Покращене масштабування PSSR для консолі PS5 Pro дебютувало в Resident Evil Requiem

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
БомжАнатолій
Junior

Повідомлення

man1242: 28.02.2026 20:25
erkins007: 28.02.2026 19:24
Как фср4 причем int8 версия, а она и до 4.0 длсс не дотягивает
Ну у статичному зображені трохи краще ніж фср4 4.0.3 у режимі перфоманс, у динаміці звісно вже гірше, особливо з малими об'єктами. Мабуть дуже дорого коштує для пс5про тримати стабільність у русі.

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
man1242: 28.02.2026 20:24

Ну у статичному зображені трохи краще ніж фср4 4.0.3 у режимі перфоманс, у динаміці звісно вже гірше, особливо з малими об'єктами. Мабуть дуже дорого коштує для пс5про тримати стабільність у русі.
Схоже що фср4 4.1 це як раз напрацювання від pssr 2.0 з режимом перформанс. Схоже що підтвердження шізо теорії ;)
А нащо режим перфоманс взагалі?
ну окей для 4к моніторів баланс ставити, бо кажуть добре виглядає якщо порівнювати з 1440 в балансі
Earanak
Member

Повідомлення

БомжАнатолій: 28.02.2026 23:05А нащо режим перфоманс взагалі?
Performance норм отрабатывает в нетребовательных к четкости картинки играх, особенно когда сидишь с отключениями света играешь с зарядных станций, норм экономит потребление видях толстых. Например в какой нить Path of Exile 2 / Diablo IV в самый раз под такую ситуацию. Или там какие нить Satisfactory/Alchemy Factory/Mine Mogul - где ты и так 90% игры смотришь уткнувшись лицом в какое то типовое здание которое приедается и становится пофиг какое там сглаживание и насколько четкая картинка :gigi: Ну или если игра и так выглядит как полнейшая ср*ака и ей никакая четкость не поможет, типа 7 Days to Die ))) Пожалуй то же самое можно сказать про фреймгены. Конечно в играх типа RE Requiem ни одно ни другое никакого желания у меня не было бы использовать.

Ну, еще... Думается если бы у меня был Ноутбук под игрульки я бы наверное только с Performance режимом и играл бы, даже если бы там была какая нить мобильная 5090 (уровень ~5060Ti десктопной) :think:
Kassatka
Member

Повідомлення

bombeybox: 28.02.2026 22:15основна маса юзерів завжди вибере не Правильну, а Яскраву картинку (у випадку з 4.5длсс - перешарплену), ну на око так приємніше, а те що в динаміці там повний треш - діло десяте, так))
Так я полюбляю і яскраву, і перешаплену картинку. І шо? А не мильну сильно зглажену. Саме тому я наприклад обожнюю фільтр Lanczos і для зменшення чи невеликої зміни резолюшену в прогах по обробці фото/відео вибираю виключно його, а то ще й з контурною різкістю в його налаштуваннях.

Недолік, що це збільшує необхідну вагу фоток/бітрейт відео при стисненні. Бо підкреслює дрібні деталі, отже містить більше інформації, яку слід зберігати. Також може підкреслювати дрібні артефакти зображення, у той час як замилення навпаки їх приховує.

Відправлено через 10 хвилин 47 секунд:
БомжАнатолій: 28.02.2026 23:05А нащо режим перфоманс взагалі?
ну окей для 4к моніторів баланс ставити, бо кажуть добре виглядає якщо порівнювати з 1440 в балансі
Мені на 8K в перспективі може знадобитися після збільшення системних вимог важких малооптимізованих ігор. Особливо на таких нетопових відяхах, як RX 6800, RTX 3090, RTX 5070 Ti, гіпотетична RTX 6070 Ti.
man1242
Member

Повідомлення

БомжАнатолій: 28.02.2026 23:05
man1242: 28.02.2026 20:25

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:

Схоже що фср4 4.1 це як раз напрацювання від pssr 2.0 з режимом перформанс. Схоже що підтвердження шізо теорії ;)
А нащо режим перфоманс взагалі?
Бо той самий длсс 4.5 як раз створений для 4к моніторів щоб використати його у перфоманс моді, сам юзав dsr до 4к та вмикав перфоманс 4.5 то виглядало краще ніж якість у 2к але знову це масштабування з 1080р проти 996р
Ektalion
Member

Повідомлення

erkins007: 28.02.2026 22:35 Для всех кроме 0,16% владельцев 9000 серии, которым статистика куплена, тесты куплены и вообще вы все врете
Це та статиста , за яку Гейб вибачався цього тижня.

