І до чого були ті всі файли франкентштейни або enormous spreadsheets з якими звичайному користувачу доведеться стикатись раз в ніколи залишиться загадкою для майбутніх поколіньyuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:24 Для себе я побачив що по факту звичайним користувачам обмежень Екселя на МакОС - нема, працює швидше.
Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
orange_deer
Member
-
orange_deer
Member
нативна функція tab groups вже давно у більшості браузерів існує. вам її ще не завезли?yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:40 я впевнений що ніхто тут не вміє організувати ефективну роботу з тисячами табів в браузері
-
AntonyKandaurov
Member
І це образа, де ж поділась вихованість?yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:55От як шавка яка боїться відповіді, і відразу тікає
-
waryag
Member
Може і відео знімеш, як ти ефективно працюєш з тисячами табів в браузері?yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:55от бачте - у вас знань лише щоб гавкнути. От як шавка яка боїться відповіді, і відразу тікає
Поки що твоя "компетентність" доведена лише наркоманською табличкою, що повинна знищувати х86, але ставить раком лише твій комп та якийсь вітхозавітний нетбук.
-
yuriy_dd
Member
я взяв коментар - який має в рази більше лайків ніж те що написали ви, на статті яку ви знайшли і мені далиorange_deer: ↑ 16.04.2026 21:56Я цього і очікував - що ви знайдете один коментар який як не як підтримує вашу думку і підете хвалитись всім що ви перемогли
Я теж так вмію:
виглядає що ви навіть не розумієте що робите
таких людей дуже малоorange_deer: ↑ 16.04.2026 21:56А ще згадайте що я початково говорив про людей які професійно користуються екселем, і для яких цей інструмент критичний.
-
yuriy_dd
Member
я цим не користуюсь - воно не ефективне. Я значно кращі засоби. Але вам я не скажу. Шукайте мої коментарі на itc.uaorange_deer: ↑ 16.04.2026 21:59 я впевнений що ніхто тут не вміє організувати ефективну роботу з тисячами табів в браузері
нативна функція tab groups вже давно у більшості браузерів існує. вам її ще не завезли?
-
yuriy_dd
Member
звичайно, за гроші. Скільки готові дати за знання?waryag: ↑ 16.04.2026 22:02Може і відео знімеш, як ти ефективно працюєш з тисячами табів в браузері?
-
orange_deer
Member
Та якраз навпаки, виглядає що ви не розумієте як працюють форуми і що найбільш пролайканий коментар не дорівнює найпрофесійнішій думці, і потрібно читати не лише його, а й решту щоб мати цілісну картинку. Що і зробив OP і обрав віндовс замість маку. До речі, не думав, що ви оцінюєте якість думки за кількістю лайків на коментарі. За такою логікою ви тут найменш професійна людина бо скільки мінусів збираєте на кожному повідомленні. Десь прорахувались виyuriy_dd: ↑ 16.04.2026 22:04 я взяв коментар - який має в рази більше лайків ніж те що написали ви, на статті яку ви знайшли і мені дали
До речі, якщо вже гратись в буквоїдство, то цей коментар не є порадою купувати мак. Давайте вже оцінимо коментарі по кількості лайків щоб ви побачили що і тут десь помилились:
- тут 203 апвоути, коментар про те що функціонал на маку обрізанийExcel for mac is missing critical features like Power Pivot.
- 53 апвоути, коментар про те що PP потрібний в основному павер юзерам. Але ж він ніде не каже про вибір Mac чи Windows, просто каже, що якщо треба Power Pivot, то його немає на Mac.It’s only critical if it’s critical. Power users of excel are massively over represented in this sub; the overwhelming majority of excel users will never use PP in their life.
- 64 апвоути (64>53)Full time Mac user, Windows is way better.
- 62 апвоутиWindows
- 54 апвоути - все ще більше за 53Excel on Mac has been awful for years. It's nowhere close to how it performs on Windows. Don't do it if you're serious about Excel work. You will have a bad time. It's slow and glitchy and crashy and just a headache.
Тому ні, ви не обрали найбільш пролайканий коментар. Ви обрали найбільш пролайканий (ref 203 апвоути) коментар, який каже, що на маку немає критичної функції. І додали до нього наступний коментар на 53 апвоути, який уточнює, що на форумі багато професійних користувачів (про яких я і говорив з самого початку) і уточнює, що функція Power Pivot не для всіх користувачів критична. Жоден з цих коментарів не говорить про те що мак буде кращим для середньостатистичного юзера ексель. А якщо подивитись на решту коментарів з більшою кількістю лайків, то вони якраз говорять про переваги ексель на віндовс у порівнянні з мак.
