Dell почала оснащувати комп'ютери з відеокартами GeForce RTX механічним фіксатором роз'єму 12V‑2×6

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 06.03.2026 14:42
oversteve: 04.03.2026 23:21 з типовим 8пін :dontknow:
на ваше нещастя(?), ви наміряли 0.9мОм раніше, тож 1.7мОм це найгірший :rotate:
0.9мОм було у добротного терміналу, такий скорше за все якщо і можна знайти, то в якихось платиново-титанових бж з цінником в 150+ баксів і в яких виробник дозволяє ті самі 100 Вт на контакт
1.7мОм було в золотому бж, який в свій час коштував під 100 баксів
є купа дешманських бж з цінником в 2 рази менше, які також мають ті самі 50Вт на жилу тримати, і що там взагалі не відомо, так що мій варіант далеко не найгірший
звідси висновок - не юзати роздовбані шнури і все буде ок
висновок більше до 12pin, ніж до 8pin
це висновок до любого шнура, і не тільки для відеокарти
кажіть конкретно що саме читати, та й я все ще чекаю на приклади деградації роз'єму з обжимом :teacher:
я ж навів пряму мову в цитуванні, де 12vhpwr був замінений на 4x8 перехідник, не чіпляйтеся до вигаданих вами деталей
в прямій мові було написано, що був замінений перехідник 12vhpwr>4x8, якщо у вас проблеми з англійською мовою, то тут на жаль нічим не допоможу
так само 6пін горіли, і народ по форумах нив і жалівся, на жаль це все зараз не знайти, бо немає нормальної індексації
вірю-вірю, тому масові проблеми з 8800 bga чудово знаходяться, а масові проблеми з 6/8pin - напевно хейтери 12pin повидаляли :laugh:

