Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

big_bang: 31.03.2026 09:52а, коли в рюкзаку вмикається ?
ні, в мене вмикався просто вночі, лежачі на столі. windows 11 так налаштовує себе, ставити апдейти коли типу ноут непотрібен користувачу. (а він потім вранці лається, що всі програми позакривалися :) )
beeeeeeee
Member

Повідомлення

artko: 31.03.2026 09:50ну, справедливості заради - теж таке спостерігав. коли ноут з закритою кришкою (сон) самостійно просипався вночі та починав ставити апдейти windows 11
Подозреваю, что и макбук так делает. Я особо не проверял, но видел в TeamViewer, что макбук с закрытой крышкой, на котором он усановлен, выходил на связь, а потом пропадал через время.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 31.03.2026 09:08
kabostebeztak: 31.03.2026 00:13Як він його так налаштував щоб він ВМИКАВСЯ при відкритті кришки? Як він це нахрін зробив?
Стандартна практика, відкриваєш кришку - ноут виходить зі сплячки. Просто він жаліється що ноут із закритою кришкою виходить зі сну, це якісь фантастичні розповіді. Наскільки я знаю, якщо не намудрити, не напхати якихось скриптів які можуть ввімкнути ноут із закритою кришкою то все працює бездоганно. Для більшої впевненості що ноут не ввімкнеться можна налаштувати перехід в гібернацію . Так, трошки довше ноут вимикається але виходить із гібернації з тією ж швидкістю.
На вище наведені тези мені Юра сказав що це маячня, що так тільки я роблю і взагалі це все не те. Шкода що він ще не почав казати що екран однією рукою можна відкрити, колись завзяті яблучники ставили це в перевагу, типу а ваш так може? :) Виявляється мій також так може.
Вимикався*
В такому шоці був що аж переплутав :lamer:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 31.03.2026 09:47
big_bang: 31.03.2026 09:29друкарська машинка
Тут один каже що ця друкарська машинка при споживанні від акума 5вт працює швидше ніж будь який інтел/амд з розетки тягнучи 200-300 вт. Це звісно просто чудо якесь, навіщо досі люди сидять на інтелах/амд коли є божественний ніо який має таку феноменальну продуктивність - я не маю відповіді на це питання, реально бракує знань. Може ви маєте відповідь?
воно тротлить бтв
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Filabatya: 31.03.2026 01:37Мені щось здається, що то був сарказм від Асуса, як вони зі своїми цінами завжди роблять :lol:
хай роблять. А потім в магазині покажуть покупцеві дороге пластикове лайно і Ніо - і що він обере?
artko: 31.03.2026 09:50 Стандартна практика, відкриваєш кришку - ноут виходить зі сплячки. Просто він жаліється що ноут із закритою кришкою виходить зі сну, це якісь фантастичні розповіді.
ну, справедливості заради - теж таке спостерігав. коли ноут з закритою кришкою (сон) самостійно просипався вночі та починав ставити апдейти windows 11
невже - зявилась людина яка має практичний досвід використання сучасних Віндовс нуотів, браво
бо враження що місцеві сидять на старому лайні, ще й від розетки
навіть посилання що величезна к-ть людей має цю проблему - на них не діють, бо фанати Віндовс, і мізків вистачає лише щоб пограти

пройде трохи часу - і інші речі що я казав і на які на мене тут кидались - переконаються що я був прав.
GreenMile: 31.03.2026 09:54Правда в тому, що більшості це не потрібно. 95% макбуків працюють на зарядці вдома, чи в офісі, ніхто не вайбкодить і не компілює в xcode в парку на галявинці від акумулятора, як це показюють у кіно
це не правда. Всі мої і я використовують ноут від батареї. Особливо дружина.
GreenMile: 31.03.2026 09:54Погляньте на б/в макбуки, майже у всіх в об'явах написано аля "10-50 циклів" за кілька років
маки на М процах - дійсно повільно набирають цикли. Мені здається що мій М1 за 4 роки використання кожного дня десь 300 циклів мав. Хоч можу помилятись.
0F: 31.03.2026 09:59 Без бубна підключити і записати Type-A флешку, відформатовану в NTFS.
а на Віндовс ext4 записати? а APFS?
просто у вас мізки працюють в одну сторону лише, і ви навіть і не уявляєте що те саме можна запитати і вас. Це є частина критичного мислення - яка відсутня у фанатів.
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 31.03.2026 12:25
GreenMile: 31.03.2026 09:54Правда в тому, що більшості це не потрібно. 95% макбуків працюють на зарядці вдома, чи в офісі, ніхто не вайбкодить і не компілює в xcode в парку на галявинці від акумулятора, як це показюють у кіно
це не правда. Всі мої і я використовують ноут від батареї. Особливо дружина.
Не верзіть дурниць. Ви і ваша дружина - не показник, бо триндіти - не мішки ворочати, дубль два: ідемо в об'яви з продажу макбуків і бачимо мізерну кількість циклів при продажу. Оце і є реальний сценарій вашого ноута.
У нас, і не тільки у нас, в офісі всі працюють з ноутами на зарядках, уявляєте? Ніхто не працює від батарей, бо... навіщо? :kbd:
GreenMile: 31.03.2026 09:54Погляньте на б/в макбуки, майже у всіх в об'явах написано аля "10-50 циклів" за кілька років
маки на М процах - дійсно повільно набирають цикли. Мені здається що мій М1 за 4 роки використання кожного дня десь 300 циклів мав. Хоч можу помилятись.
Не можна повільно чи швидко "набрати цикл", цикл - це відношення використаної енергії до ємності батареї, все.
pelia
Member

