Тема яєчок не розкритаwaryag: ↑ 25.03.2026 21:25З чого ти взяв, що хтось повинен шукати за тебе інфу безкоштовно?yuriy_dd: ↑ 25.03.2026 17:10хотіли похвалитись знаннями, не вийшло, буває
Просто гугли специфікації заліза.yuriy_dd: ↑ 25.03.2026 17:10тест ви звичайно дати не зможете - буває![]()
АРМ не хоче конкуренції, вона прикладає всі зусилля, щоб низвести всі компанії, що (по її версії) наживаються на інтелектуальній власності АРМ, до рівня звичайних вендорів, і стати монополістом.yuriy_dd: ↑ 25.03.2026 17:10якраз показовий приклад - що АРМ будь що робити не може, а новий гравець - це лише краще для конкуренції
у світі х86 - конкуренції нема в принципі - є 2 фірми які між собою повязані крос-ліцензіями - і ніхто крім них не може замовити собі щось дуже сильно інше
І їй заважають тільки необачно видані ліцензії, час яких спливає.
А в х86 є 2 виробника і на півшишечки ВІА.
Дешева. Поки що.yuriy_dd: ↑ 25.03.2026 17:10архітектура - безкоштовна
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
kabostebeztak
Member
-
yuriy_dd
Member
ви нічого не можете, лише відмазкиwaryag: ↑ 25.03.2026 21:25 З чого ти взяв, що хтось повинен шукати за тебе інфу безкоштовно?
а ви?
як і кожна компанія - вони хочуть заробляти. Але монополістом - це хіба у ваших мріях бачучи ситуацію з х86waryag: ↑ 25.03.2026 21:25АРМ не хоче конкуренції, вона прикладає всі зусилля, щоб низвести всі компанії, що (по її версії) наживаються на інтелектуальній власності АРМ, до рівня звичайних вендорів, і стати монополістом
і конфлікт з Квалком - це довів
це ви про що?waryag: ↑ 25.03.2026 21:25 І їй заважають тільки необачно видані ліцензії, час яких спливає.
але нема реальної конкуренціїwaryag: ↑ 25.03.2026 21:25А в х86 є 2 виробника
Відправлено через 26 хвилин 26 секунд:
я думаю всім сподобалось відеоyuriy_dd: ↑ 25.03.2026 21:44The Windows Laptop Problem
45 хв на налаштування нового віндовс ноута поки пройдуть всі оновлення віндовс - це сильно
реклама на віндовс ноуті за $2200 ? і після цього фанати х86 сміють розкривати рота що на сяомі за $200 десь є реклама?
пс: а ну бігом накидати мені мінусів, може вам стане легше
-
AntonyKandaurov
Member
Передустановлений McAfee викинув рекламне сповіщення, це звісно сильна претензія. У мене при першому включені мого ноута перша дія була це видалення вищезгаданої програми. Не хочеш гратись із тим всим- бери порожній ноут і встановлюй все сам. Нагадує перепрошивання телефонів але ж стрілочка не обертається в цьому випадку.
-
kabostebeztak
Member
Що заважає цим всім оглядачам просто перевстановити вінслоп і встановити федору?AntonyKandaurov: ↑ 26.03.2026 17:38 Передустановлений McAfee викинув рекламне сповіщення, це звісно сильна претензія. У мене при першому включені мого ноута перша дія була це видалення вищезгаданої програми. Не хочеш гратись із тим всим- бери порожній ноут і встановлюй все сам. Нагадує перепрошивання телефонів але ж стрілочка не обертається в цьому випадку.
-
AntonyKandaurov
Member
kabostebeztak
Хайпанути бо зараз тренд хайпувати який макбук нІо класний. тож причепитись до того що передвстановлена програма показала спливаюче вікно - це норма. ну і всілякими методами показати що він 11 лайно а божествений нІо - божественний. Продажний техноблогінг, якщо коротко і змістовно.
Хайпанути бо зараз тренд хайпувати який макбук нІо класний. тож причепитись до того що передвстановлена програма показала спливаюче вікно - це норма. ну і всілякими методами показати що він 11 лайно а божествений нІо - божественний. Продажний техноблогінг, якщо коротко і змістовно.
