Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 25.03.2026 19:05Та твоя "Романтика" порівняно з ними нервово палить у кутку.
Згоден.
Але я зразу почув хороший звук.
Radio Bay: 25.03.2026 19:05Пофіг з чого, аби грало
Ні не так. Має співати.
Radio Bay: 25.03.2026 19:05Запам'ятай раз і на завжди. Кожні колонки ліпші в певних умовах, для яких вони створені.
Так.

Я знаю як має звучати АС і воно звучить.
На youtube немає відео для порівняння. Але звісно якщо пускати з flac/ звучання детальне, бас тягне картину.

Відправлено через 15 хвилин 10 секунд:
Z440_User: 25.03.2026 16:53на широкополоснику 10ГДШ, який був в колонках-кубіках касетників Маяк-240, який має заявлені 63Гц-18кГц, а по факту 80Гц-15кГц з коєфіцієнтом спотворення сигналу щось близько 5%
Начхати, я міняв підвіси но ті самі поліуретанові.
Так я не чую нижче 31,5 а також вище 16000Hz, начхати. На них 31,5 добре чути (як танк під вікном)
Я слухаю музику.
Жінка оцінила. Це вагомий аргумент.
Востаннє редагувалось 25.03.2026 19:38 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Короче не витримав і "замовив на додачу" до СД-плеєра "по скидосу" R2R DAC. :rotate:
спойлер
Зображення
Буду стереопанораму R2R розмазувати від стелі до підлоги. :gigi:
QFlash
Member

Повідомлення

MSiAventador: 25.03.2026 19:35Буду стереопанораму R2R розмазувати від стелі до підлоги.
WOW!
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 25.03.2026 19:35Короче не витримав і "замовив на додачу" до СД-плеєра "по скидосу" R2R DAC
Цікаво, чекаємо відгуків та порівняння, є з чим :)
DEVES
Member

Повідомлення

Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"? :spy:
QFlash
Member

Повідомлення

DEVES
Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"? :spy:
Спокійно, валерянки можна.
Ця тема живіша за всі інші.
MSiAventador
Member

Повідомлення

DEVES: 25.03.2026 20:38 Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"? :spy:
Тому що ще набираємо штат лікарів а ви вже ломитесь лікуватись. :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 25.03.2026 22:16Тому що ще набираємо штат лікарів а ви вже ломитесь лікуватись
Так, дуже велика кількість кадидатів, ейчар не може впоратися з такою кількістю резюме і це тільки перший етап, це ми ще до тестового завдання не дійшли :D

Відправлено через 7 хвилин 57 секунд:
Моя відповідь на порівняння 8010 та Мікрів по відосу, бо обговорювали цей кейс
Специально послушал, по тоналке похожи, но Дженелы более тембрально насыщены, жирнее, звука больше и интелегентненько они так со звуком обращаются, с нюансиками, особенно на скрипочках слышно, как переливаются, не хватает Микрам взвизгнуть скрипкой на динамике, атаке. Слушал на Genelec 8010 + F1

