artko: ↑
03.03.2026 15:35ви знов про своє, прям як в анекдоті про китайців, які ламали пентагон, а раптом з вами погодяться?
вже неодноразово вам доводили як тестами, так і є тут користувачі, які особисто перевіряли - що ні, це не так
ви ж не дивились тести, не аналізували що пишуть люди
підкажу - енерго-ефективність проца - там тест навіть з виводом на зовнішній монітор
а тут писали - що їм не добре коли висока яскравість екрану - яке це має значення до проца?
я вам пишу про ворд, ви приклад про Ексель
але якщо ви все таки про Екслель і з просто очевидними речами - то я вам задам трохи важче - як зробити щоб в одній клітинці частина тексту вирінювалась наліва, а інша - направо?
але якщо ви все таки про Екслель і з просто очевидними речами - то я вам задам трохи важче - як зробити щоб в одній клітинці частина тексту вирінювалась наліва, а інша - направо?
Вкотре примітивно злився. Це ж твоя цитата. Нащо посилання на себе вирізав? Продублюю її.
yuriy_dd: ↑
03.03.2026 15:04
не підходить Ексель. Таблиці у ворді використовуються в тому числя для форматування - коли текст треба наприклад поставити зліва, поцентру та справа. Таблиці навіть без border
В екселі кожна клітинка окремо форматується. Чи навіть цього не знаєш?
Z440_User: ↑
03.03.2026 12:501. Також викладав декілька сторінок назад на тому ж надсучасному Е5-2690v4 в офісі 2019_х64 на він10_х64.
2. Також викладав відео на мегасучасному, блискавично швидкому, мегапотужному Х3470 в офісі 2019_х64 на він10_х64.
ваші обидва проци - це щось дуже повільне, в мене таких нема, і ваші я не взяв би навіть безкоштовно, без образ
Які образи? Чи ви думаєте що я не знаю що то древній хлам?
Х3470 вже паспорт має отримувати
може є якась причина, але на всьому що я мав можливість протестити - воно тормозить
реальний документ який в мене - це більше 100 сторінок
Чому ж воно не тормозить на старому хламі?
Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
Alexsandr: ↑
03.03.2026 12:43Там писали в играх тесты сделали бюджетных моделей яблока на 16гиг ОЗУ, не тянут игры, памяти мало. Все же 8 гиг как 16 так и не заработало.
не оптимізовані ігри. Кому треба ігри - або консолі, або х86
це елементарне. Для вас задача - дайте простий приклад в екселі де 2 незалежні таблиці. Можете допомоги місцевих попросити.
Якщо ви і далі будете себе вести як ведете до цього часу - мені простіше вас заблокувати.
До речі - ви мене можете також, ні до кого не напрошуюсь
я вже відповідав - це нічого не міняє. АРМ чекає свого часу. Нвідіа вже випустила (чи випустить) на ньому щось. Будуть оптимізовувати.
Переваги АРМ - нікуди не дінуться.
А х86 - ніколи не досягне швидкості АРМ в одно-потоці - і це саме головне
yuriy_dd, які таблички? Ти з тої теми вже злився коли проігнорував приклад.
Не хоч себе виправдати? Ти ж писав Alexsandr, що ексель не підходить, бо не можна текст форматувати? А на спростування ти бісишся.
x86 швидший в однопотоці там, де це практично важливо - ігри, а в бенчмарки грают лише ті, хто не може запустити на своєму "емейзінгу" ігри
The issue is , i clearly noticed lot of stutters in every game , for example gta 5 at max setting but lower resolution was indeed giving 100 fps but it felt like 60 , so i think that laptop is 60hz . And there is some issue with the vram i guess thats why it stutters while having pretty high fps .
I wasted $5,000 on my m4 Max MacBook Pro and it can’t even play the game Forza Horizon 4 and 5 but my Intel Mac can with Bootcamp Windows
20.02.2026 23:00а ви поцікавтесь як було зроблено охолодження в поко ф1
а пластиковий корпус - невже це недолік? принаймі він легкий і так легко не розібється
абсолютно нецікаво, я давно не граю в ігри, смартфон це впершу чергу для фото, фінансів і месенджерів. Крім того на смартфонах практично немає нормальних ігор, та і грати не зручно. Потрібно геймпад носити з собою і повербанк. Для цього є ПК і консолі і портативки.
