Фотки системников сюда

Модификации любого компьютерного оборудования
Відповісти
Автор
Повідомлення
Spawny
Member

Повідомлення

Интересно посмотреть, как у людей кейс выглядит

Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее

Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Востаннє редагувалось 17.09.2013 21:44 користувачем gehka3, всього редагувалось 3 разів.
Sanьka
Member

Повідомлення

Jesterius
Мммм маленький ТТ тавер. Прикольний
Туди б кастомку :rotate:
Jesterius: 10.05.2026 20:00Я наигрался с micro\mini atx
Доречі якось цей міні тренд збавив оберти.
Піпол знову бере мідли і не париться.
Я цим перехворів ще в часи баребонів, а зараз тільки фуллки.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Sanьka: 10.05.2026 21:26Доречі якось цей міні тренд збавив оберти.

так тут особливо і не було міні-ітх збірок по темі, все матх/атх.
0kie
Member

Повідомлення

Rex: 10.05.2026 08:39по законам физики теплый воздух поднимается вверх и чем больше горизонтальная площадь радиатора, тем лучше он охлаждается, так как при вертикальном положении нижние ребра отдают теплый воздух верхним, нагревая их. Теплый воздух выдувается вверх. Другими словами, горизонтальный радиатор остынет быстрее вертикального

:facepalm:
Там куча вентиляторов, которые регулируют "законы физики" в ту сторону, в которую они дуют. Не важно, как установлен радиатор. Важно качество трубок и их внутренняя пористость, чтобы капли стекали к основанию подошвы кулера процессора. Самый максимальный буст от воздушного радиатора с любым качеством трубок - это горизонтальное размещение материнской платы, когда радиатор сверху процессора, а не сбоку как во всех стандартных корпусах. Такая вот реальная физика. ;)
Jesterius: 10.05.2026 19:55По температурам - профильный проц под нагрузкой был 72 градуса, стал 52. Видик прогревался до 81, стал 68
Не удивительно. Сейчас ты также создал положительное давление к корпусе, но теперь есть полноценный отвод тепла через верх. В старом корпусе верх глухой и всё перегревалось, ибо одной задней вертушки крайне мало для полноценной вентиляции.
leif
Member

Повідомлення

0kie
Пане експерте, так фотка твого власного системника де?

Тільки давай без оцього "сам пошукай", я пошукав — нічого немає. Виходить що нічого не виклавши в топік свого — ти побіг коментувати мало не кожну фотку тут, так? :lol:

Характерна особливість найпотужніших фахівців
Rex
Member

Повідомлення

0kie
Внимательно прочитайте мое сообщение и попробуйте представить что я имел ввиду. При горизонтальнлм расположении МП как раз эффективность охлаждения будет меньше, так как ребра радиатора будут расположены параллельно земле и друг над другом.
У меня сейчас нет возможности нарисовать это в Пэинте, поэтому просто попробуйте понять.
Про вентиляторы, которые направляют воздушный поток я тоже ответил.
Заканчиваем флуд.
r1d3r
Member

Повідомлення

Jesterius: 10.05.2026 19:55 Приехал таки мой таки мой the tower 600... на две недели раньше, к чему я был совсем не готов :gigi:
Но руки чесались переехать уже, так что понеслась
Профильное железо
Рубрика "я его слепила из того что в старом корпусе было" :lol:
спойлер
photo_6_2026-05-10_19-37-58.jpg
photo_1_2026-05-10_19-37-58.jpg
photo_3_2026-05-10_19-37-58.jpg
Было:
спойлер
photo_3_2026-05-10_19-37-52.jpg
photo_4_2026-05-10_19-37-52.jpg
Так как ограничен расположением, подбирал корпус что бы слева стоял )
Итого, вентили под замену, думаю либо классические черные, или ст140 в цвет корпуса
Рейзер, что бы развернуть видик заказал
Со временем башню на проце тоже поменяю
Но эт все визуал. По температурам - профильный проц под нагрузкой был 72 градуса, стал 52. Видик прогревался до 81, стал 68
Так что начало положено, там буду ковырять по возможности и доводить до ума
Были мысли тряхнуть стариной, и собрать кастом водянку... но цены что то не радуют пока
Кайфовий корпус, мені дуже подобаються не дуже стандартні рішення від ТТ. Я нещодавно переїхав в be quiet! Light Base 500, але дуже хотів взяти собі Thermaltake CTE C700 TG - розумію ще це монстр, який ще на кожен стіл стане :laugh: , але хотілось чогось не стандартного на столі)
Бікваєт теж не погано, але трохи не вийшло зробити як задумував, немає саме тих реверсивних вентиляторів які я хочу :-/
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 10.05.2026 19:54
Melki: 10.05.2026 07:37
это всё не так работает, в кратце: им всё равно в каком положении быть - это не влияет на результат
Це впливало в якомусь із старих поколінь інтулів, де через дуже довгий чип можна було за рахунок положення кулера мати теплотрубки впоперек цілого чипу, що більш ефективно знімало тепло кулерами із 7-8 трубок. Але як вже всі інші написали - в жодній із сучасних генерацій інтуля/амуде положення трубок немає значення. Здається, ТС "чув дзвін".
12-13-14 покоління та поточні "стріли" мать таку компоновку, так що на жаль орієнтація впливає
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 11.05.2026 17:19
daesz: 10.05.2026 19:54
Це впливало в якомусь із старих поколінь інтулів, де через дуже довгий чип можна було за рахунок положення кулера мати теплотрубки впоперек цілого чипу, що більш ефективно знімало тепло кулерами із 7-8 трубок. Але як вже всі інші написали - в жодній із сучасних генерацій інтуля/амуде положення трубок немає значення. Здається, ТС "чув дзвін".
12-13-14 покоління та поточні "стріли" мать таку компоновку, так що на жаль орієнтація впливає
спойлер
Зображення
Ну ось, тоді навіть є зміст протестити в обох положеннях (я чомусь думав то було десь 8-9-10, десь поміж тих поколінь) :)
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 11.05.2026 18:48
oversteve: 11.05.2026 17:19
спойлер
Зображення
Ну ось, тоді навіть є зміст протестити в обох положеннях (я чомусь думав то було десь 8-9-10, десь поміж тих поколінь) :)
та от як раз тестили - ахр90-х53 в різних орієнтаціях по різному себе показує, або та історія з іс55, де він на інтелі дихає в спину х67, а на амд зливає х53, бо немає кріплень, щоб розвернути
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 11.05.2026 18:56бо немає кріплень, щоб розвернути
Під нього можна попробувати зробити кастомні (якщо мова про новий іс55, де дефолтне/фронтальне кріплення). Рано чи пізно вийде х53про на якому воно також буде :)
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 11.05.2026 23:40
oversteve: 11.05.2026 18:56бо немає кріплень, щоб розвернути
Під нього можна попробувати зробити кастомні (якщо мова про новий іс55, де дефолтне/фронтальне кріплення). Рано чи пізно вийде х53про на якому воно також буде :)
а є різні іс55? :think:
вони їх продають, та й в комплекті з іс67 йдуть потрібні рамки, просто хтось вирішив, що в іс55 вони не потрібні, так що загалом можна і без колхозу обійтися
хоча з іншої сторони там дійсно під радіатор мало яку пам'ять можна в такій орієнтації попхати, у мене наприклад 33мм тім вулкан під нього не полізли, а нижче них хіба що 32мм т кріейт або взагалі варіант без радіатора, я вже думав, що може сам радітор троха зточити над пам'яттю
Melki
Member

