Новости
Последние статьи и обзоры
В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X
-
yungmanpro
Member
Пропоную обговорити В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X
Ситуация не изменилась. Всем ясно-понятно: как минимум до некст поколения Intel сравнивать игровую производительность нету смысла. Также на текущий момент известно, что интелы - работать, амуде АМ4, АМ5 - играть.
Ситуация не изменилась. Всем ясно-понятно: как минимум до некст поколения Intel сравнивать игровую производительность нету смысла. Также на текущий момент известно, что интелы - работать, амуде АМ4, АМ5 - играть.
-
dead_rat
Member
Хто мені пояснить в чому проблема працювати на АМД?yungmanpro: ↑ 23.03.2026 09:41 Пропоную обговорити В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X
-
tablestikus
Member
В особистих уподобаннях.dead_rat: ↑ 23.03.2026 09:42Хто мені пояснить в чому проблема працювати на АМД?yungmanpro: ↑ 23.03.2026 09:41 Пропоную обговорити В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X
-
alexeygalas
Member
Як той, хто вже обпікся на цьому - там де софт чутливий до стабільності RAM - принаймні AM5 - не найкращий вибір. У АМ4 з цим було трошки краще але все ще не ідеально. Немає впевненості, що через місяць або навіть два після довгих налаштувань таймінгів RAM, в рандомний момент прога не викине тобі помилку через пам*ять в самий незручний для цього момент.dead_rat: ↑ 23.03.2026 09:42Хто мені пояснить в чому проблема працювати на АМД?
P.S. я з цим мав пригоди ще навіть на лептопі із Renoir, де нашкодити налаштуванням RAM в принципі не можливо.
А щодо робочої швидкодії - ну інтел зараз просто трохи але швидший.
Якщо софт не дуже вибагливий чутливий до RAM і хочеться мати одну машину і на ігри і на роботу в рівних долях - цілком ОК.
Але якщо машини для гри та робоча станція різні, тоді як людина вище написала, інтеловий конфіг під робочу станцію більш прийнятний варіант.
-
1234waltz
Member
Чесно кажучи, на дещо новішій платформі Cezanne на ноуті та воркстейшені жодного разу не стикався з такими проблемами. Про які довгі налаштування йде мова, коли з моменту зборки компа 4 роки тому назад був увімкнений профіль xmp на 3600 MHz, прогнаний мемтест, після чого 4 роки воно працює як є стабільно.alexeygalas: ↑ 23.03.2026 09:49У АМ4 з цим було трошки краще але все ще не ідеально. Немає впевненості, що через місяць або навіть два після довгих налаштувань таймінгів RAM, в рандомний момент прога не викине тобі помилку через пам*ять в самий незручний для цього момент.dead_rat: ↑ 23.03.2026 09:42Хто мені пояснить в чому проблема працювати на АМД?
P.S. я з цим мав пригоди ще навіть на лептопі із Renoir, де нашкодити налаштуванням RAM в принципі не можливо.
Що у вас за софт такий та оперативка, навіть цікаво.
-
Georgin
Member
alexeygalas
Точно проблеми саме через платформу?
Не через криві налаштування пам'яті у BIOS чи XMP/EXPO?
Не через те, що з певної частоти у високочастотних модулів оперативної пам'яті починаються проблеми зі слабким сигналом? Ну та сама проблема, через яку виробники просувають стандарт CUDIMM з підсиленням сигналу?
У Вас точно була проблема саме на AMD, а ця ж пам'ять на Intel працювала на тих же налаштуваннях без проблем?
Точно проблеми саме через платформу?
Не через криві налаштування пам'яті у BIOS чи XMP/EXPO?
Не через те, що з певної частоти у високочастотних модулів оперативної пам'яті починаються проблеми зі слабким сигналом? Ну та сама проблема, через яку виробники просувають стандарт CUDIMM з підсиленням сигналу?
У Вас точно була проблема саме на AMD, а ця ж пам'ять на Intel працювала на тих же налаштуваннях без проблем?