20.02.2026 23:00 я знаю. Але нові мають сканер пальця в екрані, а я це не сприймаю - бо для мене це дибілізм
тобто ти проти прогресу? вважаєш прогрес дибілізмом?
де ти такого начитався? ну це ж повна маячня, сучасні літієві батареї підтримують заряд 1C.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
02.03.2026 15:07 у вас є пристрої на літієвій батареї який в щоденій роботі 10+ років? і щоб батарея була і досі в доброму стані. У мене є і не один, і всі заряджаю слабким струмом
А під ліжком вогнегасник? Це як треба економити щоб ставити безпеку себе і рідних вище ніж економію на сірниках.
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
02.03.2026 22:35 до прикладу у мене є перший Xiaomi Mi Max, спробуйте пошукати який там невеликий ак
збірник хламу
Відправлено через 44 секунди:
02.03.2026 22:35 до прикладу у мене є перший Xiaomi Mi Max, спробуйте пошукати який там невеликий ак
збірник хламу
03.03.2026 15:04 ваші обидва проци - це щось дуже повільне, в мене таких нема, і ваші я не взяв би навіть безкоштовно, без образ
- зате користується смартфоном з 2016
Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
02.03.2026 22:35саме так. Виробник не зацікавлений щоб ваш смарт довго і добре працював. Вони хочуть щоб ви купили новий за 2 роки.
Ще можна порівняти розмір прошивки - щоб зробити висновок скільки лайна вони туди напхали.
так купив би айфон, 6 років софтових апдейтів
але ти ж Юра,твоя мета тримати старий хлам і шити його вечорами
Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
02.03.2026 22:35 ще раз - на вашій прошивці є елементарна можливість перенести годину:хвилину в статусі (зверху) направо?
дай вгадаю, в тебе певно ще і батарея нерідна на термклеї висить
щось стає не цікаво - наступне ваше повідомленн до мене має бути з простим прикладом що я просив, просто zip архів з xlsx файлом. Розгладаю такі варіанти:
- ви його даєте - і ми починаємо аналізувати
- ви не даєте але вибачаєтесь що нарешті усвідомили важливість таблиць у ворді і що Ексель не замінить Ворд
- ви не даєте і продовжуєте нести що несли - я просто вас блокую, і всі будуть щасливі
denon312: ↑
03.03.2026 19:49абсолютно нецікаво, я давно не граю в ігри, смартфон це впершу чергу для фото, фінансів і месенджерів
я теж не граю. І вам важлива по факту від смарта - швидкість, автономність і фото. А якщо це все ще й коштує в 3 рази дешевше за конкурентів - то ви зрозумієте що саме таким і був Поко Ф1
03.03.2026 19:49 Але нові мають сканер пальця в екрані, а я це не сприймаю - бо для мене це дибілізм
тобто ти проти прогресу? вважаєш прогрес дибілізмом?
не весь прогрес вартий уваги, я вже писав. В тому числі у Епл багато рішень були провальні, і вони потім усвідомили і відмовились
а особливо багато лайна у софті - про нові модні бібліотеки чи підходи
03.03.2026 19:49 де ти такого начитався? ну це ж повна маячня, сучасні літієві батареї підтримують заряд 1C.
ви напевне повністю пропустили про що мова. На вашу думку батарея проживе довше - якщо буде заряджатись 1С чи коли значно меншим струмом?
це про те що мої смарти так довго живуть?
щось вас не розумію - довго - не підходить бо хлам, мало не підходить - бо одноразовий. Що там у вас в голові?
