LG приймає замовлення на 52-дюймовий 5K2K-монітор UltraGear evo з частотою оновлення 240 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
zalizo_org
Member

Повідомлення

Melofon: 01.03.2026 20:36Всё таки 21:9 это самый удобный формат для гейминга как по мне
Від гри дуже залежить. Бувають ігри де розширене поле зору руйнує атмосферу - наприклад Resident Evil. А є, коли 21:9 вписується ліпше за інші співвідношення - наприклад Horizon Forbidden West.

PS
Саме тому хапнув собі універсальний монітор 😎

Відправлено через 7 хвилин 24 секунди:
Kotya: 01.03.2026 23:10У мене був 38 дюймів і 40 зараз.
В мене відстань від моніка до очей 0.9м - 1.2м, то мені ідеально 40-43".
55" - це вже не тільки очима, а і головою крутиш.
stoned
Member

Повідомлення

zalizo_org: 02.03.2026 01:12Бувають ігри де розширене поле зору руйнує атмосферу - наприклад Resident Evil.
Ну не скажи. :shuffle:
спойлер
Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Танкощель мерзкая. Могли бы сделать 16:9 1440р и было бы шикарно
MessiaH
Member

Повідомлення

Ну почему не сделать нормальный 16к9 монитор???
Fozie
Junior

Повідомлення

Только подумал "ну наконец-то обновлю монитор" - увидел VA, за 2 штуки баксов? Штааааа
Artem_M
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.03.2026 18:08 Ось нормальний LG 40U990A-W
За ради цікавості подивився на спеки і ціну цього монітора...
Два питання з'явилось: на :facepalm:я і для кого? )))
Це явно якийсь мега-нішевий продукт для особливих юзерів.

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Melofon: 01.03.2026 20:36 Всё таки 21:9 это самый удобный формат для гейминга как по мне, 16:9 узковат в ширину, но больше подходит киберкотлетам которым надо видеть весь экран в центральном поле зрения (поэтому они берут обычно 24", ну или не более 27"), а 32:9 немного узковат в высоту, а 21:9 в самый раз для обычных ААА игр,
Мені теж подобається такий формат, саме те для ігор і відео.
А ті хто пишуть, що це "тонкощель" чи "портит атмоссферу" - ви спробуйте спочатку такий формат.
Тільки не в магазині, а в реальних умовах, хоча б тиждень. А потім поверніться на 16:9... Здивуєтесь відчуттям.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Artem_M: 02.03.2026 10:38мега-нішевий продукт
21:9 2160p монітор з нормальним PPI та IPS. Де тут нішевість? Всі мають робити саме такий PPI )))
2026 рік. Час пікселів розміром із горох минув. У телефонах вже 1440р на 6.7". А виробники моніторів продовжують випускати моделі 1440р 32". В мене більше питання на кого "ось це" розраховано?
Збираюсь свій LG 27 4K замінити на такий. Він то класний але дійшов до того, що мені зручніше лептоп тримати закритий і працювати на одному дисплеї аніж морочитись із 2ма дисплеями. І півтора 16:9 мені на роботу і відео вікно + месенджер вистачить якраз.

А про нішевий продукт: це скоріще про 45GX950A
Artem_M
Member

Повідомлення

alexeygalas: 02.03.2026 11:17
спойлер
Artem_M: 02.03.2026 10:38мега-нішевий продукт
21:9 2160p монітор з нормальним PPI та IPS. Де тут нішевість? Всі мають робити саме такий PPI )))
2026 рік. Час пікселів розміром із горох минув. У телефонах вже 1440р на 6.7". А виробники моніторів продовжують випускати моделі 1440р 32". В мене більше питання на кого "ось це" розраховано?
Збираюсь свій LG 27 4K замінити на такий. Він то класний але дійшов до того, що мені зручніше лептоп тримати закритий і працювати на одному дисплеї аніж морочитись із 2ма дисплеями. І півтора 16:9 мені на роботу і відео вікно + месенджер вистачить якраз.