масової проблеми не було, було десь як зараз з 12вхпвр :dontknow:
а треба брати до розгляду любі бж тому що відеокарту можуть підключити до любого, як якісного платинового, так і до бронзового дешмана, на якому як раз і будуть подібні піни і запас буде ті самі 20% по даташиту
вимоги до 4/6/8pin зростали з роками - від чого зростала і кількість пінів, і якість виконання, і навантажувальна спроможність, це нормальний еволюційний процесс, на відміну від 12pin, який вже народився генетично неповноцінним :rotate:
от шось ви не можете ніяк виродити приклад тієї "генетичної неповноцінності", я бозна який раз прошу приклад деградації роз'єму з обжимом, але бачу тільки тупі відмазки
ГН потрошили і аналізували перехідник, як і Ігор, ХВАнбоксд нічого не потрошили, були тільки якісь оглядові матеріали про випадки з роздумами на тему БЗ взагалі не знаю хто це
ну і власне от від Ігоря зовсім свіже про випадки з 9070хт і про те, що сам Сапфір заявив, що проблема саме з перехідниками, а не роз'ємами, про що я вже неодноразово писав
https://www.igorslab.de/en/radeon-rx-90 ... pwr-plugs/
:facepalm: До чого тут це? Мій аргумент що вони не ютуб-продавани, це якось доводить зворотнє?
до того, що вони медіа-обізрівачі, які живуть з переглядів (і якщо вже на те пішло - як мінімум штовхають свій мерч), більше хайпу = більше переглядів, але разом з тим вони не катили бочку на роз'єм в тупу, вони аргументовано аналізували проблему перехідника, на відміну від вас, за що треба віддати їм належне :)
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 06.03.2026 15:45 0.9мОм було у добротного терміналу, такий скорше за все якщо і можна знайти, то в якихось платиново-титанових бж з цінником в 150+ баксів і в яких виробник дозволяє ті самі 100 Вт на контакт
є купа дешманських бж з цінником в 2 рази менше, які також мають ті самі 50Вт на жилу тримати, і що там взагалі не відомо, так що мій варіант далеко не найгірший
все чесно: у випадку 8pin купуєте якісний БЖ - отримуєте 100W на пін, тобто кратний запас по потужності/надійності, купуєте дешевий БЖ - отримуєте прямий аналог 12pin :rotate:
багато ви бачили 8pin з температурами 100+ на стороні БЖ за нормальних умов? питання знову риторичне :rolleyes:
в прямій мові було написано, що був замінений перехідник 12vhpwr>4x8, якщо у вас проблеми з англійською мовою, то тут на жаль нічим не допоможу
в будь-якому випадку пайка не має властивостей деградувати поступово та користувач прямо каже, що кабелі не згинає
тож як вирішили ці проблеми з 6/8pin: еволюційно (збільшивши розміри/кількість/якість) чи дегенеративно, як у випадку 12pin? :rotate:
+ масштаб проблеми з 6/8pin був в рази менший хочаб через те, що потужності ВК були в рази менші
от шось ви не можете ніяк виродити приклад тієї "генетичної неповноцінності", я бозна який раз прошу приклад деградації роз'єму з обжимом, але бачу тільки тупі відмазки
дуже легко: 8pin в роботі значно менше нагрівається, що є свідченням більших втрат у 12pin і призводить до прискоренної деградації 12pin
до того, що вони медіа-обізрівачі, які живуть з переглядів (і якщо вже на те пішло - як мінімум штовхають свій мерч), більше хайпу = більше переглядів, але разом з тим вони не катили бочку на роз'єм в тупу, вони аргументовано аналізували проблему перехідника, на відміну від вас, за що треба віддати їм належне :)
бочку вони катять досі, кожного разу називаючи цей роз'єм дегенеративним, але звичайно більш політично, ніж я B-)
та бідна нвідія, яка видаляє будь-які згадки про проблеми з 12pin в своєму саб-редіту - як раз і створює ілюзію, що проблему вигадують "поодинокі хейтери, які наживаються і відбирають в нас, іноваторів, хліб"
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 06.03.2026 21:35
oversteve: 06.03.2026 15:45 0.9мОм було у добротного терміналу, такий скорше за все якщо і можна знайти, то в якихось платиново-титанових бж з цінником в 150+ баксів і в яких виробник дозволяє ті самі 100 Вт на контакт
все чесно: у випадку 8pin купуєте якісний БЖ - отримуєте 100W на пін, тобто кратний запас по потужності/надійності, купуєте дешевий БЖ - отримуєте прямий аналог 12pin :rotate:
якщо виробник по такому бж дозволяє ті 100Вт на пін пускати, то я шось не бачу там кратного запасу, те саме пальто, що і 12вхпвр
ну і власне все чесно: купуєте нормальний бж з рідним 12вхпвр замість перехідника, який дуже вибагливий і отримуєте безпроблемну систему, навіть якщо у вас руки трохи крюки :dontknow:
багато ви бачили 8pin з температурами 100+ на стороні БЖ за нормальних умов? питання знову риторичне :rolleyes:
а ви багато бачили 12вхпвр шнурів з температурами 100+ за нормальних умов? роздовбаний в хлам шнур це не нормальні умови
в будь-якому випадку пайка не має властивостей деградувати поступово та користувач прямо каже, що кабелі не згинає
в будь-якому випадку я все ще чекаю на приклади деградації роз'єму з обжимом, а не перехідника :teacher:
тож як вирішили ці проблеми з 6/8pin: еволюційно (збільшивши розміри/кількість/якість) чи дегенеративно, як у випадку 12pin? :rotate:
+ масштаб проблеми з 6/8pin був в рази менший хочаб через те, що потужності ВК були в рази менші
ніяк не вирішили, бо суттєвої проблеми як такої не було, по 8пін як раніше по стандарту пускали 150 Вт, так і зараз пускають 150 Вт, в окремих випадках навіть більше
дуже легко: 8pin в роботі значно менше нагрівається, що є свідченням більших втрат у 12pin і призводить до прискоренної деградації 12pin
ваша аналітика мені не дуже потрібна, дайте мені приклади деградації роз'єму з обжимом :teacher:
бочку вони катять досі, кожного разу називаючи цей роз'єм дегенеративним, але звичайно більш політично, ніж я B-)
та бідна нвідія, яка видаляє будь-які згадки про проблеми з 12pin в своєму саб-редіту - як раз і створює ілюзію, що проблему вигадують "поодинокі хейтери, які наживаються і відбирають в нас, іноваторів, хліб"
Дербауер можливо, але він і сам дегенерат, від ГН не чув в тих відосах, які бачив, скорше просто згадки в дусі controversial, у інших згаданих віео на цю тему толком не дивився, але враховуючи те, що бачив, то не думаю що там все так сумно, як у вас в голові :dontknow:

Відправлено через 10 хвилин 47 секунд:
ну і цікаво було чатжпт потормошити на рахуноку статистики прогарів, а там ось така сумна (для вас) картина вимальовується :gigi:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Мда... Одразу видно що у захисників маркетологів і дегенеративного роз'єму геть відсутнє критичне мислення :facepalm:

