Новости
Последние статьи и обзоры
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось alex_sul 20.09.2016 08:51, всего редактировалось 7 раз.
-
Hells Angels
Member
так їх не треба викручувати, який сенс крутити вентилі в 1к+ коли на 800 обертах маємо 50*, а на 1200 48* це прям кардинально щось вирішить?man1242: ↑ 15.02.2026 20:4612про не радив окрім радіаторагул жахливий в них вище 1200обертів
- спойлер
- шум діло таке собі, у мене писк у правому вусі, комп стоїть справа і чи пищить відеокарта я не знаю, бо тинітус перекриває більшість подразнюючих слух факторів
-
man1242
Member
Ну в мене у іграх до 50градусів на гпу чутно лише hddHells Angels: ↑ 15.02.2026 20:57так їх не треба викручувати, який сенс крутити вентилі в 1к+ коли на 800 обертах маємо 50*, а на 1200 48* це прям кардинально щось вирішить?man1242: ↑ 15.02.2026 20:4612про не радив окрім радіаторагул жахливий в них вище 1200обертів
- спойлер
- шум діло таке собі, у мене писк у правому вусі, комп стоїть справа і чи пищить відеокарта я не знаю, бо тинітус перекриває більшість подразнюючих слух факторів
![]()
-
gloomy
Junior
Підкажіть по вентилям для корпусу 140 мм 2 шт на вдув спереду через фільтр і один позаду на видув. Без підсвітки. Щось тиша/ціна/продуктивність. Пріоритет - тиша.
Корпус Fractal Design Define R5.
Комп в основному не навантажений, тому більшість часу плануються низькі обороти.
Корпус Fractal Design Define R5.
Комп в основному не навантажений, тому більшість часу плануються низькі обороти.
-
МОНАХ
Member
► gloomy, може чимось допоможе - я собі на свій Fractal Design: Define 7 додатково брав два вентилятори 140мм (дивіться детальніше тут). Відносно бюджетні, крутяться від 40 до 80%, не сказав би, що шумні (але у мене і стокові корпусні 3 штуки також задіяні, в т.ч. д спереду, то ж сказати важко конкретно щодо шуму на покупних). З своєю роботою справляються. Єдине, якщо будете брати щось з Арктиків (в них відносно легко розібратися що-куди підходить), то звертайте увагу на позначку СО - вони мають ледь чутний, але певний рівень фонового шуму.
-
gloomy
Junior
МОНАХ
дякую за відповідь. правда зараз з наявністю F14 щось не дуже.
дякую за відповідь. правда зараз з наявністю F14 щось не дуже.
-
oversteve
Member
gloomy
якщо дешево і сердито, то арктики можна спокійно брати Р14 пвм пст, не обов'язково Ф14 шукати, на морду з фільтром напевно навіть краще буде, то у 120мм різниця між Ф і Р суттєва
якщо дешево і сердито, то арктики можна спокійно брати Р14 пвм пст, не обов'язково Ф14 шукати, на морду з фільтром напевно навіть краще буде, то у 120мм різниця між Ф і Р суттєва
-
gloomy
Junior
oversteve
а якщо розглядати щось дорожче, наприклад be quiet! Silent Wings 4 140 мм PWM
чи є сенс платити х2?
чи є сенс платити х2?
-
oversteve
Member
якісно вони краще зроблені, краще пластик, менше імовірність, що з коробки буде якийсь брак і треба буде зразу по гарантії міняти, та й скорше за все прослужать довше (хоча гарантія здається однакова), більш багата комплектація, якщо воно треба, але краще дути вони не будуть, так що то вже вам вирішувати чи є зміст за це переплачуватиgloomy: ↑ 18.02.2026 17:55 oversteve
чи є сенс платити х2?
-
Grava
Member
gloomy
В мене є і p14 і sw4. Не знаю як зараз з гудінням на якихось обертах у арктика (десь читав що у нових ревізіях пофвксили), але якщо с ними проблем не буде то нема ніякого сенсу платити х2.
В мене є і p14 і sw4. Не знаю як зараз з гудінням на якихось обертах у арктика (десь читав що у нових ревізіях пофвксили), але якщо с ними проблем не буде то нема ніякого сенсу платити х2.
-
gloomy
Junior
oversteve
Grava
ясно, дякую! напевно візьму арктік.
Grava
ясно, дякую! напевно візьму арктік.
-
ipix
Member
Підкажіть, будь ласка, Arctic P14 MAX на низькіх обертах в порівнянні з P14 PWM PST як себе поводять в плані шумів? І як вони взагалі, якщо ставити на процесорний радіатор? Може є у когось досвід?
-
daesz
Member
ipix
немає змісту брати р14 мах, коли є р14 про які банально кращі у всьому за ту ж ціну.
https://www.hwcooling.net/en/arctic-p14 ... io-review/
https://www.hwcooling.net/en/arctic-p14 ... es-review/
Це вже не кажучи про те, що макси зняті із виробництва, все ще ви бачите в наявності - це не розпродані залишки.
немає змісту брати р14 мах, коли є р14 про які банально кращі у всьому за ту ж ціну.
https://www.hwcooling.net/en/arctic-p14 ... io-review/
https://www.hwcooling.net/en/arctic-p14 ... es-review/
Це вже не кажучи про те, що макси зняті із виробництва, все ще ви бачите в наявності - це не розпродані залишки.
-
ipix
Member
daesz
Дякую, почитав і вирішив.. взяти звичайний P14 PWM PST. Гадаю вистачить
Дякую, почитав і вирішив.. взяти звичайний P14 PWM PST. Гадаю вистачить
-
Барбарис
Member
Є арктік Р14 і в нього просто вивалився моторчик з корпусу
І в той же час 3 F9 PWM PST у такій само горизонтальній позиції відпрацювали без проблем.
І в той же час 3 F9 PWM PST у такій само горизонтальній позиції відпрацювали без проблем.
-
oversteve
Member
хтось колись питався про м'які фільтри на вентилятори, які на рамку натягнуті, як у джонсбо д30 і подібних, власне ось це здається така сітка, тільки рамку придумати треба
https://www.aliexpress.com/item/1005007390941002.html
https://www.aliexpress.com/item/1005007390941002.html
-
Patruletz
Member
це тонка металева струна, якщо так можна виразитись.oversteve: ↑ 17.03.2026 20:28хтось колись питався про м'які фільтри на вентилятори
купував ще у 24 році тут https://www.aliexpress.com/item/1005005772519398.html, є різні розміри ячейки у сітці
-
oversteve
Member
я саме про ту, що у джонсбо, там платикова сітка, принаймні на Д30 булаPatruletz: ↑ 17.03.2026 20:47це тонка металева струна, якщо так можна виразитись.oversteve: ↑ 17.03.2026 20:28хтось колись питався про м'які фільтри на вентилятори
купував ще у 24 році тут https://www.aliexpress.com/item/1005005772519398.html, є різні розміри ячейки у сітці
-
Patruletz
Member
коли я шукав сітку щоб замінити стандартну на 200p то пластикових не було на алі тоді, брав 80/60 mesh зупинивсь на 80, ну і з балона покрасив щоб була чорною.oversteve: ↑ 17.03.2026 20:51там платикова сітка, принаймні на Д30 була
-
daesz
Member
На д31 також пластикова, за лінк дякую, кинув у закладкиoversteve: ↑ 17.03.2026 20:51принаймні на Д30 була
-
Krovatka
Member
Планирую взять корпус Cougar CFV235 с такой системой расположения вертушек
- спойлер