Creative випускає звукову карту Sound Blaster Audigy FX Pro — перший продукт компанії з 2021 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
white_noise
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Creative випускає звукову карту Sound Blaster Audigy FX Pro — перший продукт компанії з 2021 року

о! я думав час дискретних звуковух вже давно пішов. нижче те що було в мене, але для себе вирішив що EVGA NU Audio то вже остання, бо якось відпустило.

Зображення
Зображення
n6407
Member

Повідомлення

white_noise: 17.03.2026 11:25 Пропоную обговорити Creative випускає звукову карту Sound Blaster Audigy FX Pro — перший продукт компанії з 2021 року

о! я думав час дискретних звуковух вже давно пішов. нижче те що було в мене, але для себе вирішив що EVGA NU Audio то вже остання, бо якось відпустило.

Зображення
Зображення
во первых это красиво! :D :up:

с 2009 был на Асус ксонар (2 модели), прошлой осенью перешел на Аудиджи 5 и ... конечно рад что перешел на более качественный звук, но большую печальку за потерянные годы не куда девать :( :gigi:
alik_as
Junior

Повідомлення

І коли ти міняв карти то відчував покращення звуку ? :shuffle:
white_noise
Member

Повідомлення

n6407: 17.03.2026 11:33 с 2009 был на Асус ксонар (2 модели)
Асусами ніколи не користувався, нічого не скажу
alik_as: 17.03.2026 11:35 І коли ти міняв карти то відчував покращення звуку ? :shuffle:
коли з перших двох - так, далі менше, а потім в мене взагалі трапилась біда з колошами і зараз навіть розкрити їх нічім, бо сиджу на Microlab SOLO 9, і купляти нормальну акустику вже також в планах нема.
Denverson
Junior

Повідомлення

Щось якась замала елементна база в цієї картки, можливо на іншій стороні плати щось є, почекаю інші зображення.
Що стосується досвіду, то були Creative і завжди тільки позитив від звуку отримував, з часів AGP та PCI, а потім і бюджетну на PCI-E взяв. Потім...потім звернув не туди і взяв Asus...на цьому бажання взагалі зникло купувати дискретні - проблеми з драйверами, проблеми з програмним забезпеченням, проблеми з самою платою та реалізацією живлення і від цього перешкоди в звуку, жах. Дуже поганий досвід мені дали Asus. Тому сподіваюсь Creative нагадають про себе хорошими рішеннями, бо від цієї фірми завжди отримував лише якість. Чекаю на появу у оглядах.
denizen
Member

Повідомлення

багато було звуковух зараз перейшов на звнішню MOTU M4
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

А на металевий кожух могли б і розкошелитись, не так багато він коштує.
CnC_General
Member

Повідомлення

Після того як виник конфлікт між одним з топ менеджерів кріейтів та таким же посадовцем з майкрософт (понти гоняли, типа на вечірках) майкрософт звернула усі роботи по покращенню позиціонування 3Д звуку та реалізації його обробки у драйверах та лейерах самої операційної системи. Тобто прости вирізала всю апаратну реалізацію повністю. Залишила тільки софтверну емуляцію та переклала реалізацію всього звуку на виробника конкретної звукової карти.
Це було на вісті. коли це перший сервіс пак до неї не вийшов.
elek
Member

Повідомлення

Была Xtreme Gamer и какие-то 5.1 наушник medusa что-то там, с несколькими динамиками в каждом амбушюре.
Это был топ сарраунд гейминга для меня, в баттлу 2 с ними гонял, выслушивал шаги :).
Потом упоролся в HiFi, где-то до сих пор валяется внешняя Asus Xonar Essence One, но наушники и колонки подрублены к Chord Hugo.
Разница в звуке есть на уровне "показалось", но разница в цене была довольно сильной :)
FarCry
Member

Повідомлення

white_noise
Краса яка, сам з задоволенням потестував би цю Evga NU Audio. :lick:
У мене є таке правило - в кожен домашній ПК ставлю звукову карту. Така собі "данина поваги" початку 00их.
В головному ПК - Sound Blaster AE-7. В Медіа-ПК - Sound Blaster Z. В старому з Windows XP - X-Fi Titanium Fatal1ty Pro (Остання звуковуха з нативною підтримкою EAX 5.0)

Denverson
Теж попав з карточкою Asus Phoebus. Це був кошмар. Я колись залишав тут свій розвернутий відгук з усіма приколами... Її ще називали "Anus Poebus" :lol:

alik_as
На своєму досвіді скажу - так, різниця з встройкою є... але не така як ви вважаєте. Я вже 15 років сиджу за 5.1 акустикою і завжди помічав низьку якість аудіо задніх каналів на встройці а також легке шипіння. Дискретні карточки це завжди вирішували.
alik_as
Junior