-
kabostebeztak
Member
...або реально тупіAntonyKandaurov: ↑ 26.03.2026 21:49 kabostebeztak
блін, це ж юзери епл
нє я реально один схожий огляд подивився і як же в мене горіло з того, що тіп неіронічно старався користуватись засраною з заводу віндою, хоча перевстановити вінслоп і налаштувати його це година максимум, особливо якщо в тебе акк майкрослоп є для гей пассу і онлайн активації ос
да потрать ти ту годину, або взагалі лінукс встанови
передайте юрі, що гном схожий на макос. якщо вилікується - хай до нас переходить)
-
AntonyKandaurov
Member
Це ж типовий мем із Дрейком про біполярку дудчака:
"Перепрошивати телефони - yes"
"Перевстановити віндовс - nope!"
-
waryag
Member
А продукти епл хіба не пропонують користувачу придбати підписку і т.п.? Чи це інше?AntonyKandaurov: ↑ 26.03.2026 17:38Передустановлений McAfee викинув рекламне сповіщення, це звісно сильна претензія. У мене при першому включені мого ноута перша дія була це видалення вищезгаданої програми.
Це пише людина, яка за 140 сторінок теми не спромоглася народити жодного каменту по суті теми, з порівнянням арзітектур, їх плюсів та мінусів.yuriy_dd: ↑ 26.03.2026 16:55 ви нічого не можете, лише відмазки
Хіба що намагався щось втирати за пам'ять, але зганьбився і злився.
Ну ти ж вимагаєш порівняльних тестів двох відеокарт на одному чипі і з мікроскопічними відмінностями (і дуже різним цінником).yuriy_dd: ↑ 26.03.2026 16:55а ви?
Конфлікт із квалком довів, що АРМ доведеться трошки почекати.yuriy_dd: ↑ 26.03.2026 16:55як і кожна компанія - вони хочуть заробляти. Але монополістом - це хіба у ваших мріях бачучи ситуацію з х86
і конфлікт з Квалком - це довів
Гугли, Юра, гугли!yuriy_dd: ↑ 26.03.2026 16:55це ви про що?
Ти в очі довбишся?yuriy_dd: ↑ 26.03.2026 16:55але нема реальної конкуренції
АМД домінує хіба що у хай фпс геймінгу, це не така велика ніша. Нове покоління процесорів для ноутів в інтел виглядає цікавіше.
-
kabostebeztak
Member
нє по моємуwaryag: ↑ 27.03.2026 07:40А продукти епл хіба не пропонують користувачу придбати підписку і т.п.? Чи це інше?AntonyKandaurov: ↑ 26.03.2026 17:38Передустановлений McAfee викинув рекламне сповіщення, це звісно сильна претензія. У мене при першому включені мого ноута перша дія була це видалення вищезгаданої програми.
але пропонують створити епл айді
заради справедливості маю сказати що його можна пропустити однією кнопкою
-
yuriy_dd
Member
чесно не памятаю, але явно мені нічого не навязується, і такого нема як у Віндовс коли я відінсталював OneDrive - а він знову зявляється, і вже не раз такwaryag: ↑ 27.03.2026 07:40 А продукти епл хіба не пропонують користувачу придбати підписку і т.п.? Чи це інше?
це хіба у ваших мріях захотіли виглядати загадково розумним, але навіть на просто пряме питання відповіді надати не в змозіwaryag: ↑ 27.03.2026 07:40Хіба що намагався щось втирати за пам'ять, але зганьбився і злився
знову і знову позоритесь - повторю - мене не цікавлять ГПУ - взагалі, лише процесорна швидкодія, і дуже важливо - швидкість одно-потокуwaryag: ↑ 27.03.2026 07:40Ну ти ж вимагаєш порівняльних тестів двох відеокарт
це довело що АРМ - не може диктувати свою волю. Для індустрії це дуже важливо.waryag: ↑ 27.03.2026 07:40 Конфлікт із квалком довів, що АРМ доведеться трошки почекати.
