Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Entar
Member

Повідомлення

alumem: 03.04.2026 23:11 Жаль что это скорей всего почти никак на наши цены не повлияет, хотя думаю много кто бы захотел прикупить тандем по цене кюледа
Так а що там такого страшного в цьому бандингу? В яких взагалі сценаріях використання (крім тестів) це стає реальною проблемою?
Цей тандем це той же тандем що в телевізорах C5/G5 ?
alumem
Member

Повідомлення

Entar: 06.04.2026 13:46Цей тандем це той же тандем що в телевізорах C5/G5 ?
нет, насколько знаю в телевизорах такой проблемы нет.
Entar: 06.04.2026 13:46Так а що там такого страшного в цьому бандингу?
прикол в том что на некоторых екземплярах даже при обычном использовании это видно, ну и народ не хочет платить больше и играть в рулетку.
Filabatya
Member

Повідомлення

Entar
G5 G6 C6 77+
Striker
після 32 на 27, як правило, не вертаються. 4К однозначно, відуха міняється частіше :gigi:
До чорного я був ніби готовий, але до білого ні. відуху таку як в вас, або 5070ті+
fantomrulezz
воно в перфомансі 4К буде краще ніж длла 2к
Востаннє редагувалось 06.04.2026 14:25 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 13:44А що це всі побіжали за 4к OLED'ами? Ціни дійсно зараз гарні, я свій 2к ще за 30к брав, але зараз би все одно дивився на 2к. Бо грати одразу з FSR/DLLS якось сумнівно, якщо у вас не 5080 мінімум
В іграх 4K DLSS Quality буде виглядати краще, ніж 2K нативне, а навантаження на карту +-однакове.
В усьому іншому лише плюси: вища щільність пікселів, кращі шрифти.
Striker
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.04.2026 14:05після 32 на 27, як правило, не вертаються. 4К однозначно, відуха міняється частіше
Ой, та тут послухаєш, так і на IPS взагалі не можуть дивитися після OLED. На моєму другому Asus 27" ROG Strix 27" XG27ACS таке ж чудове зображення, майже як на OLED, мабуть дуже добре відкалібрований. Основна відмінність, що на OLED білий - це білий, а на IPS білий - це більше сірий, якщо прямо порівнювати з OLED. Ну і різниця в HDR, я якось не перевірив, але і так відразу відчув, що сонце яскравіше і тепліше на OLED.
А що відуха, для 4к одразу треба нормальну, а не 5070, як би ви часто їх не міняли.
Entar
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.04.2026 14:05 Entar
G5 G6 C6 77+
На С6 77" і націлююсь але ще буду порівнювати з самсом який там буде.
Так вони реально сильно краще воледів?

Відправлено через 25 секунд:
alumem: 06.04.2026 14:03 нет, насколько знаю в телевизорах такой проблемы нет.
Интересно почему так, или это какие-то разные "тандемы"

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
fantomrulezz: 06.04.2026 14:14 В іграх 4K DLSS Quality буде виглядати краще, ніж 2K нативне, а навантаження на карту +-однакове.
За розрахунками 4К DLSS Quality жре набагато більше ресурсів.
Не знаю... як я розумію брати 4К багато сенсу коли береш 32" +, але в мене негативний досвід з такими моніторами, сильно широкий кут огляду, з поганим зором це незручно.
А чи є сенс для 27" брати 4К? Як я розумію є, якщо відеокарта дозволяє грати як мінімум в DLSS Quality 4К :)

Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
Striker: 06.04.2026 14:18Основна відмінність, що на OLED білий - це білий, а на IPS білий - це більше сірий, якщо прямо порівнювати з OLED.
Як я розумію, насправді основна відмінність це те що на oled чорний це реально чорний а на ips це "підсвітка світиться" перетворюючи чорний в сірий а інколи ще й неоднорідний.
alumem
Member