Ви або визнаєте що прорахувались навіть у вашому улюбленому буквоїдстві, або далі будете пробувати викрутитись. Але не забудьте тоді свою кольорову перуку та червоний ніс підібрати.
Гарного вечора всім і дякую за черговий безкоштовний раунд віртуального цирку. Було цікаво
-
waryag
Member
За твої? Ніскільки.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 22:06звичайно, за гроші. Скільки готові дати за знання?
Тобі треба добряче попрацювати, щоб продавати свою комедійну творчість. Ци це такий шантаж?
-
kabostebeztak
Member
Про вкладки:waryag: ↑ 16.04.2026 21:33А можна не закривати.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:17я так з документами не працюю ніколи. З браузером - так може бути - відкрив і працюю - але все одно - таби відкриваю, закриваю![]()
2-3-4 десятки, що кочують з сесії у сесію це нормально і зручно... якщо ти не раб 8ГБ, яких, начебто, вистачає усім.
Ти як потягана повія, що намагається переконати клієнта у своїй незайманості - не переконливий, зате смішний.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:17це треба довести. Наразі на обмані мене не зловили, діла далі брехливих звинувачень не пішло. Навіть гроші пропонував - всі бояться, гавкнули і відразу назад під лавку.![]()
я коли про машини шукаю на одне покоління однієї моделі у мене МІНІМУМ 5 вкладки (вікіпедія + видання тіпа What Car? + форуми власників + відеоогляд на ютубі від carwow наприклад) + ютуб, твіттер і овєркокєрс, все по кілька вкладок + різні сайти оголошень і автосалонів
5 (і це мінімум, бо я ще можливо перевіряю чи є модель в списках по відзивній кампанії подушок Takata, комплектації, тощо) помножуємо на кількість машин. Там 30+ вкладок вийде якщо порахувати скільки машин я так проаналізував, і це тільки браузер. А на фоні ще AnyType, Discord, Viber, сама ОС в кінці кінців
Так от, до чого я це...
Це достатньо реальний РОБОЧИЙ (автопідбір/перепродаж авто) сценарій використання?
Я використання ОЗП не рахував, але думаю що це все жере її немало.
Звісно, всі 30+ вкладок за раз я не відкриваю, і економити пам'ять я стараюсь (тримаю лише 1 вкладку з гуглом наприклад, або закриваю музику коли дивлюсь огляди) але доля правди все одно є
-
yuriy_dd
Member
таки зрозуміли що я вас підловив і так багато тексту написалиorange_deer: ↑ 16.04.2026 22:30Та якраз навпаки, виглядає що ви не розумієте як працюють форуми і що найбільш пролайканий коментар не дорівнює найпрофесійнішій думці, і потрібно читати не лише його, а й решту щоб мати цілісну картинку
ну бачте я стараюсь доводити свою думку, але не посиланням на ще один форум - а посиланнями на огляди, в тому числі з реальним використанням. Тут народу не подобається правда, але нічого зробити не можуть окрім як поставити мінус. То й щасливі з того.orange_deer: ↑ 16.04.2026 22:30За такою логікою ви тут найменш професійна людина бо скільки мінусів збираєте на кожному повідомленні
-
yuriy_dd
Member
Apple працює над доступним Mac Neo із чіпом від iPhone
Mac Neo може отримати чіп A19 Pro – той самий клас процесорів, що використовується в лінійці iPhone 17 Pro, – і 12 ГБ пам’яті в базовій конфігурації
За описом, Mac Neo може виявитися зовсім невеликим – за габаритами близьким до Apple TV 4K, – з можливим поверненням до кольорового пластикового корпусу. З портів очікуються два USB-C зі швидкістю до 10 Гбіт/с, а енергоспоживання пристрою, як стверджується, буде обмежено приблизно 35 Вт.
Головний аргумент новинки – ціна. У публікації йдеться, що Mac Neo може коштувати близько $299, тоді як Mac mini зараз стартує з ціни в $599, і саме за рахунок такого розриву Apple розраховує дотягнутися до аудиторії бюджетних Windows-машин і розширити охоплення своєї екосистеми.
https://www.unian.ua/techno/gadgets/nov ... 51302.html
ну добре ж?
