Установка Windows на POS-моноблок

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
AWES75
Member

Повідомлення

Собственно в чем проблема то:

Никак не могу установить Windows на моноблок TYSSO TP-1515. Без разницы, будь то Windows 7, 10, 11
Зависает на рандомном моменте: подготовка файлов, лого установки, выбор параметров для установки. В общем, случайно. Пробовал менять все параметры в BIOS, Legasy/UEFI. Менял много накопителей USB. SSD в моноблоке тоже менял. Результат один и тот же((((
Linux системы грузятся легко.
Уже который день голову ломаю.
QFlash
Member

Повідомлення

Дистрибутив Win з відки брали? Беріть з офсайту, або офіційні збірки.
AWES75
Member

Повідомлення

QFlash: 28.02.2026 09:34 Дистрибутив Win з відки брали? Беріть з офсайту, або офіційні збірки.
И офф образы пробовал и сборки.
QFlash
Member

Повідомлення

Спробуйте завантажитись з загрузочного Win PE (типу Мультизагрузочна флешка) подивитись на поведінку.
AWES75
Member

Повідомлення

QFlash: 28.02.2026 09:57 Спробуйте завантажитись з загрузочного Win PE (типу Мультизагрузочна флешка) подивитись на поведінку.
Те саме. Зависає
WaRMacTep
Member

Повідомлення

AWES75
Почни з того що на hdd чи ssd, ставиш та витягни оперативну пам'ять та ластиком контакти почисть бо дуже часто проблема в цьому
QFlash
Member

Повідомлення

Мультизагрузочна флешка містить і DOS програми по типу тести оперативки, проца, HDD, температурна стабільність, тощо.
Та підказують правильно, спочатку перевірити залізо безпосередньо на блоці ПК/моноблока.
AWES75
Member

Повідомлення

QFlash: 28.02.2026 10:30 Мультизагрузочна флешка містить і DOS програми по типу тести оперативки, проца, HDD, температурна стабільність, тощо.
Та підказують правильно, спочатку перевірити залізо безпосередньо на блоці ПК/моноблока.
Два різні модулі оперативної пам'яті ведуть себе однаково. Два різні SSD ведуть себе однаково. Намагався встановити Windows 7, Windows 10, Windows 10 IoT Enterprise, Windows 11.
Linux mint та CachyOS встановлюються нормально
QFlash
Member

Повідомлення

Так це дивно трохи, Linux не можу сказати не юзав./
Може там трішки інші режими роботи/
Можна BIOS скинути до заводських налаштувань.
AWES75
Member

Повідомлення

QFlash: 28.02.2026 10:39 Так це дивно трохи, Linux не можу сказати не юзав./
Може там трішки інші режими роботи/
Можна BIOS скинути до заводських налаштувань.
BIOS до дефолту скидував. Прямо сам халепа якась
artko
Member

Повідомлення

як варіант, встановити windows на чомусь умовно схожому по залізу, потім просто підкинути ssd в терминал? та ж win 10 з непоганими шансами завантажитись повинна. (ну або сам термінал натякає :) ) користуватись лінухом не варіант, раз він без проблем працює?
QFlash
Member

Повідомлення

Якщо з залізом на фізичному рівні все норм, я б пробував з під DOS різними програмами тестити да дивитись.
По температурам що? Якщо Linux ганяти не гріється нічого?
Focxz
Member

Повідомлення

Банально, але спробуйте інший юсб порт.
В цілому, більше схоже на апаратні проблеми, я б почав з тестів системи, в першу чергу пам'ять і проц (живлення процесора)
pelia
Member

Повідомлення

artko: 28.02.2026 10:49
як варіант, встановити windows на чомусь умовно схожому по залізу, потім просто підкинути ssd в терминал? та ж win 10 з непоганими шансами завантажитись повинна. (ну або сам термінал натякає :) ) користуватись лінухом не варіант, раз він без проблем працює?
Я пам'ятаю збирав колись новий пк на ам4 і підключив до нього як файлопомийку старий хард з ноута на i3 380m, на якому ще 7 стояла. Запустив, очікував що воно з флешки автоматично завантажиться, а воно успішно запустило 7ку з харда. Оце я був здивований
alexander-magnus
Member

Повідомлення

Подобное было при установке винды на ноут Панасоник. Решилось изменением настроек в Биос. Ещё раз внимательно пересмотреть настройки. Как по мне это или настройки Биос или смотреть что там по винде - может блокировать установку какой-нибудь модуль или его отсутствие
sasha76
Member

Повідомлення

Celeron® J1900 вангую он в отвале.был у меня когда то ноут,винда не установке висла а линукс работал на ура.поднял юг,патак на плате оторвался,стукнули его.на сервисе я видел почти 50 плат на этом проце и подобных,с различными глюками,от мёртвое до память не видет один слот или не загружаеться.лайф сиди на флешку записать и запустить,тогда будет видно что и как.
AWES75
Member

Повідомлення

sasha76: 28.02.2026 11:12 Celeron® J1900 вангую он в отвале.был у меня когда то ноут,винда не установке висла а линукс работал на ура.поднял юг,патак на плате оторвался,стукнули его.на сервисе я видел почти 50 плат на этом проце и подобных,с различными глюками,от мёртвое до память не видет один слот или не загружаеться.лайф сиди на флешку записать и запустить,тогда будет видно что и как.
Скорее всего именно к этому и прийду, что либо чип отходит в мир иной, либо мосты в отвале(
QFlash
Member

Повідомлення

Якщо там мости північний/південний, система non SoC можна їх погріти, це тимчасове рішення.
AWES75
Member

Повідомлення

QFlash: 28.02.2026 11:32 Якщо там мости північний/південний, система non SoC можна їх погріти, це тимчасове рішення.
Так, два мости. WinPE теж зависає
QFlash
Member

Повідомлення

AWES75: 28.02.2026 11:40Так, два мости.
На материнській платі, в старих системах два мости їх обережно прогрівають якщо вони піджарені чи ще яка біда і воно може ще трошки пропрацювати.
На сучасних платах немає мостів є один чипсет який відповідає за периферію, також прогрівають якщо яка біда з ним. Але воно може запрацювати або ні.
В будь-якому разі потрібна заміна.
Але чи воно того вартує, то інше питання.
Відповісти