Новини
Останні статті і огляди
Unreal Engine 5 незабаром отримає підтримку технології Advanced Shader Delivery для прискорення запуску ігор
-
Zzzz
Member
Предлагаю обсудить Unreal Engine 5 незабаром отримає підтримку технології Advanced Shader Delivery для прискорення запуску ігор
Може це гімно отримає адеквату оптимізацію ? Буквально кожна гра яка на ньому зроблена. просто жахливо оптимізована і рівень графіки далеко не відповідає тим вимогам, які має гра на цьому движку.
Мені шкода що ера коли студії писали движок під гру закінчилась, фактично. Так само як і поняття оптимізації ігр, тепер для цього є генерація кадрів і кривущий UE5.
Може це гімно отримає адеквату оптимізацію ? Буквально кожна гра яка на ньому зроблена. просто жахливо оптимізована і рівень графіки далеко не відповідає тим вимогам, які має гра на цьому движку.
Мені шкода що ера коли студії писали движок під гру закінчилась, фактично. Так само як і поняття оптимізації ігр, тепер для цього є генерація кадрів і кривущий UE5.
-
vsx
Member
Unreal Engine 5 уже ничего не спасет. Несите новый.
-
MVE
Member
Ніколи такого не бачив. Це якась суто пк проблема? 
-
dead_rat
Member
Мовчи!! UE6 досі не релізнули оише тому, що на 5090 там півтора фпсvsx: ↑ 22.04.2026 17:01 Unreal Engine 5 уже ничего не спасет. Несите новый.
Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
Так, при першому запуску(і після крашу) всі насолоджуються 10хвилин компіляцією шейдерів
-
Геральт
Member
А що для вас "оптимізація"?Zzzz: ↑ 22.04.2026 16:49 Так само як і поняття оптимізації ігр.
-
dead_rat
Member
Це коли Silent Hill 2 на максималках не йде на 9070, хоча там зазвичай знаходишся в мікроскопічній локації.Геральт: ↑ 22.04.2026 17:37А що для вас "оптимізація"?Zzzz: ↑ 22.04.2026 16:49 Так само як і поняття оптимізації ігр.
Звичайно, скинув трохи і отримав свої 60@4к(при динамічній роздільній здатності), але все ж таки
-
Геральт
Member
dead_rat
9070 - мідлова карта, яке 4К? Оптимізація, це, імхо, - зміна швидкодії, залежно від налаштувань. А не те, що більшість собі думає "запуск ультр на будь-якій системі". Ну і рушій не може за всіх розробників відповідати. Є ж проєкти на UE5 з норм швидкодією? Значить не в рушії справа.
9070 - мідлова карта, яке 4К? Оптимізація, це, імхо, - зміна швидкодії, залежно від налаштувань. А не те, що більшість собі думає "запуск ультр на будь-якій системі". Ну і рушій не може за всіх розробників відповідати. Є ж проєкти на UE5 з норм швидкодією? Значить не в рушії справа.
-
XXXshadyXXX
Member
Та взять любую игру не на UE5(кроме ARC Raiders), там есть оптимизацияГеральт: ↑ 22.04.2026 17:37А що для вас "оптимізація"?
-
dead_rat
Member
Ти гру бачив? 90% часу ходиш в малій кімнаті
-
Геральт
Member
Старфілд на релізі, догма2. То тільки те, що перше на думку спало. А в ARC Raiders якийсь іншопланетний UE5, що її маєм викреслити?XXXshadyXXX: ↑ 22.04.2026 18:04Та взять любую игру не на UE5(кроме ARC Raiders), там есть оптимизацияГеральт: ↑ 22.04.2026 17:37А що для вас "оптимізація"?![]()
dead_rat
Бачив, але ~ перших 10хв. Там же промені оті божественні, якщо не помиляюсь. Може проц ботлнечить, а може деви такі оптимізатори.
Е33 також коридорка. При пробіжках стабільненько. І на 6700XT і на 9070XT грав. Мафія взагалі у відкритому світі. Графіка гарна, швидкодія влаштовує. Та повно забавок з UE5.
-
XXXshadyXXX
Member
Геральт
Ага, ты выбрал как раз те игры где оптимизация была на старте так себе))) KD2, Ninja Gaiden 4. Re Requiem, BF6, Indiana Jones(если не учитывать VRAM требования) отличная оптимизация у игр
А, кстати из UE5 как не странно еще Clair Obscur: Expedition 33 имеет хорошую оптимизацию если сравнивать игру с другими играми на UE5
Ага, ты выбрал как раз те игры где оптимизация была на старте так себе))) KD2, Ninja Gaiden 4. Re Requiem, BF6, Indiana Jones(если не учитывать VRAM требования) отличная оптимизация у игр
А, кстати из UE5 как не странно еще Clair Obscur: Expedition 33 имеет хорошую оптимизацию если сравнивать игру с другими играми на UE5
-
Геральт
Member
XXXshadyXXX
Я взяв "любую игру не на UE5", і навіть 2. Що не так?