Як можна посилатися на чат gpt? Його розробляє компанія-партнер нвідіа, в яку остання вкладає гроші мільярдами і якій постачає чималий відсоток своїх продуктів для дата центрів. Висновки ніякі не зробили? Ну очевидно ж! Все що не зручно, всі сотні тисяч випадків КАТАСТРОФІЧНО згорівших роз'ємів, всі макро-скріни (с) з деградацією вручну чистять маркетологи. Тим самим створюють хибну картину дійсності, займаються підтасовкою і махлюванням, вводять в оману неокріпші уми. І тільки товаріщ dext і роман той що дербанер знають правду і воюють проти несправедливості і дегенераиивних дизайнів (слиш купі приблуду, без неї все згорить!). На боці споживачів а не клятих корпорацій, маркетологів і клятого хуанга! За шкільний курс фізики! Катастрофічне Урааааа! Вперед, чм0 японське!
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 06.03.2026 22:28 якщо виробник по такому бж дозволяє ті 100Вт на пін пускати, то я шось не бачу там кратного запасу, те саме пальто, що і 12вхпвр
стандарт 8pin - 50W
ну і власне все чесно: купуєте нормальний бж з рідним 12вхпвр замість перехідника, який дуже вибагливий і отримуєте
... 100+ градусів на конекторах? ні, дякую, сучасний платиновий ATX3.0 БЖ звісно маю, але ВК з 12pin-поробками принципово не купую B-)
а ви багато бачили 12вхпвр шнурів
не маніпулюйте: мова не про шнури/дроти, які виступають товстими мідними шинами та фактично відводят тепло від тонюсеньких конекторів/пінів, а саме про конектори
в будь-якому випадку я все ще чекаю на приклади деградації роз'єму з обжимом, а не перехідника :teacher:
Обов'язково придбаю ВК з 12-pin поробкою і доведу (ні) :rotate:
ніяк не вирішили, бо суттєвої проблеми як такої не було, по 8пін як раніше по стандарту пускали 150 Вт, так і зараз пускають 150 Вт, в окремих випадках навіть більше
о, прогрес: проблеми не було.
про 150 ватт - велике перебільшення, 7870 хоча і мала TDP 175W фактично більше 60-100 ватт від 8pin не тягнула і спокійно працювала від єдиного 6/8pin, аналогічно з іншими картами, на відміну від теперешніх часів
ваша аналітика мені не дуже потрібна, дайте мені приклади деградації роз'єму з обжимом :teacher:
є фото з термографом на стороні БЖ (тож ваша мантра про пайку тут ні до чого), де 12pin легко виходить за +30 від ambient, а далі - відоме фото der8auer, який ногами видирає конектор з бж
Дербауер можливо, але він і сам дегенерат, від ГН не чув в тих відосах, які бачив, скорше просто згадки в дусі controversial, у інших згаданих віео на цю тему толком не дивився, але враховуючи те, що бачив, то не думаю що там все так сумно, як у вас в голові :dontknow:
авторитетно, потужно, роздайте характеристики Buildzoid, Ігору, GN та іншим - запишемо, для історії B-)
ну і цікаво було чатжпт потормошити на рахуноку статистики прогарів, а там ось така сумна (для вас) картина вимальовується :gigi:
чому ж ви не спитали про статистикау прогарів 8pin, невже злякалися прогару? :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 07.03.2026 15:05
oversteve: 06.03.2026 22:28 якщо виробник по такому бж дозволяє ті 100Вт на пін пускати, то я шось не бачу там кратного запасу, те саме пальто, що і 12вхпвр
стандарт 8pin - 50W
мусорні бж також цілком стандартні, а ви почали говорити, про якісні бж, так що ви або хрестик зніміть, або труси надіньте :dontknow:
ну і власне все чесно: купуєте нормальний бж з рідним 12вхпвр замість перехідника, який дуже вибагливий і отримуєте
... 100+ градусів на конекторах? ні, дякую, сучасний платиновий ATX3.0 БЖ звісно маю, але ВК з 12pin-поробками принципово не купую B-)
вас ніхто не заставляє купувати/використовувати :dontknow:
а ви багато бачили 12вхпвр шнурів
не маніпулюйте: мова не про шнури/дроти, які виступають товстими мідними шинами та фактично відводят тепло від тонюсеньких конекторів/пінів, а саме про конектори
це ви маніпулюєте, викидаючи частину моєї цитати і пишучи вже про щось інше, ще раз -
спойлер
а ви багато бачили 12вхпвр шнурів з температурами 100+ за нормальних умов? роздовбаний в хлам шнур це не нормальні умови
Обов'язково придбаю ВК з 12-pin поробкою і доведу (ні) :rotate:
тобто прикладів таки немає і деградація роз'єма, то ваша особиста нічим не підтверджена думка :dontknow:
є фото з термографом на стороні БЖ (тож ваша мантра про пайку тут ні до чого), де 12pin легко виходить за +30 від ambient, а далі - відоме фото der8auer, який ногами видирає конектор з бж
а ще є твіт власника, який написав, що той шнур тикали сотні разів, то не дивно, що він роздовбався і там пішов адовий розбаланс по струму
dext: 07.03.2026 15:05 чому ж ви не спитали про статистикау прогарів 8pin, невже злякалися прогару? :laugh:
я вже писав це бозна скільки разів, але бачу що не доходить - я не кажу, що якихось випадків більше-менше, я кажу що і тих і інших мізерно мало, щоб казати про наявність системної проблеми і щоб робити якесь адекватне порівняння роз'ємів
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 07.03.2026 19:51 мусорні бж також цілком стандартні, а ви почали говорити, про якісні бж, так що ви або хрестик зніміть, або труси надіньте :dontknow:
ніт, бо якість дротів/конекторів також відрізняється, особливо в межах поколінь (10+ років)
вас ніхто не заставляє купувати/використовувати :dontknow:
ну звичайно (на щастя), тому лише порівнюємо, з досвіду 12pin-лохів :rotate:
це ви маніпулюєте, викидаючи частину моєї цитати і пишучи вже про щось інше, ще раз -
спойлер
пряма відповідь: шнурів не бачив, роз'єми (в т.ч. припаяні до БЖ/ВК) - бачив
тобто прикладів таки немає і деградація роз'єма, то ваша особиста нічим не підтверджена думка :dontknow:
"відвал пайки" - вигадана вами мантра, не більше, бо в жодному користувацькому випадку її не було, за виключенням коли їх спеціально та тривало розігрівали до 200..300+ для експериментів
а ще є твіт власника, який написав, що той шнур тикали сотні разів, то не дивно, що він роздовбався і там пішов адовий розбаланс по струму
100 циклів, на стороні БЖ? читайте уважніше
я вже писав це бозна скільки разів, але бачу що не доходить - я не кажу, що якихось випадків більше-менше, я кажу що і тих і інших мізерно мало, щоб казати про наявність системної проблеми і щоб робити якесь адекватне порівняння роз'ємів
це не відповідь на питання, тож процитуйте chatgpt щодо % відмов 12pin vs 8pin B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 07.03.2026 22:29
oversteve: 07.03.2026 19:51 мусорні бж також цілком стандартні, а ви почали говорити, про якісні бж, так що ви або хрестик зніміть, або труси надіньте :dontknow:
ніт, бо якість дротів/конекторів також відрізняється, особливо в межах поколінь (10+ років)
не відрізняється, ці термінали клепають бозна скільки років по одних і тих самих специфікаціях, суто бажання вендора ставити дорожчі компоненти на дорожчі бж і дешевші на дешевші
спойлер
пряма відповідь: шнурів не бачив, роз'єми (в т.ч. припаяні до БЖ/ВК) - бачив
питання в тому чи багато, при умові що роз'єми були не роздовбані, а перехідник не поламаний
"відвал пайки" - вигадана вами мантра, не більше, бо в жодному користувацькому випадку її не було, за виключенням коли їх спеціально та тривало розігрівали до 200..300+ для експериментів
прочитайте нарешті ту статтю Ігора, на яку ви посилалися вже не один раз, бо там саме про відвал пайки і відламані площадки з пайкою на перехіднику через перегин мова і йде, і відео ГН також на цю тему, і власне саме із-за цього зараз біда з 9070хт Нітрами, у яких горить роз'єм перехідника, що вже сам Сапфір визнав, а споживання там навіть і близько не 600 Вт
100 циклів, на стороні БЖ? читайте уважніше
то по вашому якщо роздовбати роз'єм на стороні відеокарти, то і розбаланс струму буде тільки на стороні відеокарти? :think:
це не відповідь на питання, тож процитуйте chatgpt щодо % відмов 12pin vs 8pin B-)
чи може бути відмов 12вхпвр більше, ніж відмов 8пін - цілком може бути, чи можна по цьому фактору про щось судити - ні, бо кількість відмов мізерна і може бути обумовленна купою факторів від кривих рук і до заводського браку
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 07.03.2026 23:03 не відрізняється, ці термінали клепають бозна скільки років по одних і тих самих специфікаціях, суто бажання вендора ставити дорожчі компоненти на дорожчі бж і дешевші на дешевші
відрізняється і суттєво, не тільки форма/площа контакту, а і напилення, і спосіб розведення (окремий кабель або daisy chain) та ін.
20260309_135958.jpg
тож повертаючись до початку: ви навели найгірший з наявних/можливих 8pin :dontknow:
питання в тому чи багато, при умові що роз'єми були не роздовбані, а перехідник не поламаний
це не питання, якщо не ігнорувати випадки, коли користувачі прямо казали, що не втикали більше 1-2 разів і не згинали - таких достатньо
прочитайте нарешті ту статтю Ігора, на яку ви посилалися вже не один раз, бо там саме про відвал пайки і відламані площадки з пайкою на перехіднику через перегин мова і йде, і відео ГН також на цю тему, і власне саме із-за цього зараз біда з 9070хт Нітрами, у яких горить роз'єм перехідника, що вже сам Сапфір визнав, а споживання там навіть і близько не 600 Вт
те що він має певний досвід - не робить його правим у 100% випадків, бо чудово і не менш феєрично горять інші 98% не-запаяних типів конекторів, не натягуйте сову на глобус

