Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 15:15
Z440_User: 20.04.2026 12:52я взагалі візуально не відрізняю різниці в швидкодії інтерфейсу
вам варто спробувати сучасні ноути
в мене було що коли тестив роботу сайту на макбуку, а потім перейшов на звичайний х86 - і побачив що воно працює сильно повільніше - розбирав логи і тд, але варто було знову взяти макбук - і все знову швидко.
Z440_User: 20.04.2026 12:52 Навіть той чудирнацький документ з одиницями без гальм рухався на динозаврі Х3470 (Е5440 вже немає в полі доступу), відео прикладав.
це дивно, на всьому що я маю доступ я тестував - і тормозить так точно
isusik63: 20.04.2026 13:45 Про гпу/цпу вам наводили пример и не раз , листайте назад и освежите память .
та я в курсі як М проци на рівні, а в деяких робочих програмах швидше ніж десктопна 5090, але вам не зручна ця правда.
звичайно що є де 5090 швидша, але враховуючи на скільки заявлено що вона має бути швидша, а по факту - пшик
isusik63: 20.04.2026 13:45 В реальных и в мультизадачности х64 в переди .
і це проходили - Блендер, Фотошоп, тулзи для програмістів - все скоріше на М процах, навіть від батареї
LVladislavchik: 20.04.2026 13:51 Прогрес є? Є. А ти його взагалі заперечуєш :rotate:
та нема там прогресу. Варто зайти на форум і почитати ниття користувачів. Або що новини пишуть, до прикладу:

Перші тести AMD Ryzen AI 7 445 розчарували: гірше за Core Ultra 7 256V та ледь випереджає Ryzen AI 5 340
Ноутбуки з цим чипом уже продаються, зокрема в моделях на кшталт Lenovo Yoga 7 2-in-1 16. Саме вони й дають свідчення про те, приріст продуктивності мінімальний.
З практичної точки зору користувач отримує майже ту саму продуктивність, але під іншим маркетинговим маркуванням і з більшою ціною
Ryzen AI 7 445 показує, що не кожне оновлення означає реальний прогрес. У цьому випадку різниця між моделями мінімальна, тому покупцям варто уважно дивитися не на назву, а на реальні характеристики та тести.
https://itc.ua/ua/novini/pershi-testy-a ... -ai-5-340/