P.S. Слушаю не звуки, слушаю музыку
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash: 25.03.2026 17:43 Чути бас і високі "сс-сс, сс-сс" середні сховані на задній план при подачі жиру, бас веде музикальну картину
Ви впевнені що знаєте як воно повинно звучати насправді?
От для мене маркером є звук живих барабанів. Його я знаю на рівні рефлексу.
А якщо раптом забув як звучать тарілки та який там "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" я можу дуже легко собі нагадати
спойлер
IMG20260325220142.jpg
Ок, треба буде трохи витратити часу на збирання, розстановку, витерти пил за 15+ років, розпакувати комплект Sabian B8...
Правда сусіди будуть не раді.
Тілько не вздумайте... це все на малій гучності до 30W/
Hi-End має філософію найкоротшого та най якіснішого тракту, виключає темброблок та тонкомпенсацію, але повністю ігнорує слуховий апарат людини та залежність АЧХ від рівня гучності.
Нормальний Hi-Fi має забезпечувати вам НЧ та ВЧ хоч на рівні гучності коли ви чуєте власне дихання та серцебиття, хоч коли ви не чуєте власного крику. А це вже парафія тонкомпенсації та якості тракту разом з АС.
У мене навіть Естонія 010+ Корвет 35АС-008 дозволяли на гучності рівня шепоту бас відчувати кишками.
Поточний профільний сетап однаково звучить хоч на рівні коли чуєш власне дихання та серцебиття, хоч на 70-80% гучності. Далі не навалював, мені і того багато, в кухні через стіну дзвенить посуд в шафі.
Якщо S90 порівняти, зовсім не то, далеко не то. Та про шо казати.
Бубнілки-грохоталки без верху з орущею серединою, яка вивалює кашу. На цьому набору динаміків совок випускав набагато цікавіші варіанти підлогових АС.
Radio Bay: 25.03.2026 17:49 Оце мабуть вже складно на Едиках, а може й ні. Головне сформулювати різницю, зрозуміти, усе треба формулювати
Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
З цим відосом мені одразу не вдалося сформулювати, шукав за що зачипитися, але там є трек де чітко )
Треба буде заслухати... А ще підштовхуєш знайти мікрофони та заморочитись із записом :gigi:
QFlash: 25.03.2026 18:07 Деревяні підлогові набагато кращі.
А у вас є для них місце?
Кімната 3х4 метри, стеля 2.4м, кирпичний будинок, дерев'яна підлога з 30см простіру під нею:
- 10МАС-401 двополосні звучать чудово, питання тільки до ВЧ, але то їх динаміки.
- Естонія 35АС-021, взагалі бімба! Глибокий бас, жива середина, прозорий повітряний верх.
- Корвет 35АС-008, ні басу, ні верху... Проте громадні підлогові гроби.
Кімната 3.5х5.0м, стеля 2.4м, бетонна коробка брежневки:
- Естонія 35АС-021, взагалі бімба! Глибокий бас, жива середина, прозорий повітряний верх.
- Корвет 35АС-008, ВЧ-СЧ програють, але НЧ пруть наче вантажний потяг на повному ходу. Але треба коригування еквалайзером в районі 125-250Гц щоб не було гулу. Естонія програє за впевненністю та важкістю басу. Але то важкий вибір.
Кімната 5.0х5.5м, стеля 3.0м, кирпичний будинок, дерев'яна підлога з простіром 1.5м під нею:
- Естонія 35АС-021, Куди подівся той глибокий бас що був раніше? Хоч жива середина, прозорий повітряний верх збереглися.
- Корвет 35АС-008, ВЧ-СЧ звідкілясь з'явилися, але все одно програють Естонії, НЧ істотно ще набрали ваги. Еквалайзер можна викинути він більше не потрібен. Естонія лишається в тилу.
- Fischer STE-1150, з вух слухача витягли вату, а співак витягнув вату стоматолога з роту. Корвет продано.
QFlash, ви впевнені що вам кімната дозволяє підлогові АС?
QFlash: 25.03.2026 19:32 Так я не чую нижче 31,5 а також вище 16000Hz, начхати.
Після 15-16кГц з'являться частоти, які і створюють легкість, прозорість та повітря в звуці. Той самий об'єм, тривимірність, сцена... ;)
16кГц - частота на якій свистять дроселі відеокарт, гібридні інвертори (Deye), імпульсні блоки живлення, імпульсні зарядні пристрої, блок розгортки CRT-монітору, блок розгортки CRT-телевізора (пофігу, напівпровідникового чи лампового), свистить резець токарного верстату коли токар трохи невірно вибрав режим різання.

Трохи офтопу з минулого:
спойлер
Осьо, мій дісторшн який я на початку 2000х здирав з Boss MetalZone, потім намагався довести його до звучання SansAmp, одна з його плат:
IMG20260325231035.jpg
Часи коли не було компа та тирнету, не було грошей, було півтори магазини з цінами наче то номери телефонів, ти студент початкових курсів технікуму, є купа радіохламу з помийок, є фольгірований гетинакс/текстоліт, є мідний купорос та хлорне залізо, є лак для нігтів, є міліметрова бумага. Лаком для нігтів перемальовував розкладку доріжок з міліметрової бумаги, малювати треба було в дзеркальному відображенні, травив та лудив плату, набирав деталями:
IMG20260325231111.jpg
Спочатку його було запхано в перший попавшийся корпус з переробкою. Потім то стало свідомим крінжем, хоча були варіанти запхати в більш презентабельний корпус
IMG20260325231756.jpg
Грає воно приблизно так:
Чернетка приблизно 20 річної давнини одного із задумів, без будь якої обробки.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.03.2026 01:37Треба буде заслухати... А ще підштовхуєш знайти мікрофони та заморочитись із записом
Чому б і ні, якщо буде час для розваги? Я намагаюсь говорити про більш-менш зрозумілі речі.
Z440_User: 26.03.2026 01:37Трохи офтопу з минулого:
Попсовий хеві-метальний звук у дусі AOR :super:

Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Fender Stratocaster VS Gibson Les Paul
diman510
Member

Повідомлення

Radio Bay: 26.03.2026 01:09
MSiAventador: 25.03.2026 22:16Тому що ще набираємо штат лікарів а ви вже ломитесь лікуватись
Так, дуже велика кількість кадидатів, ейчар не може впоратися з такою кількістю резюме і це тільки перший етап, це ми ще до тестового завдання не дійшли :D

Відправлено через 7 хвилин 57 секунд:
Моя відповідь на порівняння 8010 та Мікрів по відосу, бо обговорювали цей кейс
Специально послушал, по тоналке похожи, но Дженелы более тембрально насыщены, жирнее, звука больше и интелегентненько они так со звуком обращаются, с нюансиками, особенно на скрипочках слышно, как переливаются, не хватает Микрам взвизгнуть скрипкой на динамике, атаке. Слушал на Genelec 8010 + F1

P.S. Слушаю не звуки, слушаю музыку
Дженелы + JCAT + RME буде ще краще . Та взагалі Дженелы не треба порівнювати . Вони кращі . :super:
Radio Bay
Member

Повідомлення

diman510: 26.03.2026 14:42RME буде ще краще
Взагалі не згоден: абсолютно правильний звук помножений на правильний звук. Буде нудно.
Я давно зустрічав на одному форумі чувака, у якого RME грала з ламповим підсилювачем для навушників з того ж приводу.
Це я вперше замислився. Вдруге, коли людині не заходили адамовські монітори, поки від не додав туди ламповий попередник.
Після купи експериментів я прихильник того, що у побуті монітори — це чистий правильний холст, який треба розмальовувати поданням.
А Дженелі та R2R — це взагалі моє ноу-хау, за яке я люто топлю. Нагадаю, що в мене ще й гібридний ламповий попередник.
На виході ми маємо правильний, але кайфовий звук. Жирний, драйвовий, емоційний, комфортно пом’якшений совковою лампою 6H8C з воєнки ціною 150-300 гривен.

З того відео у володаря Мікрів було питання, чи буде профіт у нього з Дженелів, але слухав він на Мікрах. От я йому і розповів свою думку та ткнув пальцем, де це в мене дуже помітно. А взагалі, Мікри класні, для ближнього поля у мультимедіа це взагалі знахідка. Ще й дуже компактні на стіл

Відправлено через 51 хвилину 14 секунд:
Z440_User: 26.03.2026 01:37От для мене маркером є звук живих барабанів
Так, вірю - не вірю
Z440_User: 26.03.2026 01:37А якщо раптом забув як звучать тарілки та який там "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" я можу дуже легко собі нагадати
Головне, що треба пам'ятати, що "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" має довжину звуку, та період затухання і промалювати його у купі звуків, то велике питання, бо окремо цн виглядає десь так (для саморозвитку)
Zildjian Series Comparison Video
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 26.03.2026 02:15 Попсовий хеві-метальний звук у дусі AOR

Ну вона ще так може B-) :
Теж 20-річна нотатка того що випадково було народжено під час репетиції, так би мовити щоб не загубилося.
Простенька драм-машина з партією яку драммер насипав на репетиції поки його просили трохи помовчати, та 2 гітари. Ритм було підіграно нальоту, а соло виникло в голові під час гри ритму. Прийшов додому з репетиції та по свіжому накидав поки не забулося.

Radio Bay: 26.03.2026 17:43 Головне, що треба пам'ятати, що "ц-ц-ц" чи "с-с-с-с" має довжину звуку, та період затухання і промалювати його у купі звуків, то велике питання, бо окремо цн виглядає десь так (для саморозвитку)
Zildjian Series Comparison Video
Ну звісно, це ж музичний інструмент, металевий/дерев'яний робочий, високий/низький, натяг пружин, різне залізо по різному грає, різіні палички, різна техніка гри, войлочна/пластикова колотушка...
Як і на гітарі, струни комплект №7-№8-№9-№10-№11-№12-..., або набірка різних комплектів (перші три струни наприклад №8, інші №10), різне дерево, різні датчики, різна техніка гри...