А про нішевий продукт: це скоріще про 45GX950A
Це все зрозуміло і має місце.
Але моє зауваження щодо нішевості було пов'язано з ціною продукту. До самого пристрою претензій немає.
Melofon
Member

Повідомлення

zalizo_org: 02.03.2026 01:12Бувають ігри де розширене поле зору руйнує атмосферу - наприклад Resident Evil
Да что вы говорите :lol: , наоборот в любой ААА игре погружение лучше на 21:9 чем на 16:9 и атмосфера от этого только в выиграше, как её можно изменить в худшую сторону на более широком формате мне на голову не налазит :facepalm: Не пробовал не говори! ;)

Отправлено спустя 3 минуты 13 секунд:
Artem_M: 02.03.2026 10:38А ті хто пишуть, що це "тонкощель" чи "портит атмоссферу" - ви спробуйте спочатку такий формат.
Тільки не в магазині, а в реальних умовах, хоча б тиждень. А потім поверніться на 16:9... Здивуєтесь відчуттям.
Полностью согласен, тот кто посидит на таком а потом севши за 16:9 будет очень не доволен ;) В разы луче погружение из-за задействия периферийного зрения. :super:

Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
Artem_M: 02.03.2026 10:38Це явно якийсь мега-нішевий продукт для особливих юзерів.
Он нишевый только из-за неадекватной цены, а так бы его много кто хотел бы купить стоив бы он адекватных денег, размер отличный, главное иметь достаточный для него стол, разрешение отличное как для такого размера матрицы, тут уже главное чтобы и видеокарта потянула, но 5090 с длсс и с генератором кадров точно хватит. Но мой следующий будет 45" 21:9, бо мне и такого хватит.
Artem_M
Member

Повідомлення

Melofon: 02.03.2026 12:20 Он нишевый только из-за неадекватной цены, а так бы его много кто хотел бы купить стоив бы он адекватных денег, размер отличный, главное иметь достаточный для него стол, разрешение отличное как для такого размера матрицы, тут уже главное чтобы и видеокарта потянула, но 5090 с длсс и с генератором кадров точно хватит. Но мой следующий будет 45" 21:9, бо мне и такого хватит.
Ніша користувачів, які без пекельних борошнів можуть користуватись таким монітором:
- мають здоровезний стіл
- мають карту рівня 4080 і кращу
- мають гроші на монітор і вище перелічене
Тай таке ;)
Alligator
Member

Повідомлення

man1242: 01.03.2026 16:07 Перепрошую, може чогось не розумію але що заважає за такі гроші узяти ТВ що на папері буде на голову краще ?кольоровий охват теж якийсь сумний
А де ви бачили 52" зігнуті TV?
zalizo_org
Member

Повідомлення

Melofon: 02.03.2026 12:20
zalizo_org: 02.03.2026 01:12Бувають ігри де розширене поле зору руйнує атмосферу - наприклад Resident Evil
Да что вы говорите :lol: , наоборот в любой ААА игре погружение лучше на 21:9 чем на 16:9 и атмосфера от этого только в выиграше, как её можно изменить в худшую сторону на более широком формате мне на голову не налазит :facepalm: Не пробовал не говори! ;)
stoned: 02.03.2026 07:01
Ну не скажи. :shuffle:
Чувак, ти кажеш мені про те, що гра виглядає гарно. Ніхто не сперечається, що на моніторі 21 до 9 вона має чудовий вигляд просто завдяки своїй кінематографічності. Я говорив про те, що в деяких випадках таке співвідношення сторін руйнує саме геймплей. Коли я згадував Resident Evil, то не вказував конкретну частину, і зробив це невипадково. Якщо взяти Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake або Resident Evil 7, то це ігри, де головною складовою є хоррор. Режисери передусім продумували те, що у тебе буде бракувати патронів та будуть стиснені умови. Тобі навмисне за задумом обмежують поле зору, щоб породити відчуття тривоги, задушливості та невідомості навколо. Так само робили в оригінальних частинах, починаючи з першої. Там використовували стаціонарні камери, і ти пересувався між їхніми полями зору. Коли ти заходив у кімнату, тобі була доступна для огляду тільки її частина. Це створювало нагнітання тривоги та відчуття небезпеки, змушувало бути обережним, економити патрони та прислухатися до кожного шурхоту. А коли у тебе максимально широкий кут зору, то це відчуття банально неможливо відтворити. Вузькі коридори та обмежене поле зору є частиною вражень від геймплею, і вони, на жаль, псуються широким форматом. При всьому цьому я згоден, що гра виглядає чудово у тому кіношному форматі, до якого ми всі звикли.
Alligator
Member

