Новини
Останні статті і огляди
Resident Evil Requiem успішно стартувала в Steam: понад чверть мільйона одночасних гравців
-
timetron666
Member
Народ, оптіскейлер це реально норм штука, для відеокарт 7800-7900, чи особо толку нуль? Я в іграх виставляю XeSS quality super і це реально велика різниця між fsr3.1
-
Shaolin_Style
Member
так играй без фреймгена, он все равно выдает артефакты даже при FGX2, без него 50-60 фпс есть и ладно.MessiaH: ↑ 01.03.2026 07:42
Трассировка пути отличается минимально от обычной трассировки тут, но неиграбельно без генератора даже на 5090. При этом генерация шакалит картинку
Отправлено спустя 8 минут 55 секунд:
проблема не в открытых пространствах, проблема в команде и ее уровне экспертизы работы с движком. Команда другая, движок проприетарный - от туда все проблемы с оптимизацией и перформансом. Можно сделать что угодно, практически на чем угодно, при наличии желания и прямых рук талантливых рендер-программистов.MessiaH: ↑ 01.03.2026 07:42
Игра интересная, но все части реально коридорные, движок не подходит для открытых пространств, иначе там начинается по оптимизации вот такая дупа как в MH Wilds, когда картинка самая обычная, а топ-карта еле-еле выдает приемлемый ФПС
-
MessiaH
Member
я и граю с обычной трассировкой без генерации в 4к длаа, все настройки вправо, имею в среднем 70+ фпс, вполне играбельно, надеюсь в патчах добавят настройку убрать зернистость, она реально бесит, я не понимаю какого хрена они её вообще добавили в игруShaolin_Style: ↑ 01.03.2026 16:22так играй без фреймгена, он все равно выдает артефакты даже при FGX2, без него 50-60 фпс есть и ладно.
-
Kassatka
Member
Я от взагалі не розумію, навіщо псувати зображення СПЕЦІАЛЬНО ДОДАЮЧИ йому ефект зернистості. Якому ідіоту це може естетично подобатись? Що цікавого в тому, щоб зображення виглядало, як старе низькоякісне зняте на стару неякісну плівку? Це така ностальгія за ретро?MessiaH: ↑ 01.03.2026 18:18надеюсь в патчах добавят настройку убрать зернистость, она реально бесит, я не понимаю какого хрена они её вообще добавили в игру
От є чудова прога BenVista Photo Zoom Pro для ресайзу фоток, до появи нейронок це був у мене безальтернативний найкращий варіант для ресайзу зображень, зараз же тільки для даунскейлу через Lanczos, бо для апскейлу краще нейронки. Так там по замовчуванню стоїть фірмовий фільтр S-Spline Max, у якого ПО ЗАМОВЧУВАННЮ увімкнуто ефект зернистості. Звісно, я відразу виставляв зернистість на нуль.
А коли в фільмах спостерігаєш цю зернистість, то теж не знаю, якому ідіоту це може подобатись. Через цю зернистість ніби у високій розподільчій здатності сучасний фільм на Blue Ray виглядає як знятий на якусь мильницю. Ще на цю зернистість витрачається майже весь бітрейт, що псує деталізованість, якщо вона взагалі була. Але так, свого роду захист від піратства.
Я уявлення не маю, що це за гра Resident Evil Requiem і як вона виглядає, не дивився ще жодного скріншота чи відео. Але що таке зернистість уявляю дуже добре.
-
Shaolin_Style
Member
исходя из такой логики — давайте все киношные эффекты зарубим. Зачем нужна та же Chromatic Aberration или Desaturation в играх? Они же буквально созданы для того что бы размывать картинкуKassatka: ↑ 02.03.2026 02:26 Я от взагалі не розумію, навіщо псувати зображення СПЕЦІАЛЬНО ДОДАЮЧИ йому ефект зернистості. Якому ідіоту це може естетично подобатись? Що цікавого в тому, щоб зображення виглядало, як старе низькоякісне зняте на стару неякісну плівку? Це така ностальгія за ретро?
А если серьёзно подходить к вопросу то идея состоит как раз в том что бы оказать максимальный эффект присутствия на игрока, ничто так его не передает как например симуляция перекрученненного ISO. Как пример советую почитать работу Post-Processing NPR Effects for Video Games
, там очень хорошо деконструировали как постпроцессинг влияет на восприятие игрока и общее создание атмосферы.
В одном я согласен, подобные эффекты должны быть опциональны, особенно motion blur.
-
unique-neon
Member
Основне використання - додати апскейлер чи фреймген, що не підтримується самою грою. Також дає можливість налаштувати їх параметри. Плюс має ще трохи налаштувань не причетних до апскейлера. Якщо щось з названого треба, то сенс є.timetron666: ↑ 01.03.2026 15:57Народ, оптіскейлер це реально норм штука, для відеокарт 7800-7900, чи особо толку нуль? Я в іграх виставляю XeSS quality super і це реально велика різниця між fsr3.1
Для резидента є цікавіший мод - reframework. Дозволяє прибрати vignette, в парі з іншим модом вищезгадану зернистість, збільшити fov (а то рідний сильно вузький, аж укачує)
Отправлено спустя 6 минут 15 секунд:
Ну це особливе зло, принаймні є галочка вимкнути. Часом аж сльозяться очі. Воно навіть не розмиває, а розкладає картинку на ргб і зміщує слої по краях. Я такого навіть в кіно не помічав, навіть якщо воно там є.Shaolin_Style: ↑ 02.03.2026 10:32Chromatic Aberration
-
xIIImaL
Member
А текстурки то
гoвнище ...
-
NST1983
Member
NST1983: ↑ 28.02.2026 21:33
Поздоровляю, я так мабуть скоро "візьму" якщо все пройде ок! Роутер доречі походу так собі, але то інша історія.
Untitled.jpg
Все, пропала інфа)
Походу купони закінчились у асус-а, чи мені не підтвердили покупку. Чи щось з профілем не так - я там опитування якесь пройшов і наклацав у саппорт що у мене на роутері гарантія на сайті не така як в чеку..
Пише No information found for this request.!
-
proos
Member
AK_47
Расскажите во что вы играете?
Расскажите во что вы играете?
-
DuckRider
Member
главное не смотреть на тараканов на полу, которые бегут с такой скоростью, что аж шлейф остается с таа в сочетании с пастрейсингомShaolin_Style: ↑ 27.02.2026 18:26да не, с DLAA - нормально, размытие по бокам это всеми любимая хроматическая аберрация:proos: ↑ 27.02.2026 18:13 ну пока спорные впечатления что касается визуалки. мыло и ничего не могу с этим поделать, даже в режиме длаа мыла очень много, в пред частях все убиралось длаа. походу нужно ждать патчей.
ну и нет регулировки скорости вращения камеры, это вобще фейл.
- спойлер
- 3764200_299.jpg
3764200_300.jpg
3764200_301.jpg