Шо всі так на ту максимальну яскравість моляться? Для мене більше 40% вже сітківку випалює, куди ще вище?
Новости
Последние статьи и обзоры
Максимальне занурення. Огляд та тестування вигнутого ігрового 34″ UWQHD-монітора MSI MPG 341CQR QD-OLED X36 на матриці 5-го покоління й з частотою оновлення 360 Гц
-
Graveworm
Member
Шо всі так на ту максимальну яскравість моляться? Для мене більше 40% вже сітківку випалює, куди ще вище?
-
evenmore
Member
Для полного погружения 34" маловато - по высоте это как обычный 27" монитор.
Сам использую 43" 16*9, пересесть планирую на ~50" 21*9.
Как для игр, имхо, 21*9 существенно интереснее, независимо от жанра. Для работы более индивидуально, у многих это таблицы, где высота полезнее/удобнее ширины.
Что касается контента - фильмы 21*9, сериалы и ютуб 16*9, кому что нужнее. Но для фильмов, опять же имхо, интереснее либо нормальный тв 55+, либо китайский проектор, даже простейший, за 50-100$.
360Гц очевидно бесполезны.
Требования к видеокартам для 2к ультравайд/4к и даже 4к ультравайд не такие уж суровые. Скейлинг и фреймген позволяют совершенно комфортно сидеть на 9070xt/5070ti. Мне даже 6900xt в целом хватало для 4к, это лишь вопрос настроек. А вау-эффекта от ультра-пресетов графики не было уже очень давно.
32*9 тоже интересно, но уж слишком громоздко, дорого, да и софт не адаптирован. Таким мониторам нужен трекер глаз... или поворота кресла.
Сам использую 43" 16*9, пересесть планирую на ~50" 21*9.
Как для игр, имхо, 21*9 существенно интереснее, независимо от жанра. Для работы более индивидуально, у многих это таблицы, где высота полезнее/удобнее ширины.
Что касается контента - фильмы 21*9, сериалы и ютуб 16*9, кому что нужнее. Но для фильмов, опять же имхо, интереснее либо нормальный тв 55+, либо китайский проектор, даже простейший, за 50-100$.
360Гц очевидно бесполезны.
Требования к видеокартам для 2к ультравайд/4к и даже 4к ультравайд не такие уж суровые. Скейлинг и фреймген позволяют совершенно комфортно сидеть на 9070xt/5070ti. Мне даже 6900xt в целом хватало для 4к, это лишь вопрос настроек. А вау-эффекта от ультра-пресетов графики не было уже очень давно.
32*9 тоже интересно, но уж слишком громоздко, дорого, да и софт не адаптирован. Таким мониторам нужен трекер глаз... или поворота кресла.
-
Zealoth
Member
Это какие "усі"? Я когда на трекер лезу, далеко не всегда нахожу с таким сооношением. Или на всяких онлайн кинотеатрах и прочих площадках с лицензионным контентом такой проблемы нету?Nekros: ↑ 20.04.2026 21:23Усі фільми 21:9. На 16:9 ти дивишся з чорними полосами знизу та зверхуbig_bang: ↑ 20.04.2026 15:08 що до відео - теж таке собі (більшість контенту 16:9)
21:9 шикарне рішення як для роботи де все вміщається, для фільмів, для ігор (більше кут). Вже 5 років як перейшов на 21:9 і до 16:9 не повернусь
-
FirstTDM
Member
Красивые большие числа максимальной яркости завораживают по аналогии с максимальными частотами CPU/GPU... ну и маркетологи постарались раскрутить эту характеристику...Graveworm: ↑ 21.04.2026 07:51Шо всі так на ту максимальну яскравість моляться?
А в реальности для работы достаточно 100-200 нит, для игр в HDR отлично True Black 400 c прыжками до 1000 нит
Но не у всех есть возможность организовать правильное освещение рабочего пространства - если монитор возле окна, то в солнечный день наверняка придется поднимать уровень яркости - ну или шторы/ролеты использовать...
-
tablestikus
Member
Я як власник китайського проектору за 50 баксів скажу що воно тіки для повністю темної кімнати і ок хіба що ютуб засинаючи повтичити, щось серйозне дивитися - ні про яку якість картинки не може йти справа.evenmore: ↑ 21.04.2026 08:16 либо китайский проектор, даже простейший, за 50-100$.