Повідомлення

zalizo_org: 02.03.2026 13:15Чувак, ти кажеш мені про те, що гра виглядає гарно. Ніхто не сперечається, що на моніторі 21 до 9 вона має чудовий вигляд просто завдяки своїй кінематографічності. Я говорив про те, що в деяких випадках таке співвідношення сторін руйнує саме геймплей. Коли я згадував Resident Evil, то не вказував конкретну частину, і зробив це невипадково. Якщо взяти Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake або Resident Evil 7, то це ігри, де головною складовою є хоррор. Режисери передусім продумували те, що у тебе буде бракувати патронів та будуть стиснені умови. Тобі навмисне за задумом обмежують поле зору, щоб породити відчуття тривоги, задушливості та невідомості навколо. Так само робили в оригінальних частинах, починаючи з першої. Там використовували стаціонарні камери, і ти пересувався між їхніми полями зору. Коли ти заходив у кімнату, тобі була доступна для огляду тільки її частина. Це створювало нагнітання тривоги та відчуття небезпеки, змушувало бути обережним, економити патрони та прислухатися до кожного шурхоту. А коли у тебе максимально широкий кут зору, то це відчуття банально неможливо відтворити. Вузькі коридори та обмежене поле зору є частиною вражень від геймплею, і вони, на жаль, псуються широким форматом. При всьому цьому я згоден, що гра виглядає чудово у тому кіношному форматі, до якого ми всі звикли.
У той же час на 32:9 я бачу на два рази ширшу карту у Dota 2, що є легальним "читом" :shuffle:
zalizo_org
Member

Повідомлення

Alligator: 02.03.2026 13:24У той же час на 32:9 я бачу на два рази ширшу карту у Dota 2, що є легальним "читом"
Екзектлі. Власне є випадки коли широкий кут дає переваги в ґеймплеї, навіть якщо це не багатокористувацька гра.

Взагалі я вважаю, що треба застосовувати той кут зору який дає максимум вражень не руйнуючи геймплей. А це для ідеальне співвідношення сторін для різних ігор - різне. Тому в ідеалі мати можливість використовувати як одне так і інше.
Kotya
Member

Повідомлення

Kassatka: 01.03.2026 23:48
Kotya: 01.03.2026 23:105K2K як формат - топ.
Але розмір...
У мене був 38 дюймів і 40 зараз.
Ну не знаю куди вже більше.
Якщо 47 дюймів найідеальніший розмір для прямих 16:9, то для такої вигнутої танкової щілини цілком підійде і 55 дюймів.
Це співвідношення сторін взагалі не «танко щілина».
Воно не розтягнуто виглядає.
Melofon
Member