Повідомлення

Взагалі то я бачу різницю у звуці на своїх студійних моніторах фірми KALI
Але не мав з року так 2003 жодної вбудованої звукової карти. От цікавлюсь чи є якийсь толк від цього.
erazel
Member

Повідомлення

Щось вона надто простенькою виглядає, не видно якогось такого здоровенного центрального чіпу з радіатором :D . Ні, серйозно, виглядає як встройка винесена на окрему плату. З іншої сторони а толку робити великий чіп якщо апаратного звуку ітак нема вже .
Ostin
Member

Повідомлення

Чомусь здається, що старезна RX буде кращою при суб'єктивній оцінці :rotate:
Devijack
Member

Повідомлення

Певно потрібна дорога акустика щоб відчувати різницю між встройкою, щось не за 300$. Користувався Asus Xonar лише коли бавився з зеонами, там зі звуком дійсно все погано було. А потім здихався, коли побачив що асус не спроможний оновити драйвер для 11.
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Неплохая новость на самом деле, люблю такие вещи не для всех как звуковые карты, ЦАПы, и т.д., так как встроенные кодеки хоть и стали очень хороши в современных материнках среднего и выше уровня, и устраивают 99% пользователей, но все равно в них есть определённые компромиссы. Специализированное устройство будет в большинстве случаев несколько лучше (исключая совсем бюджетные тарахтушки которые берут на платы где встроенная звуковая сгорела и нужно просто хоть какой-то звук).
Единственный бич PCiE звуковых карт это то что производители часто забивают на драйвера для них.
Сам пользуюсь внешним ЦАП FiiO K7 BT и он звучит определенно лучше встроенного в мамку ALC4080, плюс есть удобное переключение тумблером с наушников на колонки и широкий выбор источников входа и выхода, довольно душевная вещь и под музыку и под игры, о деньгах потраченных не жалел ни разу. :super:
Востаннє редагувалось 17.03.2026 13:05 користувачем n+gibat[]r, всього редагувалось 2 разів.
MetalistForever
Member

Повідомлення

Сижу на внешней звуковой , скромной Xonar U7 MKII( с 2018 где то) и это намного лучше ,чем подавляющее большинство встроек на материнке Realtek

P.S. И покупайте нормальные уши . А нормальные уши , которые удовлетворят , даже часть гурманов - это 300$ - 500$ .
nick_ii
Junior

Повідомлення

Використовую Sound blaster ae-9. Тому що я трохи аудіофіл :D Я там навіть ЦАП міняв, там це можливо, просто витягнув і вставив.
Навушники, ну , так. В мене є і бюджетні Піонери за 100$, є інші, за багато по сто :laugh: Тому так. Мені такі рішення подобаються. Але здається це якась бюджетка, не для нас :rolleyes:
white_noise
Member

Повідомлення

FarCry: 17.03.2026 12:14 сам з задоволенням потестував би цю Evga NU Audio.
та зараз то не проблема, он дивлюсь на ОЛХ парочка по 6500 бовтається, мені як загорілось так тягнув її зі штатів за якийсь ***чески космічний прайс, зараз вже точно не пам'ятаю скільки, але то не спроста, мозок навмисно видалив той болючій спогад :lol:
n+gibat[]r: 17.03.2026 13:00 Единственный бич PCiE звуковых карт это то что производители часто забивают на драйвера для них.
і Evga, нажаль, не виняток: https://www.evga.com/support/download/s ... x?id=16860
Зображення
Востаннє редагувалось 17.03.2026 13:32 користувачем white_noise, всього редагувалось 2 разів.
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Внутрішні рішення всеодно всі піддаються впливу внутрішніх зайвих струмів, електромагнітних впливів, шумів і т.д. Тому всім раджу мати зовнішню звукову. Маю FIIO K5 pro і після asus xonar DX різниця величезна. До того ж різниця в ціні не велика.
n6407
Member

Повідомлення

Alexx-wisa: 17.03.2026 13:23 Внутрішні рішення всеодно всі піддаються впливу внутрішніх зайвих струмів, електромагнітних впливів, шумів і т.д. Тому всім раджу мати зовнішню звукову. Маю FIIO K5 pro і після asus xonar DX різниця величезна. До того ж різниця в ціні не велика.
del
Відповісти