть окрему тему для продукції Apple
Z440_User
Member

Повідомлення

Чому в цій темі лише Apple?
Де новини про прогрес ARM проців інших виробників?
Де приклади пристроїв на ARM що можна купити на умовній "розетці" щоб перелізти на arm з умовного інтела 14ххх чи умовного райзена 5 5500?
Де прогрес в ARM?
Не прогрес Apple.

Хочу новий десктоп на ARM з dual boot Linux+Windows, ок, згоден лише Linux. Щоб з відеокартою, ААА іграми, звукову карту, купу дисків (бо комп файлопомийка домашня за сумісництвом).
Що може запропонувати ринок на десктоп за ціною машини на сучасному Ryzen/Intel + DDR5? Щоб взяти мамку+озу+цпу+охолодження+бж і закинути на цю платформу все інше зі старого пк?
Де прогрес ARM в цьому напрямку?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Gold_Star: 16.05.2026 20:30Усвідомте те що рекомендації з вашого ютубу нікому не цікаві
давайте свої. Я даю тих ютюберів - які доволі популярні і мають аудиторію
Gold_Star: 16.05.2026 20:30або створіть окрему тему для продукції Apple
ця тема є для АРМ, але так вийшло що поки найкращі це М проци
Z440_User: 16.05.2026 20:51Де приклади пристроїв на ARM що можна купити на умовній "розетці" щоб перелізти на arm з умовного інтела 14ххх чи умовного райзена 5 5500?
є Квалком, я давав. Оглядів багато, до прикладу - що я зауважив - одно-потік у СБ 2024 - десь 150, що дуже багато:

Z440_User: 16.05.2026 20:51Де прогрес в ARM?
тут один х86 фанат відкопав аналітичний звіт, я робив його аналіз - можете пошукати, заодно свою думку скажіть - чи є прогрес чи нема:
https://www.marketgrowthreports.com/mar ... ket-115030

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Z440_User: 16.05.2026 20:51Хочу новий десктоп на ARM з dual boot Linux+Windows, ок, згоден лише Linux
нема ще всього що ви хочете. Напевне через те що таких як ви - дуже мало, вас легше проігнорувати
збирайтесь до купи, пишіть виробникам що ви готові купити хоча би 1 млн таких пристроїв

з останього маю доволі не дешевий ноут HP ProBook 4 G1i 16 на якомусь Intel Core Ultra - чи 5 чи 7, майже нічого не робив, просто іноді дані дивився, так ось на 60% заряду батареї він каже що ще зможе пропрацювати 4 год, це нормально?
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.05.2026 21:38Я даю тих ютюберів - які доволі популярні і мають аудиторію
Тобто зливні бачки
yuriy_dd: 16.05.2026 21:38ця тема є для АРМ, але так вийшло що поки найкращі це М проци
Найкращі в чомусь не значить у всьому. Розбавляйте тему опенсорсом - там достатньо прогресу, щоб не залишатись обмеженим в курсі подій
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd, мене ноути не цікавлять взагалі.
Якщо я візьму ноут, то користування буде таким:
100% часу в розетці, з підключеним монітором та периферією, постійний uptime без сну та іншого, переміщення півметра на столі ліворуч/праворуч щоб витерти пил під ним.

Snapdragon можна на десктопі?
Ну там мамку з 2 NVMe + 4...6 SATA + PCIe x16 + PCIE x1 + озу хрін з ним, згоден на розпаяні 64ГБ DDR5 або швидше.
Є щось таке? Головне щоб воно було співставне по вартості та потужності з аналогічним залізом від х86.

Ні, не можна? А що можна аналогічне за вартістю та потужністю?

Apple не підходить, там немає слотів та портів і туди не можна Linux/Windows.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Gold_Star: 16.05.2026 21:51Тобто зливні бачки
це ви маєте довести, а також дайте огляди які цікаві на вашу думку
Gold_Star: 16.05.2026 21:51Найкращі в чомусь не значить у всьому
звичайно, в іграх - повний злив
Gold_Star: 16.05.2026 21:51Розбавляйте тему опенсорсом
вперед! слабо?

