Не дивно, враховуючи його любов до руснявих форумів і донатних шкуродерень.waryag: ↑ 16.04.2026 18:54 Дивно, що тебе хвилюють китайські забавки з імпортозаміщенням.
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
0F
Member
-
orange_deer
Member
Як же ви смачно злились. Попросили довести, що Excel на Mac обрізаний. Я навів дуже прості приклади, ви — ну, це мені не потрібно, а значить, більшості теж.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 18:21orange_deer: ↑ 16.04.2026 17:431) обрізаний PowerQueryчесно - ніколи не використовував, і впевнений що мало хто про це знає - вони Ексель ще дуже слабо знають - наприклад задачу аркуш скопіювати з одного документу в інший - не зроблять.orange_deer: ↑ 16.04.2026 17:432) PowerPivot
Вкотре показали що взагалі не розумієте як працюють з ексель бухгалтери, фінансисти, аудитори чи бізнес аналітики (а вони якраз і є цільовою аудиторією екселю). Оці всі інструменти, які я перелічив, якраз для них і потрібні, і тому для професіоналів в цій сфері все ще перевагу має віндовс. Те, що ви описали, це або лінивий бухгалтер, який робить зміни раз на місяць і ніколи не перераховує попередні таблички, не звіряє їх з теперішніми. Ну або ваш випадок, де ви схоже використовуєте .xlsx як реляційну датабазу для бідних і за 30 років на спромоглись перейти хоча б на примітивний .csv який набагато легше зчитувати навіть просто з командами терміналу.
Тому що ви себе оточили комфортною бульбашкою з тих хто ще здатний виносити вашу маячнюyuriy_dd: ↑ 16.04.2026 18:21 не знаю ні кого кому запропонували би віндові і макбук - і він обере віндовс
Ви б почитали хоч трохи форумів з користувачами ексель, ось до прикладу:
https://www.reddit.com/r/excel/comments ... ws_or_mac/
1) більшість рекомендує віндовс особливо для excel power users - тих для кого це основна робота щодня
2) навіть користувачі маків кажуть що ексель на віндовсі кращий
3) автор посту вибрав віндовс на основі порад з форуму
4) ви звичайно можете знайти повідомлення де радять мак, бо віндовс повільніший, їм більше подобається дизайн чи ОС. Але це тільки підтвердить ваш tunnel vision, де ви чіпляєтесь за думку яку підтримуєте і пропускаєте 70-90% інших думок людей дотичних до цієї теми
-
kabostebeztak
Member
нє ну макбук про 2015 року норм штука, туди лінукс залітає на ізіwaryag: ↑ 16.04.2026 19:00Знову брешеш?yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 18:21не знаю ні кого кому запропонували би віндові і макбук - і він обере віндовс![]()
А Unibody - та хоч зараз випускай з новим залізом і екраном, продажі полетять аж бігом
-
kabostebeztak
Member
Читав в твіттері як в нашій армії екселем саме так і користуються.. жах.orange_deer: ↑ 16.04.2026 20:16Як же ви смачно злились. Попросили довести, що Excel на Mac обрізаний. Я навів дуже прості приклади, ви — ну, це мені не потрібно, а значить, більшості теж.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 18:21
чесно - ніколи не використовував, і впевнений що мало хто про це знає - вони Ексель ще дуже слабо знають - наприклад задачу аркуш скопіювати з одного документу в інший - не зроблять.![]()
Вкотре показали що взагалі не розумієте як працюють з ексель бухгалтери, фінансисти, аудитори чи бізнес аналітики (а вони якраз і є цільовою аудиторією екселю). Оці всі інструменти, які я перелічив, якраз для них і потрібні, і тому для професіоналів в цій сфері все ще перевагу має віндовс. Те, що ви описали, це або лінивий бухгалтер, який робить зміни раз на місяць і ніколи не перераховує попередні таблички, не звіряє їх з теперішніми. Ну або ваш випадок, де ви схоже використовуєте .xlsx як реляційну датабазу для бідних і за 30 років на спромоглись перейти хоча б на примітивний .csv який набагато легше зчитувати навіть просто з командами терміналу.
