Monitors Unboxed підбили підсумки дворічного тесту OLED-монітора на вигоряння

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ektalion
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.03.2026 19:43 бо дорого і горить шо зараза :gigi:
zalizo_org он купив свій міні-лед по ціні майже оледу.
Vpupkin: 06.03.2026 20:15 Який же він новий коли на дворі вже 2026, я свій минулого літа купояв і він вже не актуальний.
Ти знов дуже жирно троллиш.
alumem
Member

Повідомлення

Ektalion: 06.03.2026 22:39zalizo_org он купив свій міні-лед по ціні майже оледу.
и шо? фуфло?
Ektalion
Member

Повідомлення

alumem: 06.03.2026 22:42 и шо? фуфло?
Занадто дорого для міні-лед такі ціни купити.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Ektalion: 06.03.2026 22:39Ти знов дуже жирно троллиш.
Воно знято з виробництва, на заміну йому прийшли тандеми 4го покоління які мають ще більший ресурс, де я тролю?
AssayMAS
Member

Повідомлення

Entar: 06.03.2026 16:27Ні один не здох і не було ніяких проблем ні з одним
я до войны работал приходящим админом
и мёртвые винты менял на лоу енд сдд
из 15+ раз сменных HDD гарантийный срок в 3 года, (совсем не кака сдд, у каки 6-12мес гарантия) прожила половина.
И катаясь туда сюда в контору, в гарантийный сервис, в магазин... я преисполнился и всем сча ставлю самсунг - ибо я уже старенький и летать по городу за "пару баксов" рискуя быть похищенным "зелёными человечками".
man1242
Member

Повідомлення

Теж думав над оледом але на той час ціна шалена була, наразі не бачу значних змін окрім як сидіти та трястися що воно десь вигоратиме або пікселі гоняти годинами. Всеж чорний колір імба люта але яскравіть у 150кд/2 теж замало а мучатися з hdr теж бажання нема. Знову імхо.
odessitmws
Member

Повідомлення

alumem: 06.03.2026 22:42и шо? фуфло?
в его версии миниледа 360 зон, в нео г7 на 32" уже 1300 для сравнения
s1nedus
Member

Повідомлення

odessitmws: 07.03.2026 07:06
alumem: 06.03.2026 22:42и шо? фуфло?
в его версии миниледа 360 зон, в нео г7 на 32" уже 1300 для сравнения
И когда количество зон затемнения было показателем качества? Сони с 200 зонами, показывает лучше китайцев с 2000+ зонами
Striker
Member

Повідомлення

man1242: 07.03.2026 05:51 чорний колір імба люта але яскравіть у 150кд/2 теж замало а мучатися з hdr теж бажання нема.
Чувак, відкрию тобі таємницю. Я порівнював лоб в лоб свої IPS і OLED. Чорний не дуже відрізняється на обох, кольори також не сказати, що OLED набагато краще. Найбільша різниця - БІЛИЙ колір. На IPS білий - це більше сірий. А от на OLED він справді білий.
Gigabyte 27" AORUS FO27Q2 QD-OLED vs Asus 27" ROG Strix 27" XG27ACS.
У Асуса, наскільки мені відомо, хороша калібровка з заводу, можливо інші IPS будуть відчутно гірше. Мені в ньому не подобається тільки сильно блікуючий екран. А так треба ще подумати, чи дійсно варто переплатити х2.5 заради OLED. Я вважаю, що різниця не така суттєва, як її малюють, але заради білого кольору може і варто. Я купив, бо захотілось, не жалкую. Але об'єктивно, я і на IPS чудово себе почував.
Востаннє редагувалось 07.03.2026 08:49 користувачем Striker, всього редагувалось 1 раз.
denizen
Member

Повідомлення

а як же glow на IPS? для мене це було найбільша проблема, коли на чорному фоні, під кутом бачиш сірий
Striker
Member

Повідомлення

denizen: 07.03.2026 08:49а як же glow на IPS? для мене це було найбільша проблема, коли на чорному фоні, під кутом бачиш сірий
Залежить від екземпляра. В мене перед 2к IPS був FULL HD IPS, Asus Tuf. Так на цьому Tuf були великі засвіти місцями, але просто чудове матове покриття, як на OLED майже не було відображення. А от на новому STRIX жодного засвіту! Взагалі. Максимально рівномірна підсвітка. Але сильне відображення.
А, це я наптутав засвіти і glow.
man1242
Member

Повідомлення

denizen: 07.03.2026 08:49 а як же glow на IPS? для мене це було найбільша проблема, коли на чорному фоні, під кутом бачиш сірий
Ну в мого екземпляра є ATW Polarizer, глоу помітно трохи як у VA але на фоні минулого Acer Nitro VG271Pb небо та земля. Особливо той глоу дуже дратував у резіденті 2 та 4ремейк, по кутах жах був у темних сценах.
Striker
Member