Повідомлення

Entar: 06.04.2026 14:49Интересно почему так, или это какие-то разные "тандемы"
да, разные
Striker
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.04.2026 14:14В іграх 4K DLSS Quality буде виглядати краще, ніж 2K нативне, а навантаження на карту +-однакове.
Хай буде так. Але в мене чогось скептичне ставлення до цих апскейлерів. Бо в ютубах розповідають, що умовний FSR 4 зараз іграбельний, картинки-порівняння типу чіткі. Але включаєш в Сталкері чи Хорвартці на якість, а потім відразу вимикаєш, бо трава дико шумить в русі.
В 4к скоріш за все буде така ж сама картина, хоч що б тут не розповідали.
Entar: 06.04.2026 14:49Як я розумію, насправді основна відмінність це те що на oled чорний це реально чорний а на ips це "підсвітка світиться" перетворюючи чорний в сірий а інколи ще й неоднорідний.
От бачите. Ви своє розуміння можливо побудували по форуму і ютубу, а в реальності я бачив майже однаковий чорний що на OLED, що на IPS. Так же само і кольори, різниця є, але не така значна, як малюють. HDR так, імба, і білий колір імба.
Entar: 06.04.2026 14:49а інколи ще й неоднорідний
Якщо немає засвітів, то все однорідно.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 15:13Але в мене чогось скептичне ставлення до цих апскейлерів. Бо в ютубах розповідають, що умовний FSR 4 зараз іграбельний, картинки-порівняння типу чіткі. Але включаєш в Сталкері чи Хорвартці на якість, а потім відразу вимикаєш, бо трава дико шумить в русі.
В 4к скоріш за все буде така ж сама картина, хоч що б тут не розповідали.
Не треба вірити суб'єктивним розповідям, вірте об'єктивним дослідженням.
Науково, з застосуванням сліпого тестування, доведено, що DLSS в високих роздільних здатностях видає зображення краще нативного:
Сліпе тестування показало, що DLSS 4.5 подобається користувачам більше за FSR і нативний формат із TAA
Особливо з урахуванням, що в сучасних іграх натив безальтернативно супроводжується мильним шейдерним згладжуванням TAA, а тому лише DLSS/DLAA дають отримати чітку картинку.
FSR4 гірше за DLSS4+, але також придатний до застосування.
Entar
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 15:13 От бачите. Ви своє розуміння можливо побудували по форуму і ютубу, а в реальності я бачив майже однаковий чорний що на OLED, що на IPS. Так же само і кольори, різниця є, але не така значна, як малюють. HDR так, імба, і білий колір імба.
Можливо, я дійсно не маю реального досвіду експлуатації OLED. А які монітори ви порівнювали? Ви про те що на тому IPS що ви експлуатували був практично ідеальний чорний, чи про те що на OLED він не ідеальний?

Відправлено через 36 секунд:
Striker: 06.04.2026 15:13 Якщо немає засвітів, то все однорідно.
Ну в мене вони є.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Striker: 06.04.2026 15:13 Але включаєш в Сталкері чи Хорвартці на якість, а потім відразу вимикаєш, бо трава дико шумить в русі.
Це про DLSS якість чи про FSR ?
Щодо шуму трави - разом з DLSS як правило включаються налаштування "різкості" яка може давати овершарп, і її можна зменшити.
alumem
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.04.2026 15:24FSR4 гірше за DLSS4+, але також придатний до застосування.
а fsr 4.1?
Striker: 06.04.2026 15:13Але в мене чогось скептичне ставлення до цих апскейлерів. Бо в ютубах розповідають, що умовний FSR 4 зараз іграбельний, картинки-порівняння типу чіткі. Але включаєш в Сталкері чи Хорвартці на якість, а потім відразу вимикаєш, бо трава дико шумить в русі.
прям в оверлей пишет что fsr4 работает?

