Механічні клавіатури проти оптичних та інших

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Механічні клавіатури проти оптичних та інших

Написав довгий коментар, але видалив :rolleyes: нафіг це душнілово комусь треба :laugh:

Насправді норм реклама хатора, комусь же навіть і буде десь корисною.
werneo
Member

Повідомлення

За підтримки "компанії яка не має власного R&D і втридорого продає "ігрові девайси" з аліка".
white_noise
Member

Повідомлення

народ, а хто небуть зустрічав аналог ASUS ROG Falchion RX Low Profile тільки повнорозмірну? дуже мені подобаються отакі низькопрофольні клави, але мені портібен цифровий блок. MX Ultra Low Profile особисто для мене це прям те що доктор прописав
neonglaу
Member

Повідомлення

Магнітні клавіатури - топ. Мені дуже зайшло в порівнянні з механікою
destructX
Member

Повідомлення

white_noise: 10.04.2026 13:51 народ, а хто небуть зустрічав аналог ASUS ROG Falchion RX Low Profile тільки повнорозмірну? дуже мені подобаються отакі низькопрофольні клави, але мені портібен цифровий блок. MX Ultra Low Profile особисто для мене це прям те що доктор прописав
подивись в сторону NuPhy, в них багато варіантів лоупрофільних.
або взагалі якась reddragon k618 :D
VovaII
Member

Повідомлення

А хтось використовував магнітну клавіатуру в аналоговому режимі? — Начебто це дозволяє плавно додавати газу на авто, і тому подібне?
Як враження, і чи взагалі це можливо?
Дякую.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Напишу кратко - единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа, их и нужно брать, A4 Tech FX61 и тд
Scoffer
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 10.04.2026 15:50Напишу кратко - единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа
Хіба що якщо їх юзати як декоративний елемент і ніколи не користуватись. Від довгого друку на ножичних клавіатурах реально болять пальці. Це найгірший з усіх можливих виборів клавіатури якщо її використовувати за призначенням. Звичайна мембранка за двісті гривнів і то краще буде.
waryag
Member

Повідомлення

werneo: 10.04.2026 13:24За підтримки "компанії яка не має власного R&D і втридорого продає "ігрові девайси" з аліка".
У більшості випадків у них цілком адекватна націнка за робочу гарантію і локалізацію.

Наприклад, я взяв на аліку VXE R1SE.
Дешево, чудово, але посилання на драйвер веде в нікуди. Для пошуку довелося продиратися через гуглтранслейт на китайських помийках, і навіть з формальним перекладом в драйвері (який чомусь не на VXE, а на ATK) у деяких місцях залишається китайська.

При появі нормальної альтернативи - чому ні?
Евгений King
Member

Повідомлення

Ахахах, так написано, так вилизано. Щоб здавалось що оптика та HE це лише трощки краще і взагалі безглуздо тратити гроші, бо механіка аж 50 мільйонів натискань ходе, нашо вам оптика або магнітки.
По факту, 3 чи 4 клави на звичайній механіці у мене не прослужили і 2 роки, загалом, в сукупності. Десь пів року і клавіші не роблять, даблклікають чи ще якась болячка.
Взяв Bloody B820, довго плювався бо вона ну дуже ніжна в натисканнях, клавіші дуже легко тиснуться, але оптико-механіка. Звикав тижні 2, але вже служить 8 років, 8 КАРЛ! Зара її юзає дівчина.
Опісля ще взяв Bloody B920. на LK свічах другого покоління, 6й рік юзаю. У цієї більш пружні і стабільні клавіші.
А звичайна механіка - це прокляття, ніколи не знаєш скільки вона проробить.
Devijack
Member

Повідомлення

От хатора реально файна оптика. Але знадобилось все змастити, зашумити віброю та піною + тейпмод. Тоді це цукерочка. А у стоковому вигляді це музичний інструмент.
pelia
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.04.2026 16:15
Inqizitor2022: 10.04.2026 15:50Напишу кратко - единственные клавы тихие без клацанья и удобные - ноутбучного типа
Хіба що якщо їх юзати як декоративний елемент і ніколи не користуватись. Від довгого друку на ножичних клавіатурах реально болять пальці. Це найгірший з усіх можливих виборів клавіатури якщо її використовувати за призначенням. Звичайна мембранка за двісті гривнів і то краще буде.
Мій ідеал, зараз таке не роблять
спойлер
Зображення
destructX
Member

Повідомлення

Евгений King: 10.04.2026 16:55 Ахахах, так написано, так вилизано. Щоб здавалось що оптика та HE це лише трощки краще і взагалі безглуздо тратити гроші, бо механіка аж 50 мільйонів натискань ходе, нашо вам оптика або магнітки.
По факту, 3 чи 4 клави на звичайній механіці у мене не прослужили і 2 роки, загалом, в сукупності. Десь пів року і клавіші не роблять, даблклікають чи ще якась болячка.
Взяв Bloody B820, довго плювався бо вона ну дуже ніжна в натисканнях, клавіші дуже легко тиснуться, але оптико-механіка. Звикав тижні 2, але вже служить 8 років, 8 КАРЛ! Зара її юзає дівчина.
Опісля ще взяв Bloody B920. на LK свічах другого покоління, 6й рік юзаю. У цієї більш пружні і стабільні клавіші.
А звичайна механіка - це прокляття, ніколи не знаєш скільки вона проробить.
тобто купивши якийсь механічний хлам 150 років тому, можна говорити, шо механіка - прокляття, а "оптична" бладі - топ? :eek: :lol:
vdemeshko
Member