ост тут чудовий приклад:
https://www.igorslab.de/en/faulty-chip- ... f-pitting/
карта з дефектною випарною камерою, а він лізе з мікроскопом до кристалу :facepalm:
то по вашому якщо роздовбати роз'єм на стороні відеокарти, то і розбаланс струму буде тільки на стороні відеокарти? :think:
роздовбати це підключити більше ніж 1 раз, тобто 2-3-4-5? дегенеративний, одноразовий, e-waste дизай as is :dontknow:
чи може бути відмов 12вхпвр більше, ніж відмов 8пін - цілком може бути, чи можна по цьому фактору про щось судити - ні, бо кількість відмов мізерна і може бути обумовленна купою факторів від кривих рук і до заводського браку
це знову не відповідь на питання, процитуйте відповідь chatgpt щодо статистики відмов 8pin vs 12pin, є проблеми з цим? :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 09.03.2026 14:32
oversteve: 07.03.2026 23:03 не відрізняється, ці термінали клепають бозна скільки років по одних і тих самих специфікаціях, суто бажання вендора ставити дорожчі компоненти на дорожчі бж і дешевші на дешевші
відрізняється і суттєво, не тільки форма/площа контакту, а і напилення, і спосіб розведення (окремий кабель або daisy chain) та ін.
20260309_135958.jpg
тож повертаючись до початку: ви навели найгірший з наявних/можливих 8pin :dontknow:
вони відрізняються по номіналу, на дешеві бж зазвичай ставлять дешеві на 5-7А, на дорогі бж - дорогі термінали з більшим запасом на 10-13А
я навів приклад цілком собі добротного золотого бж, який ну ніяк на найгірший не тягне
це не питання, якщо не ігнорувати випадки, коли користувачі прямо казали, що не втикали більше 1-2 разів і не згинали - таких достатньо
я все ще чекаю приклад деградуючого роз'єму з обжимом :teacher:
те що він має певний досвід - не робить його правим у 100% випадків, бо чудово і не менш феєрично горять інші 98% не-запаяних типів конекторів, не натягуйте сову на глобус
тобто якщо ви посилаєтесь на цю статтю, то все ок, а якщо я, то ваши доказательства не доказательства, як зручно :gigi:
і я все ще чекаю приклад деградуючого роз'єму з обжимом :teacher:
роздовбати це підключити більше ніж 1 раз, тобто 2-3-4-5? дегенеративний, одноразовий, e-waste дизай as is :dontknow:
роздовбати це тикати роз'єм пару сотень разів в відяху, пошкодити частину пінів в ньому і отримати дикий розбаланс струму, не тільки на цьому роз'ємі, але й на іншому кінці на нероздовбаному роз'ємі, бо так працює фізика, на яку ви постійно посилаєтесь, але загалом виходить, що не розумієте :dontknow:

