Потому что подозреваю что не только в допотопные. Я тоже в стратегии или инди играю больше чем в ААА. Но новинки некоторые все равно хочется играть и играть в нормальном качествеScoffer: ↑ 17.05.2026 20:21Я граю в допотопні ігри. На біса я взяв 4090 - не дуже зрозуміло
Новини
Останні статті і огляди
Опитування показало, що більшість геймерів не планують збирати новий ПК у найближчі два роки
-
erkins007
Member
-
Scoffer
Member
erkins007
Ну так, не тільки. Але цього року, здається, з свіжака я взагалі нічого ще не грав. Минулого приблизно дві гри.
Ну так, не тільки. Але цього року, здається, з свіжака я взагалі нічого ще не грав. Минулого приблизно дві гри.
-
Nuclear World
Member
Я больше сейчас думаю, есть ли резон обновиться на 7800X3D или 9800X3D. Начитался, что там прямо всё сочно по фпс, особенно по 0.1% и 1% fps и в целом плавность геймплея ощущается на высоте. Мол после 13700К может быть резкий скачок лучшего восприятия. С видеокартами ситуацию пока, что отпустил. К сожалению 5080 не особо впечатляет, чтобы за неё доплачивать 25 тысяч+, типа интересно, но не за такую доплату, а про цены на 5090 вообще и говорить смысла нету, на неё спекулятивные цены по всему миру могут держаться не один год ещё.
-
Afit
Member
Лично я бы седел с твоим профильным железом на попе ровно и вполне получал удовольствие. Конечно каждому своё. Может ты CS на результат играешь, то там разница сильная.Nuclear World: ↑ 17.05.2026 21:01 Я больше сейчас думаю, есть ли резон обновиться на 7800X3D или 9800X3D. Начитался, что там прямо всё сочно по фпс, особенно по 0.1% и 1% fps и в целом плавность геймплея ощущается на высоте. Мол после 13700К может быть резкий скачок лучшего восприятия. С видеокартами ситуацию пока, что отпустил. К сожалению 5080 не особо впечатляет, чтобы за неё доплачивать 25 тысяч+, типа интересно, но не за такую доплату, а про цены на 5090 вообще и говорить смысла нету, на неё спекулятивные цены по всему миру могут держаться не один год ещё.
Востаннє редагувалось 17.05.2026 22:19 користувачем Afit, всього редагувалось 1 раз.
-
Conqistador
Member
Прогресс тоже замедлился, незачем обновлять часто железо, 10 летнего компа хватает почти для всего, только видяху обновить, если в последние игры играть хочется
-
MVE
Member
Бо GTA VI не вийде в найближчі 2 роки на свинарні, все ж логічно 
-
tablestikus
Member
Є гроші і є бажання оновитися - то чого ні?Afit: ↑ 17.05.2026 22:18Лично я бы седел с твоим профильным железом на попе ровно и вполне получал удовольствие. Конечно каждому своё. Может ты CS на результат играешь, то там разница сильная.Nuclear World: ↑ 17.05.2026 21:01 Я больше сейчас думаю, есть ли резон обновиться на 7800X3D или 9800X3D. Начитался, что там прямо всё сочно по фпс, особенно по 0.1% и 1% fps и в целом плавность геймплея ощущается на высоте. Мол после 13700К может быть резкий скачок лучшего восприятия. С видеокартами ситуацию пока, что отпустил. К сожалению 5080 не особо впечатляет, чтобы за неё доплачивать 25 тысяч+, типа интересно, но не за такую доплату, а про цены на 5090 вообще и говорить смысла нету, на неё спекулятивные цены по всему миру могут держаться не один год ещё.
-
erkins007
Member
Если карта ниже даже 5080, то смысла с 13700 лезть в 9800х3д нет.Nuclear World: ↑ 17.05.2026 21:01 Я больше сейчас думаю, есть ли резон обновиться на 7800X3D или 9800X3D. Начитался, что там прямо всё сочно по фпс, особенно по 0.1% и 1% fps и в целом плавность геймплея ощущается на высоте. Мол после 13700К может быть резкий скачок лучшего восприятия. С видеокартами ситуацию пока, что отпустил. К сожалению 5080 не особо впечатляет, чтобы за неё доплачивать 25 тысяч+, типа интересно, но не за такую доплату, а про цены на 5090 вообще и говорить смысла нету, на неё спекулятивные цены по всему миру могут держаться не один год ещё.
