AMD підготувала драйвер Adrenalin 26.5.1 для Pragmata та інших нових ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD підготувала драйвер Adrenalin 26.5.1 для Pragmata та інших нових ігор

ого слоупокі)))
Блін! На мій ARC ТРИ тижні тому вийшов геймреді софт:
-Driver 32.0.101.8724 (WHQL Certified) (Pragmata, Windrose) - 4/16/2026;
-Driver 32.0.101.8735 (Heros of Might & Magic Olden Era, Neverness to Everness) - 4/21/2026;
-Driver 32.0.101.8725 (Support for Microsoft® D3D12 Agility SDK Preview Release=>Enable Shader Model 6.10 features, GroupWaveIndex, VariableGroupSharedMemory, TriangleObjectPosition and ClusterID) - 4/24/2026;
-Driver 32.0.101.8737 (Не вказано, вангую щось фіксили :D ) - 5/1/2026.

І це за три тижні))))))))))))))
Так бляха, команда інтелу працює на нас і підримка (буквально чат) реально є!
Востаннє редагувалось 07.05.2026 10:15 користувачем alex_sul, всього редагувалось 2 разів.
Геральт
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 10:05 Так бляха, команда інтелу працює на споживача і підримка реально є!
Так працює, що а ж ігри на релізі не запускаються :-/
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Геральт: 07.05.2026 10:13
alex_sul: 07.05.2026 10:05 Так бляха, команда інтелу працює на споживача і підримка реально є!
Так працює, що а ж ігри на релізі не запускаються :-/
А є карта інтелу? чи просто балабол? :spy:
yariksom
Member

Повідомлення

alex_sul
Якщо ти не помітив, то тема не про інтел.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

yariksom
Не можна порівнювати компанії по швидкості випуску геймреді драйверів у цій темі? А де треба це робить?
Геральт
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 10:14 А є карта інтелу? чи просто балабол? :spy:
Пам'ять як в Дорі?
Crimson Desert тепер запускається на відеокартах Intel Arc з останнім драйвером

Масштабна рольова гра Crimson Desert від корейської компанії Pearl Abyss на старті розчарувала власників відеокарт Intel відсутністю повної підтримки пристроїв Arc. Це викликало певне обурення і змусило розробників випустити заяву, що в майбутньому це буде виправлено. Минув майже місяць, й тепер користувачі Intel Arc можуть запускати гру, хоча працює вона з деякими проблемами.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Геральт
і шо? і не місяць, а трошки більше 2 тижнів. І це якщо відраховувати від новини про неможливість запуску та виходом Driver 32.0.101.8629 -4/7/2026
Геральт
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 10:21 Геральт
і шо? і не місяць, а 17 днів)
Так я писав "на релізі". Хоч 2 дні. Отак "команда інтелу працює на нас і підримка (буквально чат) реально є"

не дивись вгору©

Arc incompatible games list
hohlid19
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 10:05 Пропоную обговорити AMD підготувала драйвер Adrenalin 26.5.1 для Pragmata та інших нових ігор

ого слоупокі)))
-Driver 32.0.101.8735 (Heros of Might & Magic Olden Era, Neverness to Everness) - 4/21/2026;
-Driver 32.0.101.8725 (Support for Microsoft® D3D12 Agility SDK Preview Release=>Enable Shader Model 6.10 features, GroupWaveIndex, VariableGroupSharedMemory, TriangleObjectPosition and ClusterID) - 4/24/2026;

Без этого драйвера прагмата не запускалась на АМД картах :lol: :lol: :lol: . Главное что Пустыня не месяц, а целых 17 дней не запускалась! :gigi:
Agoris
Member

Повідомлення

Іноді шкодую, що в цьому поколінні взяв відеокарту від червоних. Коли мав 960 і 1070 ніколи не мав з ними проблем. Наступною напевно візьму знову зелену.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Геральт
Я розумію, я за шиворот насрав поціновувачу бренда. Вибачай!
Але якщо руззуєте очі і глянеште у профіль мій то побачите що???? Пральна: Інтел карту та АМД карту!
Тож я знаю про що кажу: Амд туприлить з випуском геймреді драйверів. А інтел і нв - ні.
Геральт: 07.05.2026 10:23
alex_sul: 07.05.2026 10:21 Геральт
і шо? і не місяць, а 17 днів)
Так я писав "на релізі". Хоч 2 дні. Отак "команда інтелу працює на нас і підримка (буквально чат) реально є"

не дивись вгору©

Arc incompatible games list
Божечки який колоритний персонаж я відкопав)

У тому списку зазначено що він "Архівовано: підтримка припинена з березня 2023 року". Ви тупо прислали список ігор які працюють дивно трирічної давнини.
Список автор закинув у смітник ще до релізу (за 9 міс) Battlemage?
Це тіпо аргумент??? :lol: :spy: :rotate:
Геральт
Member

Повідомлення

alex_sul: 07.05.2026 10:33 Але якщо руззуєте очі і глянеште у профіль мій то побачите що???? Пральна: Інтел карту та АМД карту!
На біса мені твій профіль? Інтуль всю дорогу має проблеми з драйверами. І в 2023 мав і в 2026 має. Мав на інтеграшці і має на дискретці. Розказувати, що вони працюють, коли ААА гра на релізі тупо не запускається, це, кхм, дивно.
АМД принаймні запускає ігри, хоч з драйвером під конкретну гру, а хоч і без того. Вже на кажу, про функціонал того інтуль драйвера.
Grava
Member

