Новини
Останні статті і огляди
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
isusik63
Member
Доброго , вакуумная подставка под ноутбук мемо FL08 (реально работает) , была выбрана из за цены 1800грн на Али, и пылевого фильтра с низу .
Суть "проблемы" родной кулер 140мм турбинного типа, на 1600 оборотов работает почти бесшумно (выше уже слышно , 2400 оборотов реактивный самолёт) , но я слышу "квадратный" подшипник .
Хочу заменить на 140мм корпусный чтоб максимально розсеевал по бокам (хотя там зазор будет между вентелем и ноутбуком 1см).
Родной вентиль 12в 2а , то есть нужно будет ставить резисторы (резистор).
Подскажите максимально тихий (цена/качество) с 3 пин pwm (и чтоб хоть пытался расеевать в бока воздух ) . И вопрос по резисторам , какие нужны (комплект от и до чтоб на месте уже подобрал оптимальный) ? Я в этом 0 , может хто то разбирается.
За ранние благодарен!
Отправлено спустя 3 часа 6 минут 57 секунд:
По резисторам вопрос актуален .
Благодарю.
Суть "проблемы" родной кулер 140мм турбинного типа, на 1600 оборотов работает почти бесшумно (выше уже слышно , 2400 оборотов реактивный самолёт) , но я слышу "квадратный" подшипник .
Хочу заменить на 140мм корпусный чтоб максимально розсеевал по бокам (хотя там зазор будет между вентелем и ноутбуком 1см).
Подскажите максимально тихий (цена/качество) с 3 пин pwm (и чтоб хоть пытался расеевать в бока воздух ) . И вопрос по резисторам , какие нужны (комплект от и до чтоб на месте уже подобрал оптимальный) ? Я в этом 0 , может хто то разбирается.
За ранние благодарен!
Отправлено спустя 3 часа 6 минут 57 секунд:
Вентиль выбрал Arctic P14 slim PST PWM CO .isusik63: ↑ 30.12.2025 15:00 Доброго , вакуумная подставка под ноутбук мемо FL08 (реально работает) , была выбрана из за цены 1800грн на Али, и пылевого фильтра с низу .
За ранние благодарен!
По резисторам вопрос актуален .
Благодарю.
-
man1242
Member
Протестував нові артік р12про та р12про реверс, для обдову гпу реверс топ без конкуренції. Р12про на 40% 1400 обертів чутно гул повітря в той же час у р12про реверс 1850 обертів чутно а це вже 70% без гулу. Єдине не порівняв температуру гпу у фурмарку між ними, світла нема 
-
Yurius
Member
man1242
В огляді на Ютуб каналі чувака ,який тестує вертушки , він каже що це мабуть найкращі реверсні кульки на ринку. Може і собі прикупити , 480 грн шт виходить , наче дешево.
В огляді на Ютуб каналі чувака ,який тестує вертушки , він каже що це мабуть найкращі реверсні кульки на ринку. Може і собі прикупити , 480 грн шт виходить , наче дешево.
-
man1242
Member
Я у комфі купляв за 300грн на пробу версію з PST, замовив ще дваYurius: ↑ 21.01.2026 12:59 man1242
Відправлено через 5 хвилин 25 секунд:
Старі deepcool fk12 встановив на воду замість стоку то вони до 1100 у стані ide дуже тихі, тепер система безшумна якщо не гратися у ігри
-
Yurius
Member
Нажаль білі тільки з ргб ,тому 480 грнman1242: ↑ 22.01.2026 20:41Я у комфі купляв за 300грн на пробу версію з PST, замовив ще два але брати набором дешевше бо там ціна виходить 810грн. Доречі реверси вищі ніж стокові р12 на 1,5мм тому теж до уваги.
-
Yurius
Member
Порекомендуйте Слім 120мм корпусні вертушки,колір потрібен білий.
-
Artem_M
Member
Ви вже робили якісь тести з та без кулерів під гпу?
Що вийшло? Які оберти у них, і ск. штук ви їх там поставили?
-
man1242
Member
Раніше стояли DeepcoolFK12 3шт, але вони вище 1200обертів були вже дуже гучними та мали відносну перевагу перед artic p12 лише на 1 градус це не зважаючи що у артіка 1450 обертів було та 5 лопастей коли у діпкула вже 9 Вирішив спробувати нові artic P12proArtem_M: ↑ 12.02.2026 12:41Ви вже робили якісь тести з та без кулерів під гпу?
Що вийшло? Які оберти у них, і ск. штук ви їх там поставили?
Почитав відгуки та вирішив протестувати р12pro reverse, з першого запуску було зрозуміло що це воно! 60% обертів у них це відносно те саме що і у deepcoolFK12 але перепрошую, діпкул це 1200 обертів в той час у артіка 1940 обертів
Додам ще фото місце встановлення та забору повітря у середені.
