Штучний дефіцит, виготовляють менше, а купити бажаючих багато, а ще відсутність альтернативи.Filabatya: ↑ 06.03.2026 11:31 Diesel
Нвідія болт забиває, а ціни на всю продукцію йдуть вверх, як це працює?
Новини
Останні статті і огляди
За останній рік ринкова частка AMD у сегменті відеокарт скоротилася втричі
-
Dilfin
Member
-
Аціо
Member
Скоріше так - нікому не потрібен телефон з 4G який припинить телефонувати та приймати інтернет через рік, коли конкурент хочаб 9-12 років телефонії та інтернету забезпечує.Serg IX: ↑ 06.03.2026 11:42 Нікому не потрібен сьогодні телефон з 3G навіть якщо там конкурентний проц
-
erkins007
Member
Есть, без аппаратного блока вывода кадров задержка сильно растет. Да и мфг это ненужна хрень, которую я даже на 5090 не использовал ни разу. Вы сравниваете отсутствие необязательной и ненужной функции с отсутствием апскейлера базового, который щас просто мастхев в каждой игре.denizen: ↑ 06.03.2026 11:3840хх серія так і не отримала MFG, хоча ніякої технологічної проблеми з цим немає.
Вот прям точнее и не скажешь. Устройство без технологий и поддержки мертво на старте.Serg IX: ↑ 06.03.2026 11:42Нікому не потрібен сьогодні телефон з 3G навіть якщо там конкурентний проц
-
Геральт
Member
А чому не дешевше 5060?yariksom: ↑ 06.03.2026 11:37 Проблема в ціні 9070хт коштуй вона тисяч на кілька дешевше 5070
-
Filabatya
Member
Аціо
Ви загалом задоволені 9070хт варто її зараз розглядати, як вхідний білет в 4к?
-
waryag
Member
Як і практично вся індустрія - на АІАціо: ↑ 06.03.2026 11:11не розумію на що розраховує Ліза
-
dead_rat
Member
Дивно, 9060/9070 хороші карти, після здорожчання Джифорсів взагалі класні, але частка ринку все одно втрачається.
-
Filabatya
Member
dead_rat
В наступному кварталі піде вверх через ціну 5060(70)ті
В наступному кварталі піде вверх через ціну 5060(70)ті
-
Аціо
Member
Зверніться за цим до ШІ най вам новин накидає, я за вас жувати та хату прибирати не збираюсь,vsx: ↑ 06.03.2026 11:48давай ссылку или ты это сам придумал?Аціо: ↑ 06.03.2026 11:11 тим паче з новинами що вже і 9ххх серія їх відеокарт не буде підтримувати нові технології АМД наступного покоління
цікавить щось - вмійте нагуглити чи помічника ШІ запитайте, за це було кілька новин та інсайдів.
-
yariksom
Member
То ді б точно ринок захопили.Геральт: ↑ 06.03.2026 11:52А чому не дешевше 5060?yariksom: ↑ 06.03.2026 11:37 Проблема в ціні 9070хт коштуй вона тисяч на кілька дешевше 5070
-
Ektalion
Member
Тоюто ти звичайний брехун. Бан.Аціо: ↑ 06.03.2026 11:58 Зверніться за цим до ШІ най вам новин накидає, я за вас жувати та хату прибирати не збираюсь,
цікавить щось - вмійте нагуглити чи помічника ШІ запитайте, за це було кілька новин та інсайдів.
-
MetalistForever
Member
Реальность разбивает влажные мечты фанатов Radeon , а сам AMD Radeon - делает все ( за последние два года ) чтобы прийти к 1% рынка
-
waryag
Member
АМД кинула людей, що купляли хороші карти минулих поколінь (і найновіші АПУ!), на ключову технологію.dead_rat: ↑ 06.03.2026 11:56Дивно, 9060/9070 хороші карти, після здорожчання Джифорсів взагалі класні, але частка ринку все одно втрачається.
Більш того, ці "генії" спробували закрити підтримку РДНА2 і відкрито говорять про наміри кинути новенькі продукти на РДНА4 на перспективні технології.
-
Геральт
Member
Я не про це. Чому 9070XT має бути дешевшою саме за 5070, а не 5070Ті чи 5060?