-
CKA3O4HuK
Member
офигенный моник для работы и игр. Две недели не могу нарадоваться. Пересел с MPG 491CQPX QD-OLED и Alienware 2725DF, есть с чем сравнить!
Не слишком широкий, не нужно головой в играх вертеть как на 49 дюймах, и не все игры оптимизированы под 32/9.
Для работы отлично, так как пиксели теперь на своих местах, и отсветов почти нет, хотя работаю на балконе.
из минусов - не доработанная прошивка, на алиенвер гораздо удобнее Care система работала.
Цена у нас очень сбалансированна! я привозил и растамаживал MPG 491CQPX, вот там была цена + разочарование в комплекте
Кто сомневается - идите берите, их раскупят как superstike x2
Не слишком широкий, не нужно головой в играх вертеть как на 49 дюймах, и не все игры оптимизированы под 32/9.
Для работы отлично, так как пиксели теперь на своих местах, и отсветов почти нет, хотя работаю на балконе.
из минусов - не доработанная прошивка, на алиенвер гораздо удобнее Care система работала.
Цена у нас очень сбалансированна! я привозил и растамаживал MPG 491CQPX, вот там была цена + разочарование в комплекте
Кто сомневается - идите берите, их раскупят как superstike x2
-
Kullerok
Member
У него просто денег только на галимую Vашку хватаетStTechnik: ↑ 20.04.2026 19:40Что не так с оледами?Kassatka: ↑ 20.04.2026 19:31Знову ці оледи скрізь
-
evenmore
Member
Hy350 pro брал за ~60$. Полная темнота как и ровная стена с полотном очевидно нужны, странно это обозначать как "особые требования". Картинка посредственная, но при этом лучше чем в кинотеатре у моего дома. Погружение за счёт диагонали в 2+ метра при этом выше, чем на 55" олед. Имхо, конечно.tablestikus: ↑ 21.04.2026 10:19Я як власник китайського проектору за 50 баксів скажу що воно тіки для повністю темної кімнати і ок хіба що ютуб засинаючи повтичити, щось серйозне дивитися - ні про яку якість картинки не може йти справа.evenmore: ↑ 21.04.2026 08:16 либо китайский проектор, даже простейший, за 50-100$.
-
powerpizza
Member
- спойлер
-
tablestikus
Member
У мена НY320 і не про яке занурення не можна казати, ще й з тим що не можна різкість зробити однородну без розмиття боковин. Але це теж ІМХО звісно. За свої гроші класна штука через яку я відмовився купляти ТВ в спальню, але олед він мені не замінив)evenmore: ↑ 21.04.2026 13:57Hy350 pro брал за ~60$. Полная темнота как и ровная стена с полотном очевидно нужны, странно это обозначать как "особые требования". Картинка посредственная, но при этом лучше чем в кинотеатре у моего дома. Погружение за счёт диагонали в 2+ метра при этом выше, чем на 55" олед. Имхо, конечно.tablestikus: ↑ 21.04.2026 10:19
Я як власник китайського проектору за 50 баксів скажу що воно тіки для повністю темної кімнати і ок хіба що ютуб засинаючи повтичити, щось серйозне дивитися - ні про яку якість картинки не може йти справа.
-
evenmore
Member
Называя цену и "даже", я все же имел в виду лучшие варианты/по лучшим ценам. По хорошему, надо ориентироваться на 200-350$ (или дороже, но там уже нет смысла на китайцев смотреть) но некоторые модели <100$ с распродаж будут ок. 350pro такой пример, а, например, 350max дороже, но хуже для тех же задач.tablestikus: ↑ 21.04.2026 14:47 У мена НY320
Hy320 на распродажах был по ~30$, и для больших площадей не подходит.
