Максимальне занурення. Огляд та тестування вигнутого ігрового 34″ UWQHD-монітора MSI MPG 341CQR QD-OLED X36 на матриці 5-го покоління й з частотою оновлення 360 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Geinz21
Member

Повідомлення

А шо его понимать? Играть шикарно за счет большего угла обзора, работать тоже, особенно если надо несколько окон держать.
big_bang
Member

Повідомлення

Geinz21: 20.04.2026 14:59 А шо его понимать? Играть шикарно за счет большего угла обзора, работать тоже, особенно если надо несколько окон держать.
мене вистачила на день:
офіс виглядає важкувато (word нормально по центру, а excel далеко збоку)
голова постійно вліво-враво

що до відео - теж таке собі (більшість контенту 16:9)

в ігри не бігав, але думаю, що тут буде кайф

особисто для себе вирішив - ліпше взяти 32дюйми і в 16:9
Ramzes82
Member

Повідомлення

Да, дорога виходить нова матриця. Думаю можна ще на попередньому поколінні пару років посидіти, 32 дюйми на 20 тисяч дешевше, це не 3 тисячі, це не 5 , докласти і можна RTX5060 Ti на різницю взяти.
NST1983
Member

Повідомлення

Максимальна яскравість, кд/м² 300 (типова SDR), 500 (HDR True Black 500, 10% APL), 1000 (Peak HDR), 1300 (Peak HDR 3% APL)

Яскравість топ, чи тут маркетинг?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Geinz21: 20.04.2026 14:59Играть шикарно за счет большего угла обзора, работать тоже, особенно если надо несколько окон держать.
Хороший монитор для игр, даже отличный! Да еще и матрица QD-OLED 5-го поколения :up:

Но вот работать - не очень... всё-таки 3440×1440 - это никак не 3840 х 2160...

Ну и цена не совсем конкурентноспособная - универсальный 4К 32" смотрится предпочтительнее и более универсальным и для работы, и для игр... имхо, скинуть цену на 30-40% и было бы интересно как игровой вариант, а так - на любителей шириков

Отправлено спустя 1 минуту 15 секунд:
NST1983: 20.04.2026 15:48Яскравість топ, чи тут маркетинг?
Не маркетинг. Вполне себе нормальные числа для QD-OLED 5-го поколения - не рекордные, но полностью достаточные...
Ektalion
Member

Повідомлення

Юсб хаб 2.0 у 2026 році :apes:

Для чого він там взагалі.
zlo
Junior

Повідомлення

Прикольный монитор. По цене, конечно, даже не знаю мне сложно судить. В январе 2022 года взял себе HP x34 с разрешением 3440×1440 после LG 29" с 2560×1080.
Скажу по разрешению так: для моей видеокарты на тот момент (это была 3070 Ti) в играх уже было не очень комфортно если на 29" играл на максималках, то здесь приходилось немного снижать настройки. Для 5070 Ti, мне кажется, это как раз нормально подойдёт,мне хватает. Работаю с ноута и графика у меня инел встройка.
По работе тут вообще не могу себя представить за Full HD(про соотношение 16 к 9 или 16 к 10):Тут 3 окна с конфигами на одном экране размещаются без проблем, 4–6 окон с WinBox тоже легко помещаются.
Из минусов, конечно, то, что разрешение нестандартное в играх часто кат-сцены обрезаются по краям до формата Full HD. Но это не критично.
В офисных приложениях как таковых почти не работаю в основном VS Code студия и конфиги, поэтому такое разрешение, как по мне, must have.
Classic
Member

Повідомлення

Оце офігезний монітор, але ціна. https://www.overclockers.ua/ua/news/lg- ... preorders/
tablestikus
Member

Повідомлення

Ну чому, чому вони продовжують пхати 1440 по висоті? Це ж дуже-дуже мало...
artko
Member

Повідомлення

tablestikus: 20.04.2026 17:05Ну чому, чому вони продовжують пхати 1440 по висоті? Це ж дуже-дуже мало...
так це 27" UWHD розтягнутий просто. тому і 1440. (вони якраз найчастіше бачу 2560х1440)
powerpizza
Member

Повідомлення

21x9 тема,уже лет 7 на них только сижу,сейчас msi modern 34 120гц ва,очень круто играть и киношки втыкать ,хдр реди 375нит тоже даёт картинке сочности, для бомж лагеря имба,олед к сожалению многим не по карману :rotate:
Kassatka
Member

Повідомлення

big_bang: 20.04.2026 14:50 сподіваюсь, що колись і я зрозумію 21:9...
Я точно переконаний, що ніколи не зрозумію. На робочому столі для мене по суті більше значення має висота, аніж ширина. Що ж до ігор, то я граю з видом зверху від пташиного польоту, а не збоку від першої/третьої особи, тому тут видовжені панорамні екрани ні до чого. Екран для мене має займати все поле огляду як для робочого столу, так і для ігор, а оскільки в ширину у людей огляд більше, ніж у висоту, то десь 16:9 і є ідеальний оптимум.