Повідомлення

Не туди відправив :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.03.2026 12:33дубль два: ідемо в об'яви з продажу макбуків і бачимо мізерну кількість циклів при продажу. Оце і є реальний сценарій вашого ноута
йдемо на вулицю, в кафе, до студентів - і бачимо що вони від батареї
GreenMile: 31.03.2026 12:33 У нас, і не тільки у нас, в офісі всі працюють з ноутами на зарядках, уявляєте? Ніхто не працює від батарей, бо... навіщо? :kbd:
навіщо тоді ноут? купіть десктоп - там і екран буде більший, і скоріший і тд
пс: я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
GreenMile: 31.03.2026 12:33Не можна повільно чи швидко "набрати цикл", цикл - це відношення використаної енергії до ємності батареї, все.
навіть якщо макбук за добу лише 25% розходує?

пс: чекаю на коментарі фанатів як там Віндовс сама просинається і оновлення ставить.
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 31.03.2026 12:56
GreenMile: 31.03.2026 12:33дубль два: ідемо в об'яви з продажу макбуків і бачимо мізерну кількість циклів при продажу. Оце і є реальний сценарій вашого ноута
йдемо на вулицю, в кафе, до студентів - і бачимо що вони від батареї
Студенти з макбуками в кафе зі стипендію 4к грн? Чи це ви в якомусь фільмі бачили, чи вам наснилось? Дубль три: беремо об'яви з продажу макбуків - у більшості циклів майже нема, бо вони працювали на зарядці.
GreenMile: 31.03.2026 12:33 У нас, і не тільки у нас, в офісі всі працюють з ноутами на зарядках, уявляєте? Ніхто не працює від батарей, бо... навіщо? :kbd:
пс: я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
Як це навіщо? Прийшов з ноутом - пішов з ноутом, вся робота, листування і так далі з собою завжди, працюй хоч з дому, хоч з офісу, хоч з відрядження, коли треба. В офісі стоїть монітор подключив до макбука і він ОТ ХАЛЕПА живится від монітора, паразит такий :gigi:
Ноути простіше обслуговувати, швидше замінити, нема проблем з переїздом в інший офіс, тому компанії, де офісна робота, десктопами не паряться.

Ваш особисті збочення нікому не цікаві, бо ви трохи альтернативно обдарований, щоб сидіти за столом офісі при наявності електрики від батареї, незрозуміло навіщо. Я вам розказую як працює більшість на макбуках: або підключені до зарядок, або до моніторів, отримуючи зовнішнє живлення.
GreenMile: 31.03.2026 12:33Не можна повільно чи швидко "набрати цикл", цикл - це відношення використаної енергії до ємності батареї, все.
навіть якщо макбук за добу лише 25% розходує?
Так, 25% - це чверть цикла, 100% - 1 цикл, результат розраховується від цього + там є певні коефіцієнти які враховують деградацію.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Filabatya: 31.03.2026 01:37Мені щось здається, що то був сарказм від Асуса, як вони зі своїми цінами завжди роблять :lol:
хай роблять. А потім в магазині покажуть покупцеві дороге пластикове лайно і Ніо - і що він обере?
Те, що запустить танки і контр страйк після роботи/навчання, те, до ОС чого ти звик, те, що можна на ізі проапгрейдити без паяльної станції, те, на що після кінця підтримки вінслопом можна поставити лінукс
kabostebeztak
Member

Повідомлення

artko: 31.03.2026 09:50 Стандартна практика, відкриваєш кришку - ноут виходить зі сплячки. Просто він жаліється що ноут із закритою кришкою виходить зі сну, це якісь фантастичні розповіді.
ну, справедливості заради - теж таке спостерігав. коли ноут з закритою кришкою (сон) самостійно просипався вночі та починав ставити апдейти windows 11
невже - зявилась людина яка має практичний досвід використання сучасних Віндовс нуотів, браво
бо враження що місцеві сидять на старому лайні, ще й від розетки
навіть посилання що величезна к-ть людей має цю проблему - на них не діють, бо фанати Віндовс, і мізків вистачає лише щоб пограти