Упор будет в видяху почти везде.
9800х3д есть смысл покупать с 5090 когда у вас в 4к 100+ фпс и может быть упор в проц
-
Sharkoff
Member
Я хоч і фанат ПК, хотів би собі 5070 S Ti, щось із цієї серії, не зважаючи на ціни. Але, на превеликий жаль, ситуація в країні не дозволяє мені, придбати таку карту.
Загалом як і інші комплектуючі, хоча не має в цьому сенсу:
Проц у мене 14600kf, з Алі експрес. Його потужності мені вистачить.
Памʼять 32, від team group, 6400, cl30 - теж нормально.
От хіба - SSD.
Загалом SSD та 5070.
Загалом як і інші комплектуючі, хоча не має в цьому сенсу:
Проц у мене 14600kf, з Алі експрес. Його потужності мені вистачить.
Памʼять 32, від team group, 6400, cl30 - теж нормально.
От хіба - SSD.
Загалом SSD та 5070.
-
evenmore
Member
4090 и в играх существенно лучше. И альтернатива только 5090, с большим разрывом цены.dead_rat: ↑ 17.05.2026 16:08 Саме так, купувати бу 4090 дорожче нової 5080 має сенс лише під нейронки, але тоді вже сенс взяти 5090.
Це треба бути продажніком від бога
Брать предыдущий топ при выходе нового топа такая же эффективная стратегия +/-.
-
KimRomik
Member
з власного досвіду знаю, що це не так)Conqistador: ↑ 17.05.2026 22:18 Прогресс тоже замедлился, незачем обновлять часто железо, 10 летнего компа хватает почти для всего, только видяху обновить, если в последние игры играть хочется
процесор теж треба оновлювати паралельно з відеокартою, на жаль)
Отправлено спустя 5 минут 58 секунд:
в тому і проблема, що якщо ти плануєш оновлювати відеокарту, то ти повинен робити це з процесором)
-
Kassatka
Member
От я особисто зіштовхнувся з іншим сценарієм, де стара б/в 4090 з 24 Гб була б просто шикарною, а 5080 з її 16 Гб виглядала б страшенно неповноцінною - ігри на 8K-дисплеї. Мессія он каже, що навіть у 4K для важких режимів 16 Гб може бути дуже замало. А у 8K, як уже переконався, 16 Гб - це взагалі катастрофа й вирок станом на сьогодні. На старті запуску 8K-геймінгу RX 6900 XT ніби успішно бодалася в тестах з першою по-справді 8K-відеокартою тих часів - RTX 3090. Але з того часу багато води втекло і сьогодні у 8K дуже небажано сидіти з відяхою 16 Гб. Бо коли маєш таку розподільчу здатність, то в першу чергу треба ультра-текстури, тим більше вони і так спроєктовані в першу чергу під 4K, а не під 8K. І ці текстури не вимагають потужності чипа, а вимагають в першу чергу VRAM - набагато більше, аніж у 4K режимі. А якщо 8K не на ультра-текстурах, то це якийсь дуже неповноцінний 8K.dead_rat: ↑ 17.05.2026 16:08Саме так, купувати бу 4090 дорожче нової 5080 має сенс лише під нейронки, але тоді вже сенс взяти 5090.
Ну і навіть коли купуєш дуже дорогу річ, то це може бути важливе хоббі, де відкладаєш гроші подовгу і де кожні 10 тис. грн. переплати багато важать. А 4090 - це не заюзані карти періоду майнінг буму, особливо коли продаєш через 2 роки з залишковою гарантією.
