AMD підготувала драйвер Adrenalin 26.5.1 для Pragmata та інших нових ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Yaroslav308
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 11:32ЗАВЖДИ дивітся виключно актуальні (не більше 3х місяців з дати виходу) відео-тести де на розділеному відеряді видно вичерпну інформацю про стан відекарти через моніторингову програму MSI Afterburner (аналоги є, але вони кізяки )
Це й так було ясно (мені). А тепер, я сподіваюсь, усім іншим теж.
Ви б інколи користувались своїми порадами, а не тільки роздавали.
alex_sul: 07.05.2026 10:50І так, амд без геймреді драйверу запустить гру, але буде нерівний фреймтайм та 1%, 0.1% схожі на чорт зна на що. Але ж ЗАПУСТИТЬ!
Так страждав в прагматі від статерів, що просто не описати словами. :lol:
hohlid19
Member

Повідомлення

1234waltz
Влажные истории о важном.
Конечно круто, что поддержка технологии, алгоритм которой не поменялся координально, имеется, но что делать с дровами, которые раз через раз приходятся? В одной игре нужно ставить одну версию драйвера, чтоб фризов не было, во второй другую, потому что не запускается. Я уже молчу про стабильность драйвера. На Iris Xe постоянно хром и прочие приложения на 5 секунд в черный экран уходят, после чего всё медиа по одному месту идёт. С 22 года ничего не поменялось по итогу :rolleyes:
1234waltz
Member

Повідомлення

hohlid19: 07.05.2026 12:08 На Iris Xe постоянно хром и прочие приложения на 5 секунд в черный экран уходят, после чего всё медиа по одному месту идёт
Буквально описуєте мій досвід на протязі півтора роки користування ПК з Ryzen 2200G та першою ітерацією Vega iGPU, який був куплений буквально з релізу. Це не відміняє факту ультимативно-фантастичної продуктивності igpu на час релізу.
Мав на протязі неповного минулого року Arc B570, жодних проблем з десктопними додатками та браузером не ловив. Ігри працювали, драйвери для кожної не міняв і не перевстановлював. Можливо це тому що я не блогер, який стрімить на Ютьюбі та твітчі з обличчям "сойджека". Не знаю. Якби карта не здохла від невиліковного відвалу може на зелену карту і не світчнувся б.
П.С. Ryzen 5600H маю зараз на ноуті, фірмовий АМД-баг з курсором досі не вилікували (воно лікується зміною кольора на кастомний, але сам факт).
erkins007
Member

Повідомлення

Знаете это крайне забавно наблюдать как владельцы карт карт АМД и Интел спорят у кого таки худший софт и что хуже когда дрова выходят спустя месяц или когда игра вообще не пашет.
Yurius
Member

Повідомлення

Знову "мертвий драйвер" без того що чекають і с запізненням.

Де: фср під вулкан,де нормальний антілаг ,де новий генератор ,де підтримка фср4 для рдна 2\3?, де рей реконстракшн ?!

АМД таке АМД. :mad:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Yurius: 07.05.2026 13:22де підтримка фср4 для рдна 2\3
На PS5 Pro и скорее всего на новых Steam Machine :gigi:
erkins007
Member

Повідомлення

Yurius: 07.05.2026 13:22 Знову "мертвий драйвер" без того що чекають і с запізненням.

Де: фср під вулкан,де нормальний антілаг ,де новий генератор ,де підтримка фср4 для рдна 2\3?, де рей реконстракшн ?!

АМД таке АМД. :mad:
АМД это не про технологии, а про аналог чуть дешевле и натив.
hohlid19
Member

Повідомлення

erkins007: 07.05.2026 13:10 Знаете это крайне забавно наблюдать как владельцы карт карт АМД и Интел спорят у кого таки худший софт и что хуже когда дрова выходят спустя месяц или когда игра вообще не пашет.
Все мы знаем, что худшие дрова у кожаных :gigi:
byaka
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 10:05 Пропоную обговорити AMD підготувала драйвер Adrenalin 26.5.1 для Pragmata та інших нових ігор

ого слоупокі)))
Блін! На мій ARC ТРИ тижні тому вийшов геймреді софт:
-Driver 32.0.101.8724 (WHQL Certified) (Pragmata, Windrose) - 4/16/2026;
-Driver 32.0.101.8735 (Heros of Might & Magic Olden Era, Neverness to Everness) - 4/21/2026;
-Driver 32.0.101.8725 (Support for Microsoft® D3D12 Agility SDK Preview Release=>Enable Shader Model 6.10 features, GroupWaveIndex, VariableGroupSharedMemory, TriangleObjectPosition and ClusterID) - 4/24/2026;
-Driver 32.0.101.8737 (Не вказано, вангую щось фіксили :D ) - 5/1/2026.