-
orange_deer
Member
вибачте за офтоп, але здається знайшов відео з робочого місця Юрія

- спойлер
-
yuriy_dd
Member
це ваша думка, я це бачу як прогрес - щось новеZ440_User: ↑ 16.04.2026 18:26Чергова одноразова поробка із закритою екосистемою, для якої софту буде ще менше, або вивчаємо китайський та переходимо на китайський софт
я так з документами не працюю ніколи. З браузером - так може бути - відкрив і працюю - але все одно - таби відкриваю, закриваюwaryag: ↑ 16.04.2026 18:54 Для більшості людей це значить відкривання на початку робочого дня і закриття наприкінці його, а не постійне відкривання і закривання.
це треба довести. Наразі на обмані мене не зловили, діла далі брехливих звинувачень не пішло. Навіть гроші пропонував - всі бояться, гавкнули і відразу назад під лавку.waryag: ↑ 16.04.2026 19:00 не знаю ні кого кому запропонували би віндові і макбук - і він обере віндовс
Знову брешеш?
-
waryag
Member
Я не кажу, что маки погані, я кажу, що Юра - клоун і брехло.kabostebeztak: ↑ 16.04.2026 21:08нє ну макбук про 2015 року норм штука, туди лінукс залітає на ізі
А Unibody - та хоч зараз випускай з новим залізом і екраном, продажі полетять аж бігом
В цій темі йому багато разів казали, що пробували мак, але з різних причин обмежували його використання чи міняли на х86 залізо...
Але він не знає нікого, хто обрав би віндовс...
На ринку ноутів домінує х86 і вінда, не дивлячись на тотальну перевагу АРМ чипмейкерів в бюджетах і маркетингу...
Але Юра не знає нікого, хто обрав би віндовс...
І т.д., і т.п.
-
yuriy_dd
Member
ви довели, але я не знаю тих можливостей і за стільки років дійсно ними ні разу не користувався, хоч багато генерував звітів у ексель, і автоматизація, і графіки.orange_deer: ↑ 16.04.2026 20:16Як же ви смачно злились. Попросили довести, що Excel на Mac обрізаний. Я навів дуже прості приклади
Для себе я побачив що по факту звичайним користувачам обмежень Екселя на МакОС - нема, працює швидше. Так що я для себе залишився правим.
csv - звичайно що використовую, і напіть парсую.orange_deer: ↑ 16.04.2026 20:16і за 30 років на спромоглись перейти хоча б на примітивний .csv який набагато легше зчитувати навіть просто з командами терміналу
Але він не підтримує декілька аркушів на файл, форматування, формули - тобто він в простих базових речах програє Екселю. Він підходить хіби що для збереження сирих даних.
Особисто для даних - я надаю перевагу json - там значно більше гнучкості
-
yuriy_dd
Member
це треба довести. І не кажіть про мене - кажіть про спільноту тестерів, про такі великі компанії які так багато інвестують у АРМ - як Майкрософт, Гугл, Амазон, Епл, Нвідіа, ..waryag: ↑ 16.04.2026 21:19я кажу, що Юра - клоун і брехло
уточню - серед ІТwaryag: ↑ 16.04.2026 21:19 Але Юра не знає нікого, хто обрав би віндовс...
-
orange_deer
Member
Та багато де так, особливо в держ структурахkabostebeztak: ↑ 16.04.2026 21:09 Читав в твіттері як в нашій армії екселем саме так і користуються.. жах.
Насправді використовувати ексель як телефонну книгу це як на мене ще норм. Але ж не для зберігання даних з серверів використовувати ексель. Для масивних об'ємів інформації, сенситивних даних і, в принципі, баз даних, де потрібно швидко знайти якийсь entry і все, вже давно існують безпечніші та оптимізованіші формати.
Моя позиція - ексель це більш-менш інструмент для даних формату телефонної книги на максимум кілька десятків тисяч записів, і незамінний інструмент для фінансової аналітики (бухгалтерія, аудит, BI).
-
waryag
Member
А можна не закривати.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:17я так з документами не працюю ніколи. З браузером - так може бути - відкрив і працюю - але все одно - таби відкриваю, закриваю
2-3-4 десятки, що кочують з сесії у сесію це нормально і зручно... якщо ти не раб 8ГБ, яких, начебто, вистачає усім.
Ти як потягана повія, що намагається переконати клієнта у своїй незайманості - не переконливий, зате смішний.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:17це треба довести. Наразі на обмані мене не зловили, діла далі брехливих звинувачень не пішло. Навіть гроші пропонував - всі бояться, гавкнули і відразу назад під лавку.