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Z440_User: 16.05.2026 21:53не підходить
вам нічого не підійте, залишайтесь на х86. Я наприклад спокійно користуюсь х86, але також і АРМ - і точно вам скажу що АРМ всі мої потреби не закриває (поки). Але те що він може - це вже значно краще за х86
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.05.2026 21:38 нема ще всього що ви хочете.
А коли з'явиться? Де прогрес? З 2015р чекаємо, з перших амперів.
yuriy_dd: 16.05.2026 21:38 Напевне через те що таких як ви - дуже мало
Гадаю що тільки на цьому профільному форуму багацько бажаючих помацати цікавинки було б, а в рамках загального світу і того більше...
Виходить багато народу ігнорують...
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.05.2026 21:38з останього маю доволі не дешевий ноут HP ProBook 4 G1i 16 на якомусь Intel Core Ultra - чи 5 чи 7, майже нічого не робив, просто іноді дані дивився
Ви не ті залізяки тестуєте для автономності. Дивіться щось з останніх 4 нм райзенів

Отправлено спустя 4 минуты 9 секунд:
yuriy_dd: 16.05.2026 21:55це ви маєте довести, а також дайте огляди які цікаві на вашу думку
Ви дуже наївні. Кидайте не хайпові заголовки, а відео з оглядом конкретного девайсу - подібні я сюди кидав і не отримав жодного мінусу
yuriy_dd: 16.05.2026 21:55вперед! слабо?
Ви вже дорослий хлопчик, самі справитесь :)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 16.05.2026 21:57А коли з'явиться? Де прогрес?
прогрес в тому що проц від айфона з 2024 - швидший за всі х86
але вам це бачити не хочеться
тому насолоджуйтесь х86
Z440_User: 16.05.2026 21:57Гадаю що тільки на цьому профільному форуму багацько бажаючих помацати цікавинки було б, а в рамках загального світу і того більше...
маркетологи це би побачили, і всі хочуть заробити. Але насправді ви дуже не праві
Gold_Star: 16.05.2026 21:59 Ви не ті залізяки тестуєте для автономності. Дивіться щось з останніх 4 нм райзенів
я тестую що маю. Давайте свої тести. Наприклад те що ви радите - 4 нм райзенів
з того що я знаю - АМД 395+ гірший по енерго-ефективності в 4 рази
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.05.2026 21:55 вам нічого не підійте, залишайтесь на х86. Я наприклад спокійно користуюсь х86, але також і АРМ - і точно вам скажу що АРМ всі мої потреби не закриває (поки). Але те що він може - це вже значно краще за х86
Ну мені вдома від пк потрібно:
ftp+samba+dlna для домашнього файлозвалища (кіно+музика+ігри+install+сімейне фото/відео);

torrent та dc++;

перегляд кіно+музика+фото;

вебсерфінг;

Ігри (98% всього мого домашнього користування ПК).

Чому ARM ігнорує в своєму прогресі звичайних домашніх користувачів?
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.05.2026 22:04з того що я знаю - АМД 395+ гірший по енерго-ефективності в 4 рази
Показуйте тести, порівняння - всім буде цікаво, мало просто сказати "гірший/кращий"
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 16.05.2026 22:06 Чому ARM ігнорує в своєму прогресі звичайних домашніх користувачів?
ви не звичайний домашній користувач
Gold_Star: 16.05.2026 22:09Показуйте тести, порівняння - всім буде цікаво
вже давав, шукайте в темі
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.05.2026 08:14
Z440_User: 16.05.2026 22:06 Чому ARM ігнорує в своєму прогресі звичайних домашніх користувачів?
ви не звичайний домашній користувач
Звичайний, не у всіх звично буває ftp+samba+dlna, але великий відсоток юзерів має нас чи файлосховища.
waryag
Member