подобається вам такий прогрес? неприємна чи не зручна правда, про яку не хочеться говорити
LVladislavchik: 20.04.2026 13:51Ой дурне, епл в старому лайні типу солідворкса чи каті на х86 досі проектує свої пристрої, купа високотехнологічного обладнання для виробництва та тестування техніки епл працює під віндою та х86
так прогресс це завжди так. Трактори в селах зявились 100+ років тому, а в нас і досі орять кіньми
і ще довго багато задач буде на х86. Але смарти - вже всі на АРМ, ноути - є ріст, сервери - є ріст, десктопи - от тут починається битва.
LVladislavchik: 20.04.2026 13:51на відміну від твого підвального режиму з майже нульовою яскравістю, при цьому ти жоден х86 пристрій не тестував в такому режимі
ну не винен я що мені ніколи навіть 200 ніт не потрібно. При чому у інших яскравість подібна.
LVladislavchik: 20.04.2026 13:51Тому я маю повне право сказати що в арму нема прогресу енергоефективності :rotate:
ви можете сказати все що хочете. Але є різні незалежні огляди, в тому числі з виміром енерго-ефективності. І явно АРМ - сильно краще.
LVladislavchik: 20.04.2026 13:54Судячи по спробам пердолінгу з встановленням андроід емулятора для улюбленої іграшки warrobots на ейр м1 це тобі важливо грати, точніш, пердолитися, а не грати
так, я грав в цю гру (зараз часу нема, але напевне зайти можу - якщо що - нік Слава Україні!!!). Підсадив син ще колись дуже давно.
Але емулятори потрібні в тому числі для розробки програм під смарти - а вони на диво всі на АРМ процах, і емулятор АРМ працює краще на АРМ проці. О диво!
Так в ДЕЯКИХ, я навёл пример что если в ДЕЯКИХ не подходят , или подходят не для всех как с арм-епл .
У вас классно получается видить контекст а не смысл переданный текстом ( и это про всех ваших "оппонентов")
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 20.04.2026 19:40 Вам вже казали що в машини ви не вмієте.
це ще треба довести. Наприклад ви знаєте що таке диференціал? А як він працює? А в яких модель є блокування заднього диференціала?
А чому не можна їздити в гололід на повному приводі на part-time трансмісії?
Z440_User: 20.04.2026 19:40 Скільки годин mac mini / mac studio відпрацює від батарей в кафе на природі? :gigi:
є можливість підключити по DC - там буде менше втрат, можна через інвертор - рахуйте
Z440_User: 20.04.2026 19:40прокормити підсилювач якому треба розкачати підлогові АС...
напевне ви ще не знаєте про підсилювачі D класу, який може заставити гупати 250 Вт саб споживаючи мізер від макіта батареї
Z440_User: 20.04.2026 19:40Великий рухомий "люміній" з гіпнотичним обертанням котушок та живими стрілочками та запахом плівки. Свідомий ритуал перед прослуховуванням музики допомагає налаштуватись та розслабитись ввечері та відпочити. Та ще й під гарний звук.
я явно не фанат, і на думки приходить лише:
Z440_User: 20.04.2026 19:40Я ж просив сайт, який саме вивалить важке навантаження і комп почне "трохи думати" при його відображені
https://www.chartjs.org/
підключаєте, даєте багато графіків та даних, насолоджуєтесь
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 20.04.2026 19:42Так в ДЕЯКИХ, я навёл пример что если в ДЕЯКИХ не подходят , или подходят не для всех как с арм-епл .
У вас классно получается видить контекст а не смысл переданный текстом ( и это про всех ваших "оппонентов")
потік свідомості - не розумію, або цитуйте лише те що треба, а не все
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Z440_User: 20.04.2026 19:40
А якщо повернутися до ПК, то чого ж ви стрибаєте як не на мобілку так на сервера амазон, які жеруть електрику кіловатами і не кашляють?
yuriy_dd: 20.04.2026 18:13 якраз для цього і придумали спеціальний бенч, і робили його 10 років Майкрософт, Гугл, Епл, Мозіла - коротше всі хто має відношення до браузерів, і назва йому - https://browserbench.org/Speedometer3.1/
Там тест багатьох сучасних клієнських JavaScript бібліотек.
Вже викладав, 10.4 папуг.
І шо?
Як побачити що воно тупить? Бо я не бачив що щось тупить, ну мельтишать картинки на екрані, ну стрибає дуже короткочасно одним потоком навантаження по ядрах, а тормоза де?
Я ж просив сайт, який саме вивалить важке навантаження і комп почне "трохи думати" при його відображені, а ви мені отой тест на який компу повністю пофіг.
yuriy_dd: 20.04.2026 18:13 Тестувати в Хромі. Заодно побачите - що воно все одно-потокове.
А, тобто щоб побачити як комп думає, треба створити спеціальні умови для цього? Просто відкрити якийсь сайт любим браузером - цього не достатньо?
yuriy_dd: 20.04.2026 18:13 воно вантажить все на першому проході, і швидкість інтернету на результат не впливає. На М процах - воно дуже швидко перемальовує
Тобто в тому що мені знайшов Google, я тикаю на посилання, Opera пише "з'єднання" і нічого не відбувається, навіть трафіку мережевого немає, то воно виявляється так вантажить при першому проході? А місцями комп стає таким дубовим що Опера видає "перевірте з'єднання з інтернетом", так? :laugh:
фанати епл в оглядах старих маків та макос заходять на apple.com
і це насправді адекватно, сайт важкий, красивий.
ультраслабкі пк (міні пк, старі ноутбуки, тощо) ще тестують ютубом в 4к.
ось тобі і реальні задачі
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Тепер і процесори: ринок ПК чекає новий дефіцит, гірший за нестачу пам'яті

це просто золотий час для Епл - нагадаю - новий макбук - дешевше айфона, і швидше для офісних задач - ніж будь що на х86

https://itc.ua/ua/novini/teper-i-protse ... -defitsyt/
kabostebeztak
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 20.04.2026 20:18
фанати епл в оглядах старих маків та макос заходять на apple.com
і це насправді адекватно, сайт важкий, красивий.
ультраслабкі пк (міні пк, старі ноутбуки, тощо) ще тестують ютубом в 4к.
ось тобі і реальні задачі
розетку ще можна відкривати, амазон, діскорд
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 20:58Тепер і процесори: ринок ПК чекає новий дефіцит, гірший за нестачу пам'яті

це просто золотий час для Епл - нагадаю - новий макбук - дешевше айфона, і швидше для офісних задач - ніж будь що на х86
Телепень, може перестанеш постити сюди всю жовтуху з ІТС? :facepalm:
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 20:13 Наприклад ви знаєте що таке диференціал? А як він працює? А в яких модель є блокування заднього диференціала?
О, так пан автознавець :D
Ну, наприклад, при ревізії редуктора 2107 в своєму тазику, сунув в нього гвинтовий самоблок з преднатягом 5кг ;)
Стосовно самої машини - то моя любима іграшка, куди із задоволенням витрачаються гроші, яку іноді хочеться розбити, але точно не продати. :lol:
yuriy_dd: 20.04.2026 20:13 є можливість підключити по DC - там буде менше втрат, можна через інвертор - рахуйте
Уявив як ви таскаєте із собою на природу та в кафе стаціонарний mac mini / mac studio, з монітором та іншим, розставляєте, підключаєте... Потім складаєте ото все назад :laugh:
yuriy_dd: 20.04.2026 20:13 напевне ви ще не знаєте про підсилювачі D класу, який може заставити гупати 250 Вт саб споживаючи мізер від макіта батареї
О как, навіть і в аудіотехниці спєц. :eek:
Ну ото хіба що гупати, не грати.
Але навіть для класу Д, щоб повноцінно пнути діафрагму динаміка на 50Гц треба мати нормально запасу по живленню.
Мені більше подобається як грає A клас на MOSFET з підлоговими АС на 12 дюймових woofers ;)
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 20:58 Тепер і процесори: ринок ПК чекає новий дефіцит, гірший за нестачу пам'яті