це через те, що на "емейзінгу" майже немає ігор або через те, що навіть наявні нативні зливають "відсталому" x86? поясніть
також поясніть, чому x86 чудово працює там, де реальний однопотік критичний (ігри) і помітний на неозброєне око, і незрозуміло чому відстає у ваших "важливих" синтетичних бенчмарках
03.03.2026 16:25
Кожен текст в окремій клітинці, робіть що потрібно. Якщо мова про одну комірку, то там WORD веде себе так само.
03.03.2026 16:50
це елементарне. Для вас задача - дайте простий приклад в екселі де 2 незалежні таблиці. Можете допомоги місцевих попросити.
Якщо ви і далі будете себе вести як ведете до цього часу - мені простіше вас заблокувати.
Уточніть завдання, бо кожна клітина окрема. Що саме потрібно незалежно? Якщо ну край нічого спільного - окремі листи. А так на листі кілька таблиць розміщують без проблем.
03.03.2026 16:50
я вже відповідав - це нічого не міняє. АРМ чекає свого часу. Нвідіа вже випустила (чи випустить) на ньому щось. Будуть оптимізовувати.
Переваги АРМ - нікуди не дінуться.
А х86 - ніколи не досягне швидкості АРМ в одно-потоці - і це саме головне
Просто все залежить від тесту. Тест модна написати підганяючи під архіткетуру.
Давайте в же далі, в окремих задачах виросла настільки.
...У графіці забезпечується приріст продуктивності до +20% проти M4 Max, а в задачах із трасуванням променів — до +30%. Тобто слово до явно нам кажуть про те, що середня продуктивність вирісла значно менше. Apple по розвитку архітектури дійшов до максимума. Там є ще анаболіки, збільшити швидкість пам'яті, диска, щоб хоч якось компенсувати менший за бажаний ріст в середньому, але це вже кінець схоже швидко росту. Подивимося потім тести.
Прогрес ARM процесорів все ж таки є?
Ось тут пишуть, що має місце певний прогрес.
Тепер Arm має ядро з достатньою продуктивністю, щоб впоратися не лише з ноутбуками, а й з настільними комп'ютерами. Вони також показали, що можливо забезпечити таку продуктивність на скромній тактовій частоті 4 ГГц. Arm досягла цього завдяки гарному виконанню фундаментальних принципів по всьому конвеєру ядра. Небагато компаній здатні створити ядро з таким рівнем продуктивності, тому Arm має чим пишатися.
проте
Тим не менш, отримання високопродуктивного ядра – це лише один елемент пазлу. Ігрові робочі навантаження дуже важливі в споживчому сегменті та отримують більше користі від потужної підсистеми пам'яті, ніж від високої пропускної здатності ядра. Варіант DSU з ємністю L3 понад 32 МБ може допомогти в цій галузі. Потужна програмна екосистема X86-64 – це ще один виклик, який потрібно вирішити. І, нарешті, Arm все ще покладається на своїх партнерів у реалізації свого бачення.
Там навіть порівняльні графіки і таблиці (на жаль скріншотами з Excel, а не Word )
Як вважаєте?
03.03.2026 20:32 я теж не граю. І вам важлива по факту від смарта - швидкість, автономність і фото. А якщо це все ще й коштує в 3 рази дешевше за конкурентів - то ви зрозумієте що саме таким і був Поко Ф1
1. цьому смартфону вже 7 років, яка різниця яким він був, адже зараз таких воно не роблять,
2. крім того Поко це потужний процесор а все решта лайно. Це те саме що поставити в дуповозку двигун від спортикару, так стане швидшим, але все решта залишиться дном. Погані гальма, комфорт, вигляд.
03.03.2026 20:32 не весь прогрес вартий уваги, я вже писав. В тому числі у Епл багато рішень були провальні, і вони потім усвідомили і відмовились
В Епл не провальна маркетингова стратегія, їхня серія процесорів має більше недоліків на фоні одної і єдиної переваги - мале споживати в простої, що є безглуздим.
На фоні те що ці чіпи заточені під екосистему вони є нішевими, тому попри "феноманальну" продуктивність в оптимізованих синтетичних бенчмарках більшості вони не потрібні. А професіонали і геймери і так знають що обирати.