-
Artem_M
Member
man1242: ↑ 13.02.2026 05:36
- спойлер
Раніше стояли DeepcoolFK12 3шт, але вони вище 1200обертів були вже дуже гучними та мали відносну перевагу перед artic p12 лише на 1 градус це не зважаючи що у артіка 1450 обертів було та 5 лопастей коли у діпкула вже 9 Вирішив спробувати нові artic P12proArtem_M: ↑ 12.02.2026 12:41 Ви вже робили якісь тести з та без кулерів під гпу?
Що вийшло? Які оберти у них, і ск. штук ви їх там поставили?замовив дві штуки і це був жах, гул вище 1100 обертів але потік повітря сильний, старий р12 значно тихіший знову 5 лопастей у р12 та 7лопастей у р12pro помітив різницю у 1 градус у фурмарку на той час.але в хаті стало прохолодніше та прямо у лоба порівнявати часу не було.
Почитав відгуки та вирішив протестувати р12pro reverse, з першого запуску було зрозуміло що це воно! 60% обертів у них це відносно те саме що і у deepcoolFK12 але перепрошую, діпкул це 1200 обертів в той час у артіка 1940 обертівЗамовив ще 2шт то у тандемі за для комфорту зробив перші 2 вентелятори стелю у 50%1640обертів а це пікова р12 та останьому що стоїть над БП 60%, по температурам звісно пряме порівняня у лоба не проводив можу тільки повідомити цифри що були в обох випадках. Перший варіант Р12 3шт та Deepcoolfk12 на пікову 60/50% у фурмарку гпу сягало 67-68градусів при кімнатній +20, у другому випадку вже з р12rpo reverse при кімнатній +17 було таке
Дякую за розгорнуту відповідь.
Я собі поставив 12 про на водянку Arctic LF III.
До того експериментував з Be quiet silent wings 4, вони тихі, але не дуже підходять до радіаторів, більше для корпусуів вдув/видув.
Штатні р12 pst на водянці типу норм, але один був брачний із значним гулом, тому і вирішив спробувати біквайти.
В решті арктік 12 про виявились трішки ефективнішими по статичному тиску, по кривій налаштував їм максимальну швидкість 40% (коли проц від 70с'), вистачає навіть так, шуму на такій швидкості не багато.
Під відяху кинув один арктік р14. Але воно що з ним, що без нього - різниці немає.
Хотів чисто для естетики впихнути р12 про реверс, але у мене такий корпус, що для їх встановлення доведеться його повністю розбирати, знизу не продумано. Певно не буду цього робити...
-
man1242
Member
Ну з власного досвіду скажу, був акварім то там стояли р12 та обдували рх7900хтх сапфірку, відстань для забору повітря та полом була з розміром ноги кейса то єфективність в них була теж не дуже.я вже мовчу коли більше 50% обертів повітря гучно билось об решітку під кулерами то щоб думали, підловиж під ножки книг щоб збільшити відстань між полом та забором повітря то температури у рх впали на пару градусівArtem_M: ↑ 13.02.2026 10:51man1242: ↑ 13.02.2026 05:36
- спойлер
Раніше стояли DeepcoolFK12 3шт, але вони вище 1200обертів були вже дуже гучними та мали відносну перевагу перед artic p12 лише на 1 градус це не зважаючи що у артіка 1450 обертів було та 5 лопастей коли у діпкула вже 9 Вирішив спробувати нові artic P12proзамовив дві штуки і це був жах, гул вище 1100 обертів але потік повітря сильний, старий р12 значно тихіший знову 5 лопастей у р12 та 7лопастей у р12pro помітив різницю у 1 градус у фурмарку на той час.але в хаті стало прохолодніше та прямо у лоба порівнявати часу не було.
Почитав відгуки та вирішив протестувати р12pro reverse, з першого запуску було зрозуміло що це воно! 60% обертів у них це відносно те саме що і у deepcoolFK12 але перепрошую, діпкул це 1200 обертів в той час у артіка 1940 обертівЗамовив ще 2шт то у тандемі за для комфорту зробив перші 2 вентелятори стелю у 50%1640обертів а це пікова р12 та останьому що стоїть над БП 60%, по температурам звісно пряме порівняня у лоба не проводив можу тільки повідомити цифри що були в обох випадках. Перший варіант Р12 3шт та Deepcoolfk12 на пікову 60/50% у фурмарку гпу сягало 67-68градусів при кімнатній +20, у другому випадку вже з р12rpo reverse при кімнатній +17 було таке
Дякую за розгорнуту відповідь.
Я собі поставив 12 про на водянку Arctic LF III.
До того експериментував з Be quiet silent wings 4, вони тихі, але не дуже підходять до радіаторів, більше для корпусуів вдув/видув.
Штатні р12 pst на водянці типу норм, але один був брачний із значним гулом, тому і вирішив спробувати біквайти.
В решті арктік 12 про виявились трішки ефективнішими по статичному тиску, по кривій налаштував їм максимальну швидкість 40% (коли проц від 70с'), вистачає навіть так, шуму на такій швидкості не багато.
