Відеокарта трабл: amd - ok, Nvidia - не ok!

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
ProBoynick
Member

Повідомлення

Всім привіт!

коротко: компуктер з картою нвідіа (zotac gtx 295) почав виключаться/загружався через раз / давав один довгий та три коротких біпера (гас монік а вєнтилі крутили / поміняв оператівку, бп - не помогло. думав карта всьо. купив тут на барахолці у класних пацанів :) (Бумика та Святослава) дві карти (одна амд AMD Radeon HD 5700 Series / друга - Asus gtx 1080ti. З амдшкою - проблема вирішилась працює але драйвера не можу поставить видно вже дуже старенька карта. А от з 1080 - не грузиться (один довгий три коротких) точно так як зі старою картою яка як я думав накрилась. а можливо ще вийде що і ні))

можливо хто стикався з подібним? :super:
x0taby4
Member

Повідомлення

ProBoynick
Все вище написане ніпрощо. Профіль не заповнений. Як ви хочете отримати відповідь не надавши ніяких ввідних?
Що за цп, яка мп, який бх? Що до плати підключено і в якій кількості? Скільки цьому всьому років?
Банально по доп живленню не витягує блок харчування чи налаштування в біосі. Зрозумійте, ми тут не чародії, ми тільки вчимося, а карти таро і кісточки драконів забув де закинув.

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
P.S. нема ініціалізації відеомапи.
isusik63
Member

Повідомлення

ProBoynick: 05.05.2026 20:00 Всім привіт!

коротко: компуктер з картою нвідіа (zotac gtx 295) почав виключаться/загружався через раз / давав один довгий та три коротких біпера (гас монік а вєнтилі крутили / поміняв оператівку, бп - не помогло. думав карта всьо. купив тут на барахолці у класних пацанів :) (Бумика та Святослава) дві карти (одна амд AMD Radeon HD 5700 Series / друга - Asus gtx 1080ti. З амдшкою - проблема вирішилась працює але драйвера не можу поставить видно вже дуже старенька карта. А от з 1080 - не грузиться (один довгий три коротких) точно так як зі старою картою яка як я думав накрилась. а можливо ще вийде що і ні))

Что за жилезо? (БП какой ? Доп питание подключили до видио? Какая ось?)
295 уже в музеях и жилезо тех лет не актуально.
295 тоже может быть рабочей , только БП помешает.
Если жилезо тех лет что и видеокарта , большого смысла нет от новых карт .
Евгений King
Member

Повідомлення

Це все вилами по воді
1080ti на сьогодні настільки стара, що могла при доставці лапки простягти
Те, що 295та дожила до наших днів то взагалі нонсенс, я думав вони всі давно повиздихали

Один довгий, три коротких - ПК вам прямо каже, не бачу карту
От тепер треба зрозуміти в якому сенсі не бачить, це може бути частковий відвал ліній PCI-E, щось з живленням, щось з МБ, та й проц може дохнути
Треба розуміти, що видно в моменти, коли система стартує, скільки ліній PCI-E піднімається в навантаженні (можна в GPU-Z або HWinfo64 глянути), що там з напругами БЖ в навантаженні, може БЖ хоче в смітник

gtx 295 Це ж 440Вт жору, треба БЖ десь на 700 чесних Вт. У вас який БЖ і що по замірам мультиметру по 12в лінії в навантаженнях?
gtx 1080ti це 300Вт жору

Що там за Radeon HD 5700 то взагалі цікаве питання, їх же в рамках 5700 серії було кілька, мій кристальний шар перезаряджається, не можу визначитись з тим, що у вас там відбувається
big_bang
Member

Повідомлення

щось мені підказує, що треба в мамку копати.
але якщо мамка від гігабайт, то може бути усіляке. іноді карти там стартують не з першого разу на старих біосах.

спробуй оновити біос і пробувати далі переставляти карти
вінду нову інсталював ?
ProBoynick: 05.05.2026 20:00 один довгий три коротких
як і писали колеги вище - мамка говорить, що не бачить куди виводити відео сигнал, тож онови біос і візуально подивись на pci порт.

почалося після якось стрибка напруги?

мало інфи пане ProBoynick
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Та что мне кажется что блок(и) питания просто не тянут карты по мощности, ну кроме Radeon 5770 или что там... Но так мало инфы конечно дали: та я там у типов купил поставил что где когда какой пк какие комплектующие :lol: :rotate:
ProBoynick
Member

Повідомлення

Залізо за царя Гороха)) asrock P5QL-E + intel core quad 2.4Hrz. Блок старий краун на 850в
Докопаться цікаво,))
Дав новий блок сісонік на 850 - нічо не помінялось.
Дав дві планки нову оператівку - так само без результату.
gtx - и підключаю 6+8
радеон - 6

Нової мами з процом нажаль поки нема.
big_bang
Member

Повідомлення

оукей...