Повідомлення

daesz: 10.05.2026 19:54Це впливало в якомусь із старих поколінь інтулів
oversteve: 11.05.2026 17:19так що на жаль орієнтація впливає

тут речь кмк совсем не про площадь контакта трубок
oversteve: 11.05.2026 23:58сам радітор троха зточити над пам'яттю

сильно хуже памяти от этого не станет
а еще, можно упороться ёжиками для чипов с али, туда где они влезут, по внешним сторонам
oversteve
Member

Повідомлення

Melki: 12.05.2026 00:16 тут речь кмк совсем не про площадь контакта трубок
та я розумію, що мова була про те, чи є різниця суто в орієнтації трубок при інших рівних уомвах, до речі іноді вона є, навіть у нокти яийсь кулер був, який гірше працював в 1 з 4 вертикальних орієнтацій і вони не рекомендували його так ставити, але я х з чи то там трубки були якісь "особливі", також я в темі з відяхами кидав китайські огляди з купою 5070-80 відях, їх там ганяли горизонтально і вертикально по довжині і в таких положеннях там була відчутна різниця в температурах і шумі

Відправлено через 1 хвилину :
Melki: 12.05.2026 00:16 сильно хуже памяти от этого не станет
а еще, можно упороться ёжиками для чипов с али, туда где они влезут, по внешним сторонам[/off]
мав на увазі зточити радіатор кулера, якось не дуже хочеться втрачати гарантію на пам'ять :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 11.05.2026 23:58 а є різні іс55? :think:
Блн, поплутав з іс53хт :shuffle:
0kie
Member

Повідомлення

Rex: 11.05.2026 06:15Заканчиваем флуд.

Ну так с себя начни и не неси чушь о "законах физики". Если есть принудительное вентилирование объекта, то вся эта твоя "физика, когда горячий воздух поднимается вверх", перестаёт работать. Совсем.
leif: 11.05.2026 00:15Виходить що нічого не виклавши в топік свого — ти побіг коментувати мало не кожну фотку тут, так?
Характерна особливість найпотужніших фахівців

Причём здесь мой системный блок, его фото и моё мнение в теме? Было много компов, нет больше их. Смысла хранить старые фотки нет. Не нашёл в теме? Значит или забыл выложить, или они удалены. Но при этом имею своё мнение и высказываю его. Ибо это интернет, форум, свобода слова.
NST1983
Member

Повідомлення

Вот такой корч
спойлер
ПК.jpg
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

NST1983
Купи в будущем кастомные белые кабеля, на алике комплект где то выйдет в 15$, сразу интереснее будет смотреться сборка ;)
NST1983
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 13.05.2026 19:33 NST1983
Купи в будущем кастомные белые кабеля, на алике комплект где то выйдет в 15$, сразу интереснее будет смотреться сборка ;)
Треба подумати) Бо вода буде чорна, а кабелі до відяхи - білі)) Поки і так норм
Filabatya
Member

Повідомлення

А більшої підставки не було?
Melki
Member

Повідомлення

NST1983: 13.05.2026 19:19Вот такой корч
красиво но полностью белое сильно красивее
Відповісти