це знову не відповідь на питання, процитуйте відповідь chatgpt щодо статистики відмов 8pin vs 12pin, є проблеми з цим? :rotate:
та раді бога, +- те саме, про що я вже пишу бозна який раз
спойлер
Зображення
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 09.03.2026 15:16 вони відрізняються по номіналу, на дешеві бж зазвичай ставлять дешеві на 5-7А, на дорогі бж - дорогі термінали з більшим запасом на 10-13А
я навів приклад цілком собі добротного золотого бж, який ну ніяк на найгірший не тягне
наведіть макро-фото терміналів вашого золотого БЖ, та фото дротів/розведення, в моєму (лівому) випадку це окремий 16awg, без daisy-chain
я все ще чекаю приклад деградуючого роз'єму з обжимом :teacher:
чекайте :rotate:
тобто якщо ви посилаєтесь на цю статтю, то все ок, а якщо я, то ваши доказательства не доказательства, як зручно :gigi:
це має назву тунельний синдром: він розглядяє вигаданий ним самим кейс, бо жоден(?) з перехідників не вийшов з ладу/деградував через відвал пайки, чекайте :rotate:
роздовбати це тикати роз'єм пару сотень разів в відяху, пошкодити частину пінів в ньому і отримати дикий розбаланс струму, не тільки на цьому роз'ємі, але й на іншому кінці на нероздовбаному роз'ємі, бо так працює фізика, на яку ви постійно посилаєтесь, але загалом виходить, що не розумієте :dontknow:
чергова серія victim blaming бо у випадку, коли 12pin припаявся зі сторони БЖ - цього вочевидь не було, як і у випадку більшості користувачів