Mac Neo може отримати чіп A19 Pro – той самий клас процесорів, що використовується в лінійці iPhone 17 Pro, – і 12 ГБ пам’яті в базовій конфігурації
За описом, Mac Neo може виявитися зовсім невеликим – за габаритами близьким до Apple TV 4K, – з можливим поверненням до кольорового пластикового корпусу. З портів очікуються два USB-C зі швидкістю до 10 Гбіт/с, а енергоспоживання пристрою, як стверджується, буде обмежено приблизно 35 Вт.
Головний аргумент новинки – ціна. У публікації йдеться, що Mac Neo може коштувати близько $299, тоді як Mac mini зараз стартує з ціни в $599, і саме за рахунок такого розриву Apple розраховує дотягнутися до аудиторії бюджетних Windows-машин і розширити охоплення своєї екосистеми.
https://www.unian.ua/techno/gadgets/nov ... 51302.html
ну добре ж?
-
waryag
Member
yuriy_dd
Який же ти недолугий...
Якщо 8ГБ більш, ніж достатньо всім, як ти намагався довести на минулій сторінці, навіщо епл збільшує обсяг пам'яті спочатку в ейрах, а потім і в бомж-маках?
Який же ти недолугий...
Якщо 8ГБ більш, ніж достатньо всім, як ти намагався довести на минулій сторінці, навіщо епл збільшує обсяг пам'яті спочатку в ейрах, а потім і в бомж-маках?
Тягнути технічні новини з уніан це таке дно... Хоча тобі, мабуть, там звично і затишно...yuriy_dd: ↑ 17.04.2026 08:21Головний аргумент новинки – ціна. У публікації йдеться, що Mac Neo може коштувати близько $299
-
beeeeeeee
Member
Нет, ничего хорошего в этом нет. Это значит, что нас заставляют переходить на дохлое железо, которое ничего не будет тянуть кроме набора текста и новостей в браузере. А для нормальной работы нам предложат пересесть на подписки. Скоро цены на нормальное железо взлетят до небес и нам будут впаривать вот эти кастрированные решения, а с ними и подписки на всё. Сони тоже продает приставки недорого, но потом приходится платить. Гугл не просто так реализовали возможность подключения смартфона к монитору.yuriy_dd: ↑ 17.04.2026 08:21ну добре ж?
-
kabostebeztak
Member
Samsung DeX існує бог зна скільки роківbeeeeeeee: ↑ 17.04.2026 08:42Нет, ничего хорошего в этом нет. Это значит, что нас заставляют переходить на дохлое железо, которое ничего не будет тянуть кроме набора текста и новостей в браузере. А для нормальной работы нам предложат пересесть на подписки. Скоро цены на нормальное железо взлетят до небес и нам будут впаривать вот эти кастрированные решения, а с ними и подписки на всё. Сони тоже продает приставки недорого, но потом приходится платить. Гугл не просто так реализовали возможность подключения смартфона к монитору.yuriy_dd: ↑ 17.04.2026 08:21ну добре ж?
У майкрослоп був Continuity на Windows 10 Phone
І воно, звісно, прикольно, але скільки користувачів DeX ви знаєте?
-
yuriy_dd
Member
я думаю що ви знову на мене брешете. Але ви звичайно можете довести де я казав що:waryag: ↑ 17.04.2026 08:29Якщо 8ГБ більш, ніж достатньо всім, як ти намагався довести на минулій сторінці
пс: і не сумніваюсь що ви цього не зробите, гавкнули і бігом назад під лавку8ГБ більш, ніж достатньо всім
більше памяті - це краще. Хоча це за собою тягне збільшення ціни. І до речі - швидка память не може бути дешевою. Скажіть будь ласка ціну памяті для х86 ноутів щоб давали швидкість 153.6 GB/s, як дає М5. А як M5 Pro?waryag: ↑ 17.04.2026 08:29навіщо епл збільшує обсяг пам'яті спочатку в ейрах, а потім і в бомж-маках?