пройде трохи часу - і інші речі що я казав і на які на мене тут кидались - переконаються що я був прав.
Постав лінукс і проблема зникне
Не подобається вінслоп - ставиш лінукс, не подобається лінукс ставиш бсд чи хайку
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Які майже всі на віддаленному а у нас в прифронтовому саме поняття "студент" вимерло.
yuriy_dd: 31.03.2026 12:56я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
Працювати від акума коли гніздо 220 в метрі від тебе - це точно якась обдарованість або фанатизм.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 31.03.2026 15:15
Які майже всі на віддаленному а у нас в прифронтовому саме поняття "студент" вимерло.
yuriy_dd: 31.03.2026 12:56я з ноутом навіть якщо з офісу - працюю від батареї, а зарядку навіть і витягати не хочу. І постійно вона в мене не лежить на робочому місці.
Працювати від акума коли гніздо 220 в метрі від тебе - це точно якась обдарованість або фанатизм.
Скажіть йому хтось що цей срач про арм і що вінслоп на арм також само хріново працює як і на х86
едіт: йому це юрі
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Клініка
kabostebeztak
Member

Повідомлення

artko: 31.03.2026 10:01
big_bang: 31.03.2026 09:52а, коли в рюкзаку вмикається ?
ні, в мене вмикався просто вночі, лежачі на столі. windows 11 так налаштовує себе, ставити апдейти коли типу ноут непотрібен користувачу. (а він потім вранці лається, що всі програми позакривалися :) )
Став лінукс
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 31.03.2026 13:14Студенти з макбуками в кафе зі стипендію 4к грн?
ви ж взагалі не в курсі що сучасні студенти використовують
GreenMile: 31.03.2026 13:14Я вам розказую як працює більшість на макбуках: або підключені до зарядок, або до моніторів, отримуючи зовнішнє живлення
ви тягнете свій досвід з старих х86 віндовс ноутів які дуже мало працювали від батареї
ноут він для того і ноут - щоб можна було з нього мобільно працювати
пс: сучасні макбуки ейр від батареї працюють скоріше ніж від мережі, чому так в силу браку знань вам не зрозуміти, просто повірте. Провірити у вас також знань нема.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 31.03.2026 15:40сучасні макбуки ейр від батареї працюють скоріше ніж від мережі
Ні, ну я все розумію, але оце вже переходить будь які межі адекватності. Заявляти що ноут від батарейки працює скоріше ніж від мережі.. ну я не знаю, хлопці, як це коментувати. Давайте без мене, бо я зірвусь на матюки і піду в бан.
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 31.03.2026 01:25
isusik63: 31.03.2026 00:36тоже не дотягует
ну на що здатен типовий х86 фанат? та ні на що :lol: :lol:

але мене все таки за сьогодні вразило - що самий дешевий макбук - працює з важкими офісними файлами швидше за самий потужний х86
я підозрював це
і ніо - це просто прихована бомба - бо люди що спробують його не захочуть дешеві ноути на Віндовс, а захочуть і ейр, і айфон, і тд
це катастрофа для всієї індустрії Віндовс, і керівник Асус далекоглядно про це сказав
Это в ваших влажных мечтах , пользователь не значет фанат , вы как всегда перекручиваете , а вот мега адепт своего мира епл-арм только с клона может жаловаться на малолетку которому угрожает увечиями :lol: Юрий но это дно уже ... :-/
kabostebeztak
Member

Повідомлення

isusik63: 31.03.2026 16:01
yuriy_dd: 31.03.2026 01:25

ну на що здатен типовий х86 фанат? та ні на що :lol: :lol:

але мене все таки за сьогодні вразило - що самий дешевий макбук - працює з важкими офісними файлами швидше за самий потужний х86
я підозрював це
і ніо - це просто прихована бомба - бо люди що спробують його не захочуть дешеві ноути на Віндовс, а захочуть і ейр, і айфон, і тд
це катастрофа для всієї індустрії Віндовс, і керівник Асус далекоглядно про це сказав
Это в ваших влажных мечтах , пользователь не значет фанат , вы как всегда перекручиваете , а вот мега адепт своего мира епл-арм только с клона может жаловаться на малолетку которому угрожает увечиями :lol: Юрий но это дно уже ... :-/
:lamer:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 31.03.2026 15:40
GreenMile: 31.03.2026 13:14Студенти з макбуками в кафе зі стипендію 4к грн?
ви ж взагалі не в курсі що сучасні студенти використовують

У мене в школі видають HP якісь нетбуки з засраним вінслоп 11
Відповісти