Повідомлення

Геральт: 07.05.2026 10:43Вже на кажу, про функціонал того інтуль драйвера.
Завжди було цікаво який відсоток користувачів заглядає у налаштування драйвера. Мабуть десь 0.01%.
pelia
Member

Повідомлення

hohlid19: 07.05.2026 10:29
alex_sul: 07.05.2026 10:05 Пропоную обговорити AMD підготувала драйвер Adrenalin 26.5.1 для Pragmata та інших нових ігор

ого слоупокі)))

Без этого драйвера прагмата не запускалась на АМД картах :lol: :lol: :lol: . Главное что Пустыня не месяц, а целых 17 дней не запускалась! :gigi:
Не знаю за повноцінну гру, але демка успішно запускалася у мене ще місяці 2 тому і чудово гралась
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Геральт
Ну поперше, не ти а ви - я не друг і не родич вам.
А друге, порівнювати інтеграшку і дискретну - супер некомпетентно! Хоча чого я очікую від персорнажа який свідомо тикає список ігор трирічної давнини.
І так, амд без геймреді драйверу запустить гру, але буде нерівний фреймтайм та 1%, 0.1% схожі на чорт зна на що. Але ж ЗАПУСТИТЬ!
Геральт
Member

Повідомлення

Grava: 07.05.2026 10:47
Геральт: 07.05.2026 10:43Вже на кажу, про функціонал того інтуль драйвера.
Завжди було цікаво який відсоток користувачів заглядає у налаштування драйвера. Мабуть десь 0.01%.
З числа форумчан? Та мабуть не мало.
alex_sul: 07.05.2026 10:50 Ну поперше, не ти а ви - я не друг і не родич вам.
Вибачай!
alex_sul: 07.05.2026 10:50 але буде нерівний фреймтайм та 1%, 0.1% схожі на чорт зна на що.
Cool story
1234waltz
Member

Повідомлення

Геральт: 07.05.2026 10:43 Інтуль всю дорогу має проблеми з драйверами. І в 2023 мав і в 2026 має. Мав на інтеграшці і має на дискретці. Розказувати, що вони працюють, коли ААА гра на релізі тупо не запускається, це, кхм, дивно.
АМД принаймні запускає ігри, хоч з драйвером під конкретну гру, а хоч і без того. Вже на кажу, про функціонал того інтуль драйвера.
Вовк слабший за лева і тигра, але в цирку не виступає.
Перефразую. Інтел поки має гіршу сумісність, але не кинув користувачів з XeSS 2 (як АМД з FSR 4), в нові чипи ставить GPU свіжої архітектури (а не випускає зоопарк зі старовини, як АМД, що кліпає в інтеграшки все від РДНА 2 до 3.5) та дуже оперативно фіксить дрова, так що навіть проблемі тайтли про які виють хейтери фіксять за пару тижнів.
АМД буквально сидить на золотому чемодані з замовних рішень для консолей/хендледів та рок за роком забиває на ПК сегмент, по принципу "фанбаза і так схаває", не будемо заважати дядя Хуангу тримати монополію.

Відправлено через 6 хвилин 11 секунд:
Воно в цілому і зрозуміло. АМД вже отримали контракти на next gen від Соні та Майкрософт, законтрактувались на роки вперед Валв та виробниками хендледів. Тепер можуть собі дозволити взагалі дропнути всю підтримку.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Геральт
Я зрозумів:
- Рівень знання про ARC - форумний;
- Бикуватий захист улюбленого виробника GPU;
- Вміння порівнювати знайдену інформацю згідно сьогодення відсутнє;
- Клавіатурний джедай.

Амд власникам бажаю одного - пробуйте щось інше, для розумового розвитку.
Амд не погані - я з 2006 по 2025 (19 років!) сидів виключно на на АМд, бо дешево :D

XeSS (Xe Super Sampling) (апскейлер) - працює м'яко та куди впевненіше за FSR. А також має значно більше налаштуваннь.
XeSS Frame Generation (XeSS 3 MFG) - може клепати до 3-х проміжних кадрів. Плавноі і без "ватності" як у FSR Frame Generation.
DLSS - був милом, став нормом. Все просто - він найкращий.
DLSS Frame Generation - може клепати до 4-х проміжних кадрів, що хріново. Але понизивши до 3-х кадрів - пушка, яка дуже випереджає інтел, та монументально АМД.

ЗАВЖДИ дивітся виключно актуальні (не більше 3х місяців з дати виходу) відео-тести де на розділеному відеряді видно вичерпну інформацю про стан відекарти через моніторингову програму MSI Afterburner (аналоги є, але вони кізяки :rotate: )
Це й так було ясно (мені). А тепер, я сподіваюсь, усім іншим теж.
Востаннє редагувалось 07.05.2026 11:37 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

1234waltz
Толку з XeSS чи свіжої архітерктури в грі, яка не запускається, або глючить?
Так що той вовк, хоч і гордий та нескорений, проте кульгавий.

alex_sul
Все це дуже цікаво, але маємо факт: на релізі гра не запустилась. Пофіксилось в іншій версії драйвера, отже проблема в драйвері.
Інтуль в моніторинг не вміє, що аж AB потрібна? Вже навіть НВ дотумкала.
ого слоупокі)))
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Геральт
:facepalm:

1234waltz
Просто і глибоко :up:
Відповісти