Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 26.04.2026 14:38ще й це не своє ім'я трохи дивно було вводити, як користувачу НПшопінгу
Этот прикол у них только в Азии. Китай, Япония, Корея.
leif: 26.04.2026 14:38тепер наступний момент під невеликим питанням це митниця, адже я скористався не комерційним містчайна (як ти з клавіатурою), а звичайним, на який вони типу пишуть, що відправляйте ним відправлення до 150. сподіваюсь, це не призведе до додаткових затримок і розмитнення не затягнеться в цілому.
Максимум что можно ожидать - Росан задержит, насчитает пошлину, тебе придет СМС с реквизитами - типа заплатите. После оплаты день - и она поедет к тебе. Если у них там нет никакого треша по объемам посылок - это дня три. Хотя лучше не загадывать. Но теории может и пропустить если там превышение не большое типа 10 евро или что то такое.
leif: 26.04.2026 14:38а в китаї/кореї вони залишають в неробочий час все одно її на складі?
Да, они в могут оставить "третьему лицу". Было такое. И они об этом так же пишут в трекере. Все находилось в итоге. В США мне набор из Дропа оставили просто в контейнере "для посылок" в нерабочее время. Тоже нашлось.
leif: 26.04.2026 14:38НП одразу пише, що реєстрація посилки інколи займає 2-3 дні, тому я раніше 3го дня не починаю їх смикати і не хвилююсь.
У этих точно так же. Но на китайском складе часто можно через поддержку отследить именно факт что она уже у них, просто не обработана.
leif: 26.04.2026 14:38адже, наскільки я зрозумів, міст чайна і міст штати це дві окремі структури.
Да. Есть Мист Чина - Это Китай, Корея, Япония. Есть Мист Шопинг - это США и Европа, Турция. А есть еще Мист Почта. И это три разные по сути компании. С разной логистикой и своими приколами ))
leif
Member

Повідомлення

нарешті домучав цей свап :insane:
спойлер
Зображення
Зображення
ну шо сказати, мастила (3204), яке я наносив в грудні/січні 2024-2025 зовсім мало залишилось в цих світчах. воно, в принципі, і було чути і по відчуттях відчувалось, але коли перемазуєш, то, є можливість розгледіти все уважно. 205g0 тримається покраще, це точно. але тайпінг філ зовсім не той, та і звук гірше, як на мене.

ща спробую запаяти плейтлесс neo 65 core plus з цими перемазаними блеками, цікаво що вийде :kbd:

Відправлено через 6 хвилин 10 секунд:
StTechnik: 26.04.2026 15:07Если у них там нет никакого треша по объемам посылок - это дня три. Хотя лучше не загадывать.
саме це, скоріше за все, і вирішить всю долю моєї майбутньої співпраці з містом по інших напрямках окрім кореї (бо по кореї тепер просто нікуди діватись) :) не те щоб я кудись дуже поспішав, але все одно не дуже прикольно, коли воно тупо там на митниці лежить.

Відправлено через 25 секунд:
StTechnik: 26.04.2026 15:07И это три разные по сути компании. С разной логистикой и своими приколами
але розмитнює росан для всіх однаково?

Відправлено через 1 годину 19 хвилин 12 секунд:
була у мене така підозра, але я її перевіряв не з тими світчами в своїх попередніх спробах (писав про це тут). а ось з мх2а блеками плейтлес neo65 core plus і справді вийшов офігєнно збалансованим :banan: цей же конфіг з алю плейтом -- було теж добре, але, якщо вже прискіпуватись, то місцями різкувато-metalic`увато :gigi: (суто на мій смак)

наскільки я це на теперішній момент розумію, схема тут працює така: серце всього білда -- fully modded черрі світч. запаяний на 1.6мм пцб без плейту, саме він є солістом усієї конструкції. юнібаді алю корпус це саме по собі вже гарне оточення для розкриття черрі потенціалу, тим паче на дні корпусу ще й зроблені невисокі такі собі ребра, які сприяють кращому звучанню. але! корпус ще й доповнений добренькою латунною вагою, яка відокремлена від алюмінієвої акустичної камери, за рахунок чого світч тут одночасно і не звучить занадто легко+тонко, але в той же час і не дзвенить -- відсутня надмірна різкість і металевий призвук.