Під відяху кинув один арктік р14. Але воно що з ним, що без нього - різниці немає.
Хотів чисто для естетики впихнути р12 про реверс, але у мене такий корпус, що для їх встановлення доведеться його повністю розбирати, знизу не продумано. Певно не буду цього робити...![]()
-
evenmore
Member
Что сейчас бестбай для корпусного продува из 120мм? Интересует тишина, но абсолютная не обязательно. Универсальные, чтоб и на верх, и на низ. Ргб не нужно, но если тот же вариант с ргб не сильно дороже - интересно.
Смотрю по хотлайну на
Arctic F12 PWM 5-Pack
be quiet! Pure Wings 3 120 PWM
Есть ли смысл рассматривать арктики П серии?
Какие-то ещё хорошие варианты до 500 за штуку?
Тот же вопрос по 140мм
Смотрю по хотлайну на
Arctic F12 PWM 5-Pack
be quiet! Pure Wings 3 120 PWM
Есть ли смысл рассматривать арктики П серии?
Какие-то ещё хорошие варианты до 500 за штуку?
Тот же вопрос по 140мм
-
lowskill
Member
evenmore, P12/14 это не про тишину, если печка и нужно выше 1к об/мин. У меня стоят 3 шт на вдув и по ощущениям раза в полтора шумнее F, которые на выдув
-
Hells Angels
Member
evenmore: ↑ 15.02.2026 18:44Что сейчас бестбай для корпусного продува из 120мм?
дешево та сердито арктіки прошкиevenmore: ↑ 15.02.2026 18:44Тот же вопрос по 140мм
- спойлер
- в барахолці бачив пари 120 та 140
-
evenmore
Member
Ценник у них как у pure wings 3. PW3, в отличие от PW2, мне зашли, работают практически как silent wings 3. А у арктиков P серия на статическое давление, по идее. Соответственно, вопрос эффективности при низком уровне шума.Hells Angels: ↑ 15.02.2026 19:45 дешево та сердито арктіки прошки
-
Spooky
Junior
Подивись серію від be quiet! Pure Wings 3 120 PWM high-speed (BL106) тихі та продуктивні при високих оборота. На даний час використовую 120мм/140мм нарікань немаєevenmore: ↑ 15.02.2026 19:53Ценник у них как у pure wings 3. PW3, в отличие от PW2, мне зашли, работают практически как silent wings 3. А у арктиков P серия на статическое давление, по идее. Соответственно, вопрос эффективности при низком уровне шума.Hells Angels: ↑ 15.02.2026 19:45 дешево та сердито арктіки прошки
-
Hells Angels
Member
він нормально працює як на радіаторі так і на корпусі, досить універсальні вийшлиevenmore: ↑ 15.02.2026 19:53А у арктиков P серия на статическое давление, по идее.
-
evenmore
Member
Понимаю, что нормально, но вопрос в том, что же лучше, из этих вариантов)
-
man1242
Member
До 1100обертів бі квайти повині бути тихішими, вже від 1350 артіки р12 будуть краще якщо це можна буде назвати тихоevenmore: ↑ 15.02.2026 20:14 Понимаю, что нормально, но вопрос в том, что же лучше, из этих вариантов)
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Серія F для видуву повітря, серія P для вдуву, особливо коли а тебе стоїть пиловик на місці забору повітря. З власного досвіду скажу, ф для обдуву поступаєься Р на 200-300 обертів якщо судити по температурі гпуlowskill: ↑ 15.02.2026 19:42 evenmore, P12/14 это не про тишину, если печка и нужно выше 1к об/мин. У меня стоят 3 шт на вдув и по ощущениям раза в полтора шумнее F, которые на выдув
-
Hells Angels
Member
колись тут порівнювали нокту а12х25 з арктиком п12 про ... у них робота однакова, але арктик банально виграє тим що дешевше у 2+ рази.evenmore: ↑ 15.02.2026 20:14Понимаю, что нормально, но вопрос в том, что же лучше, из этих вариантов)
якщо порівнювати з біквайтами то арктік виграє у роботі на радіаторі та плотному фільтрі за рахунок того що має більший статичний тиск.
якщо фільтрів немає то краще працює біквайт у всьому іншому +/- на рівних.
-
man1242
Member
12про не радив окрім радіаторагул жахливий в них вище 1200обертів, у плані акустичного шуму тільки р12 pwm не ті шо на 3pinHells Angels: ↑ 15.02.2026 20:38колись тут порівнювали нокту а12х25 з арктиком п12 про ... у них робота однакова, але арктик банально виграє тим що дешевше у 2+ рази.evenmore: ↑ 15.02.2026 20:14Понимаю, что нормально, но вопрос в том, что же лучше, из этих вариантов)
якщо порівнювати з біквайтами то арктік виграє у роботі на радіаторі та плотному фільтрі за рахунок того що має більший статичний тиск.
якщо фільтрів немає то краще працює біквайт у всьому іншому +/- на рівних.