Чим? Тим що знаю трошки більше про ПК та софт за "сірих хом'ячків"?
Без образ, мав на увазі звичайних користувачів, які не здатні самостійно перевстановити віндовс
Так це ніяк не впливає на моє користування пристроєм. Я вже писав що 98% його роботи це ігри. Наприклад в минулому місяці це було 100% його роботи.
Мій ПК загальносімейний, тобто ним користується вся родина. Відповідно граю на ньому не тільки я годину-півтори ввечері під настрій, а й дитина.
Саме так, у мене це NAS-файлосховище. Просто не окремим пристроєм, а в ПК.
Але то вже результат моєї "екосистеми". Системний блок поза житловим приміщенням, тому на шум абсолютно байдуже, працює 24/7 бо вся родина його смикає в рандомний час.
ОС Gentoo Linux ото мабуть єдине що нестандартно для звичайного користувача.
ftp+samba - щоб з будь-чого можна було попасти на файлозвалище для скинути/скачати. Доступ лише з хатньої локальної мережі, без авторизацій, паролей та інших заморочок.
- Безпарольний вхід на "віндову шару" через "Комп'ютер - Мережа- сервак" якщо це не щось з хатніх пристроїв родини, на хатніх закріплене "мережеве розташування"
- та ftp, наприклад зі смартфону/планшету штатним ПЗ чи тупо з веб-браузера без встановлення ПЗ для відвідування "віндових шар".
DLNA - суто додаткова плюшка. Так само, базова проста конфігурація.
ТВ, пара фоторамок, "смарт-монітор" з функцією ТВ та мережею, можуть лише в DLNA та флешки.
Навіщо таскати мультимедію флешками, якщо можна надати доступ до файлів засобами локальної хатньої мережі?
Ось і всі мої потреби та функції ftp+samba+dlna.