-
waryag
Member
Не треба. Твоя відмова визнавати докази твоєї брехні не означає, що тебе на ній не спіймалиyuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:27це треба довести
При чому спільности і компанії до твоєї особистої брехні?yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:27І не кажіть про мене - кажіть про спільноту тестерів, про такі великі компанії які так багато інвестують у АРМ - як Майкрософт, Гугл, Амазон, Епл, Нвідіа, ..
Востаннє редагувалось 16.04.2026 21:36 користувачем waryag, всього редагувалось 1 раз.
-
yuriy_dd
Member
почав читати, перший ж найбільш залайканий коментар:orange_deer: ↑ 16.04.2026 20:16Ви б почитали хоч трохи форумів з користувачами ексель, ось до прикладу:
> Excel for mac is missing critical features like Power Pivot
It’s only critical if it’s critical. Power users of excel are massively over represented in this sub; the overwhelming majority of excel users will never use PP in their life.
вам перекласти? ви використовуєте Power Pivot?
пс: ви хоч самі розумієте як ви позоритесь? я вам казав і повторю ще раз - ваші знання це просто нуль, але ви біситесь що є хтось сильно за вас розумніший. Вихований, і не переходить на образи і хамство.
-
yuriy_dd
Member
і так також працюю - маю багато профілів на ФФ - там по тисячі табів. Але все одно нові відкриваю та закриваю.waryag: ↑ 16.04.2026 21:33А можна не закривати.
2-3-4 десятки, що кочують з сесії у сесію це нормально і зручно... якщо ти не раб 8ГБ, яких, начебто, вистачає усім.
-
yuriy_dd
Member
я впевнений що ніхто тут не вміє організувати ефективну роботу з тисячами табів в браузері
-
AntonyKandaurov
Member
Добре, Юрій Перший Прогресивний, ніхто не вмієyuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:40я впевнений що ніхто тут не вміє організувати ефективну роботу з тисячами табів в браузері
лише ти один в білому пальто стоїш гарний
-
waryag
Member
Чому лише тисячі, а не мільйони, а краще - мільярди?yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:40я впевнений що ніхто тут не вміє організувати ефективну роботу з тисячами табів в браузері
- спойлер
- Бреши солідніше.
-
AntonyKandaurov
Member
Оце образа, тому що ти не знаєш чим людина займається, не знаєш її особисто і пишеш про нуль знань.yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:35ваші знання це просто нуль
У нас на роботі виробнича служба зранку запускає таблиці ексель зі зведенням, працює з ними і в кінці робочого дня закриває. По триста разів на день відкривати їх і закривати - тобі скажуть що ти дурень, навіщо це робити?
-
yuriy_dd
Member
от бачте - у вас знань лише щоб гавкнути. От як шавка яка боїться відповіді, і відразу тікаєwaryag: ↑ 16.04.2026 21:50 Чому лише тисячі, а не мільйони, а краще - мільярди?
-
orange_deer
Member
Я цього і очікував - що ви знайдете один коментар який як не як підтримує вашу думку і підете хвалитись всім що ви перемоглиyuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:35почав читати, перший ж найбільш залайканий коментар:orange_deer: ↑ 16.04.2026 20:16Ви б почитали хоч трохи форумів з користувачами ексель, ось до прикладу:
> Excel for mac is missing critical features like Power Pivot
It’s only critical if it’s critical. Power users of excel are massively over represented in this sub; the overwhelming majority of excel users will never use PP in their life.
вам перекласти? ви використовуєте Power Pivot?
Я теж так вмію:
Excel on Mac has been awful for years. It's nowhere close to how it performs on Windows. Don't do it if you're serious about Excel work. You will have a bad time. It's slow and glitchy and crashy and just a headache.
Any professional office should know to BUY you Windows without choice for Excel use.
Тому почитайте весь тред, і проаналізуйте чи більшість все ж радить віндовс чи мак. А ще згадайте що я початково говорив про людей які професійно користуються екселем, і для яких цей інструмент критичний.I far prefer Mac OS to windows in general, and macbooks to windows laptops in general, but for excel it's pointless to use a mac as excel for mac is not 100% the same as excel for windows, and doesn't have some key features.
Саме так, це все про Юрія!yuriy_dd: ↑ 16.04.2026 21:35 я вам казав і повторю ще раз - ваші знання це просто нуль, але ви біситесь що є хтось сильно за вас розумніший. Вихований, і не переходить на образи і хамство.
Це ж я тут всіх нулями називаю і кричу "ви всі фанати і у вас просто немає знань"