-
Earanak
Member
В связи с специфичной работой требовательной к большим объемам ОЗУ - я еще года с ~2010 юзал либо предельно возможный объем установленной ОЗУ либо около того и еще и гнал память, не через каличные XMP/DOCP/EXPO, а руками. Да и почти всегда у меня было несколько рендер-нод, на разном железе. То есть например i7-3930K + Phenom II X6 (x2), i7-6800K + 1700X (x2), 3950X + 2700X, 13900KF + 5950X (x2), сейчас вот 9950X3D + 13900KF.
И... У меня ни разу проблем с тех времен не было в рабочем софте
Короч, я никакой разницы в плане именно стабильности памяти между AMD/Intel так и не прочухал. То что память всегда ехала на АМД хуже с точки зрения потолка разгона - это да... Но вот что бы что-то там у меня зависало, вылетало и тд - да это случается раз в несколько лет, наверное )) Ну и не сказать что настройка памяти (даже на больших объемах) занимает как то много времени. Вам же не обязательно сидеть тупить в экран пока мемтест идет. Перед сном подкрутили настройки, поставили на тест, на ночь, утром посмотрели что да как, повторили. И так за недельку можно особо не напрягаясь поджать все.
Последний раз редактировалось Earanak 23.03.2026 10:33, всего редактировалось 2 раза.
-
denizen
Member
немає проблем, працювати і грати на АМД. У мене для ігор амд, на роботі теж АМД, використовується для чисельного моделювання (CFD, FEM) тобто чутливий, але все добре.
-
alexeygalas
Member
На XMP воно одразу не стабільно працювало (в тому софті який для роботи юзається), ОС ігри все було норм. Довелось тюнити на пониження.Georgin: ↑ 23.03.2026 10:18Не через криві налаштування пам'яті у BIOS чи XMP/EXPO?
Відправлено через 20 хвилин :
Добре пам*ятаю, що це були 2 комплекти по 32 Kingston HyperX fury 3733 з XMP CL19. На нашій msi x570 unify в парі із 5900x вона себе якось двозначно поводила.Georgin: ↑ 23.03.2026 10:18У Вас точно була проблема саме на AMD, а ця ж пам'ять на Intel працювала на тих же налаштуваннях без проблем?
І так по щасливому збігу у мого друга була ігрова системна на такій же z590 unify + 11700K. Поставили, втикнули XMP і 4 модулі на диво протягом триденного тесту працювали без жодних гикань.
Я звичайно не побіг міняти всю систему а взявся до тюнінгу рам і довів кількість error месседжів під час робочих операцій до дуже рідких. Але вони не зникли повністю.
А на системі Arrow Lake таких помилок не було в принципі. Жодного разу. Що мене здивувало, я навіть замислився - невже так буває, коли ці довбані попередження більше не вилітають. На 9800x3d довелось повозитись із налаштуваннями, щоб заставити працювати номально. AM5 якась простенька пам*ять типу hynix m-die не дуже влаштовує. Йому породисті подавай.
Не маю ніякого хейту до AMD (сам користуюсь обома вендорами), але таким був мій досвід. Бажав би, щоб у всіх все працювало ідеально і обирати можна було просто те, що подобається сьогодні або те що привабливіше по ціні.
Последний раз редактировалось alexeygalas 23.03.2026 11:10, всего редактировалось 4 раза.
-
Piter Cantrope
Member
Я працюю на 8000МГц оперативці вже більше року на АМ5) Не тому, що мені треба швидка пам'ять і її пропускна здатність. Просто так комп швидше відгукується на все. І ексель швидше роздупляється)
-
erkins007
Member
Piter Cantrope
Это эфект плацебо. Разницы с 6000 в офисных задачах не будет совсем.
Это эфект плацебо. Разницы с 6000 в офисных задачах не будет совсем.
-
Alekss
Member
Это настолько разные по производительности процессоры (6 ядер Ryzen 9600X vs 18 ядер Core Ultra 5 250K Plus), что даже синтетические тесты это подтверждают. Продавать Ryzen 9600X за 190$ это насмешка от AMD. Ему цена 120$. А конкуренцию можно составить только в single tread. Ближайший конкурент 6 ядерного Ryzen 9600X - это младший 10 ядерный Intel Core Ultra 5 225F за $140. Да и то опять же в single tread.
-
Gil_gamesh
Junior
Alekss
Нє, я тільки за те, щоб виходили нові проци по хорошій ціні, а старі дешевшали.