Повідомлення

Z440_User: 16.05.2026 20:51Чому в цій темі лише Apple?
Де новини про прогрес ARM проців інших виробників?
Де приклади пристроїв на ARM що можна купити на умовній "розетці" щоб перелізти на arm з умовного інтела 14ххх чи умовного райзена 5 5500?
Де прогрес в ARM?
Не прогрес Apple.
Навіть не епл, а маки. Бо в мобілках Юра забуває аргументи про маки і надає перевагу пердолінгу з поко.
Та й по макам приблизно нуль деталізації. (крім повернутості на кількості каналів пам'яті).

Хтось пам'ятає, щоб яблучний нефанат написав: "У процесах інтел епл не влаштовувало це і це, в чистій АРМ - ось це, тому вона взяла як базову арзітектуру таку то АРМ (чи власний форк АРМ) і змінила те і те. А в другому, третьому поколіннях вона виправляла і покращувала он те, і це призвело до того...."?
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.05.2026 08:14 ви не звичайний домашній користувач
Чим? Тим що знаю трошки більше про ПК та софт за "сірих хом'ячків"?
Без образ, мав на увазі звичайних користувачів, які не здатні самостійно перевстановити віндовс
Так це ніяк не впливає на моє користування пристроєм. Я вже писав що 98% його роботи це ігри. Наприклад в минулому місяці це було 100% його роботи.

Мій ПК загальносімейний, тобто ним користується вся родина. Відповідно граю на ньому не тільки я годину-півтори ввечері під настрій, а й дитина.
Барбарис: 17.05.2026 08:17 не у всіх звично буває ftp+samba+dlna, але великий відсоток юзерів має нас чи файлосховища.
Саме так, у мене це NAS-файлосховище. Просто не окремим пристроєм, а в ПК.

Але то вже результат моєї "екосистеми". Системний блок поза житловим приміщенням, тому на шум абсолютно байдуже, працює 24/7 бо вся родина його смикає в рандомний час.
ОС Gentoo Linux ото мабуть єдине що нестандартно для звичайного користувача.

ftp+samba - щоб з будь-чого можна було попасти на файлозвалище для скинути/скачати. Доступ лише з хатньої локальної мережі, без авторизацій, паролей та інших заморочок.
- Безпарольний вхід на "віндову шару" через "Комп'ютер - Мережа- сервак" якщо це не щось з хатніх пристроїв родини, на хатніх закріплене "мережеве розташування"
- та ftp, наприклад зі смартфону/планшету штатним ПЗ чи тупо з веб-браузера без встановлення ПЗ для відвідування "віндових шар".

DLNA - суто додаткова плюшка. Так само, базова проста конфігурація.
ТВ, пара фоторамок, "смарт-монітор" з функцією ТВ та мережею, можуть лише в DLNA та флешки.
Навіщо таскати мультимедію флешками, якщо можна надати доступ до файлів засобами локальної хатньої мережі?

Ось і всі мої потреби та функції ftp+samba+dlna.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Барбарис: 17.05.2026 08:17але великий відсоток юзерів має нас чи файлосховища.
так хай собі користуються ними. До речі ніби вже вони також є і на АРМ
Z440_User: 17.05.2026 10:45Мій ПК загальносімейний, тобто ним користується вся родина
ну в мене зовсім не так, я маю багато, син має 3 шт - але один хромбук умудрився кинути з столу - екран побив, а був хороший преміальний хромбук - найзручніше якщо в ліжку читати. Тобто кожен має принаймі один свій, і в черзі стояти не треба
Z440_User: 17.05.2026 10:45ОС Gentoo Linux ото мабуть єдине що нестандартно для звичайного користувача
оце я би хотів освоїти, щоб вижати ще більше з сервера. Руки не доходять, а зараз тим більше
Alex Saraphin
Junior

Повідомлення

yuriy_dd
як там робота в redstone?
Відповісти