03.03.2026 20:32 ви напевне повністю пропустили про що мова. На вашу думку батарея проживе довше - якщо буде заряджатись 1С чи коли значно меншим струмом?
батарея проживе рівно строк заявлений виробником якщо вона експлуатується в межах специфікацій. Перевищення струму збільшить нагрів. Нагрів прискорить деградацію. Батарея це розхідник. Але що мені говорити, я ціную безпеку, а ти економію. Ми на різних рівнях.
03.03.2026 20:32це про те що мої смарти так довго живуть?
щось вас не розумію - довго - не підходить бо хлам, мало не підходить - бо одноразовий. Що там у вас в голові?
це застарілий хлам а не смарти
а ще це називається синдром паталогічого накопичення
03.03.2026 20:32я теж не граю. І вам важлива по факту від смарта - швидкість, автономність і фото. А якщо це все ще й коштує в 3 рази дешевше за конкурентів - то ви зрозумієте що саме таким і був Поко Ф1
І по цим параметрам епл один з лідерів. А крім них є, часто на першому місці, зручність, а при використанні М-серії - ще й спільна екосистема.
А ціна, начебто, і не повинна особливо хвилювати висококласного айтішника з величезним досвідом. Принаймні, не настільки, щоб перейматися за зайві 300-500 доларів раз на кілька років.
І, тим більше, не до рівня суходр чки з прошивками та заряджанням телефону 3-5 Вт зарядками заради міфічного зберігання крапель ресурсу.
спойлер
Я ще розумію, коли уникають частого використання 100-200Вт монстриків, але на 10-20-30 Вт сучасна хімія нормально живе
Приріст АРМ М-серії вартий, а такий же приріст в процесорах мобілок - вже ні?
В тому числі у Епл багато рішень були провальні, і вони потім усвідомили і відмовились
а особливо багато лайна у софті - про нові модні бібліотеки чи підходи
Так твій облизаний прогрес АРМ в контексті М-серії і забезпечений підходом епл, модними бібліотеками та якісним маркетингом.
А без М-серії дивитися особливо ні на що.
dext: ↑
03.03.2026 22:43це через те, що на "емейзінгу" майже немає ігор або через те, що навіть наявні нативні зливають "відсталому" x86? поясніть
я не розуміюсь в іграх, саме тому я обрав тематичний форум про проци. Ви спробуйте своє питання задати у відповідних форумах
пс: бачу що Епл просуває технологію metal, але чому мало розробників під неї пишуть. Дивно адже на Епл найбільш платоспроможна аудиторія
03.03.2026 23:01 це елементарне. Для вас задача - дайте простий приклад в екселі де 2 незалежні таблиці. Можете допомоги місцевих попросити.
Уточніть завдання, бо кожна клітина окрема. Що саме потрібно незалежно? Якщо ну край нічого спільного - окремі листи. А так на листі кілька таблиць розміщують без проблем.
простий приклад, один аркуш, 2 незалежні таблиці - які можна вільно незалежно переміщати, додавати забирати колонки, міняти їх ширину, виставляти дизайн меж, в тому числі повністю приховати межі
03.03.2026 23:01 Просто все залежить від тесту. Тест модна написати підганяючи під архіткетуру.
але чому х86 за стільки років не можуть підігнати під себе тест? чому Інтел та АМД використовують індустріальні?
там ріст 2-о значні цифри. х86 таке навіть і не снилось. Якщо нове не гірше за старе - то вже добре.
03.03.2026 23:55В Епл не провальна маркетингова стратегія, їхня серія процесорів має більше недоліків на фоні одної і єдиної переваги - мале споживати в простої, що є безглуздим
але як тоді досягається 3-5 кратна перевага по енерго-ефективності якраз під час запуску тестів?
вам хочеться ігнорувати реальність? ви себе цією маячнею заспокоюєте?