Воно все має той чи інший окрас звуку, характер звуку і таке інше... Але так би мовити база залишається не змінною, яка і виступає маркером за який чіпляється вухо у "вірю - не вірю"
Коли треноване вухо, музична пам'ять... то воно все чутно і мозок розуміє що він чує. А далі накладається професійне - візуалізація того як саме це грається...

Ну і музикантам часто доволі важко відокремитись та слухати твір як є, не відокремлюючі з пачки якийсь інструмент/інструменти ігноруючі всі інші... :-/
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.03.2026 19:00та по свіжому накидав поки не забулося

Рівненько

Z440_User: 26.03.2026 19:00натяг пружин
99,999999% людей на планеті спитали: "Що?" :)
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 26.03.2026 20:26
Рівненько
Ну тож типу одним дублем. Тріольний ритм та головне малюнок по райду який треба було зберегти в пам'яті. Одним заходом ритм гітара в стилі "якось так", та зверху соло в стилі "щось таке грало в голові". Як буду ліпити з цього пісню - тоді вже відточиться та відрепетується :rotate:

99,999999% людей на планеті спитали: "Що?" :)
Ну я ж кажу що музиканти музику по іншому чують :laugh:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.03.2026 20:37Ну тож типу одним дублем

Я зрозімів, що то чернетка, але чітко, то важливо
Z440_User: 26.03.2026 20:37Ну я ж кажу що музиканти музику по іншому чують
Звісно, я завжди приділяю увагу конструктивним особливостям музики, розумію, що таке ритмічний, драйвовий цап, а він може бути і ватним. От є цапи, у яких є драйв та панч, а є у яких ні. До речі, помічав, що вінілокрути завжди ритмічні, мабуть, тому що це механіка: воно не може плавати по ритму.
Z440_User
Member

Повідомлення

Radio Bay: 26.03.2026 20:50 До речі, помічав, що вінілокрути завжди ритмічні, мабуть, тому що це механіка: воно не може плавати по ритму.
Не пливуть Direct Drive, особливо кварцовані.
Пасиковий масмаркет дуже часто пливе. ;)
feson
Member

Повідомлення

DEVES: 25.03.2026 20:38 Странно, почему данную тему еще не переименовали в "филиал дурки или звуковые галлюцинации"? :spy:
"филиал дурки или звуковые галлюцинации" - это только тогда когда например Євген Клемент слушает наушники Sony WH-1000XM5 с беспроводным подключением и на двух различных Realtek у него звук разный......хотя эти риалтеки никоим образом к звуку в тех наушниках не относятся.....от слова совсем.... :laugh:

Так что мы тут занимаемся образованием и несем свет знаний в массы....людей которые считают например звук от Realtek хорошим и прямо верхом совершенства....... :lol:

Отправлено спустя 8 минут 14 секунд:
Євген Клемент: 23.03.2026 22:02 Маю у наявності дві материнські плати MSI B450 Gaming Plus Max.
На них знаходяться різні звукові чіпи: 1) Realtek ALC892, 2) Realtek ALC897.
Звук на підключених до зазначеної вище материнської плати навушниках: Sony WH-1000XM4, Sony WH-1000XM5, з увімкненим їхнім процесором, є чудовим, натуральним та вкрай об'ємним на чіпі саме Realtek ALC892.
Наслідок – придбав ще одну дану дешеву м.п. з Realtek ALC892, яка прославилася цим чіпом та "звучить" як така, що коштує в десять разів більше.
Для такого звука й дані мої навушники сприймаються як дорожчі у кілька разів (напевно як Sony MDR Z-1R ;).
Наразі питання яким чином впливають різні МП на USB передавачі блютуз навушників - не вивчене зовсім....Ви будете першим хто підняв це питання в звуковій темі.
Якщо з санітарами у Вас все добре - тоді треба вивчити з чим повязана така різниця в звучанні........ :gigi:
Radio Bay
Member

Повідомлення

feson: 27.03.2026 00:27Наразі питання яким чином впливають різні МП на USB передавачі блютуз навушників - не вивчене зовсім....
Я прочитав пост 2 рази і в мене дах поплив, вирішив, що хтось ішний візьме це на лікування, але пацієнт раптом зник, мабуть то було НЛО :)
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.03.2026 01:37QFlash, ви впевнені що вам кімната дозволяє підлогові АС?
Цілком, кімната L4хW5хH3
Колись давно, хотів брати такі:
спойлер
Передумав, один чувак забракував їх, підказав що вони дуже бубнять по НЧ.
І взагалі такі стовпці не найкращий варіант для хорошого звуку.
Відповісти