Максимальне занурення не буває на 34-дюймовому ультравайді, для макс занурення треба покриття всього поля зору. А це від 46 дюймів 16:9. Ну можна зробити вигнутий і ще в ширину розширити до 21:9, але вже танцюючи від цього базового розміру.
FirstTDM: 20.04.2026 15:51Хороший монитор для игр, даже отличный! Да еще и матрица QD-OLED 5-го поколения :up:
Йо... Знову ці оледи скрізь... Як і понад 165 герци.
StTechnik
Member

Повідомлення

Kassatka: 20.04.2026 19:31Знову ці оледи скрізь
Что не так с оледами?
tablestikus
Member

Повідомлення

artko: 20.04.2026 17:53
tablestikus: 20.04.2026 17:05Ну чому, чому вони продовжують пхати 1440 по висоті? Це ж дуже-дуже мало...
так це 27" UWHD розтягнутий просто. тому і 1440. (вони якраз найчастіше бачу 2560х1440)
Та я взагалі за 21:9 формат, де щось більше за 1440 - штучні рідкі екземпляри.
Kassatka
Member

Повідомлення

tablestikus: 20.04.2026 20:02Та я взагалі за 21:9 формат, де щось більше за 1440 - штучні рідкі екземпляри.
Якщо в ігровому плані, то просто 4K 3840x2160 вважається на межі можливостей найпотужніших відеокарти, а якщо його ще розширити в ширину, то буде ще +31% пікселів для обробки. Є і 5K ігрові моніки, тому є і 2160p 21:9, але в обох випадках це будуть штучні рідкісні екземпляри.
(Звісно, я проти такого підходу і за впровадження в широкі маси 5K/6K/8K, хай це й скажеться на FPS і змусить юзати більш агресивні апскейли, але моя думка дуже рідкісна. Більшість навіть 4K вважає надмірним.)

Можливо DLSS 4.5 посприяє більшому поширенню моніторів з високим резолюшеном. Ця технологія лише нещодавно з'явилася, але робить у цій сфері справжню революцію.
tablestikus
Member

Повідомлення

Kassatka
я можу скручувати повзунки в іграх, то мені особисто це питання не критичне
Nekros
Member

Повідомлення

big_bang: 20.04.2026 15:08 що до відео - теж таке собі (більшість контенту 16:9)
Усі фільми 21:9. На 16:9 ти дивишся з чорними полосами знизу та зверху :gigi:
21:9 шикарне рішення як для роботи де все вміщається, для фільмів, для ігор (більше кут). Вже 5 років як перейшов на 21:9 і до 16:9 не повернусь
Kassatka
Member

Повідомлення

tablestikus: 20.04.2026 20:59 Kassatka
я можу скручувати повзунки в іграх, то мені особисто це питання не критичне
Я теж не розумію, чому Full HD можна грати хоч на Low, а от 4K обов'язково на ультрах. А інакше типу: "нащо той 4K, краще куплю 1440p, бо відяха не витягне". А якщо просто текстури виставити на максимум, а інші налаштування на середні, або ж погратися в залежності від впливу на продуктивність та на загальну якість картинки? Щось тоді відвалиться? Не по феншую? Як і апскейлери у 4K значно ліпше працюють, аніж у нижчих роздільних здатностях, то чом би й не використати, особливо якщо є якісні апскейлери, а відяха достатньо продуктивно з ними працює.
Ну а якщо хтось щасливий власник найновіших карт nVidia, то у нього є чарівна опція нових пресетів DLSS 4.5, які в крайньому випадку витягнуть доволі якісне зображення при дуже низькому резолюшені рендерингу. І все одно це буде куди краще виглядати, аніж на моніторі з меншою розподільчою здатністю.
xIIImaL
Member

Повідомлення

big_bang: 20.04.2026 15:08
Geinz21: 20.04.2026 14:59 А шо его понимать? Играть шикарно за счет большего угла обзора, работать тоже, особенно если надо несколько окон держать.

що до відео - теж таке собі (більшість контенту 16:9)

особисто для себе вирішив - ліпше взяти 32дюйми і в 16:9

В видео также все шикарно , во весь экран без черных полос (в отличии от 16:9 где полосы бывают в пол-екрана)
Но желательно с использованием специальных плееров.
Відповісти