https://itc.ua/ua/novini/teper-i-protse ... -defitsyt/
:facepalm:
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 20:15
isusik63: 20.04.2026 19:42Так в ДЕЯКИХ, я навёл пример что если в ДЕЯКИХ не подходят , или подходят не для всех как с арм-епл .
потік свідомості - не розумію, або цитуйте лише те що треба, а не все
Наводил пример мультизадачности с верху , в ответ как всегда вы воспринимаете только контекст и ответ как всегда не на поставленный вопрос .
Оперативки не хватает как в нео? :gigi:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 20.04.2026 21:13 Телепень, може перестанеш постити сюди всю жовтуху з ІТС? :facepalm:
я не впевнений що ви маєте достатньо знань щоб читати першоджерело
а що по суті новини можете заперечити?
Z440_User: 20.04.2026 21:30Ну, наприклад, при ревізії редуктора 2107 в своєму тазику
тобто у вас не лише старі проци, а ще й старі машини?
Z440_User: 20.04.2026 21:30Уявив як ви таскаєте із собою на природу та в кафе стаціонарний mac mini / mac studio, з монітором та іншим, розставляєте, підключаєте... Потім складаєте ото все назад
ви запитали, я відповів. Але звідки ви взяли що є таскаю з собою мак міні? для цього є ноути.
Z440_User: 20.04.2026 21:30 Мені більше подобається як грає A клас на MOSFET з підлоговими АС на 12 дюймових woofers ;)
і гудить коли нема вхідного сигналу?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 20.04.2026 21:34и ответ как всегда не на поставленный вопрос
а може спробуєте відповідати на питання що я ставлю?
Z440_User
Member

Повідомлення

isusik63: 20.04.2026 21:34ответ как всегда не на поставленный вопрос .
Оперативки не хватает как в нео? :gigi:
Як безкоштовний chat gpt , той що без смс та реєстрації, в режимі швидкої відповіді :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 20.04.2026 21:30Але навіть для класу Д, щоб повноцінно пнути діафрагму динаміка на 50Гц треба мати нормально запасу по живленню.
батареї макіта збираю я сам, якщо що - може дати номінальну потужність 1.4 кВт - думаєте не вистачить?
пс: якщо що - варю міддю
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 21:40 тобто у вас не лише старі проци, а ще й старі машини?
Хто вам сказав що у мене одна машина?
Дорослий хлопчик не може мати улюблену іграшку? :laugh:
Перші 40рочків найскладніші в житті хлопчика :gigi:
yuriy_dd: 20.04.2026 21:40 і гудить коли нема вхідного сигналу?
Чому справний апарат має гудіти?
Повна тиша, навіть якщо на преампі вибрати МС вхід (для МС вінілових картриджів з напругою сигналу до 0,5мВ), вивернути гучність на максимум і прислухатись що там лунає при 90Вт на 8Ом з колонки. В poweramp сигнал/шум на рівні 110дБ. Скільки там SNR у вашого Focusrite?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 21:40
isusik63: 20.04.2026 21:34и ответ как всегда не на поставленный вопрос
а може спробуєте відповідати на питання що я ставлю?
Вам дали тыщу раз ответ уже . Вы игнорируете и в ответ : АЛЕ Ж ОДНОПОТОК!!!! ОДНОПОТОК!!!
АААА ТОП СІНЕБЕНЧУ :banan: и ТД....
:rotate:
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.04.2026 18:13М2 чи М3 - прохідні моделі
Та як же так, ти ж нам розказував що емейзінг щороку з колосальним приростом, а х86 так не може, а тут виходить що емейзінг 3 роки родиться, м5 вже тож можна пропускати якщо м4 є, балабол ти юра :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 20.04.2026 21:59Скільки там SNR у вашого Focusrite?
безпоняття, Focusrite 2i4 2nd gen
але студійні монітори без навантаження - трохи шум є, GEMINI SR-6
LVladislavchik: 20.04.2026 22:42Та як же так, ти ж нам розказував що емейзінг щороку з колосальним приростом, а х86 так не може
приріст є, кожного року більший ніж у х86 за покоління (яке явно не кожного року)
саме тому АРМ і змогли перегнати х86
а ви собі щось з контексту що хотіли видерли і радуєтесь
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 20.04.2026 22:42 Вам дали тыщу раз ответ уже . Вы игнорируете и в ответ : АЛЕ Ж ОДНОПОТОК!!!! ОДНОПОТОК!!!
ви зможете показати графік завантаження свого проца на ноуті з Task Manager?

будемо практично вдовблювати в ослаблі голови фанатів х86 як і що вони використовують
yuriy_dd
Member

Повідомлення

також може в ЧатГПТ - запитайте чому одно-потік важливий, де він використовується

почитайте чому робота з GUI (User32 / GDI) - одно-потокова, і на що це впливає

не будьте тупим фанатом х86
Відповісти