KD2 - фізики нема, як явища, графіка посередня (якщо крім пейзажів звертати ще на щось увагу). Можеш глянути порівняння графону KD2 та KD1, якщо не згідний.
Ninja Gaiden 4 не грав.
Re Requiem - 2,5 локації. Більшість ігроладу - темнота, а де світло (ракун сіті) - абосолютно вбога графіка.
BF6 однозначно залік, графіка шик, бігає бадьоро
Indiana Jones таке собі, може бути, але місцями виглядає вбого. І як це "не враховувати VRAM вимоги"? Або гра гарно оптимізована, або ні. Гарно оптимізована під 12 VRAM?
Ітого, BF6, з сюжеткою на 4год. Не густо.
Я взяв "любую игру не на UE5", і навіть 2. Що не так?
KD2 - фізики нема, як явища, графіка посередня (якщо крім пейзажів звертати ще на щось увагу). Можеш глянути порівняння графону KD2 та KD1, якщо не згідний.
Ninja Gaiden 4 не грав.
Re Requiem - 2,5 локації. Більшість ігроладу - темнота, а де світло (ракун сіті) - абосолютно вбога графіка.
BF6 однозначно залік, графіка шик, бігає бадьоро
Indiana Jones таке собі, може бути, але місцями виглядає вбого. І як це "не враховувати VRAM вимоги"? Або гра гарно оптимізована, або ні. Гарно оптимізована під 12 VRAM?
Ітого, BF6, з сюжеткою на 4год. Не густо.
-
Kullerok
Member
Ну дак может нужно покупать нормальные видеокарты для 4к или всё же сидеть на 2к если нет денег. Конечно же тут виноваты разрабы что на ведре 4к не вывозитьсяdead_rat: ↑ 22.04.2026 17:44Це коли Silent Hill 2 на максималках не йде на 9070, хоча там зазвичай знаходишся в мікроскопічній локації.
Звичайно, скинув трохи і отримав свої 60@4к(при динамічній роздільній здатності), але все ж таки
-
XXXshadyXXX
Member
Геральт
Ну кстати ещё бывшие эксклюзивы Сони имеют отличную оптимизацию(кроме паука)
Ну кстати ещё бывшие эксклюзивы Сони имеют отличную оптимизацию(кроме паука)
-
Reinmar
Member
ну в цілому "це ж вже було" в часи UE3, він був в кожній другій грі в 2006-2014, просто він жив довго і в якийсь час його навіть бюджетне залізо тягнуло, а розробники навчилися модернізувати, що бувало його й не взнаєш одразу.Zzzz: ↑ 22.04.2026 16:49Мені шкода що ера коли студії писали движок під гру закінчилась, фактично.
-
vsx
Member
Ну ты сравнил. UE3 был нормальным движком. UE1-2 были легендами, 4 уже такое себе. 5 лучше бы его вообще не было.Reinmar: ↑ 22.04.2026 20:31ну в цілому "це ж вже було" в часи UE3, він був в кожній другій грі в 2006-2014, просто він жив довго і в якийсь час його навіть бюджетне залізо тягнуло, а розробники навчилися модернізувати, що бувало його й не взнаєш одразу.Zzzz: ↑ 22.04.2026 16:49Мені шкода що ера коли студії писали движок під гру закінчилась, фактично.
-
Reinmar
Member
vsx
я не сравниваю движки,я говорю,что такое уже было, когда был один массовый движок, на котором каждый второй проект выходил. Та и к вопросу сравнения, хейтили его тоже знатно: сначала было и за производительность и блестящие поверхности, позже уже к концу эры за прогрузку текстур и слабый графон.
я не сравниваю движки,я говорю,что такое уже было, когда был один массовый движок, на котором каждый второй проект выходил. Та и к вопросу сравнения, хейтили его тоже знатно: сначала было и за производительность и блестящие поверхности, позже уже к концу эры за прогрузку текстур и слабый графон.
-
tornadox
Member
це фанат яблука, нема ігор, нема проблемdead_rat: ↑ 22.04.2026 17:21Так, при першому запуску(і після крашу) всі насолоджуються 10хвилин компіляцією шейдерів
-
dead_rat
Member
Вже є ігри на яблуку, чекай на проблемиtornadox: ↑ 22.04.2026 21:44це фанат яблука, нема ігор, нема проблемdead_rat: ↑ 22.04.2026 17:21Так, при першому запуску(і після крашу) всі насолоджуються 10хвилин компіляцією шейдерів![]()
-
mycolaevich
Member
Не розумію чому АЖ СТІЛЬКИ хейту в бік анріла. Це досить гарний інструмент, той факт що розробники не хочуть робити взагалі нічого крім проставки галочок в полях "люмен", "наніт" та "РТ" не робить сам інструмент жахливим.
Подібна ситуація з апскейлерами: сама технологія класна, і має своє застосування в певних ситуаціях, проблеми починаються коли розробники розраховують на апскейллер щоб отримати 60к/с в 1080р.
Подібна ситуація з апскейлерами: сама технологія класна, і має своє застосування в певних ситуаціях, проблеми починаються коли розробники розраховують на апскейллер щоб отримати 60к/с в 1080р.