знайшов першу ліпшу українську, бо не хотів давати англійську. Правда від того іншою не стала (точніше чутки)waryag: ↑ 17.04.2026 08:29Тягнути технічні новини з уніан це таке дно
яке найшвидше в одно та мало-поточних задачах. Якраз те чим найбільше зайняті звичайні користувачі.beeeeeeee: ↑ 17.04.2026 08:42нас заставляют переходить на дохлое железо
-
orange_deer
Member
Підловив підловивyuriy_dd: ↑ 17.04.2026 08:13 таки зрозуміли що я вас підловив і так багато тексту написали
- спойлер

Коментар який має в рази більше лайків (203): Excel for mac is missing critical features like Power Pivot. Ви ж процитували його в додачу з коментарем на 53 апвоути: It’s only critical if it’s critical. Power users of excel are massively over represented in this sub; the overwhelming majority of excel users will never use PP in their life.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 22:04 я взяв коментар - який має в рази більше лайків ніж те що написали ви, на статті яку ви знайшли і мені дали
Коли я це все підмітив і показав решту коментарів що мають більше апвоутів (ніж той на 53) і які чітко рекомендують віндовс а не мак, ви швидко злились і заявили про свою перемогу, бо я "багато тексту написав". Так, багато, бо vagueposting тут практикуєте ви, от і доводиться розлого прояснювати ваші спроби маніпуляцій. То як визнаєте, що збрехали про найбільшу кількість лайків, чи далі будете крутитися як вуж на сковороді?
- спойлер
- навіть коментар з одного слова Windows набрав 64 апвоути. Знайдіть на тому форумі хоч один коментар, що рекомендує мак на хоча б 50 апвоутів. Тоді можете повернутись до теми що мак ідеально підходить для екселю
-
orange_deer
Member
Наприклад, про те, що "не знаєте нікого, кому запропонували б віндовс і макбук, і він обере віндовс". Ну, тепер знаєте.yuriy_dd: ↑ 17.04.2026 08:13 ну бачте я стараюсь доводити свою думку
Я без іронії щиро сподіваюсь що це ви для форуму таке пишете щоб поразку не визнавати, а не живете з таким світоглядом. Бо тоді мені вас щиро шкода, і ви просто не розумієте, як зараз працює маркетинг і наскільки глибоко він вшитий у ютуб контенті. Онлайн-форуми — це простий спосіб отримати реальний фідбек людей, які використовували той чи інший ноут/ПК для своїх робочих задач. Якщо мене цікавлять деталі, я можу в цих же людей спитати який софт, наскільки просідала продуктивність, отримати думку від багатьох користувачів, а не споживати вилизаний контент і сподіватись що мені там чисту правду будуть показуватиyuriy_dd: ↑ 17.04.2026 08:13 , але не посиланням на ще один форум - а посиланнями на огляди, в тому числі з реальним використанням.
Блогери в цьому плані для мене менш trustable sources бо 1) вони оглядають загальний сценарій всього потрошки, це рідко відповідає реальному юзкейсу; 2) коли вони намагаються в специфіку то це часто нереалістично важкі задачі в короткий час - це і не дуже реалістично, і не показує роботу в тривалих навантаженнях; 3) щоб контент був цікавий треба гарні циферки і гучний заголовок, ну вибачте але я не за циферками в робочих задачах ганяюсь; 4) більшість блогерів здебільшого професійно займаються монтажем, і то якщо це за них едітор не робить; 5) величезна кількість блогерів має спонсорські угоди, зокрема з Apple, як думаєте, будуть плювати в руку яка їх годує?
p.s. вам думаю тут вже не раз подібне пояснювали, але те що ви цього не хочете чути це вже проблеми вашого tunnel vision і відсутності гнучкості мислення
-
beeeeeeee
Member
Но тогда не было кризиса связанного с ИИ. Не строили дата центры, ничего не дорожало.kabostebeztak: ↑ 17.04.2026 09:57Samsung DeX існує бог зна скільки років
Как думаешь, если спрос сам по себе не появляется, то его можно создать?
-
AntonyKandaurov
Member
orange_deer
Ви цікаво і добре пишете, і мені просто шкода ваш час витрачений на те, щоб оппонент прочитав текст по діагоналі, зачепився оком за два три слова і зацитував їх.
Теж саме про "мені здається що доля арм ноутбуків більша ніж амд". Це тупі галимі маніпулятивні вкиди. 49 років а як був шантропою з 90х так і залишився.
Ви цікаво і добре пишете, і мені просто шкода ваш час витрачений на те, щоб оппонент прочитав текст по діагоналі, зачепився оком за два три слова і зацитував їх.
Так чутки чи правда? Бо чутки не дорівнюють правді.yuriy_dd: ↑ 17.04.2026 12:18Правда від того іншою не стала (точніше чутки)
Теж саме про "мені здається що доля арм ноутбуків більша ніж амд". Це тупі галимі маніпулятивні вкиди. 49 років а як був шантропою з 90х так і залишився.