І це за три тижні))))))))))))))
Так бляха, команда інтелу працює на нас і підримка (буквально чат) реально є!
Артефакти на робочому столi вже пофiксили?
А то вже бiльше року пройшло...
waryag
Member

Повідомлення

1234waltz: 07.05.2026 11:29Воно в цілому і зрозуміло. АМД вже отримали контракти на next gen від Соні та Майкрософт, законтрактувались на роки вперед Валв та виробниками хендледів. Тепер можуть собі дозволити взагалі дропнути всю підтримку.
Нууу... Консольні контракти це добре і стабільно, але не надто багато грошей. Валв і портативки - відносно невеликі і короткострокові обсяги, і їм потрібні оптимізації. (тим більше, нвідіа грозиться випустити власні продукти на АРМ)

Головна проблема - АМД отримує левову частку прибутку від датацентрів, тож вся ігрова індустрія відходить на другий план.

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
XXXshadyXXX: 07.05.2026 13:30На PS5 Pro и скорее всего на новых Steam Machine :gigi:
Думаю, під СМ габен викотить щось оригінальне (можливо, на основі напрацювань АМД)
Dobivatel
Member

Повідомлення

Коли я після GT 1060 6ГБ перейшов на RX 6600XT, був страшенно невдоволений, бо почалися постійні виліти у іграх, але потім з'ясувалося, що просто деградував мій БЖ. Замінив його і вже роки 3 не знаю жодної проблеми с цією картою.
byaka
Member

Повідомлення

erkins007: 07.05.2026 13:10 Знаете это крайне забавно наблюдать как владельцы карт карт АМД и Интел спорят у кого таки худший софт и что хуже когда дрова выходят спустя месяц или когда игра вообще не пашет.
На мiсцi фанатiв амд я б взагалi мовчав.У амд був шанс,але вони пролюбили все i тепер скорочують пiдтримку у доволi потужних вiдеокарт,щоб продати нове барахло.
7mindfields
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 10:14
Геральт: 07.05.2026 10:13
Так працює, що а ж ігри на релізі не запускаються :-/
А є карта інтелу? чи просто балабол? :spy:
Не обовʼязково купувати «ігрові» (акцентую увагу) відеокарти від інтел, щоб зрозуміти що це лайно без нормальної підтримки драйверами що зараз, що в майбутньому
bes
Member

Повідомлення

byaka: 07.05.2026 20:31 На мiсцi фанатiв амд я б взагалi мовчав.
как хорошо что ты не на их месте и с твоим мнением тут мало кто считается

Брал полтора года назад божественную карту b580 думал пока нету денег пересижу на затычки так она постоянно отключалась в играх при нагрузки, хорошо что продавец забрал ее обратно

Отправлено спустя 1 минуту 20 секунд:
Grava: 07.05.2026 10:47
Геральт: 07.05.2026 10:43Вже на кажу, про функціонал того інтуль драйвера.
Завжди було цікаво який відсоток користувачів заглядає у налаштування драйвера. Мабуть десь 0.01%.
ну на картах интел нету смысла туда заглядывать там все равно ничего не понятно, особено меня удивило три режима синхронизаций экрана. Я так и не понял какой выбрать :laugh: :lol: Вообше драйвер под АРК это какой то цирк если туда вникать то его почему то разрабатывал российский офис, потом началась война они его быстро полностью стали переписывать из за санкций и тд.

Отправлено спустя 9 минут 30 секунд:
alex_sul: 07.05.2026 10:05 Так бляха, команда інтелу працює на нас і підримка (буквально чат) реально є!
на каком они тебе языке отвечают? на русском ? :laugh: :lol:

Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
Просто когда люди пользуются картами амд и слышат от владельцев карт нвидия что у них лучше драйвера это не так заметно еще, рано или поздно драйвера под игру или исправление какого то значительного бага все равно выйдет. Но когда вы покупаете арку и сталкиваетесь со всеми проблемами что там есть - то вы понимаете что оказывается даже какая никакая поддержка АМД это еще уровень который пока не доступен интелу.
byaka
Member

Повідомлення

bes: 07.05.2026 21:25
byaka: 07.05.2026 20:31 На мiсцi фанатiв амд я б взагалi мовчав.
Брал полтора года назад божественную карту b580 думал пока нету денег пересижу на затычки так она постоянно отключалась в играх при нагрузки, хорошо что продавец забрал ее обратно
На амд теж до якогось поклiння були "зелені екрани смертi",а так як ви не розiбралися в чому проблема(драйвер/проблеми сумicностi/брак), то ваш агрумент ну дуже сумнiвний тому що аналогічних випадків з амд в iнтернетi повно!
А ще ви схоже читати невмієте, я писав про скорочення підтримки, а не про випадки виходу з ладу чи інші проблеми!
Востаннє редагувалось 07.05.2026 22:42 користувачем byaka, всього редагувалось 1 раз.
bes
Member