Бо наприклад у х86 - можна лише що дають
це ж добре. Але фанати х86 не в змозі зрозуміти - що це наслідок конкуренції з М процамиwaryag: ↑ 27.03.2026 07:40Нове покоління процесорів для ноутів в інтел виглядає цікавіше
так само як і Ніо - заставить зробити бюджетні ноути сильно кращими
ніби очевидні речі мушу пояснювати
-
waryag
Member
Як там неймовірна перевага потужних 8 каналів АРМ над жалюгідними 2 каналми х86... при шині однієї ширини?yuriy_dd: ↑ 27.03.2026 17:25це хіба у ваших мріях захотіли виглядати загадково розумним, але навіть на просто пряме питання відповіді надати не в змозі
А ось і спалився на брехні. Якщо тебе не цікавлять відеокарти, навіщо тягнув сюди відео, де М-серя начебто домінує над 5090?yuriy_dd: ↑ 27.03.2026 17:25 знову і знову позоритесь - повторю - мене не цікавлять ГПУ - взагалі, лише процесорна швидкодія, і дуже важливо - швидкість одно-потоку
Вони не змогли перемогти швидко. Але час грає на АРМ.yuriy_dd: ↑ 27.03.2026 17:25це довело що АРМ - не може диктувати свою волю. Для індустрії це дуже важливо.
Бо наприклад у х86 - можна лише що дають
Саме тому 90-100% їх презентацій присвячено порівнянням між продукцією АМД та інтел?yuriy_dd: ↑ 27.03.2026 17:25це ж добре. Але фанати х86 не в змозі зрозуміти - що це наслідок конкуренції з М процами
-
kabostebeztak
Member
це наслідок конкуренції з амдyuriy_dd: ↑ 27.03.2026 17:25це ж добре. Але фанати х86 не в змозі зрозуміти - що це наслідок конкуренції з М процамиwaryag: ↑ 27.03.2026 07:40Нове покоління процесорів для ноутів в інтел виглядає цікавіше
так само як і Ніо - заставить зробити бюджетні ноути сильно кращими
ніби очевидні речі мушу пояснювати
-
dext
Member
для якої роботи, запускати пітон в один потік? уточнітьyuriy_dd: ↑ 22.03.2026 17:18 для роботи там все добре
ПК може замінити приставку, ПК може замінити сервер, ПК взазагі може замінити кожну річ, де ви кажете "мак це не може, купуйте окремий пристрій", навіщо купувати зайві пристрої і мак вазалі, якщо можна купити один, універсальний, на багато років, і оновлювати (недосяжна технологія розвинутої цивілізації для яблука)?але всі макбуки такі, і люди купують приставки - які якраз і є для ігор, чи ви по форумах приставок - теж бігаєте з цими гаслами?
на самсунгу що я дав вище - теж погано грати, і що?
розвиньте думку
8ГБ у 2026 це лайно, бо навіть візуально відчутно гальмує у порівнянні з 16ГБ, ви пропонуєте його купувати лише тому, що 4-5 років тому це було нормою і у бюджетних системах і у багатьох користувачів просто немає вибору/грошей, як же це називається? продавати лайновід лайна ви вже відстали. Тепер - скільки в розвинених країнах типу США людей пють воду з калюж?
пс: ваші аналогії вкрай погані, думайте хоч трішки, чим там у вас є
-
Z440_User
Member
Ок, процесорна, так процесорна.yuriy_dd: ↑ 27.03.2026 17:25 повторю - мене не цікавлять ГПУ - взагалі, лише процесорна швидкодія
Наведіть стаціонарну десктопу альтернативу на ARM, співставну за потужністю наприклад з і7-14700?
Але з двома умовами:
1.) +/- співставну по кінцевій вартості збірки;
2.) можливість встановити хоч ARM Windows, хоч Aarch64 Linux, хоч щось ще під ARM архітектуру.
Можливість розширення різноманітними пристроями/платами дуже сильно вітається.
-
denon312
Member
Як на ходу наш Їжачок (я тепер буду до тебе так звертатися, ок?yuriy_dd: ↑ 22.03.2026 23:11віндовс користувач в шоці від ніо з 8 Гб - він просто запустив всі програми які є на ноуті - 60 шт - і просто миттєво між ними перемикається - 6:48 - 60 Apps Stress Test
а фанати х86 - будуть слюнки пускати що лише 8 Гб, спробуйте в себе запустити 60 програм
Відправлено через 18 хвилин 27 секунд:yuriy_dd: ↑ 04.03.2026 20:30 хоча ноут - лайно, краще додати і купити ейр. Тема закрита
Ти не розумієш, Їжачок вважає що шити китайфони це якийсь прямо мегакрутий скіл за який його на цьому форумі мають носити на руках, це не 4пда.AntonyKandaurov: ↑ 27.03.2026 07:08Це ж типовий мем із Дрейком про біполярку дудчака:
А от те що він не може видалити вбудовани МакАфі в вінді - це нормально і зовсім не признак профанства.