Повідомлення

Artem_M: 02.03.2026 12:58
Melofon: 02.03.2026 12:20 Он нишевый только из-за неадекватной цены, а так бы его много кто хотел бы купить стоив бы он адекватных денег, размер отличный, главное иметь достаточный для него стол, разрешение отличное как для такого размера матрицы, тут уже главное чтобы и видеокарта потянула, но 5090 с длсс и с генератором кадров точно хватит. Но мой следующий будет 45" 21:9, бо мне и такого хватит.
Ніша користувачів, які без пекельних борошнів можуть користуватись таким монітором:
- мають здоровезний стіл
Тай таке ;)
1. Стол не обязательно должен быть огромным, главное достаточно глубоким, поверь мой стол совсем не большой и мой 34" монитор на него спокойно влазит и поверь я мог бы на него поставить и 45" 21:9 моник без каких-дибо проблем, а ещё проблема со столом решается покупкой настенного или настольного кронштейна который полностью убирает со стола подставку монитора и он просто весит над столом и ты его можешь крутить как хочешь и тут уже можно даже обойтись совсем небольшим столом т.к. родная подставка забирает много места!!! Не? Не знал? ;)
2.Не обязательно иметь сейчас хай-энд карту чтобы играть на разрешении 3440:1440 (я ведь говорил за обычные распространенные мониторы 21:9 у которых в большинстве разрешение 3440:1440 и размерами от 34" и вплоть до 45", а не конкретно за монитор из новости с 5К2К разрешением ;) ), во первых это совсем немного больше обычного QHD, а во вторых сейчас столько возможностей (DLSS, MFG) повысить фпс на ровном месте что можно играть даже на 5060 с совсем небольшими ограничениями в настройках графики и с достаточным для плавности фпс, в идеале иметь хотябы 5070 и ты уже играешь практически без ограничений по графике (Разве что пастрэйсинг может не потянуть, обычный рэйтрэйсинг тянет без проблем на этом разрешении), а это всего лишь средняя карта.
3.Такие мониторы давно уже не роскошь, например цены на 34" мониторы с разрешением 3440:1440 начинаются от 10к грн, 40" 21:9 уже от 17к, так что учитывая и выше перечисленное не вижу проблем, есть только одна, если тебе лично не заходит этот формат, есть такие, но большинству кто пробовал возвращаться на 16:9 точно не захочется! :teacher:

Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
Kotya: 01.03.2026 23:10 5K2K як формат - топ.
Але розмір...
І так стіл глибокий треба.
Між щілиною і стандартом.
Універсальний варіант співвідношення сторін. :up:
То же самое скажу и вам, проблема со столом решается отдельным кронштейном, настенным или настольным не важно, главное он убирает родную подставку и на столе нет этой огромной ноги которая забирает уйму места, так что вам даже стол менять не надо например для 45" монитора если у вас сейчас там нормально стоит 40".
Artem_M
Member

Повідомлення

Melofon: 09.03.2026 12:16
спойлер
Artem_M: 02.03.2026 12:58
- мають здоровезний стіл
Тай таке ;)
1. Стол не обязательно должен быть огромным, главное достаточно глубоким, поверь мой стол совсем не большой и мой 34" монитор на него спокойно влазит и поверь я мог бы на него поставить и 45" 21:9 моник без каких-дибо проблем, а ещё проблема со столом решается покупкой настенного или настольного кронштейна который полностью убирает со стола подставку монитора и он просто весит над столом и ты его можешь крутить как хочешь и тут уже можно даже обойтись совсем небольшим столом т.к. родная подставка забирает много места!!! Не? Не знал? ;)
2.Не обязательно иметь сейчас хай-энд карту чтобы играть на разрешении 3440:1440 (я ведь говорил за обычные распространенные мониторы 21:9 у которых в большинстве разрешение 3440:1440 и размерами от 34" и вплоть до 45", а не конкретно за монитор из новости с 5К2К разрешением ;) ), во первых это совсем немного больше обычного QHD, а во вторых сейчас столько возможностей (DLSS, MFG) повысить фпс на ровном месте что можно играть даже на 5060 с совсем небольшими ограничениями в настройках графики и с достаточным для плавности фпс, в идеале иметь хотябы 5070 и ты уже играешь практически без ограничений по графике (Разве что пастрэйсинг может не потянуть, обычный рэйтрэйсинг тянет без проблем на этом разрешении), а это всего лишь средняя карта.
3.Такие мониторы давно уже не роскошь, например цены на 34" мониторы с разрешением 3440:1440 начинаются от 10к грн, 40" 21:9 уже от 17к, так что учитывая и выше перечисленное не вижу проблем, есть только одна, если тебе лично не заходит этот формат, есть такие, но большинству кто пробовал возвращаться на 16:9 точно не захочется! :teacher:

Отправлено спустя 9 минут 31 секунду:
Kotya: 01.03.2026 23:10 5K2K як формат - топ.
Але розмір...
І так стіл глибокий треба.
Між щілиною і стандартом.
Універсальний варіант співвідношення сторін. :up:
То же самое скажу и вам, проблема со столом решается отдельным кронштейном, настенным или настольным не важно, главное он убирает родную подставку и на столе нет этой огромной ноги которая забирает уйму места, так что вам даже стол менять не надо например для 45" монитора если у вас сейчас там нормально стоит 40".
[/spoiler]

Ти сплутав грішне з праведним)
Нішевим я назвав монітор LG 40U990A-W, який має 40" діагональ, а не 34", роздільну здатність 5120x2160, а не 3440х1440, і ціну під 2к баксів (тому що це олед, а не дешеві поробки на VA за 10 тис.)
І про формат 21:9 я навпаки вище писав, що він мені подобається більше за 16:9
Melofon
Member

Повідомлення

Artem_M: 09.03.2026 12:28Ти сплутав грішне з праведним
Где и когда конкретно? Если Начал петлять по полной, где тогда праведный или как минимум не грешной монитор? да и цену под них святую! потому что это обычные олед, а не дешевые затычки на VA за 10к ;)
Artem_M
Member

Повідомлення

Melofon: 10.03.2026 00:42
Artem_M: 09.03.2026 12:28Ти сплутав грішне з праведним
Где и когда конкретно? Если Начал петлять по полной, где тогда праведный или как минимум не грешной монитор? да и цену под них святую! потому что это обычные олед, а не дешевые затычки на VA за 10к ;)
Я не про монітор, а контекст розмови
Мій комент по монітору
Artem_M: 02.03.2026 10:38
alexeygalas: 01.03.2026 18:08 Ось нормальний LG 40U990A-W
За ради цікавості подивився на спеки і ціну цього монітора...
Два питання з'явилось: на :facepalm:я і для кого? )))
Це явно якийсь мега-нішевий продукт для особливих юзерів.
Твій комент
Моя відповідь...
Artem_M: 02.03.2026 12:58 Ніша користувачів, які без пекельних борошнів можуть користуватись таким монітором:
- мають здоровезний стіл
Тай таке ;)
Тобто описав умовні вимоги для нормального користування цим монітором (ще раз - йдеться про LG 40U990A-W).
"здоровезний" - йшлось не тільки про ширину, а й глибину, адже 40" на відставні 80 см навіть з кронштейном змусять постійно крутити головою.
І про формат 21:9 мій текст...
Artem_M: 02.03.2026 10:38 Мені теж подобається такий формат, саме те для ігор і відео.
А ті хто пишуть, що це "тонкощель" чи "портит атмоссферу" - ви спробуйте спочатку такий формат.
Твоя відповідь:
Melofon: 09.03.2026 12:16 1. Стол не обязательно должен быть огромным, главное достаточно глубоким, поверь мой стол совсем не большой и мой 34" монитор на него спокойно влазит и поверь я мог бы на него поставить и 45" 21:9 моник без каких-дибо проблем, а ещё проблема со столом решается покупкой настенного или настольного кронштейна который полностью убирает со стола подставку монитора и он просто весит над столом и ты его можешь крутить как хочешь и тут уже можно даже обойтись совсем небольшим столом т.к. родная подставка забирает много места!!! Не? Не знал? ;)
По факту розмова почалась про достатньо дорогий монітор, з великою роздільністю і розміром, який для комфортного користування вимагає відповідного стола, а також відяху яка його вивезе.
А звелось все до 3440х1440 за ціну від 10т.грн і картки 5060/5070.
Я не спорю з тобою щодо правильності висловів і роздумів, маю аналогічне сприйняття реальності.
Але контекст з вектору "нішевості" 4,5К монітору за 2 т.$ був здвинутий у бік доступного геймінгу на дешевшому у 5-7 разів моніторі.
Відповісти