Написав довгий коментар, але видалив
Насправді норм реклама хатора, комусь же навіть і буде десь корисною.
подивись в сторону NuPhy, в них багато варіантів лоупрофільних.white_noise: ↑ 10.04.2026 13:51 народ, а хто небуть зустрічав аналог ASUS ROG Falchion RX Low Profile тільки повнорозмірну? дуже мені подобаються отакі низькопрофольні клави, але мені портібен цифровий блок. MX Ultra Low Profile особисто для мене це прям те що доктор прописав
Хіба що якщо їх юзати як декоративний елемент і ніколи не користуватись. Від довгого друку на ножичних клавіатурах реально болять пальці. Це найгірший з усіх можливих виборів клавіатури якщо її використовувати за призначенням. Звичайна мембранка за двісті гривнів і то краще буде.Inqizitor2022: ↑ 10.04.2026 15:50Напишу кратко - единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа
У більшості випадків у них цілком адекватна націнка за робочу гарантію і локалізацію.werneo: ↑ 10.04.2026 13:24За підтримки "компанії яка не має власного R&D і втридорого продає "ігрові девайси" з аліка".
Мій ідеал, зараз таке не роблятьScoffer: ↑ 10.04.2026 16:15Хіба що якщо їх юзати як декоративний елемент і ніколи не користуватись. Від довгого друку на ножичних клавіатурах реально болять пальці. Це найгірший з усіх можливих виборів клавіатури якщо її використовувати за призначенням. Звичайна мембранка за двісті гривнів і то краще буде.Inqizitor2022: ↑ 10.04.2026 15:50Напишу кратко - единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа

тобто купивши якийсь механічний хлам 150 років тому, можна говорити, шо механіка - прокляття, а "оптична" бладі - топ?Евгений King: ↑ 10.04.2026 16:55 Ахахах, так написано, так вилизано. Щоб здавалось що оптика та HE це лише трощки краще і взагалі безглуздо тратити гроші, бо механіка аж 50 мільйонів натискань ходе, нашо вам оптика або магнітки.
По факту, 3 чи 4 клави на звичайній механіці у мене не прослужили і 2 роки, загалом, в сукупності. Десь пів року і клавіші не роблять, даблклікають чи ще якась болячка.
Взяв Bloody B820, довго плювався бо вона ну дуже ніжна в натисканнях, клавіші дуже легко тиснуться, але оптико-механіка. Звикав тижні 2, але вже служить 8 років, 8 КАРЛ! Зара її юзає дівчина.
Опісля ще взяв Bloody B920. на LK свічах другого покоління, 6й рік юзаю. У цієї більш пружні і стабільні клавіші.
А звичайна механіка - це прокляття, ніколи не знаєш скільки вона проробить.
destructX: ↑ 10.04.2026 14:09подивись в сторону NuPhy, в них багато варіантів лоупрофільних.white_noise: ↑ 10.04.2026 13:51 народ, а хто небуть зустрічав аналог ASUS ROG Falchion RX Low Profile тільки повнорозмірну? дуже мені подобаються отакі низькопрофольні клави, але мені портібен цифровий блок. MX Ultra Low Profile особисто для мене це прям те що доктор прописав
або взагалі якась reddragon k618![]()
Ну клави в мене теж довго жили, хоча там навантеження менше і замінити свіча можна без проблем, але наприклад мишки шо брендові ігрові шо звичайні офісні довше 2-3 років ніколи не жили, спочатку дабл клік вилізає на лівій кнопці, перепаюю правий мікрик на ліву, ше пів року працює і у смітникOstin: ↑ 11.04.2026 08:20 Навіть цікаво стало, що і як ламається в механічних клавіатурах?) В мене була і є тільки одна механіка від Mionix, древнюча на Black перемикачах. То воно собі робить і ще робитиме роками, я думаю. Я б може і замінив на щось нове, але ж робочий інструмент і далі працює, то навіщо? І чому там ламатись? Так само працюють старі мембранки типу дешевої Logitech K120 і ще щось від а4 десь валялось, теж працююче.
Дивно чути, що клавіатура зламалась без фізичного впливу типу "залити" чи "розбити". Там же немає чому ламатись) Ну мембранка з часом може деградувати. Але механіка ж "вічна" має бути.
Чи ні?
Якщо по темі, то обираючи між аліком і хатором, я б обрав останній. Бо на місці купуєш, є якась гарантія. І, здається, це не найгірший продукт за свої гроші, зазвичай. Останнім часом огляди +\- мотивують на купівлю.
Це неабияке досягнення )Евгений King: ↑ 10.04.2026 16:55 але вже служить 8 років, 8 КАРЛ!