та раді бога, +- те саме, про що я вже пишу бозна який раз
а де сам запит/промпт, чому сором'язливо сховали? ось без упередженості та маніпуляцій:
спойлер
12pin.png
12pin1.png
12pin2.png
тож де ваш "емейзінг"? в закономірній, інженерній дупі :rotate:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 09.03.2026 16:25
oversteve: 09.03.2026 15:16 вони відрізняються по номіналу, на дешеві бж зазвичай ставлять дешеві на 5-7А, на дорогі бж - дорогі термінали з більшим запасом на 10-13А
наведіть макро-фото терміналів вашого золотого БЖ, та фото дротів/розведення, в моєму (лівому) випадку це окремий 16awg, без daisy-chain
я щиро радий, що у вашого бж термінали розраховані на високий струм, але це не міняє того факту, що стандарту, на який ви посилаєтесь, відповідає і мій золотий бж з такими "поганими" терміналами, і це ще не найгірший варіант :dontknow:
dext: 09.03.2026 16:25
це має назву тунельний синдром: він розглядяє вигаданий ним самим кейс, бо жоден(?) з перехідників не вийшов з ладу/деградував через відвал пайки, чекайте :rotate:
це має назву подвійні стандарти :teacher: власне відос ГН, на який ви теж посилалися, також про перехідник :dontknow:
dext: 09.03.2026 16:25 чергова серія victim blaming бо у випадку, коли 12pin припаявся зі сторони БЖ - цього вочевидь не було, як і у випадку більшості користувачів
і рідного кабеля від бж в тому випадку також не було, зате була якась подєлка від сторонньої контори сумнівної якості
dext: 09.03.2026 16:25 а де сам запит/промпт, чому сором'язливо сховали? ось без упередженості та маніпуляцій:
спойлер
12pin.png
12pin1.png
12pin2.png
тож де ваш "емейзінг"? в закономірній, інженерній дупі :rotate:
можна і з промтом
спойлер
Зображення
64 кейси за 25 рік на сотні тисяч (якщо не мільйони) проданих карт, не бачу тут "дупи", особливо враховуючи, що там ще рядом 24 кейси 8пін, які ви чомусь дупою не вважаєте :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 09.03.2026 20:21 я щиро радий, що у вашого бж термінали розраховані на високий струм, але це не міняє того факту, що стандарту, на який ви посилаєтесь, відповідає і мій золотий бж з такими "поганими" терміналами, і це ще не найгірший варіант :dontknow:
вас просили навести макро-фото терміналів, це складно? на основі цього і будемо щось визначати B-)
це має назву подвійні стандарти :teacher: власне відос ГН, на який ви теж посилалися, також про перехідник :dontknow:
відоси ГН не про відвал пайки/поступову деградацію, а про недостатній контакт - що є 3 (три) різні речі, та практично виключені (відівал/деградація) у випадку 8pin
і рідного кабеля від бж в тому випадку також не було, зате була якась подєлка від сторонньої контори сумнівної якості
а що тоді припаялось на стороні БЖ? поясніть фізику процесу :laugh:
можна і з промтом
дивно, що ШІ зробив акцент виключно на останній рік та підкреслив вашу мантру про "сотні тисяч проданих" від inno, але це не принципово

бо навіть за вашим куцим запитом відмов 12pin в рази більше - що і не треба було доводити і що є доказом того самого, дегенеративного дизайну B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 11.03.2026 15:44
oversteve: 09.03.2026 20:21 я щиро радий, що у вашого бж термінали розраховані на високий струм, але це не міняє того факту, що стандарту, на який ви посилаєтесь, відповідає і мій золотий бж з такими "поганими" терміналами, і це ще не найгірший варіант :dontknow:
вас просили навести макро-фото терміналів, це складно? на основі цього і будемо щось визначати B-)
не бачу змісту щось фоткати, бж цілком добротний і не дешевий, відповідає стандарту і має витримувати заявлене навантаження при тому, що опір терміналві в 4+ рази більше :dontknow:
відоси ГН не про відвал пайки/поступову деградацію, а про недостатній контакт - що є 3 (три) різні речі, та практично виключені (відівал/деградація) у випадку 8pin
знайшов 4 їх відео, загалом всі про адаптери і про недостатній контакт, і про відвал грубих проводів на адаптері у місці пайки :dontknow:
спойлер