Потужна статистика, треба і на далі від неї відштовхуватися.
erkins007
Member

Повідомлення

Ektalion: 01.03.2026 09:22Це та статиста , за яку Гейб вибачався цього тижня.
В красных влажных фантазиях?)
Ektalion: 01.03.2026 09:22Потужна статистика, треба і на далі від неї відштовхуватися.
Ну можно от статистики продаж отталкиваться, разницы будет ноль.
pelia
Member

Повідомлення

erkins007: 01.03.2026 09:27
Ektalion: 01.03.2026 09:22Це та статиста , за яку Гейб вибачався цього тижня.
В красных влажных фантазиях?)
Ektalion: 01.03.2026 09:22Потужна статистика, треба і на далі від неї відштовхуватися.
Ну можно от статистики продаж отталкиваться, разницы будет ноль.
https://www.pcgamer.com/hardware/valve- ... correctly/

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
І так, я не говорю що це якась змова чи ще щось, шапочку з фольги мені робити не треба. Але я дійсно не отримував опитування заліза жодного разу з того часу як придбав 9070хт, зате прекрасно його отримав на ноуті, на якому чисто випадково запустив стім і ось, я записаний як користувач встройки вега8.
Як то кажуть, є брехня, велика брехня і статистика.
Подивіться на статистику по підтримці уряду і бажанню воювати, воно щось не клеїться взагалі з реальністю
Nouriel
Member

Повідомлення

erkins007: 01.03.2026 09:27В красных влажных фантазиях?)
а чого ти під обосраним драйвером хуанга відмовчуєшся, балаболка ти зелена? :laugh: :laugh:

Відправлено через 13 хвилин 50 секунд:
pelia: 01.03.2026 12:10Як то кажуть, є брехня, велика брехня і статистика.
так статистика стіма ще нашаровується, воно ж не видаляє старі дані. наприклад купив 3060 стім її зарахував, я продав карту і тої людини знов реструє як нову іншу 3060 :)
тому чим більша кількість карт тим більше їх на бв ринку і тим більше викривлена стата виходить :)
та і дивно коли радеон x1650 якій 20 років, додає % у статі стіма :laugh:
доречі у мене стім так само, уже більше року як не запитував стату
erkins007
Member

Повідомлення

И каким образом возможное некорректное определение видеопамяти отменяет то что 9000 серия в статистике в 20 раз меньше конкурентов? Что в Стиме, что в статистике продаж. Я понимаю что красным фанатам обидно, но такова реальность.
Nouriel: 01.03.2026 15:40так статистика стіма ще нашаровується, воно ж не видаляє старі дані.
Ты лучше молчи, может люди не сразу поймут что ты дурачок.
unique-neon
Member

Повідомлення

pelia: 01.03.2026 12:10Але я дійсно не отримував опитування заліза жодного разу з того часу як придбав 9070хт
О, якраз на днях прийшов запит на збір статистики. Але я відмовив стіму, тримаю радеон нижче радару :D
1234waltz
Member

Повідомлення

VovaII: 28.02.2026 18:30 Про приставку від Мікрософт — поки невідомо чи буде наступна модель?
Відомо що замовне залізо розробляла АМД і прототипи ранні є. Але може Шаурма відмінить реліз взагалі, бо дядьку Філа поперли.

Відправлено через 5 хвилин 47 секунд:
man1242: 28.02.2026 20:25 Схоже що фср4 4.1 це як раз напрацювання від pssr 2.0 з режимом перформанс. Схоже що підтвердження шізо теорії ;)
А чого шизотеорії, залізо АМД, саме pssr розроблялось офіційно з залученням інженерів АМД, які писали ФСР. Там спільна команда та кодова база.
спойлер
https://ua.gecid.com/data/news/20260301 ... pdate2.jpg
Nouriel
Member

Повідомлення

unique-neon: 02.03.2026 10:20О, якраз на днях прийшов запит на збір статистики. Але я відмовив стіму, тримаю радеон нижче радару
удар в псіну
Відповісти