Apple представила лептоп MacBook Neo з рекомендованою ціною від 599 доларів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

IronWithin: 05.03.2026 12:59Ти ж в курсі що ти зараз пишеш це на сайті який називається “overclockers” ?
А мені потім кажуть, а чого ти людей останніми словами називаєш…
P.S і з отаким «баластом» ми маємо космос підкоряти
купив оверпрайсед плашки та підібрав мінімальні вторички, виграв пару % фпс, програв купу грошей та часу
погрався з водянкою, замінив на супертавер, погрався з пастою, з вентилями, з розташуванням їх у корпусі
погрався з процом, вк, профілі, криві, розгін, андервольт
різниця між поставив та юзаєш та всією двіжухою мінімальна
tornadox
Member

MVE
ти мабуть темою обговорення помилився, облизують одноразові маки ось тут viewtopic.php?t=290746&start=2420
Універсальності х86 ПК на сьогоднішній момент альтернативи немає.
І ноути також потрібно обслуговувати (чистка від пилу, шерсті, заміна термопасти чи термопрокладок), навіть там де розпаяна памʼять, і дорослі приставки також, навіть свіч бажано перепастовувати через 5-7 років.
А взагалі я не бачив щоб когось силою заставляли купляти собі запчастини до стаціонарного ПК і самостійно складати, є готові ПК і є багато компаній які проведуть ТО чи апгрейд.
MVE
Member

То мені варто все ж почистити систему охолодження від пилу на моєму Air M2?
tornadox
Member

walkman3000: 05.03.2026 13:51купив оверпрайсед плашки та підібрав мінімальні вторички, виграв пару % фпс, програв купу грошей та часу
погрався з водянкою, замінив на супертавер, погрався з пастою, з вентилями, з розташуванням їх у корпусі
це ти про консолі зараз чи готовий пк з магазину?
Piter Cantrope
Member

walkman3000: 05.03.2026 13:51 купив оверпрайсед плашки та підібрав мінімальні вторички, виграв пару % фпс, програв купу грошей та часу
На моєму процесорі розгін дає 60% приросту. Плашки за 100$ купувались.

Ну і ми на форумі overclockers, чи як? Я не розумію тіпів, які сюди заходять і пишуть незрозумілі коментарі про розгін оперативки чи 2500-ватні прошивки 5090.
tornadox
Member

MVE: 05.03.2026 14:22То мені варто все ж почистити систему охолодження від пилу на моєму Air M2?
я на всіх своїх маках робив і буду робити ТО, правда в мене завжди були топові моделі, зараз M4 Pro, це не Max звісно, але там є СО яка потребує ТО.
DEVES
Member

MVE: 05.03.2026 14:22 То мені варто все ж почистити систему охолодження від пилу на моєму Air M2?
Что ты на пассивном ейре собрался(лась) чистить?
walkman3000
Member

tornadox: 05.03.2026 14:24це ти про консолі зараз чи готовий пк з магазину?
чєл я компи збирав ще за часів телематикі на арнаутській років 30 назад, попустись
Piter Cantrope: 05.03.2026 14:32На моєму процесорі розгін дає 60% приросту. Плашки за 100$ купувались.
а якщо я на ньому граю, а не завдання кручу?
Piter Cantrope: 05.03.2026 14:32Ну і ми на форумі overclockers, чи як? Я не розумію тіпів, які сюди заходять і пишуть незрозумілі коментарі про розгін оперативки чи 2500-ватні прошивки 5090
шось я не бачу двіжухі в гілці бенчмаркингу. от новини про апл чи консолі інша справа :laugh:
Piter Cantrope
Member

walkman3000: 05.03.2026 16:41
Piter Cantrope: 05.03.2026 14:32На моєму процесорі розгін дає 60% приросту. Плашки за 100$ купувались.
а якщо я на ньому граю, а не завдання кручу?
Розгін дає 60% приросту саме в іграх.
viewtopic.php?p=4103827#p4103827
tornadox
Member

walkman3000: 05.03.2026 16:41 чєл я компи збирав ще за часів телематикі на арнаутській років 30 назад, попустись
я не знаю до чого це, просто нормально ж спитав
ти про те що не вартує розгін та всякі покращення в порівнянні зі стоковими налаштуваннями чи в порівнянні з консоллю? чи взагалі простіше взяти готовий ПК де хтось налаштував?
Мій досвід прямо протилежний, знайшов багато інформації і порад як оптимізувати залізо (СО, шум, андервольт, розгін і т.д.).
walkman3000
Member

Piter Cantrope
у вашому випадку да, але хто купляє комп без вк для ігор? питань нема, обставини різні і 780M може але 40фпс на мідлах у кп2077це не те, на що очікуєш коли ти пекамастеррейс. от якщо б наприклад 5070 давонула не 12% а мінімум 20% приросту тоді є сенс, а так навпаки все тишу

Отправлено спустя 2 минуты 58 секунд:
tornadox: 05.03.2026 17:30я не знаю до чого це, просто нормально ж спитав
ну тоді сорян що биканув. я про те що раніше та товстих техпроцесах це було фаново і була значна різниця у фпс