Але не зрозуміло, що саме ви інкримінуєте, враховуючи, що ці core plus ще не вийшли, а 9600X продається з серпня 2024 року)
Нє, я тільки за те, щоб виходили нові проци по хорошій ціні, а старі дешевшали.
Але не зрозуміло, що саме ви інкримінуєте, враховуючи, що ці core plus ще не вийшли, а 9600X продається з серпня 2024 року)
-
Sanьka
Member
Колись відмазку " ну він зате для роботи" ліпили для ФХ.yungmanpro: ↑ 23.03.2026 09:41что интелы - работать,
Як все помінялись. Таке трапляється, коли думаєш що +5%(а іноді і -5%
-
kabostebeztak
Member
Так а ой5 250к+ ОБГАНЯЄ 9600хyungmanpro: ↑ 23.03.2026 09:41 Пропоную обговорити В іграх чипи Intel Arrow Lake‑S Refresh демонструють швидкодію рівня Ryzen 5 9600X і Ryzen 7 9700X
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Робочі задачі це теж важливоSanьka: ↑ 23.03.2026 18:15Колись відмазку " ну він зате для роботи" ліпили для ФХ.yungmanpro: ↑ 23.03.2026 09:41что интелы - работать,
Як все помінялись. Таке трапляється, коли думаєш що +5%(а іноді і -5%) і новий сокет будуть хавати постійно і нічого не робиш.
Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
жаль(alexeygalas: ↑ 23.03.2026 10:54На XMP воно одразу не стабільно працювало (в тому софті який для роботи юзається), ОС ігри все було норм. Довелось тюнити на пониження.Georgin: ↑ 23.03.2026 10:18Не через криві налаштування пам'яті у BIOS чи XMP/EXPO?
іноді стається таке що пам'ять не заводиться, по моєму здебільшого на середніх і лоу енд каменях
можеш покрутити напругу SOC
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
реальні задачі >>> синтетикаAlekss: ↑ 23.03.2026 12:50 Это настолько разные по производительности процессоры (6 ядер Ryzen 9600X vs 18 ядер Core Ultra 5 250K Plus), что даже синтетические тесты это подтверждают. Продавать Ryzen 9600X за 190$ это насмешка от AMD. Ему цена 120$. А конкуренцию можно составить только в single tread. Ближайший конкурент 6 ядерного Ryzen 9600X - это младший 10 ядерный Intel Core Ultra 5 225F за $140. Да и то опять же в single tread.
на щастя в іграх воно обганяє 9600х
і в Premiere Pro теж
-
alexeygalas
Member
Вже його 2 роки як немає. продав. У мене із DDR4 лиш в хазяйстві одна плашка в NAS сервері із Intel N100. Все інше на DDR5kabostebeztak: ↑ 23.03.2026 18:55можеш покрутити напругу SOC
-
kabostebeztak
Member
а...alexeygalas: ↑ 23.03.2026 19:07Вже його 2 роки як немає. продав. У мене із DDR4 лиш в хазяйстві одна плашка в NAS сервері із Intel N100. Все інше на DDR5kabostebeztak: ↑ 23.03.2026 18:55можеш покрутити напругу SOC
ну, з ам5 теж спрацює, якщо там експо не заведеться
про інтел я нічого не знаю
-
alexeygalas
Member
Це я вже потюнив. Ігри працюють без проблем, базовий мемтест у Y-Cruncher проходить. Більше не старався. Машинка чисто для ігорkabostebeztak: ↑ 23.03.2026 19:26з ам5 теж спрацює, якщо там експо не заведеться
-
VladimirV
Member
На кришці L547G159 - проц штампонули на заводі 25 рік 47 неділя (кінець листопада 25р).
І що їх досі не презентували?
-
kabostebeztak
Member
не підкажеш, як тестував, до речі?alexeygalas: ↑ 23.03.2026 19:46Це я вже потюнив. Ігри працюють без проблем, базовий мемтест у Y-Cruncher проходить. Більше не старався. Машинка чисто для ігорkabostebeztak: ↑ 23.03.2026 19:26з ам5 теж спрацює, якщо там експо не заведеться