Новини
Останні статті і огляди
Установка Windows на POS-моноблок
-
AWES75
Member
Собственно в чем проблема то:
Никак не могу установить Windows на моноблок TYSSO TP-1515. Без разницы, будь то Windows 7, 10, 11
Зависает на рандомном моменте: подготовка файлов, лого установки, выбор параметров для установки. В общем, случайно. Пробовал менять все параметры в BIOS, Legasy/UEFI. Менял много накопителей USB. SSD в моноблоке тоже менял. Результат один и тот же((((
Linux системы грузятся легко.
Уже который день голову ломаю.
Никак не могу установить Windows на моноблок TYSSO TP-1515. Без разницы, будь то Windows 7, 10, 11
Зависает на рандомном моменте: подготовка файлов, лого установки, выбор параметров для установки. В общем, случайно. Пробовал менять все параметры в BIOS, Legasy/UEFI. Менял много накопителей USB. SSD в моноблоке тоже менял. Результат один и тот же((((
Linux системы грузятся легко.
Уже который день голову ломаю.
-
QFlash
Member
Дистрибутив Win з відки брали? Беріть з офсайту, або офіційні збірки.
-
AWES75
Member
И офф образы пробовал и сборки.QFlash: ↑ 28.02.2026 09:34 Дистрибутив Win з відки брали? Беріть з офсайту, або офіційні збірки.
-
QFlash
Member
Спробуйте завантажитись з загрузочного Win PE (типу Мультизагрузочна флешка) подивитись на поведінку.
-
AWES75
Member
Те саме. ЗависаєQFlash: ↑ 28.02.2026 09:57 Спробуйте завантажитись з загрузочного Win PE (типу Мультизагрузочна флешка) подивитись на поведінку.
-
WaRMacTep
Member
AWES75
Почни з того що на hdd чи ssd, ставиш та витягни оперативну пам'ять та ластиком контакти почисть бо дуже часто проблема в цьому
Почни з того що на hdd чи ssd, ставиш та витягни оперативну пам'ять та ластиком контакти почисть бо дуже часто проблема в цьому
-
QFlash
Member
Мультизагрузочна флешка містить і DOS програми по типу тести оперативки, проца, HDD, температурна стабільність, тощо.
Та підказують правильно, спочатку перевірити залізо безпосередньо на блоці ПК/моноблока.
Та підказують правильно, спочатку перевірити залізо безпосередньо на блоці ПК/моноблока.
-
AWES75
Member
Два різні модулі оперативної пам'яті ведуть себе однаково. Два різні SSD ведуть себе однаково. Намагався встановити Windows 7, Windows 10, Windows 10 IoT Enterprise, Windows 11.QFlash: ↑ 28.02.2026 10:30 Мультизагрузочна флешка містить і DOS програми по типу тести оперативки, проца, HDD, температурна стабільність, тощо.
Linux mint та CachyOS встановлюються нормально
-
QFlash
Member
Так це дивно трохи, Linux не можу сказати не юзав./
Може там трішки інші режими роботи/
Можна BIOS скинути до заводських налаштувань.
-
AWES75
Member
BIOS до дефолту скидував. Прямо сам халепа якасьQFlash: ↑ 28.02.2026 10:39 Так це дивно трохи, Linux не можу сказати не юзав./
-
artko
Member
як варіант, встановити windows на чомусь умовно схожому по залізу, потім просто підкинути ssd в терминал? та ж win 10 з непоганими шансами завантажитись повинна. (ну або сам термінал натякаєAWES75: ↑ 28.02.2026 10:42TYSSO TP-1515
-
QFlash
Member
Якщо з залізом на фізичному рівні все норм, я б пробував з під DOS різними програмами тестити да дивитись.
По температурам що? Якщо Linux ганяти не гріється нічого?
По температурам що? Якщо Linux ганяти не гріється нічого?
-
Focxz
Member
Банально, але спробуйте інший юсб порт.
В цілому, більше схоже на апаратні проблеми, я б почав з тестів системи, в першу чергу пам'ять і проц (живлення процесора)
В цілому, більше схоже на апаратні проблеми, я б почав з тестів системи, в першу чергу пам'ять і проц (живлення процесора)
-
pelia
Member
Я пам'ятаю збирав колись новий пк на ам4 і підключив до нього як файлопомийку старий хард з ноута на i3 380m, на якому ще 7 стояла. Запустив, очікував що воно з флешки автоматично завантажиться, а воно успішно запустило 7ку з харда. Оце я був здивованийartko: ↑ 28.02.2026 10:49як варіант, встановити windows на чомусь умовно схожому по залізу, потім просто підкинути ssd в терминал? та ж win 10 з непоганими шансами завантажитись повинна. (ну або сам термінал натякаєAWES75: ↑ 28.02.2026 10:42TYSSO TP-1515) користуватись лінухом не варіант, раз він без проблем працює?
-
alexander-magnus
Member
Подобное было при установке винды на ноут Панасоник. Решилось изменением настроек в Биос. Ещё раз внимательно пересмотреть настройки. Как по мне это или настройки Биос или смотреть что там по винде - может блокировать установку какой-нибудь модуль или его отсутствие
-
sasha76
Member
Celeron® J1900 вангую он в отвале.был у меня когда то ноут,винда не установке висла а линукс работал на ура.поднял юг,патак на плате оторвался,стукнули его.на сервисе я видел почти 50 плат на этом проце и подобных,с различными глюками,от мёртвое до память не видет один слот или не загружаеться.лайф сиди на флешку записать и запустить,тогда будет видно что и как.
-
AWES75
Member
Скорее всего именно к этому и прийду, что либо чип отходит в мир иной, либо мосты в отвале(sasha76: ↑ 28.02.2026 11:12 Celeron® J1900 вангую он в отвале.был у меня когда то ноут,винда не установке висла а линукс работал на ура.поднял юг,патак на плате оторвался,стукнули его.на сервисе я видел почти 50 плат на этом проце и подобных,с различными глюками,от мёртвое до память не видет один слот или не загружаеться.лайф сиди на флешку записать и запустить,тогда будет видно что и как.
-
QFlash
Member
Якщо там мости північний/південний, система non SoC можна їх погріти, це тимчасове рішення.
-
AWES75
Member
Так, два мости. WinPE теж зависаєQFlash: ↑ 28.02.2026 11:32 Якщо там мости північний/південний, система non SoC можна їх погріти, це тимчасове рішення.
-
QFlash
Member
На материнській платі, в старих системах два мости їх обережно прогрівають якщо вони піджарені чи ще яка біда і воно може ще трошки пропрацювати.AWES75: ↑ 28.02.2026 11:40Так, два мости.
На сучасних платах немає мостів є один чипсет який відповідає за периферію, також прогрівають якщо яка біда з ним. Але воно може запрацювати або ні.
В будь-якому разі потрібна заміна.
Але чи воно того вартує, то інше питання.