За останній рік ринкова частка AMD у сегменті відеокарт скоротилася втричі

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dilfin
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.03.2026 11:31 Diesel
Нвідія болт забиває, а ціни на всю продукцію йдуть вверх, як це працює?
Штучний дефіцит, виготовляють менше, а купити бажаючих багато, а ще відсутність альтернативи.
Аціо
Member

Повідомлення

Serg IX: 06.03.2026 11:42 Нікому не потрібен сьогодні телефон з 3G навіть якщо там конкурентний проц
Скоріше так - нікому не потрібен телефон з 4G який припинить телефонувати та приймати інтернет через рік, коли конкурент хочаб 9-12 років телефонії та інтернету забезпечує.
erkins007
Member

Повідомлення

denizen: 06.03.2026 11:3840хх серія так і не отримала MFG, хоча ніякої технологічної проблеми з цим немає.
Есть, без аппаратного блока вывода кадров задержка сильно растет. Да и мфг это ненужна хрень, которую я даже на 5090 не использовал ни разу. Вы сравниваете отсутствие необязательной и ненужной функции с отсутствием апскейлера базового, который щас просто мастхев в каждой игре.
Serg IX: 06.03.2026 11:42Нікому не потрібен сьогодні телефон з 3G навіть якщо там конкурентний проц
Вот прям точнее и не скажешь. Устройство без технологий и поддержки мертво на старте.
Геральт
Member

Повідомлення

yariksom: 06.03.2026 11:37 Проблема в ціні 9070хт коштуй вона тисяч на кілька дешевше 5070
А чому не дешевше 5060?
Filabatya
Member

Повідомлення

Аціо
Ви загалом задоволені 9070хт варто її зараз розглядати, як вхідний білет в 4к?
waryag
Member

Повідомлення

Аціо: 06.03.2026 11:11не розумію на що розраховує Ліза
Як і практично вся індустрія - на АІ
dead_rat
Member

Повідомлення

Дивно, 9060/9070 хороші карти, після здорожчання Джифорсів взагалі класні, але частка ринку все одно втрачається.
Filabatya
Member

Повідомлення

dead_rat
В наступному кварталі піде вверх через ціну 5060(70)ті :rolleyes:
Аціо
Member

Повідомлення

vsx: 06.03.2026 11:48
Аціо: 06.03.2026 11:11 тим паче з новинами що вже і 9ххх серія їх відеокарт не буде підтримувати нові технології АМД наступного покоління
давай ссылку или ты это сам придумал?
Зверніться за цим до ШІ най вам новин накидає, я за вас жувати та хату прибирати не збираюсь,
цікавить щось - вмійте нагуглити чи помічника ШІ запитайте, за це було кілька новин та інсайдів.
yariksom
Member

Повідомлення

Геральт: 06.03.2026 11:52
yariksom: 06.03.2026 11:37 Проблема в ціні 9070хт коштуй вона тисяч на кілька дешевше 5070
А чому не дешевше 5060?
То ді б точно ринок захопили. :idea:
Ektalion
Member

Повідомлення

Аціо: 06.03.2026 11:58 Зверніться за цим до ШІ най вам новин накидає, я за вас жувати та хату прибирати не збираюсь,
цікавить щось - вмійте нагуглити чи помічника ШІ запитайте, за це було кілька новин та інсайдів.
Тоюто ти звичайний брехун. Бан.
MetalistForever
Member

Повідомлення

Реальность разбивает влажные мечты фанатов Radeon , а сам AMD Radeon - делает все ( за последние два года ) чтобы прийти к 1% рынка
waryag
Member

Повідомлення

dead_rat: 06.03.2026 11:56Дивно, 9060/9070 хороші карти, після здорожчання Джифорсів взагалі класні, але частка ринку все одно втрачається.
АМД кинула людей, що купляли хороші карти минулих поколінь (і найновіші АПУ!), на ключову технологію.