Повідомлення

destructX: 10.04.2026 14:09
white_noise: 10.04.2026 13:51 народ, а хто небуть зустрічав аналог ASUS ROG Falchion RX Low Profile тільки повнорозмірну? дуже мені подобаються отакі низькопрофольні клави, але мені портібен цифровий блок. MX Ultra Low Profile особисто для мене це прям те що доктор прописав
подивись в сторону NuPhy, в них багато варіантів лоупрофільних.
або взагалі якась reddragon k618 :D
спойлер
2026-04-10 17.39.29.jpg
:rotate:
Marrog
Member

Повідомлення

Мене зараз теж закидають гуано :apes: але особисто мені теж зі всього що пробував найбільше саме "ножиці" зайшли - і друкувати і грати. Максимум швидкості, контроль натискання та чітке спрацювання без зайвого шуму B-) Стандартні механічні заглибоки на мій смак, трохи втомлюються руки, а спробувати низькопрофільні зараз трохи жаба душить) Тому тут дійсно кожному своє.
DuckRider
Member

Повідомлення

Tldr: если вам рюшечки, то берите механику в тонне обвеса с тем самым "клоц", если вам пикать на сверхзвуковой скорости подпивасов в кс - купите уже себе магнитку
kyon
Member

Повідомлення

Я свою Corsair K95 RGB Platinum Cherry MX Brown брал в 21 году и сразу после покупки залил ее к фигам соком, при том что у меня это был первый такой случай когда я чем-то заливал или засыпал клаву, ну просто закон подлости, мечтал про чери ргб много лет и как купил - залил да еще липким. Ну что ж, делать нечего, промыл ее проточной водой душем, высушил и работает до сих пор, правда крутилка громкости звука все же вышла из строя но недавно. Несколько клавиш залипали, но я их промыл спиртом 95%, не стал уже мыть целиком.
Ostin
Member

Повідомлення

Навіть цікаво стало, що і як ламається в механічних клавіатурах?) В мене була і є тільки одна механіка від Mionix, древнюча на Black перемикачах. То воно собі робить і ще робитиме роками, я думаю. Я б може і замінив на щось нове, але ж робочий інструмент і далі працює, то навіщо? І чому там ламатись? Так само працюють старі мембранки типу дешевої Logitech K120 і ще щось від а4 десь валялось, теж працююче.
Дивно чути, що клавіатура зламалась без фізичного впливу типу "залити" чи "розбити". Там же немає чому ламатись) Ну мембранка з часом може деградувати. Але механіка ж "вічна" має бути.
Чи ні?
Якщо по темі, то обираючи між аліком і хатором, я б обрав останній. Бо на місці купуєш, є якась гарантія. І, здається, це не найгірший продукт за свої гроші, зазвичай. Останнім часом огляди +\- мотивують на купівлю.
Wanek Petrowsky
Junior

Повідомлення

Ostin: 11.04.2026 08:20 Навіть цікаво стало, що і як ламається в механічних клавіатурах?) В мене була і є тільки одна механіка від Mionix, древнюча на Black перемикачах. То воно собі робить і ще робитиме роками, я думаю. Я б може і замінив на щось нове, але ж робочий інструмент і далі працює, то навіщо? І чому там ламатись? Так само працюють старі мембранки типу дешевої Logitech K120 і ще щось від а4 десь валялось, теж працююче.
Дивно чути, що клавіатура зламалась без фізичного впливу типу "залити" чи "розбити". Там же немає чому ламатись) Ну мембранка з часом може деградувати. Але механіка ж "вічна" має бути.
Чи ні?
Якщо по темі, то обираючи між аліком і хатором, я б обрав останній. Бо на місці купуєш, є якась гарантія. І, здається, це не найгірший продукт за свої гроші, зазвичай. Останнім часом огляди +\- мотивують на купівлю.
Ну клави в мене теж довго жили, хоча там навантеження менше і замінити свіча можна без проблем, але наприклад мишки шо брендові ігрові шо звичайні офісні довше 2-3 років ніколи не жили, спочатку дабл клік вилізає на лівій кнопці, перепаюю правий мікрик на ліву, ше пів року працює і у смітник
Геральт
Member

Повідомлення

Про Ducky One хтось щось скаже?
Евгений King: 10.04.2026 16:55 але вже служить 8 років, 8 КАРЛ!
Це неабияке досягнення )
Logitech KM260 з листопада 2011 :-/
Відповісти