Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
маєте хороший гайд по розгону оперативки?
маю такі 2 планки, вище свої частоти одразу ж зависає, перевіряв на 3х мб
Зображення
MVE: 05.03.2026 19:51А ви реальними задачами для яких цей пк і збирали займались взагалі? Ну хоча б 90% проведеного за ним часу? Чи це як ті вічні мужики в гаражах зі своєю ластівкою - годину проїздив, пʼять проколупався?
це пк для ігор, для роботи мак
Зображення
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

MVE: 05.03.2026 19:51 А ви реальними задачами для яких цей пк і збирали займались взагалі? Ну хоча б 90% проведеного за ним часу? Чи це як ті вічні мужики в гаражах зі своєю ластівкою - годину проїздив, пʼять проколупався? :laugh:
Я?
Це мій основний комп. Я працюю на ньому. І, до речі, деякі проги, навіть той же ексель, якщо в нього багато всього накидати, дуже добре реагують на швидку пам'ять.
Ну і граю я теж на цьому компі. Для Subnautica, старкрафту мені вк не треба.

Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
tornadox: 05.03.2026 21:23 маєте хороший гайд по розгону оперативки?
Це DDR4 у вас. Не знаю, які у вас чипи пам'яті, і чи женуться. Запустіть тайфун, подивіться, які саме чипи і погугліть, чи можна розігнати.
Як мінімум, таймінги можна буде піджати. Для AM4 є калькулятор, наче. Але в мене ніколи не було цієї платформи. Тут можна пошукати-попитати.
walkman3000
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 05.03.2026 19:24Розгін пам'яті - то найскладніше, що є. Перепрошити біос відеокарти чи скальпанути проц - то квіточки порівняно з часом і зусиллями, які йдуть на розгін оперативки. Воно може багато дати, коли проц є вузьким місцем. Але заняття то не найпростіше.
Раджу кнопку reset корпусу накинути на clear cmos контакти. Або витягти кнопку зі старого корпусу. Дуже зручно.
та десь у десятих вилікувався від аудіопедофілії, а епоха паскалей та кофілейку для мене були останньою краплею домашнього оверлокінгу, ушол красіва :gigi: зараз не бачу заради чого топзалізо брати. ок за бладборн2 можна буде :gigi:
Piter Cantrope: 05.03.2026 19:24А розгін цього апу мені сподобався. З таким розгоном він дотягується до рівня 1070/3050 6gb, і можна пограти в 1080p, а в старіших іграх навіть на 1440p замахнутись. Я за нього заплатив $200 на аліекспресі. За такі ж гроші продавалась власне 3050 6гб. А я отримав і карту, і проц.
ну я чекаю шось типу NUC з, хай буде, умовною 5060/4070/5070 не за всі гроші світу, прикручу її до vesa кріплення за екраном і буду чіліть. єдине куди ще я не вліз це клави. я зареквестив у поважних панів у гілці, подивився що пропонують і наче вже пора цю нюфі замовляти, а кейкапів з просвічуванням у V3 нема. ок, дивлюсь V2 і їх нема. коротше дали мені знайомі новеньку логі515, безкоштовно :gigi:, шоб тільки не зайо мізки. на шару норм але земляпухом коли за це відвалюють 6к :lol:

Отправлено спустя 15 минут 53 секунды:
tornadox
там ще цей процесс дуже залежить від вашої дошки. а так погоджуюсь, драм калькулятор+тайфун
yurius_r
Member

Повідомлення

Ось звідки обмеження лише на 8ГБ. Це перевикористання чіпів, що ідуть із розпаянною пам'яттю ще з tsmc для iPhone. Чі то продажі в iPhone не пішли, чи що, але вирішили тут заюзати
quppeq
Member

Повідомлення

walkman3000: 05.03.2026 17:46 Piter Cantrope
у вашому випадку да, але хто купляє комп без вк для ігор? питань нема, обставини різні і 780M може але 40фпс на мідлах у кп2077це не те, на що очікуєш коли ти пекамастеррейс. от якщо б наприклад 5070 давонула не 12% а мінімум 20% приросту тоді є сенс, а так навпаки все тишу
Так мільйон найкращих ігор і так підуть, бери і грай. Поки якийсь кіберпанк в мене на пк куплений і ніразу не запущений за роки 3, я кайфував від Окарини Часу на стімдеці, чи якогось балатро. Ігор море і це снобство ігнорувати це.
Так на ноуті без вк кайфую в стронгхолд, вийшов ремастер якраз. Особливо ще й в часи відключення світла.
А так по темі скажу, що коли грав з дівчиною і друзями у вальхейм, макбук про з звичайним М4 і 16 рам, краще тягнув за мій райзен 5900х і 3080 з 64 рам, бо однопотоковість
Але на комп не жаліюсь, певно ще років 10 буде актуальним
walkman3000
Member

Повідомлення

quppeq
ви оце все спробуйте пояснити пісімастеррейс-тіпам з Вибір відеокарти
Andrw
Junior

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 04.03.2026 18:34 Також, Linux не робить ніякої магії, там просто немає фонового хламу якого повно в вінді-mac os. І сторінка rozetka як жрала в тебе 1.2гб на вінді буде жрати і на лінуксі. Нікуди ти від цього не дінешся.
Магії не робить, але відкрив на Лінуксі головну Розетки, поскролив до кінця туди-сюди щоб все провантажилось, відкрив memory в dev tools - 103.7 MB
Це має бути саме ram, не обсяг завантаженого. Більш ніж вдесятеро менше. Може плагіни впливають, ublock, noscript, ..., може Firefox показує не так як інші, копати не буду.
1 ГБ+ пам'ятаю тільки у FB, якщо всю стрічку проскролити до кінця. Але там можна в профайлер не заглядати, щоб зрозуміти як йому погано.
Buldozer.
Member

Повідомлення

А на оверах все стандартно :lol:

-эпл делает топ пк-ДА ДОРОГО ЖЕ!! плохая компания для глупых

Эпл сделала ноут для школьников-домохозяек.

МАЛО ОЗУ, ПАЧИМУ ТУТ НЕТ ХОТЯ БЫ 5070 это жи мастхэв сейчас :lol:

Блин, да 2/3 юзеров 8гб за глаза открыть ютубик, офис, зайти на почту.

Они и не знают сколько там гигабайт.

Но тут же зафукают чтоб не вышло.
Как бабушки у подъезда ей-богу.

Шо не выйдет новость, все плохо, все вокруг дураки :lol:
Відповісти