fantomrulezz: ↑
06.04.2026 15:24Науково, з застосуванням сліпого тестування, доведено, що DLSS в високих роздільних здатностях видає зображення краще нативного
Так це на статичній картинці.

А в динаміці? Он навіть коментар є про DLLS, якому я більше вірю, бо в мене схожий досвід.
VladimirV: ↑
18.02.2026 11:56Якщо є dlss то є і dlaa(це взагалі то згладжування), яке і рендерить в нативі(термін "натив" особисто для мене - це резолюція, рідна роздільна здатність монітору), і застосовує найкраще на сьогодні згладжування dlaa.
Не знаю як там у крутих користувачів з 4к моніторами та ВК "ада" та "блеквелл", на моїй 3060 і моніторі 2560x1080,у hogwarts i last of us, різниця між длсс кваліті і длаа колосально ріже очі в мерехтінні на сітках, драбинах, дверях, краях об'єктів. Я краще знижу в моїй персональній ситуації налаштування , але залишу натив+длаа, картинка виглядає значно ціліснішою.
Entar: ↑
06.04.2026 15:30Можливо, я дійсно не маю реального досвіду експлуатації OLED. А які монітори ви порівнювали? Ви про те що на тому IPS що ви експлуатували був практично ідеальний чорний, чи про те що на OLED він не ідеальний?
В профілі обидва монітори. Я сьогодні вже писав які. Я за те, що чорний на обох моніторах нормальний, ідеальний, як хочете називайте. Різниці майже немає, якщо вона взагалі є. Я малому включаю мультики на компі дружини, куди переїхав цей IPS, то картинка прекрасна, навіть одразу після OLED.
Тоді беріть OLED, там немає засвітів)
Entar: ↑
06.04.2026 15:30Це про DLSS якість чи про FSR ?
Щодо шуму трави - разом з DLSS як правило включаються налаштування "різкості" яка може давати овершарп, і її можна зменшити
FSR. Різкість там ні до чого, шум в русі просто є і все.
Не дивився ні в яких оверлеях, але в Сталкері в налаштуваннях було FSR 3.1, в Adrenalin стояв FSR 4. В Хорватці не пам'ятаю, але на останньому тоді халявному клієнті з Epic store з останнім FSR.