маунт на dumbell гаскетах -- просте, елегантне та дуже вдале рішення особливо в цій ітерації, коли в квертікейс їх ще разок покращили і допрацювали. вони забезпечують невеликий приємний флекс, але маунт аж ніяк не м'який навіть у плейтлесс варіанті. тут, знову ж таки, на думку одразу спадає слово "баланс". ну і, звісно з таким маунтом пцбшка чудово ізольована від корпусу, що знову ж таки виводить саме світч на перший план, а корпус це сцена, яка не заважає розкривати потенціал, ба більше підкреслює і доповнює його. але не співає разом зі світчем, як це відбувається у випадку класичного топмаунту чи більш жорстких гаскет маунтів таких як у ф1/ф2, скажімо.
спойлер
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, міст і з Європи любить затягувати. Не так звісно як німці та чехи, особливо якщо попав на Різдво. Балтійські країни чи Нідерланди швидше в себе доставляють, хоча ніби все той же дхл.
leif
Member

Повідомлення

а. про кейкапи забув написати, тут знову ж таки, в чому головна потужність гмк це в тому, що вони дозволяють світчу, який може гарно і глибоко звучати, робити це, не додаючи до його звучання занадто багато. гмк це не фільтр, а скоріше такий собі підсилювач-трансміттер. це може бути недоліком, якщо білд розбалансований, світчі погано змащені, пружини дзвенять і тд, але може бути і перевагою, якщо все правильно замодифіковано і зібрано під себе і хочеться дати конфігу просто звучати, без фільтрів.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Барбарис: 27.04.2026 16:28leif, міст і з Європи любить затягувати.
:-/ :-/

погано. але тут принаймні, на відміну від кореї, завжди можна скористатись НП, у якої митниця працює стабільно реактивно.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 27.04.2026 16:21але розмитнює росан для всіх однаково?
Вот как оказывается - нет. Комерческий отдел Мист Чина растамаживает в Киеве, а не во Львове.
А так да. На самом деле - таможня - всегда лотерея особенно сейчас. Все может пойти по любому сценарию и заранее что либо предположить - всегда сложно.
Вот с тем же Мист Чина - с Нео98 были лютые приключения. Прям вот треш. Следующий заказ на кейкапы с Кейрона через них пролетел прекрасно и без задержек. Т.е. раз на раз не приходится. Но лично у меня с ними больше положительных историй чем отрицательных.
leif
Member

Повідомлення

https://divinikey.com/collections/keybo ... t-keyboard

серйозна пропозиція за таку ціну. цікаво, що там за абс даблшоти поставили від qwertykeys :spy:

taupe grey версія -- топ :up:

Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
пишуть про капи:
To better manage shine with extended use, a small amount of PBT has been blended into the ABS, helping balance appearance with long term durability.
он як) прямо стежкою mode пішли. ну воно і правильно. абс шайн неприємна штука для нормісів

Відправлено через 4 хвилини 57 секунд:
якщо що, серед хардкорної клавіатурної тусовки досить розповсюджене котірування зашайнених вхлам гмк капів. типу це труЪ

тобто людей це не те що не дратує, а навпаки подобається і всіляко заохочується. але, звичайно, шоб було "гарно", то зашайнено має бути рівномірно, від друку. не WSAD та інші ігрові клавіші :laugh:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 29.04.2026 13:19серед хардкорної клавіатурної тусовки досить розповсюджене котірування зашайнених вхлам гмк капів. типу це труЪ
Не баг, а фіча :up:
ГМК такі спеціально виготовляють з АБС, щоб люди частіше замінювали зношені кейкапи, але ком'юніті викрутилось :laugh:
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 29.04.2026 13:56 але ком'юніті викрутилось :laugh:
Є ще один дієвий спосіб :shuffle:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif
До речі, вам wob до колекції не потрібен? €59,99, ніби для гмк норм ціна:
https://www.caseking.de/en/gmk-wob-base ... C-554.html
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
хех, прикольно, що це саме WOB :gigi:

нє, це офігєнна ціна :super: з доставками (5 + 8 євро) в Україні стане в 3800 грн десь. як для ANSI + ISO, то дуже добре

а прикольно тому, що я як раз напередодні подумав, що блек снейл блек снейлом, але класичний WOB це інша історія і він теж має бути. L9 легенди та WS1 легенди на CR чорному -- дві великі різниці, як кажуть в Одесі) але тут такий є ще момент, що, на мій смак, стандартний WOB буває трошечки пріснуватий. і тому я забрав у Діми сакредкіба WOB Hangul r2 за 4600 грн sealed (тобто запакований в заводських плівках).