Отправлено спустя 3 минуты 31 секунду:
Из всех уже существующих тв-шоу 16х9 где-то 99%, да в новых 21х9 это один случай из 10 максимум.powerpizza: ↑ 21.04.2026 14:27Так выглядит 75% кино и сериалов на 21х9,никаких чёрных полос )
- спойлер
- 20260421_142515.jpg
-
Zealoth
Member
Можно подробнее про этот пункт? У меня 34" версия Вашего предыдущего МСИ, и у меня большой вопрос к тому кто эту систему делал. В будни, когда за Пк сижу только вечером после работы, проблем нету. Но в выходной, когда за ним провожу много времени под вечер выскакивает предупреждение, что через минуту пойдет очистка на 8-10 минут, и я не могу ни отменить сей факт, ни отложить, только кнопка "Execute".CKA3O4HuK: ↑ 21.04.2026 12:38
-
Nekros
Member
Знайди мені фільм який вийшов за останні 5 років який в 16:9. Бо тупо всі фільми це 21:9evenmore: ↑ 21.04.2026 15:54 Из всех уже существующих тв-шоу 16х9 где-то 99%, да в новых 21х9 это один случай из 10 максимум.
-
Kassatka
Member
Бувають Open Matte чи IMAX версії вільму, де кадр розширено по висоті до 16:9 і реально влазить більше інформації в кадр, яку в звичайній версії фільму 21:9 не видно. І це справжня знахідка та шикарно!Nekros: ↑ 21.04.2026 19:30 Знайди мені фільм який вийшов за останні 5 років який в 16:9. Бо тупо всі фільми це 21:9
Хоча я особливо не звертаю убухи якого він при цього року. Я за новинками не ганяюсь, для мене й найпопулярніші фільми 60-их - 80-их років часто в новинку.
Последний раз редактировалось Kassatka 21.04.2026 19:46, всего редактировалось 1 раз.
-
evenmore
Member
Речь про сериалы была выше.Nekros: ↑ 21.04.2026 19:30Знайди мені фільм який вийшов за останні 5 років який в 16:9. Бо тупо всі фільми це 21:9evenmore: ↑ 21.04.2026 15:54 Из всех уже существующих тв-шоу 16х9 где-то 99%, да в новых 21х9 это один случай из 10 максимум.
-
Ektalion
Member
І що з того? Поцінувачів 21:9 лише 3%, згідно останньої статистики. Усі телевізори 16:9... Ще би перейматись полосками при перегляді фільмів.Nekros: ↑ 21.04.2026 19:30 Знайди мені фільм який вийшов за останні 5 років який в 16:9. Бо тупо всі фільми це 21:9
-
Nekros
Member
І нічого. Мова була про контент для 21:9, ось тобі контентEktalion: ↑ 21.04.2026 21:16 І що з того? Поцінувачів 21:9 лише 3%, згідно останньої статистики. Усі телевізори 16:9... Ще би перейматись полосками при перегляді фільмів.
-
FirstTDM
Member
Да ладно... в поиске на торрентах забанили?Nekros: ↑ 21.04.2026 19:30Знайди мені фільм який вийшов за останні 5 років який в 16:9.
Сотни топовых фильмов в IMAХ формате... аналогично и в Open Matte сотни вариантов... про топовые сериалы вот вообще лень говорить - подавляющее большинство выходит в 1.78:1 или в 2.00:1...
Можно смело говорить, что видеоматериалов в 21:9 не так много... они есть, конечно, но не массово...
-
Cirax
Member
Комментарий с реддит, в переводе
У мене є цей монітор, і хоча колір та читабельність чудові, прошивка – це абсолютний і повний безлад.
Він часто вмикається після сну в чорно-білому режимі з усіма колірними профілями, ініціалізованими нулями.
KVM-функціональність – лайно, і вона припиняє пересилання даних USB, коли екран стає чорним, що унеможливлює пробудження монітора введенням з клавіатури.
Система захисту від вигорання працює непередбачувано, може випадково займати десятки хвилин, а іноді монітор взагалі не прокидається від неї.
Панель чудова, а от софт – повне лайно, як і слід було очікувати від MSI.
-
Geronimo
Junior
Всім, пишу як власник цього монітора.
Мав не малий досвід UltraWide 34 дюйма - 144 мгц і паралельно грав на QHD IPS 260 мгц. Набрид цей сетап і придбав собі QHD 360Hz AORUS FO27Q3 QD-OLED, хороший монік але не хотілось більше. Націлився на MSI, були великі очікування і всі мої очікування розвіялись.
Мав не малий досвід UltraWide 34 дюйма - 144 мгц і паралельно грав на QHD IPS 260 мгц. Набрид цей сетап і придбав собі QHD 360Hz AORUS FO27Q3 QD-OLED, хороший монік але не хотілось більше. Націлився на MSI, були великі очікування і всі мої очікування розвіялись.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5