Отправлено спустя 7 минут 12 секунд:
tornadox: 05.03.2026 17:30Мій досвід прямо протилежний, знайшов багато інформації і порад як оптимізувати залізо (СО, шум, андервольт, розгін і т.д.).
я памїятаю коли був пік водянок і я зібрав собі акваріум з мудянкою на топовому барахлі єквб з 6700к та 1070 і думав зараз поразганяю. дуже вчасно його продав одразу ж якомусь мажоріку який не шарив що той 6700 вийшов проклятий :laugh: от з 8700к я поразгоняв на нохчі, майне респектурен

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
*7700к проклятий
Последний раз редактировалось walkman3000 05.03.2026 18:11, всего редактировалось 1 раз.
DEVES
Member

99% оверов разбежалось еще году так в 2014, потому вывеска уже давно не соответствует содержимому...
walkman3000
Member

DEVES
в выборе ноутбука в шапке мы все еще выбираем себе нетбук :laugh: ну и основная часть как сидела так и сидит на хоботе и 4пдра
tornadox
Member

walkman3000: 05.03.2026 17:46 ну тоді сорян що биканув. я про те що раніше та товстих техпроцесах це було фаново і була значна різниця у фпс
те що раніше запас був значно більший погоджуюся :up:, але undervolting досі актуальний, речі на кшталт PTM7950
walkman3000: 05.03.2026 17:466700 вийшов проклятий
не знаю історію, але саме тоді взяв i5-6600 по інформації що він дозволяв розгін по шині який перетворював його майже на 6700, але потім Інтел це заблочив і я вже не парився. Взагалі брав це діло під хакінтош.
IronWithin
Member

walkman3000: 05.03.2026 13:51
IronWithin: 05.03.2026 12:59Ти ж в курсі що ти зараз пишеш це на сайті який називається “overclockers” ?
А мені потім кажуть, а чого ти людей останніми словами називаєш…
P.S і з отаким «баластом» ми маємо космос підкоряти
купив оверпрайсед плашки та підібрав мінімальні вторички, виграв пару % фпс, програв купу грошей та часу
Те що ви пишете це ідіотія, люди які збирають собі пк і розбираються в цьому відразу купують собі потрібне щоб в майбутньому з мінімальними втручаннями їх система залишалася актуальною, сбалансованною і довговічною, а в середньому - краща за те що пропонують готові сбірки, інші ж можуть придбати готове або ноутбук який зібраний під чиїсь потреби, а не ваші. «Пердолінгом» називаюсь процесс підбірки комплектуючих та їх сбірку і налаштування безголові аматори які ні чорта в цьому не розуміють, яким хотілося б, але бажання/часу/навичок/здібностей немає!
walkman3000
Member

tornadox: 05.03.2026 18:17але undervolting досі актуальний, речі на кшталт PTM7950
та вже все перемазав та андервольтнув, але це навіть і не 1% від тих страждань, коли я шукав стабільні вторинні таймінги на плашках даркпро на бідонах CL14, я манав той оверлокінг
tornadox: 05.03.2026 18:176700 вийшов проклятий
*7700к проклятий, я так з фуфіксами не розчаровувався як з цим ублюдком
Piter Cantrope
Member

walkman3000: 05.03.2026 18:29 та вже все перемазав та андервольтнув, але це навіть і не 1% від тих страждань, коли я шукав стабільні вторинні таймінги на плашках даркпро на бідонах CL14, я манав той оверлокінг
Шо, не сподобалось проводити довгі вечори в екранах біоса і замикаючи clear cmos? :gigi:
walkman3000
Member

IronWithin
шо ви, як там перші компи, одразу розібрались? шарили, наприклад, за то шо теас сідюкі краще зчитують дороги?

Отправлено спустя 4 минуты 10 секунд:
Piter Cantrope: 05.03.2026 18:48Шо, не сподобалось проводити довгі вечори в екранах біоса і замикаючи clear cmos?
і шо я по ітогу отримав? ні=уя. ну хоч було не так сумно що не один я такий даун був лол. треба просто було взяти вдвічі дешевшу та вдвічі бильшу за об'ємом балистікс cl16. muh overclocking

Отправлено спустя 3 минуты 53 секунды:
Piter Cantrope: 05.03.2026 18:48замикаючи clear cmos
колись оновлював біос на дошці мсі і воно не пійшло, я замикаю контакти викруткою а воно не прокає. коротше треба було канцелярською скріпкою, але спітнів я тоді нормально :laugh:
Piter Cantrope
Member

walkman3000
:laugh:
Розгін пам'яті - то найскладніше, що є. Перепрошити біос відеокарти чи скальпанути проц - то квіточки порівняно з часом і зусиллями, які йдуть на розгін оперативки. Воно може багато дати, коли проц є вузьким місцем. Але заняття то не найпростіше.
Раджу кнопку reset корпусу накинути на clear cmos контакти. Або витягти кнопку зі старого корпусу. Дуже зручно.

А розгін цього апу мені сподобався. З таким розгоном він дотягується до рівня 1070/3050 6gb, і можна пограти в 1080p, а в старіших іграх навіть на 1440p замахнутись. Я за нього заплатив $200 на аліекспресі. За такі ж гроші продавалась власне 3050 6гб. А я отримав і карту, і проц.
MVE
Member

А ви реальними задачами для яких цей пк і збирали займались взагалі? Ну хоча б 90% проведеного за ним часу? Чи це як ті вічні мужики в гаражах зі своєю ластівкою - годину проїздив, пʼять проколупався? :laugh:
Ответить