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
Entar: 06.04.2026 15:30Ну в мене вони є.
может у вас глоу а не засветы?
Striker
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.04.2026 15:24Науково, з застосуванням сліпого тестування, доведено, що DLSS в високих роздільних здатностях видає зображення краще нативного
Так це на статичній картинці. :lol: А в динаміці? Он навіть коментар є про DLLS, якому я більше вірю, бо в мене схожий досвід.
VladimirV: 18.02.2026 11:56Якщо є dlss то є і dlaa(це взагалі то згладжування), яке і рендерить в нативі(термін "натив" особисто для мене - це резолюція, рідна роздільна здатність монітору), і застосовує найкраще на сьогодні згладжування dlaa.
Не знаю як там у крутих користувачів з 4к моніторами та ВК "ада" та "блеквелл", на моїй 3060 і моніторі 2560x1080,у hogwarts i last of us, різниця між длсс кваліті і длаа колосально ріже очі в мерехтінні на сітках, драбинах, дверях, краях об'єктів. Я краще знижу в моїй персональній ситуації налаштування , але залишу натив+длаа, картинка виглядає значно ціліснішою.
Entar: 06.04.2026 15:30Можливо, я дійсно не маю реального досвіду експлуатації OLED. А які монітори ви порівнювали? Ви про те що на тому IPS що ви експлуатували був практично ідеальний чорний, чи про те що на OLED він не ідеальний?
В профілі обидва монітори. Я сьогодні вже писав які. Я за те, що чорний на обох моніторах нормальний, ідеальний, як хочете називайте. Різниці майже немає, якщо вона взагалі є. Я малому включаю мультики на компі дружини, куди переїхав цей IPS, то картинка прекрасна, навіть одразу після OLED.
Entar: 06.04.2026 15:30Ну в мене вони є.
Тоді беріть OLED, там немає засвітів)
Entar: 06.04.2026 15:30Це про DLSS якість чи про FSR ?
Щодо шуму трави - разом з DLSS як правило включаються налаштування "різкості" яка може давати овершарп, і її можна зменшити
FSR. Різкість там ні до чого, шум в русі просто є і все.
alumem: 06.04.2026 15:39прям в оверлей пишет что fsr4 работает?
Не дивився ні в яких оверлеях, але в Сталкері в налаштуваннях було FSR 3.1, в Adrenalin стояв FSR 4. В Хорватці не пам'ятаю, але на останньому тоді халявному клієнті з Epic store з останнім FSR.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 15:13а в реальності я бачив майже однаковий чорний що на OLED, що на IPS.
Нет. Это не так. Даже при сильном внешнем освещении именно глубокий "настоящий" черный цвет - это визитная карточка OLED вследствие особенной технологии.
спойлер
Зображення
Filabatya
Member

Повідомлення

там дефолтний 1К контраст для айпіес, навіть ВА в нього виграє :gigi:
ще й дуже дивне порівняння, враховуючи що олед в нього глянець, а айпіес мат :rolleyes:
Востаннє редагувалось 06.04.2026 16:18 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
Entar
Member

Повідомлення

alumem: 06.04.2026 15:39 может у вас глоу а не засветы?
Может)
Монитор Монитор 27" MSI MAG 274QRF-QD E2
Striker
Member

Повідомлення

FirstTDM
Ви ж розумієте, що оце фото ніфіга близького не має з реальністю? Я також намагався фоткати, і в мене також на фото IPS такий же засвічений, але вживу такого немає, вживу просто чорний.
alumem
Member

Повідомлення

Striker: 06.04.2026 16:12Не знаю як там у крутих користувачів з 4к моніторами та ВК "ада" та "блеквелл", на моїй 3060 і моніторі 2560x1080,у hogwarts i last of us, різниця між длсс кваліті і длаа колосально ріже очі в мерехтінні на сітках, драбинах, дверях, краях об'єктів. Я краще знижу в моїй персональній ситуації налаштування , але залишу натив+длаа, картинка виглядає значно ціліснішою.
ну тут еще вопрос с каким пресетом он играл, он же не уточняет
Entar
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.04.2026 16:13 Нет. Это не так. Даже при сильном внешнем освещении именно глубокий "настоящий" черный цвет - это визитная карточка OLED вследствие особенной технологии.
спойлер
Зображення
Ну вот и я рассчитываю на такой эффект
alumem
Member

Повідомлення

FirstTDM
ваше фото? на ips в левом верхнем углу жуть, там и глоу и завет
Striker
Member

Повідомлення

Entar: 06.04.2026 16:18Ну вот и я рассчитываю на такой эффект
Не розраховувайте, бо це все фігня, вживу воно зовсім інакше.
Відповісти