Їжачок вміє відключити свов на вінді і лінуксі, хоча це максимально не рекомендується, тому що обидві ОС можуть піти в kernel panic, але на емейзінгу йому норм що свап вже йому 44TBW написав за 1 рік користування.yuriy_dd: ↑ 24.03.2026 15:20 пс: я особисто відключаю своп на Віндовс та Лінукс - і контролюю к-ть запущених програм - або програмно
Можна студентам медуніверу практиру на базі Їжачка проводити по психічним розладам.
-
yuriy_dd
Member
якраз одно-потік це демонструєwaryag: ↑ 27.03.2026 18:12 Як там неймовірна перевага потужних 8 каналів АРМ над жалюгідними 2 каналми х86... при шині однієї ширини?![]()
нагадаю одно-потік айфона з 2024 - швидший за 9950Х
там є також інші тестиwaryag: ↑ 27.03.2026 18:12 А ось і спалився на брехні. Якщо тебе не цікавлять відеокарти, навіщо тягнув сюди відео, де М-серя начебто домінує над 5090?![]()
я готовий посперечатись що це брехня, на гроші. Ви готові відповідати за свої слова?waryag: ↑ 27.03.2026 18:12 Саме тому 90-100% їх презентацій присвячено порівнянням між продукцією АМД та інтел?
ще раз базу - одно-потік це вся ваша взаємодія з системою - system responsivenessdext: ↑ 27.03.2026 19:51для якої роботи, запускати пітон в один потік? уточніть
чому власники х86 купують ігрові приставки?dext: ↑ 27.03.2026 19:51ПК може замінити приставку, ПК може замінити сервер, ПК взазагі може замінити кожну річ, де ви кажете "мак це не може, купуйте окремий пристрій", навіщо купувати зайві пристрої
ви особисто тестували?dext: ↑ 27.03.2026 19:518ГБ у 2026 це лайно, бо навіть візуально відчутно гальмує у порівнянні з 16ГБ
купуйте х86, вам не забороняютьZ440_User: ↑ 27.03.2026 20:48за потужністю наприклад з і7-14700?
Але з двома умовами:
1.) +/- співставну по кінцевій вартості збірки;
2.) можливість встановити хоч ARM Windows, хоч Aarch64 Linux, хоч щось ще під ARM архітектуру
знань це вам не додасть, х86 фанатеdenon312: ↑ 27.03.2026 23:37я тепер буду до тебе так звертатися, ок?
там багато ще є. І я ще згадував про навязливий OneDrive який не одноразово повертається після видаленняdenon312: ↑ 27.03.2026 23:37А от те що він не може видалити вбудовани МакАфі в вінді - це нормально і зовсім не признак профанства
а бачили як Edge проситься не ставити Хром? що він такий же добрий?
для цього потрібно розуміти і мати практичний досвідdenon312: ↑ 27.03.2026 23:37Їжачок вміє відключити свов на вінді і лінуксі, хоча це максимально не рекомендується, тому що обидві ОС можуть піти в kernel panic
ось приміром - ви знаєте як VmPeak може сягати більше 200 Гб на лінукс Дебіан з 128 Гб і без свопу?
Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
розкажіть це їм - Finally got sick of Windows 11 Bloatware:denon312: ↑ 27.03.2026 23:37А от те що він не може видалити вбудовани МакАфі в вінді - це нормально і зовсім не признак профанства
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... e_and_got/
-
waryag
Member
У деяких коротких тестах, поки не почав тротлити. А в інших не швидше, але еплоблогери тобі їх не покажуть.yuriy_dd: ↑ 28.03.2026 08:23якраз одно-потік це демонструє
нагадаю одно-потік айфона з 2024 - швидший за 9950Х
Я вже мовчу про саме порівняння багатопоточного процесору під робочі завдання з мобільним, заточеним під браузер і короткі відосики.
Щоб це дізнатися, треба було подивитися відео, заголовок і тема якого тобі, начебто, нецікаві.yuriy_dd: ↑ 28.03.2026 08:23там є також інші тести
Це такий мазохізм чи ти вкотре збрехав?