є можливість протестувати карти в іншому пк ?

775й як завжди на коні)))
онови біос)
ProBoynick
Member

Повідомлення

Біос мамки оновлював також через закладку тулс - не помогло
big_bang
Member

Повідомлення

ProBoynick: 06.05.2026 10:59 Дав новий блок сісонік на 850 - нічо не помінялось.
є можливість перевірити карти в іншому ПК ?

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
друже, є можливість епервести біос в uefi ?

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
ProBoynick: 05.05.2026 20:00 З амдшкою - проблема вирішилась працює але драйвера не можу поставить
тобто, драйвер не ставиться, а новіші зелені взагалі не піднімаються.
мамці погано !
ProBoynick
Member

Повідомлення

Якби був інший пк - був би рай (як в тому анікдоті)))

Як перевести біос в uefi?)
x0taby4
Member

Повідомлення

Legasy bios.... хто памятає та тішка взагалі зможе на тому біосі ініціалізуватись? Чи тільки uefi... Не знайшов якоїсь адекватної інфи. Карта то може і робоча.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Що за мамка?
Проц? Там ліній псі-е вистачить?
Що за блок харчування?
big_bang
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 06.05.2026 11:45

Що за мамка?
Проц? Там ліній псі-е вистачить?
Що за блок харчування?
читай тему
все по тексту описано
Avant
Member

Повідомлення

x0taby4: 06.05.2026 11:38 Legasy bios.... хто памятає та тішка взагалі зможе на тому біосі ініціалізуватись? Чи тільки uefi... Не знайшов якоїсь адекватної інфи. Карта то може і робоча.
По ідеї, має працювати, інші паскалі працюють штатно. 1080ті не тестив, тестив 1080 і 1063 на 775 P45 Legacy, стартує, працює.

ТС'у почати з чистки псіха на МП ізопропиловим спиртом щіткою і зачистки контактів на картах ластиком до блиску. Неодноразово на старих картах траплялось, що після чистки контактів на ВК, карта починала стартувати, заодно оглянути зворот на предмет збитих смд
ProBoynick
Member

Повідомлення

стоп, оновити біос і дефолтнути біос це ж різні речі правильно?
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

ProBoynick: 06.05.2026 13:50стоп, оновити біос і дефолтнути біос це ж різні речі правильно?
:D
YumaX
Member

Повідомлення

ProBoynick: 05.05.2026 20:00можливо хто стикався з подібним?
Було схоже, апгрейдив пк знайомому, з моїм радіком система вантажилась але драйвер не встановлювався, gtx1660 super, на яку планувався апгрейд - чорний екран! Проблема була в старому біос, прикол був ще в тому, щоб оновити біос до останньої версії, потрібно було накатити восьму вінду :laugh:
ProBoynick
Member

Повідомлення

як тут вставити картинку?
спойлер
https://drive.google.com/file/d/1jp5XGq ... sp=sharing
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

1. Ставишь Аида64
2. Заходишь в раздел Компьютер, там суммарная информация, копируешь сюда
3. Когда скопируешь - можно будет думать дальше.
4. Ах да, раздел датчиков в Аиде, запускаешь в окне какую-то игрушку 3Д и смотришь напряжение по 12В линии, если ниже 11,9 - это проблема блока питания, можно просто у кого-то взять БП попробовать от 800 ватт

https://www.asus.com/ru/supportonly/p5q ... pdesk_bios P5QL-E не асрок, а асус МП.
P5QL-E BIOS v1104
Версия 1104
707.41 KB
2009/09/25
должен быть такой биос на плате.

1. Power Supply and Cabling Issues
The 1080 Ti is power-hungry, and older systems often have power supply units (PSUs) that cannot handle the 250W+ draw or lack proper cabling.
Daisy-Chain Cables: Do not use a single PCIe cable that splits into two connectors (daisy-chain). Use two separate PCIe cables from your PSU to the card.
PSU Wattage: A quality 600W-650W PSU is recommended.
Connection Check: Ensure both 6-pin and 8-pin connectors are securely plugged into the 1080 Ti.

2. BIOS and Compatibility Issues
The P5QL-E is from the Core 2 Duo/Quad era, which may cause initialization issues with modern Pascal GPUs.
BIOS Update: Update your motherboard BIOS to the latest version.
Clear CMOS: Clear the motherboard CMOS to reset BIOS settings to default, which can help resolve initialization issues.
Disable/Enable CSM: Toggle Compatibility Support Module (CSM) in the BIOS.
PCIe Slot: Ensure the card is in the top primary PCI Express x16 slot, and that the slot is clean of dust.
Відповісти