-
Conqistador
Member
KimRomik
Это зависит от запросов к быстродействию, для фуллхд мониторов достаточно бюджетной современной видеокарты и процессор i7 7gen или райзен zen2
Это зависит от запросов к быстродействию, для фуллхд мониторов достаточно бюджетной современной видеокарты и процессор i7 7gen или райзен zen2
-
Kassatka
Member
У 5000 покоління особливої перебухи в енергоефективності нема перед 4000 серією, навіть навпаки ще й Фізікс зажлобились. Мультифреймген мало кому потрібен, от гарна продуктивність в DLSS 4.5 - це вже набагато більш вагомо. Ну а головна перебуха GDDR7 - дуже корисна на молодших відяхах у режимах з високою розподільчою здатністю, бо компенсує вузьку шину 128-192 біт. А на топах це вже не грає такого значення, у 4090 є 384 біт і вона не страждає від низької пропускної здатності пам'яті GDDR6(X).dead_rat: ↑ 17.05.2026 16:08Саме так, купувати бу 4090 дорожче нової 5080 має сенс лише під нейронки, але тоді вже сенс взяти 5090.
-
Lukash
Member
Купив малому PS5 і річну підписку.
Остання консоль у мене була ще PS1, буду тепер грати в усі ігри.
Остання консоль у мене була ще PS1, буду тепер грати в усі ігри.
-
Shaolin_Style
Member
Этого уже не будет никогда, последний мидл-энд который я покупал за те самые 200$ была 7600GT ровно 20 лет назад.Soulwatcher: ↑ 17.05.2026 14:09 Не может входной мидл для "поиграть" два года стоить больше 200 уе, со всеми наценками, стоимостью рассыпухи и прочего. Просто не может.
-
Kassatka
Member
Будуть як у нас голосувати по принципу "давайте домовимось десь посередині" і сміятися над мемами "голосуй за Лая Цінде, бо блін Пінь нападе", а потім корити себе за те, що будували торгівельні кораблі замість того, щоб озброювати армію й розмінували Тайванську протоку.Scoffer: ↑ 17.05.2026 14:56і в січні 28 президентські. В обох попередньо виграє гоміндан, очільниця котрого вже до піня з'їздила і про щось домовилась. Про щось це звісно про об'єднання на поки невідомих умовах.
-
Hiden
Member
брал GTX 660 за 190 в Украине, когда вышла в 2012 или в 13, уже точно не припомнюShaolin_Style: ↑ 18.05.2026 00:11Этого уже не будет никогда, последний мидл-энд который я покупал за те самые 200$ была 7600GT ровно 20 лет назад.Soulwatcher: ↑ 17.05.2026 14:09 Не может входной мидл для "поиграть" два года стоить больше 200 уе, со всеми наценками, стоимостью рассыпухи и прочего. Просто не может.
Востаннє редагувалось 18.05.2026 00:37 користувачем Hiden, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Ні, там не як у нас. Не треба натягувати нашу ситуацію на інших. Там і ті китайці народності хань, і ті китайці народності хань. І ті розмовляють на мандаринському діалекті китайської, і ті. І ті, і ті претендують на територію всього китаю. А тайвань до того ж не просто на територію китаю, а на територію історичного китаю, включно з монголією наприклад, хоча кнр начебто на монголію вже не претендує. Принципово не сходяться лише в тому який саме з вождів правитиме. Відчуваєш різницю?Kassatka: ↑ 18.05.2026 00:13Будуть як у нас
Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
Це більше схоже УНР і ЗУНР. Вони все одно рано чи пізно порішають кого куди депутатом, а кого вождем, і об'єднаються. І судячи з темпів переговорів, скоріше рано ніж пізно.
Відправлено через 11 хвилин 43 секунди:
Треба розуміти що на Тайвані мешкають нащадки пекінців і околиць. Місцеве автентичне населення здебільшого було випилене років 150 тому ще за часів імператора. Їх там зараз не більше 3% залишилось. А 97% це просто була евакуація китайської армії з сім'ями коли програли громадянську війну. Це не той випадок коли типу якийсь народ отуто споконвіку живе і на його територію зазіхають, ніфіга подібного. Тайванці на 97% - самі понаїхавші.