Ціни на пам’ять DDR5 у Німеччині впали на 7% — це перше зниження за останні кілька місяців

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Input_Lag
Member

Повідомлення

Dremjke: 17.03.2026 19:01 Пускай торгаши сами жрут свою оперативку по оверпрайсу. Никто вменяемый за такие деньги память не будет покупать.
Пройдет год, все к новым ценам привыкнут и будут брать как и раньше.
Kullerok
Member

Повідомлення

KimRomik: 17.03.2026 17:38
Kullerok: 17.03.2026 17:32
Такая логика везде. Даже в больших компаниях знаю это с личного опыта менеджера оптовика.
так а як тоді продавати, якщо люди у вас не купують і ви програєте конкуренцію іншому магазину де дешевше? Чи ви продаєте по принципу "знайти немамонта"?
Ну смотри я работал в компании которая импортирует турецкую сантехнику газовые котлы и ТД. с етим связанное. Если контейнер котлов заказали условно по 400 долларов то градация цен начинается от этой суммы на всю партию некто в минус продавать не будет. Так как компания была импортёром прямым у магазина и других фирм выхода нет они или берут или ищют аналоги. Про конечного покупателя я вообще молчу . И уж поверь клиентов было море до войны. Даже при качелях доллара. Та же ситуация и с картами в магазинах они их сразу в минус не будут продавать. А бомже магазы те и подавно будут продавать старую серию по цене новой.
KimRomik
Member

Повідомлення

Kullerok: 18.03.2026 00:11
KimRomik: 17.03.2026 17:38 так а як тоді продавати, якщо люди у вас не купують і ви програєте конкуренцію іншому магазину де дешевше? Чи ви продаєте по принципу "знайти немамонта"?
Ну смотри я работал в компании которая импортирует турецкую сантехнику газовые котлы и ТД. с етим связанное. Если контейнер котлов заказали условно по 400 долларов то градация цен начинается от этой суммы на всю партию некто в минус продавать не будет. Так как компания была импортёром прямым у магазина и других фирм выхода нет они или берут или ищют аналоги. Про конечного покупателя я вообще молчу . И уж поверь клиентов было море до войны. Даже при качелях доллара. Та же ситуация и с картами в магазинах они их сразу в минус не будут продавать. А бомже магазы те и подавно будут продавать старую серию по цене новой.
тобто магазини, які закупили карт ще з часів майнінг буму, досі тримають їх на прилавках? :lol:
бо не хочуть продавати по сучасним цінам, тільки старим закупочним

Отправлено спустя 11 минут 55 секунд:
скажу чесно, я думав що коли певний товар не має попиту, магазини знижують ціни на них до того рівня, щоб профіт склав хоча б 0, але не мінус
Ektalion
Member

Повідомлення

Input_Lag: 17.03.2026 22:35 Пройдет год, все к новым ценам привыкнут и будут брать как и раньше.
Зав*язуй з таким тролінгом.
Megaclite
Member

Повідомлення

Unsecond: 17.03.2026 15:35 Так цены в Германии и так на 30% выше, чем в США :-/ поэтому и падают там, а в штатах стабилизировались на уровне 300$ за 2*16/6000
В США ціна стабілізувалась на $360, а не 300
Reinmar
Member

Повідомлення

А в нас, хто слідкує, є хоч натяк на зниження?
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Такой дешевой памяти как раньше не будет уже никогда, просто смиритесь с этим.
Ariets1201
Junior

Повідомлення

KimRomik: 18.03.2026 00:36
Kullerok: 18.03.2026 00:11
тобто магазини, які закупили карт ще з часів майнінг буму, досі тримають їх на прилавках? :lol:
бо не хочуть продавати по сучасним цінам, тільки старим закупочним

Отправлено спустя 11 минут 55 секунд:
скажу чесно, я думав що коли певний товар не має попиту, магазини знижують ціни на них до того рівня, щоб профіт склав хоча б 0, але не мінус
Інколи вигідніше продати в мінус, ніж зберігати на складі...
Ostin
Member

Повідомлення

KimRomik: 18.03.2026 00:36коли певний товар не має попиту, магазини знижують ціни
Це якщо попиту немає на товар, а не на ціну. Бо коли попиту немає через ціну, математика буває складнішою. Можна помаринувати покупців задля того, щоб пересічний морально дозрів, а потім впарити йому ще й дорожчий товар. При цьому навіть якщо старе лежале вийде в якийсь незначний мінус, дозрілий лох користувач принесе значно більше профіту і згодиться на майбутнє. Бо тепер він продаватиме своє куплене дорожче на б\в ринку, чим зменшуватиме тиск на рітейл. Я навіть собі маленьку модель робив, коли на 10 штуках товару вигідно зайти в мінус десь на 500 баксів, але отримати від іншого товару профіт на 1500-2000, що принесе прибутку 1000+ замість умовного нуля.
Ariets1201: 18.03.2026 14:16Інколи вигідніше продати в мінус, ніж зберігати на складі...
Так, складські обмеження теж здійснюють тиск, тому габаритні товари можуть отримати знижки раніше, ніж умовна ОЗУ, яку в комірці можна зберігати вічно.
Відповісти