Я ж тобі писав, що притомна людина не буде сперечатися на гроші з патологічним брехуном.yuriy_dd: ↑ 28.03.2026 08:23я готовий посперечатись що це брехня, на гроші. Ви готові відповідати за свої слова?
Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
Не дочитав до кінця?yuriy_dd: ↑ 28.03.2026 08:23розкажіть це їм - Finally got sick of Windows 11 Bloatware:
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... e_and_got/
І каменти теж не читав?Edit: This is a joke. I even flared it as a meme.
- спойлер
- ТСу напхали велику панамку піструнів. Хоча, в твоїй логіці, це мабуть велика перемога і одночасно тролинг 80 рівня?
-
dext
Member
для responsiveness достатньо буд-якого ЦП після Core 2 Duoyuriy_dd: ↑ 28.03.2026 08:23 ще раз базу - одно-потік це вся ваша взаємодія з системою - system responsiveness
для всього іншого потрібні ядра + ram + (d)gpu + ssd/hdd/розширюваність, кастомізація - чого ця поробка не має
тому, що хочуть? на мак це фактична необхідність, бо мак не може замінити приставку на відміну від x86чому власники х86 купують ігрові приставки?
чому ви як SMM-щик наполегливо пропонуєте спочатку купити/спробувати лайно, щоб мати право стверджувати що воно лайно?ви особисто тестували?
в мережі достатньо тестів для порівняння, мені достатньо аргумента що вода з калюжі брудна від тих, хто це спробував
-
yuriy_dd
Member
доведете що тротлить в одно-потоці? чи як завжди - брешете?waryag: ↑ 28.03.2026 08:54 нагадаю одно-потік айфона з 2024 - швидший за 9950Х
У деяких коротких тестах, поки не почав тротлити
може ви покажете? але ж ні, ви вмієте лише брехатиwaryag: ↑ 28.03.2026 08:54А в інших не швидше, але еплоблогери тобі їх не покажуть
це треба довести, ви зможете?waryag: ↑ 28.03.2026 08:54 Я ж тобі писав, що притомна людина не буде сперечатися на гроші з патологічним брехуном.
зможете довести? достатньо тесту з якогось ресурсу. Заодно - щоб він заперечував прогрес у х86 в одно-потоціdext: ↑ 28.03.2026 15:39 для responsiveness достатньо буд-якого ЦП після Core 2 Duo
може ви власник старого 2500К в розгононі?
для звичайної офісної / домашньої роботи?dext: ↑ 28.03.2026 15:39 для всього іншого потрібні ядра + ram + (d)gpu + ssd/hdd/розширюваність, кастомізація - чого ця поробка не має
тобто х86 - не рятує? все одно доводиться купувати?
а що власники маків - не можуть теж хотіти?
так я купив відразу як вийшло, і зараз маю. Тому я знаю про що кажу, на відміну від васdext: ↑ 28.03.2026 15:39чому ви як SMM-щик наполегливо пропонуєте спочатку купити/спробувати лайно
зможете знайти? а то ваш колега - не можеdext: ↑ 28.03.2026 15:39в мережі достатньо тестів для порівняння
-
dext
Member
розгононіyuriy_dd: ↑ 28.03.2026 18:55 зможете довести? достатньо тесту з якогось ресурсу. Заодно - щоб він заперечував прогрес у х86 в одно-потоці
може ви власник старого 2500К в розгононі?
власник чого - давно є в профілі, тому можу порівняти сучасні з системами середини-кінця 2000, жодних проблем з інтерактивністю за таких системах немає
"домашня робота" - це ігри, так достатньодля звичайної офісної / домашньої роботи?
рятує це категорія "жити не можу без", в мене родич купив p4pro, погрався в пару есклюзивів і віддав, зараз грає виключно на ПКтобто х86 - не рятує? все одно доводиться купувати?
звичайно що хочуть, пограти, але на маку - не можутьа що власники маків - не можуть теж хотіти?
і я одразу купив NUC, який на той час був і продуктивнішим, і дешевшим за M2 того часу, з 64ГБ DDR4 - скільки ви заплатили за ваш мак тоді, скільки важких VM він здатен запустити сьогодні, скільки терабайт HDD/SSD має, які ОС підтримує?так я купив відразу як вийшло, і зараз маю. Тому я знаю про що кажу, на відміну від вас
вам наводили, але ви проігнорували, повторимо, це не складно:зможете знайти? а то ваш колега - не може