03.03.2026 23:55На фоні те що ці чіпи заточені під екосистему вони є нішевими, тому попри "феноманальну" продуктивність в оптимізованих синтетичних бенчмарках більшості вони не потрібні. А професіонали і геймери і так знають що обирати
зараз одна з самих популярних областей що росте - це все що повязане з AI - і я помітив що всі хто демонструють виключно на маках, ось приклад:
ви вважаєте що інженери Гугл, що задіяні в їх одному з найкращих продуктів - не професіонали?
03.03.2026 23:55Батарея це розхідник. Але що мені говорити, я ціную безпеку, а ти економію. Ми на різних рівнях.
мало можливості для змін чи кастомізації під себе - все вирішили за мене
03.03.2026 23:55 стане у пригоді, я не знав:
в мене все більше відчуття що це твій пк на наступні 10 років
і вас тягне помірятись грошима?
Відправлено через 25 хвилин 1 секунду:
waryag: ↑
04.03.2026 08:16 не весь прогрес вартий уваги, я вже писав. Приріст АРМ М-серії вартий, а такий же приріст в процесорах мобілок - вже ні?
я ж написав - не весь. Наприклад у смартах Самсунг Galazxy S було постійно багато фіч - на один раз випендритись перед друзями, бо в реальному воно не потрібно. І зараз до них дійшло і накінець навіть стилус вже прибрали.
Але ви чомусь за мене вирішуєте що мені не важливий прогрес в процах, дивина
waryag: ↑
04.03.2026 08:16Так твій облизаний прогрес АРМ в контексті М-серії і забезпечений підходом епл, модними бібліотеками
у мене бібліотеки свої - і працює дуже швидко. Може ви щось робите не правильно?
ставити Лінукс на х86 - це норм, але міняти прошивку на смарті, в тому числі для продовження терміну підтримки - це погано
при чому різних дистрибутивів Лінукс значно більше ніж відомих прошивок
04.03.2026 08:48
я ж написав - не весь. Наприклад у смартах Самсунг Galazxy S було постійно багато фіч - на один раз випендритись перед друзями, бо в реальному воно не потрібно. І зараз до них дійшло і накінець навіть стилус вже прибрали.
Та невже? Чергова брехня.
Вони просто розширили лінійку: стилус в ультрах, а кому не треба - є звичайні s.
yuriy_dd
Слухай, твоя спроба апелювати до маркетингових гасел та інженерів Google виглядає як класичне намагання сховатися за чужим авторитетом, не маючи власної фахової думки. Ти живеш у полоні ілюзій про енергоефективність із синтетичних тестів, які в реальних робочих навантаженнях розсипаються, як картковий будинок. Дивно чути повчання про прогрес від людини, чий "35-річний досвід", здається, зупинився десь на етапі освоєння перших калькуляторів. Твій когнітивний дисонанс просто вражає: ти критикуєш iPhone за закриту систему, але водночас обожнюєш Mac з тією ж філософією - це виглядає як вибіркове сприйняття реальності, підлаштоване під власні обмеження.
Окремої уваги заслуговує твоя "турбота" про техніку. Використовувати літієві акумулятори десятиліттями і катувати їх зарядкою у 3 Вт - це не про безпеку чи ощадливість, це про елементарне технічне невігластво. Постійні мікроцикли підзарядки (Trickle Charge) методично вбивають батарею, і це науковий факт, який ти ігноруєш заради сумнівної економії на сірниках. Взагалі, твої спроби мірятися грошима на фоні щирого хизування смартфонами кількарічної давнини виглядають доволі специфічно. Коли людина з таким "солідним" стажем видає купівлю бюджетного гаджета минулих сезонів за велике досягнення, це багато говорить про її реальну вагу в індустрії.
Замість того, щоб заспокоювати себе цією маркетинговою маячнею і намагатися вчити інших жити "по стандартах", які ти сам вигадав від безвиході, варто було б хоч трохи оновити знання. Твої аргументи - це суміш застарілих звичок і намагання видати вимушену ощадливість за свідомий вибір "професіонала". Можливо, якщо ти нарешті перестанеш шукати кумирів по одягу і почнеш мислити критично, твій реальний статус у професії нарешті наздожене твої фантазії.