Повідомлення

byaka: 07.05.2026 22:32
bes: 07.05.2026 21:25
На амд теж до якогось поклiння були "зелені екрани смертi",а так як ви не розiбралися в чому проблема(драйвер/проблеми сумicностi/брак), то ваш агрумент ну дуже сумнiвний тому що анлагiчних випадків з амд в iнтернетi повно!
А ще ви схоже читати невмієте, я писав про скорочення підтримки, а не про випадки виходу з ладу чи інші проблеми!
а как ты определишь брак или несовместимость дома если у тебя 1 комплект железа? надо покупать что то еще к карте за 10 к ? :laugh: Мне предложили ее забрать - я отдал её, зачем мне устраивать себе какие то трудности и преодолевать их? Я не отрицаю что на АМД есть проблемы как и на Нвидия картах - я к тому что есть больше вероятность их решить программным путем чем на картах интел. У меня кстати с амд было проблем больше чем с нвидия ну я просто привык брать карты от амд. Просто тогда из за финансов решил попробовать эту карту - ну не фартанула так не фартануло. Хорошо что закончилось по крайней мере для меня все хорошо.
Востаннє редагувалось 07.05.2026 23:04 користувачем bes, всього редагувалось 1 раз.
byaka
Member

Повідомлення

bes: 07.05.2026 22:42
byaka: 07.05.2026 22:32
На амд теж до якогось поклiння були "зелені екрани смертi",а так як ви не розiбралися в чому проблема(драйвер/проблеми сумicностi/брак), то ваш агрумент ну дуже сумнiвний тому що анлагiчних випадків з амд в iнтернетi повно!
а как ты определишь брак или несовместимость дома если у тебя 1 комплект железа? надо покупать что то еще к карте за 10 к ? :laugh: Мне предложили ее забрать - я отдал её, зачем мне устраивать себе какие то трудности и преодолевать их? Я не отрицаю что на АМД есть проблемы как и на Нвидия картах - я к тому что есть больше вероятность их решить программным путем чем на картах интел.
Для таких випакiв є сервісні центри,я розумiю що не всi хочуть витрачати на сц час,але i так було зрозумiло що у iнтела можуть будти проблеми тому що вони на ринку ігрових вiдеокарт недавно,тодi як амд існує вiд самого початку.В мене був певний досвiд з Arc B580,подiбних проблем не спостерiгав,але були проблеми з артефактами на робочому столi,новi iгри працювали наче нормально.
bes
Member

Повідомлення

byaka: 07.05.2026 22:53
bes: 07.05.2026 22:42
а как ты определишь брак или несовместимость дома если у тебя 1 комплект железа? надо покупать что то еще к карте за 10 к ? :laugh: Мне предложили ее забрать - я отдал её, зачем мне устраивать себе какие то трудности и преодолевать их? Я не отрицаю что на АМД есть проблемы как и на Нвидия картах - я к тому что есть больше вероятность их решить программным путем чем на картах интел.
Для таких випакiв є сервісні центри,я розумiю що не всi хочуть витрачати на сц час,але i так було зрозумiло що у iнтела можуть будти проблеми тому що вони на ринку ігрових вiдеокарт недавно,тодi як амд існує вiд самого початку.В мене був певний досвiд з Arc B580,подiбних проблем не спостерiгав,але були проблеми з артефактами на робочому столi,новi iгри працювали наче нормально.
да зачем оно мне надо было с чем она не совместима если у меня любая комплектуха дороже чем эта карта с олх на тот момент ?) Мне дешевле как раз было бы заменить видеокарту :laugh: Потом мне попалась это видео где чувак тоже рассказывал что встретился с проблемами с выводом изображение когда покупал карту в том же исполнение что у меня + он засветил там серийку а у меня была такая же только на одну цифру больше. Может какая то партия была или что то еще.
спойлер
byaka
Member

Повідомлення

bes: 07.05.2026 23:00
byaka: 07.05.2026 22:53
да зачем оно мне надо было с чем она не совместима если у меня любая комплектуха дороже чем эта карта с олх на тот момент ?) Мне дешевле как раз было бы заменить видеокарту :laugh: Потом мне попалась это видео где чувак тоже рассказывал что встретился с проблемами с выводом изображение когда покупал карту в том же исполнение что у меня + он засветил там серийку а у меня была такая же только на одну цифру больше. Может какая то партия была или что то еще.
спойлер
В ролику все максимально зрозумiло,попався брак i схоже розетка намагалася найти дурника которий цей брак не поверне.
Можливо ваш вiдеокарта теж не була новою i продавець знав про дефект,але це лише припущення.
hohlid19
Member

Повідомлення

byaka: 07.05.2026 23:11
bes: 07.05.2026 23:00
спойлер
В ролику все максимально зрозумiло,попався брак i схоже розетка намагалася найти дурника которий цей брак не поверне.
Можливо ваш вiдеокарта теж не була новою i продавець знав про дефект,але це лише припущення.
Т.е. 2 карты подряд у интела бракованные? Если мы учитываем серийник :lol:
Відповісти