а що тоді припаялось на стороні БЖ? поясніть фізику процесу :laugh:
поплавило роз'єм, скорше за все через розбаланс по струму, але це сторонній кабель невідомої якості
можна і з промтом
дивно, що ШІ зробив акцент виключно на останній рік та підкреслив вашу мантру про "сотні тисяч проданих" від inno, але це не принципово

бо навіть за вашим куцим запитом відмов 12pin в рази більше - що і не треба було доводити і що є доказом того самого, дегенеративного дизайну B-)
64 кейси за 25 рік, з них 2/3 то рідні/сторонні адаптери (фактично криві руки), на сотні тисяч (якщо не мільйони) проданих карт, поряд 24 кейси 8пін - не бачу тут дегенеративного дизайну :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 11.03.2026 18:30 не бачу змісту щось фоткати, бж цілком добротний і не дешевий
соромно? :laugh: значить якість відповідає моєму другому конектору/бж (бронзовому Seasonic) - не все те золото, що блищить як то кажуть :yes:
знайшов 4 їх відео, загалом всі про адаптери і про недостатній контакт, і про відвал грубих проводів на адаптері у місці пайки :dontknow:
тобто знову - злам/значний механічний стрес, а не поступова деградація опору з часом :yes:
поплавило роз'єм, скорше за все через розбаланс по струму, але це сторонній кабель невідомої якості
MODDIY - невідомої якості? чергова серія victim blaming
64 кейси за 25 рік, з них 2/3 то рідні/сторонні адаптери (фактично криві руки), на сотні тисяч (якщо не мільйони) проданих карт, поряд 24 кейси 8пін - не бачу тут дегенеративного дизайну :dontknow:
ми порівнюємо конектори, за чим 12pin гірший за всіма параметрами, і особливо кабель-менеджментом - ось вам і визначення дегенеративності :teacher:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 11.03.2026 20:11
oversteve: 11.03.2026 18:30 не бачу змісту щось фоткати, бж цілком добротний і не дешевий
соромно? :laugh: значить якість відповідає моєму другому конектору/бж (бронзовому Seasonic) - не все те золото, що блищить як то кажуть :yes:
насправді без різниці і не бачу змісту щось доводити, бо бж відповідає стандарту, на який ви неоднорзово посилалися, як на істину в останній інстанції
тобто знову - злам/значний механічний стрес, а не поступова деградація опору з часом :yes:

перегин адаптеру це і є "механічний стрес", десь може зразу відвалюється в місці пайки тиж жирних проводів до колодки з пінами, десь поступово, але менше з тим, я все ще не бачу приклад деградації обтиснутого роз'єму :dontknow:
MODDIY - невідомої якості? чергова серія victim blaming
саме так, китай-подвал з претензією на кастом шоп, як і кейблмод, і ще купа схожих контор
ми порівнюємо конектори, за чим 12pin гірший за всіма параметрами, і особливо кабель-менеджментом - ось вам і визначення дегенеративності :teacher:
по факту тільки у вашій уяві гірший, бо адекватних доводів немає, дарма ви кабель менджмент загадали, 1 кабель укладати легше, ніж 3, як не крути :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 11.03.2026 20:33 насправді без різниці і не бачу змісту щось доводити, бо бж відповідає стандарту, на який ви неоднорзово посилалися, як на істину в останній інстанції
що, таки гімняні термінали рівня мого бронзового БЖ? передбачувано :laugh:

купувати міліомметр просто щоб заміряти опор своїх в нормальному, якісному БЖ 2013 р.в. (який тримає +24% перевантаження від номінальної потужності) я звичайно не буду B-)

перегин адаптеру це і є "механічний стрес", десь може зразу відвалюється в місці пайки тиж жирних проводів до колодки з пінами, десь поступово
ні, бо механічний відвал пайки - дискретний, там немає повільної деградації опору, що говорить про деградацію саме конектора як найслабшої/найгарячішої ланки
саме так, китай-подвал з претензією на кастом шоп
:facepalm:
по факту тільки у вашій уяві гірший, бо адекватних доводів немає, дарма ви кабель менджмент загадали, 1 кабель укладати легше, ніж 3, як не крути :dontknow:
по факту - гірший в рази навіть за наведеним вами цифрами, бо
- маніпуляції не допоможуть виправити дегенеративний дизайн
- 8pin дозволяє більш гнучкий і безпечний кабель-менеджмент :yes:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 11.03.2026 22:38
oversteve: 11.03.2026 20:33 насправді без різниці і не бачу змісту щось доводити, бо бж відповідає стандарту, на який ви неоднорзово посилалися, як на істину в останній інстанції
що, таки гімняні термінали рівня мого бронзового БЖ? передбачувано :laugh:

купувати міліомметр просто щоб заміряти опор своїх в нормальному, якісному БЖ 2013 р.в. (який тримає +24% перевантаження від номінальної потужності) я звичайно не буду B-)
ще раз, я щиро радий, що у вас чудовий бж, але це не має відношення до основної теми, бо є золотий бж, що відповідає згаданому вами стандарту із опором терміналів в 4 більшим за опір терміналів 12вхпвр, тобто ваш основний аргумент з купою сферичних розрахунків по шкільним формулам на жаль не працює :dontknow:

перегин адаптеру це і є "механічний стрес", десь може зразу відвалюється в місці пайки тиж жирних проводів до колодки з пінами, десь поступово
ні, бо механічний відвал пайки - дискретний, там немає повільної деградації опору, що говорить про деградацію саме конектора як найслабшої/найгарячішої ланки
пайка може тріскатися поступово, може та площадка від колодки віддератися поступово, але менше з тим, ви заявляєте, що деградує саме конектор, отже я все ще чекаю на приклад деградації обтиснутого роз'єму :teacher:
по факту - гірший в рази навіть за наведеним вами цифрами, бо
- маніпуляції не допоможуть виправити дегенеративний дизайн
- 8pin дозволяє більш гнучкий і безпечний кабель-менеджмент :yes:
- знову ж ваша особиста думка не є аргументом, а інших ви не наводите
- обжатий 12вхпвр кабель від бж можна гнути і прокладати так само, як і 8пін, головне робити це акуратно, і 1 кабель явно легше утрамбувати, ніж 2-3
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 11.03.2026 23:10 ще раз, я щиро радий, що у вас чудовий бж, але це не має відношення до основної теми, бо є золотий бж, що відповідає згаданому вами стандарту із опором терміналів в 4 більшим за опір терміналів 12вхпвр
шановний пане, то де ж макро-фото конекторів, чи це так важко, чи не є ви родичем пана leif, чи не маєте спільні генетичні вади? :rotate:

ну і просто для статистики: скільки ви витратили на ваш БЖ, які системи від досі тримає?
бо мій SS-660XP2 легко тримає 11900K в розгоні на 400+W B-)
пайка може тріскатися поступово
не під час розігріву, відвал пайки та будь-який процес руйнації - експоненційний, а не лінійний, тож ваші гуманітарні відмазки тут ні до чого
знову ж ваша особиста
не особиста, а яка підтверджується відповідями навіть на ваш (вочевидь упереджений та з невідомим контекстом) промпт до AI

бо якщо задати вашому AI більш конкренте та розгорнуте запитання - він 100% попливе, не до вашої сторони :yes:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 12.03.2026 00:22
oversteve: 11.03.2026 23:10 ще раз, я щиро радий, що у вас чудовий бж, але це не має відношення до основної теми, бо є золотий бж, що відповідає згаданому вами стандарту із опором терміналів в 4 більшим за опір терміналів 12вхпвр
шановний пане, то де ж макро-фото конекторів, чи це так важко, чи не є ви родичем пана leif, чи не маєте спільні генетичні вади? :rotate:
чесно кажучи важко, бж зараз не під руками, та й я не бачу змісту його робити, воно до суті питання ніяк не відноситься і не міняє того факту, що бж відповідає згаданому вами стандарту і ваш основний аргумент з купою сферичних розрахунків по шкільним формулам на жаль не працює :dontknow:
пайка може тріскатися поступово
не під час розігріву, відвал пайки та будь-який процес руйнації - експоненційний, а не лінійний, тож ваші гуманітарні відмазки тут ні до чого
не суть важно, предмет спору - деградація роз'єму, отже я все ще чекаю приклад деградації обтиснутого роз'єму
знову ж ваша особиста
не особиста, а яка підтверджується відповідями на ваш (вочевидь упереджений та з невідомим контекстом) промпт до AI

Бо якщо задати вашому AI більш конкренте та розгорнуте запитання - він 100% попливе, не до вашої сторони :yes:
таки ваша особиста, ваші технічні аргументи про опір мимо каси, а кількісні не витримують критики, бо сотня випадків на сотні тисяч проданих карт це ні про що :dontknow:
я зробив скрін, як ви просили, чатжпт не мій, так що х з що ви ще хочете :think:
Відповісти