Райзен скільки там часу захоплює, років 5? І ще не переповз 50% в стімі.
-
Аціо
Member
Нормальна відеокарта, але вартість неадекватна.Filabatya: ↑ 06.03.2026 11:52 Аціо
Для 4к 60фпс цілком достатньо у 99% ігор, але мені трохи по роботі так вийшло що треба мати систему на АМД та Нвідії, тому граю не часто.
-
Piter Cantrope
Member
А які саме ігри 570 погано запускала в 2019?LetterBee: ↑ 06.03.2026 11:11 Я как то попробовал купить себе в 2019 году рх570, говорили что дрова амд давно поправили и я получу максимум производительности за минимальные деньги. В итоге получил плохую совместимость карты со старыми играми, в целом странную работу дров от одной игры к другой, зависело от того в какой системе стоит карта, на каком обновлении винды и так далее. Чтобы поиграть в ведьмака 2 пришлось искать старые дрова кримсон потому что на адреналине фпс не поднимался выше 35 ну никак, в итоге все так надоело что карту продал по дешевке и больше к красным картам решил не возвращаться. Уверен я такой не один.
В мене є 570 з 2017 року, працює, ігри запускала увесь цей час.
-
Afit
Member
Проблемы явно были не с видиокартой. У меня с 2017-2023 была RX470. Играл во всё что хотел и без проблем. В жизни небыло описаных проблем, чтоб я во что то не поиграл или катастрофическое падение фпс. Единственное чего мне не хватало, так это PhysX. Уж очень он эфектов прибавлял в Metro и Mafia ii. Сравнить было с чем. До неё была GTX 660. Ещё не нравилось, что адреналин после перезагрузки сбрасывал настройки вентиляторов. И если ты хочешь по своему их режим работы выставить, то забудь о их отключении при отсутсвии нагрузки. В целом я очень доволен остался своим выбором. За цену 1050ti я получил гораздо мощнее видеокарту, которая с годами догнала даже более дорогие 1060LetterBee: ↑ 06.03.2026 11:11 Я как то попробовал купить себе в 2019 году рх570, говорили что дрова амд давно поправили и я получу максимум производительности за минимальные деньги. В итоге получил плохую совместимость карты со старыми играми, в целом странную работу дров от одной игры к другой, зависело от того в какой системе стоит карта, на каком обновлении винды и так далее. Чтобы поиграть в ведьмака 2 пришлось искать старые дрова кримсон потому что на адреналине фпс не поднимался выше 35 ну никак, в итоге все так надоело что карту продал по дешевке и больше к красным картам решил не возвращаться. Уверен я такой не один.
-
Аціо
Member
Ні я не ваш раб, і можете йти лісом, хочете щоб я за вас вам знайшов новини?Ektalion: ↑ 06.03.2026 12:01Тоюто ти звичайний брехун. Бан.Аціо: ↑ 06.03.2026 11:58 Зверніться за цим до ШІ най вам новин накидає, я за вас жувати та хату прибирати не збираюсь,
А сплатити за працю мені не хочете?
Ох уж ці совки зі своїм розстріляти, забанити, розкуркулити, не лусніть там зі злості.
-
waryag
Member
На рівні офіційних заяв поки що нічого немає.Ektalion: ↑ 06.03.2026 12:01Тоюто ти звичайний брехун. Бан.
Загальна тональність відповідей така ж, як і з ФСР4 для РДНА3, підтримкою РДНА2 і т.п. - АМД не хоче і не планує цього реалізовувати, але боїться зайвий раз гнівити фанатів.
-
Spurt
Member
В мене 3440х1440, це звісно не 4к, але майже наближено)Filabatya: ↑ 06.03.2026 11:52 Аціо
Як приклад: спробував Кіберпанк у Path Tracing з FSR 4 (Quality) та FG - видає ~60-70 фпс у бенчмарку.
І це з андервольтом: зсув напруги -40, обмеження енергоспоживання -30, але пам'ять розігнана до 2750 МГц, шоб компенсувати спад патужності
Так карта жре 230-250 Вт, грієця в районі 50-53, у хотспоті - 60-63
Так шо для 4к вона норм, та й FG можна умівкнути, ну і тим паче за ту ціну в порівнянні з конкуруючою 5070 Ti