Повідомлення

Ось про що мова.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
FirstTDM
Member

Повідомлення

man1242: 07.03.2026 05:51як сидіти та трястися що воно десь вигоратиме або пікселі гоняти годинами.
Не часами, а пару раз в течении рабочего дня по 5 минут - правда это существенная разница? :)
Striker: 07.03.2026 08:40Я порівнював лоб в лоб свої IPS і OLED. Чорний не дуже відрізняється на обох, кольори також не сказати, що OLED набагато краще.
Да ну... и я сравнивал в лоб 4К 32" QD-OLED vs IPS (откалиброванный Dell UltraSharp) - и черный, и белый, и все цвета на оледе лучше, правильнее, чище... как можно было не заметить на тестовых паттернах настоящий черный цвет на оледе?
Striker: 07.03.2026 08:40Але об'єктивно, я і на IPS чудово себе почував.
Ну да... лет 5 тому назад хороший IPS был почти вершиной качества - и работать, и играть было хорошо... только вот на QD-OLED это всё принципиально лучше - и по качеству цветов, и по скорости реакции пикселей, и в HDR - вообще шикарно и в принципе недостижимо для самого лучшего IPS - я про HDR True Black 400/500

Отправлено спустя 25 минут 17 секунд:
man1242: 07.03.2026 05:51але яскравіть у 150кд/2 теж замало
Реально 250-300 нит - это же никак не 150 B-)
Telcontar
Member

Повідомлення

man1242: 07.03.2026 05:51 яскравіть у 150кд/2 теж замало а мучатися з hdr теж бажання нема. Знову імхо.
Вилазьте з бункеру, пане. Tandem OLED існують:
спойлер
Ramzes82
Member

Повідомлення

Хотів вже перейти на ОЛЕД але з мої'м сценарієм до 14 годин в день в 3Д програмах, він в мене як раз за два роки мабуть і вигорить. Та ще й зупиняє низька яскравість та глянцеве покриття. Попередній монітор відпрацював 8 років, тож хотілось би і новий за умовні 50 тис не міняти через 3-4 роки. Тому пока мабуть єдиний варіант це miniLED.
odessitmws
Member

Повідомлення

Ramzes82: 07.03.2026 14:06 Хотів вже перейти на ОЛЕД але з мої'м сценарієм до 14 годин в день в 3Д програмах, він в мене як раз за два роки мабуть і вигорить. Та ще й зупиняє низька яскравість та глянцеве покриття. Попередній монітор відпрацював 8 років, тож хотілось би і новий за умовні 50 тис не міняти через 3-4 роки. Тому пока мабуть єдиний варіант це miniLED.
Юзате черные шторы как следствие низкая яркость и все там нормально с ресурсом будет
Entar
Member

Повідомлення

AssayMAS: 07.03.2026 02:19 я до войны работал приходящим админом
и мёртвые винты менял на лоу енд сдд
из 15+ раз сменных HDD гарантийный срок в 3 года, (совсем не кака сдд, у каки 6-12мес гарантия) прожила половина.
Смотря что вы подразумеваете под лоу энд и какая была нагрузка/запись.
Мои ssd - intel (первые 2) - дорогущие, еще по 2-битным ячейкам кажись.
Потом пара кингстон фьюри, крушиал mx 500 на 2ТБ, samsung evo 970 m2, Kingston FURY Renegade 2TB M.2 - последний.
Самые дешевые с qlc и нонеймы с глючными контроллерами не брал никогда

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Ramzes82: 07.03.2026 14:06 Хотів вже перейти на ОЛЕД але з мої'м сценарієм до 14 годин в день в 3Д програмах, він в мене як раз за два роки мабуть і вигорить. Та ще й зупиняє низька яскравість та глянцеве покриття. Попередній монітор відпрацював 8 років, тож хотілось би і новий за умовні 50 тис не міняти через 3-4 роки. Тому пока мабуть єдиний варіант це miniLED.
Міні лед є хороші реально. Вживу варто глянути, порівняти з тим що є зараз, і з олед, а там приймати рішення.
xIIImaL
Member

Повідомлення

Ramzes82: 07.03.2026 14:06 Хотів вже перейти на ОЛЕД але не міняти через 3-4 роки. Тому пока мабуть єдиний варіант це miniLED.
спойлер
:facepalm:
zalizo_org
Member

Повідомлення

Все правильно, в мене ті самі вимоги. Купив мінілед отримав практично абсолютний чорний, неймовірну яскравість, ідеальний HDR + гору фіч про які ніхто не говорить (в тому числі framegen на рівні монітора, монітор 21:9 бонусом та всяке інше). Вже не кажу про насиченість і соковитості кольору і повний спокій та душевну рівновагу через відсутність вигорання
Відповісти