Більш того, ці "генії" спробували закрити підтримку РДНА2 і відкрито говорять про наміри кинути новенькі продукти на РДНА4 на перспективні технології.
Геральт
Member

Повідомлення

yariksom: 06.03.2026 11:59 То ді б точно ринок захопили. :idea:
Я не про це. Чому 9070XT має бути дешевшою саме за 5070, а не 5070Ті чи 5060?
Райзен скільки там часу захоплює, років 5? І ще не переповз 50% в стімі.
Аціо
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.03.2026 11:52 Аціо
Нормальна відеокарта, але вартість неадекватна.
Для 4к 60фпс цілком достатньо у 99% ігор, але мені трохи по роботі так вийшло що треба мати систему на АМД та Нвідії, тому граю не часто.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

LetterBee: 06.03.2026 11:11 Я как то попробовал купить себе в 2019 году рх570, говорили что дрова амд давно поправили и я получу максимум производительности за минимальные деньги. В итоге получил плохую совместимость карты со старыми играми, в целом странную работу дров от одной игры к другой, зависело от того в какой системе стоит карта, на каком обновлении винды и так далее. Чтобы поиграть в ведьмака 2 пришлось искать старые дрова кримсон потому что на адреналине фпс не поднимался выше 35 ну никак, в итоге все так надоело что карту продал по дешевке и больше к красным картам решил не возвращаться. Уверен я такой не один.
А які саме ігри 570 погано запускала в 2019? :spy:
В мене є 570 з 2017 року, працює, ігри запускала увесь цей час.
Afit
Member

Повідомлення

LetterBee: 06.03.2026 11:11 Я как то попробовал купить себе в 2019 году рх570, говорили что дрова амд давно поправили и я получу максимум производительности за минимальные деньги. В итоге получил плохую совместимость карты со старыми играми, в целом странную работу дров от одной игры к другой, зависело от того в какой системе стоит карта, на каком обновлении винды и так далее. Чтобы поиграть в ведьмака 2 пришлось искать старые дрова кримсон потому что на адреналине фпс не поднимался выше 35 ну никак, в итоге все так надоело что карту продал по дешевке и больше к красным картам решил не возвращаться. Уверен я такой не один.
Проблемы явно были не с видиокартой. У меня с 2017-2023 была RX470. Играл во всё что хотел и без проблем. В жизни небыло описаных проблем, чтоб я во что то не поиграл или катастрофическое падение фпс. Единственное чего мне не хватало, так это PhysX. Уж очень он эфектов прибавлял в Metro и Mafia ii. Сравнить было с чем. До неё была GTX 660. Ещё не нравилось, что адреналин после перезагрузки сбрасывал настройки вентиляторов. И если ты хочешь по своему их режим работы выставить, то забудь о их отключении при отсутсвии нагрузки. В целом я очень доволен остался своим выбором. За цену 1050ti я получил гораздо мощнее видеокарту, которая с годами догнала даже более дорогие 1060
Аціо
Member

Повідомлення

Ektalion: 06.03.2026 12:01
Аціо: 06.03.2026 11:58 Зверніться за цим до ШІ най вам новин накидає, я за вас жувати та хату прибирати не збираюсь,
Тоюто ти звичайний брехун. Бан.
Ні я не ваш раб, і можете йти лісом, хочете щоб я за вас вам знайшов новини?
А сплатити за працю мені не хочете?
Ох уж ці совки зі своїм розстріляти, забанити, розкуркулити, не лусніть там зі злості.
waryag
Member

Повідомлення

Ektalion: 06.03.2026 12:01Тоюто ти звичайний брехун. Бан.
На рівні офіційних заяв поки що нічого немає.
Загальна тональність відповідей така ж, як і з ФСР4 для РДНА3, підтримкою РДНА2 і т.п. - АМД не хоче і не планує цього реалізовувати, але боїться зайвий раз гнівити фанатів.
Spurt
Member

Повідомлення

Filabatya: 06.03.2026 11:52 Аціо
В мене 3440х1440, це звісно не 4к, але майже наближено)
Як приклад: спробував Кіберпанк у Path Tracing з FSR 4 (Quality) та FG - видає ~60-70 фпс у бенчмарку.
І це з андервольтом: зсув напруги -40, обмеження енергоспоживання -30, але пам'ять розігнана до 2750 МГц, шоб компенсувати спад патужності
Так карта жре 230-250 Вт, грієця в районі 50-53, у хотспоті - 60-63
Так шо для 4к вона норм, та й FG можна умівкнути, ну і тим паче за ту ціну в порівнянні з конкуруючою 5070 Ti
Відповісти