Відбувся анонс Metro 2039. Розробники розкрили перші подробиці та показали ігровий процес

Обсуждение статей и новостей сайта
Закрыто
Автор
Member

Alexsandr: 17.04.2026 12:45Они не решаются принятием закона.
+
Вирішуються. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19#Text
Закон до речі, має "стадії" які вводяться з роками.
1) Освіта -> садок-школа-ВНЗи = виключно українська мова викладання має бути.
2) Сфера обслуговування + держ. службовці = мовою документів і обслуговування в подібних закладах і організаціях виключно українська має бути.
Де і як, ви конкретно, і інші розмовляють у повсякденному житті, - то ваша справа. Не треба чіпати тих, кого вже виховали російською, окрім виконання службових обов'язків (якщо такі є у зазначених).
Навіть якщо батьки, умовні совки і вата, насильно буде перевчати дітей на російську вдома і водити на спеціальні факультативи російською, час зробить свою справу сам. Але все має йти своїм шляхом потрохи.
Коли я закінчував ВНЗ в Дніпрі, після 6 років навчання з магістратурою в 2007 році, я просто згадував, жодного! "прєпода" не було, що вів лекції або практику українською. Взагалі жодного. Це .. якийсь жах. :laugh: Звичайно, чого чекати від тих, хто при совку навчався і ще від них чогось сподіватись?
Потрібна правильна мовна політика, яка починається якраз з освіти, держ. установ, і сфери обслуговування, нічого не треба більше забороняти в повсякденному житті, все відбудеться природно за довгий час зі змінами поколінь (якщо русня своїм імперіалізмом нас не задушить цією війною звичайно)
По грі без розуміння сюжету важко сказати яка мова буде в грі природною.
Якщо там будуть конфліктні сторони з національними ознаками, то природніше була б оригінальна озвучка різномовною.
Я думаю це рішення має бути виключно за сценаристами гри ну і головою проекту.
Krakrakrya
Member

MqM
Доречі, після вв2 в совку вивчали німецьку.
На окупованих територіях багато ру озвучки, приїзжай хоть сьогодні за нею. Он деякі заради неї без води сидять, опалення, електрики і роботи
де логіка?
Доречі на неокупованих територіях також нема ні ее, ні води, ні роботи і шо?
Ostin
Member

walkman3000: 17.04.2026 14:07как конкретно тебе станет легче от того, что типы с оккупированных и потерявших все и всех, которые #башатся с 2014 перейдут на солов'їну?
Я тобі скажу не за всіх, але за себе: мені максимально пофіг, як різні типи будуть спілкуватись. Я проти того, щоб ці типи ВИМАГАЛИ розуміння їхньої іноземної мови, ще й хотіли на особливе ставлення до цієї мови та розповсюдження на рівні державної. Цього не буде, бо українцям такого не треба.
А спілкуватись - то спілкуйтесь собі на здоров'я. Пишіть на форумах. Слухайте озвучення. Це взагалі не має для мене значення. Бо діти ростуть в україномовному середовищі. А це головне.
Krakrakrya
Member

Ostin
чому ви мою мову називаєте державною? Яким боком держава приклась до створення чи розвитку МОЄЇ мови? Чому ви тягнете людожерську недодержавку з напускним каструлізмом до української мови? Навіщо ви робите боляче людям?
GreenMile
Member

Firebrand: 17.04.2026 14:12 GreenMile
К тому,что война была более масштабной и четко были видны границы вражеские. Я не про чмырение, а за то,что бы не было полумеров, я одному юзеру,уже овтетил выше.
Ви зараз написали повню фігню. Тому що про ту війну ви знаєте лише з "героїчних" радянських фільмів і вважаєте, що там було все чітко і просто: ми хороші - вони погані. Так от ні - не було. Полуміри були навіть гірщі, до прикладу, поцікавтесь долею тих зто попереджав сталіна про те ще Гітлер планує напад, а також скільки людей було об'явлено ворогами народу і закатовано в гулагу, хоча вони боролись проти Німеччини.
Корч, будь лака, не тягніть пралелі з війною, про яку у вас уявлення на рівні учня середніх класів.
Последний раз редактировалось GreenMile 17.04.2026 14:25, всего редактировалось 1 раз.
Shtopor
Member

Ой хлопці. І справді мова - часто коли країна у війні - це швидкий ідентифікатор свій/чужий.
Все ж так серед тих хто лише знає російську і іншої нє понімаєт - то відсоток зрадників набагато більше.
І щоб виявити, що людина просто спілкується російською, при тому добре знає українську поважає історію і кордони України - це потребує час.

І серед україномновних багато ворогів і корупціонерів у вишиванках - але статистика менша в плані роботи на рф.

Тому негатив зрозумілий, не треба гризтися. Зразу пояснюєте свою позицію і показуєте своє знання мови.

Для рф пофігу хто там і як спілкується. Про Рюріковичей, печенігів, НАТО - це пропаганда для росіян щоб йшли воювати. Самому путіну і його оточенню потрібні копалини, шахти, надра України. Також їм потрібна південна земля, для інфраструктури і транспортних шляхів.
Я не вірю в те, що російську владу реально чіпає історія і доля свого та чужого народу, бо у них багато капіталу і діти закордоном.
На жаль і наші еліти б'ються не за нас, а за свої заводи/підприємства на тих територіях, за котрі ідуть бої.

Один рудий президент вже не сильно шукає аргументи для війни. І чомусь бореться з диктатурами лише в країнах багатих на нафту. І не вірте тому що в США збожеволіла лише одна людина - за нею стоять сильні еліти які б могли 100 раз завадити йому приймати рішення.

Це я до чого. Так, мова не є головне у війнах, але не грайте на нервах своїх земляків. Якщо не важко - переходьте на укр мову. Якщо почули у когось російську - не кидайтеся одразу, з'ясуйте позицію людини щодо війни (буде зразу все зрозуміло).

А про гру - то тут дисонанс. Чесно, проблема саме в росіянину ГГ, а не у мові.
Последний раз редактировалось Shtopor 17.04.2026 14:40, всего редактировалось 4 раза.
Закрыто