і от з корейськими саблегендами одразу інша вайбуля створюється B-) классика! канон! ОTD!)) там ще відмінність в тому, що в WOB Hangul r2 -- R5 bottom row, що також додає потужності і мені це дуже подобається

Відправлено через 17 хвилин 25 секунд:
щойно помітив, що в цьому кіттінгу немає scooped F та J :eek:
спойлер
Зображення
ну, не знаю, як для кого, але особисто для мене це одразу dealbreaker навіть за цю ціну. я користуюсь виключно скупами і баррд F-J не сприймаю категорично :nunu:

Відправлено через 6 хвилин :
хоча це дуже індивідуально. у того ж вищезгаданого Діми сакредкіба вподобання прямо протилежні і він не любить саме скупи.

якось навіть була така історія, що мені приїхав gmk rubrehose в якому були дублі barred F та J замість скупів :insane:

я вже так було засмутився :weep: але якось написав про це йому і він каже "так давай поміняємось: ти мені барред (нехай будуть дублі), а я тобі скупи зі свого такого ж сету, бо я ними все одно ніколи в житті не буду користуватись". так і порішали :D :banan:
The_Rusik
Member

Повідомлення

Хотел заказать hator skyfall 65. Возникло два вопроса, написано что профил кейкапов OMA, по гуглу находит только хатор, или можно любые брать если менять. И второй вопрос, у версии 65 свичи Aurum Sterling (в 80% Aurum Lemon), их не вижу в продаже, тоже можно ли чем-то заменить в случае чего? Отличаються тем, что до срабатывания 1.2мм вместо 2мм.
StTechnik
Member

Повідомлення

The_Rusik: 30.04.2026 20:07или можно любые брать если менять
Любые, лишь бы стем стандартный был.
The_Rusik: 30.04.2026 20:07И второй вопрос, у версии 65 свичи Aurum Sterling (в 80% Aurum Lemon), их не вижу в продаже, тоже можно ли чем-то заменить в случае чего?
Это по сути что то стандартное недорогое перебрендированое. Если там стандартный хот свап на 5 ножек - любые подойдут.

Відправлено через 26 секунд:
The_Rusik: 30.04.2026 20:071.2мм вместо 2мм.
Это типа "спортивные" :D

Відправлено через 4 хвилини :
Ты не спеши заранее все менять. Приедет - неделю поюзаешь в стоке - поймешь что не устраивает - тогда уже понятно будет что под замену.
The_Rusik
Member

Повідомлення

StTechnik
То понятно, просто интересно, если вдруг выйдет из строя какой-то свич, можно ли будет найти такой же, чтобы не менять все, не хочется чтобы были разные.
По кейкапам, не правильно сказал, имел ввиду не все менять, а частично, допустим сделать двух цветов или вставки другого цвета. Чтобы профиль такой же был.
StTechnik
Member

Повідомлення

The_Rusik: 30.04.2026 20:32можно ли будет найти такой же
Надо понимать что конкретно они перемаркировали. Какой нибудь outemu или gateron или что то еще. Но лучше все поменять, если там свичи изначально не очень.
The_Rusik: 30.04.2026 20:32имел ввиду не все менять, а частично, допустим сделать двух цветов или вставки другого цвета. Чтобы профиль такой же был.
Там же еще подсветки всякие через символы наверно... У Хатора по моему есть наборы прям кейкапов.
The_Rusik
Member

Повідомлення

Так я вот и думаю, не могу выбрать себе клавиатуру, чтобы тихая, приятная была, и недорогая :gigi:
Хотел 60%, но можно до 75%. В идеале до 2к ( и чтобы не ждать каких-то скидок на али или где-то еще).
StTechnik
Member

Повідомлення

тут опытные комрады настоятельно советуют Аулу. Топ за свои деньги. Шумкой набита по самое немогу.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
https://milktooth.com/products/oil-king-silent-linear

бачили новинку по вашому профілю?

Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
StTechnik: 24.03.2026 13:29А второй - банально их HammerHead light, но его еще надо найти.
а ти не замовляв собі хаммерхед з екстр на nk?

https://novelkeys.com/collections/front ... ad-keycaps
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif
Так, бачив їх на алі, всі 3 види.
Поки в мене запасу різних сайленті вистачає, колись пізніше може й візьму на тест.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
а ти не замовляв собі хаммерхед з екстр на nk?
Именно там - нет. В принципе я пока нигде не заказывал. Наблюдаю пока вот за этим
https://prototypist.net/products/pre-or ... mall-batch
Відповісти