Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

Z440_User: 20.02.2026 10:26 Мене напрягло що після 1-1,5 години під навантаженням 75-80А розряду нагрілося з'єднання "+" шина-запобіжник-прохідна клема-болт прохідної клеми зі сторони підключення інвертора.
Якби за десь 40хв воно нагрілося і далі наче як температура не зростала.

Температури по ВСІХ з'єднаннях, з "+" шиною біля комірки включно, та з'єднані БМС з прохідною "-" клемою 27-29 градусів;
А от з'єднання "+" шина - ANL - Прохідна клема нагрілася 53-55 градусів;
Ззовні температура на "+" болту яким прикручено кабель інвертора нагрілася до 40 градусів.
Плюсовий кабель довший, плюс у вас додаткові з'єднання от і нагрів. Але дуже бажано перевірити опори цієї ланки і чи добре затянуто, запобіжник не повинен так гріти все навколо себе. Є підізра™, що у запобіжника затонкі вуха (чи вони з якогось гівнометалу пофарбовані в золотистий колір) і вони занадто гріються на такому струмі і гріють з'єднання з + провідником і прохідною клемою.
Купить якісний ANL, думаю, з ним має бути краще.
Timedemo
Member

Повідомлення

Dima4s: 20.02.2026 10:35
Timedemo: 19.02.2026 12:37коротче фігня ці жиконг бмс інверторні.
В мене все працює. після 90% починає скидати струм. на 99% ставить ліміт 14А.
БМС v15.
Єдине що мене підхарює це дріфт SOC
спойлер
EaseUS_2026_02_20_10_34_48.png
це трохи не те. У Вас видно що батарея споживає просто стільки, вони так всі споживають на прикінці заряду. то відображається струм.
якщо є можливість глянуть саме парамерт Charge limit Це те який струм заряду запитує бмс у інвертора.

ось приклад по дейе моніторінгу, з іншими бмс.

Батарея Дайнес.
https://gyazo.com/6dd44eb062af30b179e6b4889a6ea589
фиолетовим самей той чардж ліміт, він ступінчато зменшує, було 160а, потім 80а, потім 40 і т.д.
а синім це по факту скольки йде в батарею.

Батарея Дейе.
https://gyazo.com/432e9e1d6e3d359afec9860bf8602063

зеленим чардж ліміт
червоний синій накладаються, тут два струми, бо два входи батарейних у інвертора.
і тут був чардж ліміт 400а, потім пішо збавлять і т.д.

Батарея Юхоум
https://gyazo.com/ecb0cb8b9511cf09a6a0b9bf6811f0f0
фіолетовим чардж ліміт зі 120ти впав до 40а.

А ось Жк Бмс інверторна на батареї біом у товарища
https://gyazo.com/80749e4752d9ec1ad28b878e574c8125
тут повний треш, 200 ампер лупить до останнього, поки не відбиває по захисту комірок.
фіолетовий чардж ліміт. весь час 200а

А ось моя Жк бмс інверторна
https://gyazo.com/2db9dad08b00bad00efd0f1c333e979e

фіолетовим чардж ліміт 120а також лупе до останнього, у мене комірки ідеальні, то просто завершується заряд до приходу верхнього порогу вольтажу, без зупинки об комірку перевищуюючу вольтаж захисту.

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
хоча дивлюс ще раз Вашу таблицю, похоже це саме чардж ліміт. бо спочтку йде стабільний струм, а потім плавно зменшується. Це точно чардж ліміт параметр? а не просто струм який вона споживає?
Dima4s
Member

Повідомлення

Timedemo: 20.02.2026 11:24хоча дивлюсь ще раз Вашу таблицю, похоже це саме чардж ліміт. бо спочатку йде стабільний струм, а потім плавно зменшується. Це точно чардж ліміт параметр? а не просто струм який вона споживає?
в табличці є дві колонки. Максчарджкаренс- це ліміт бмс. Баткарент - це те скільки батарея бере струму реально. На БМС я поставив 80А чардж і 120 дісчардж. Інвертор чуть занижує ці параметри, щоб БМС випадково не вимкнула батарею під час навантаження. Тому сам інвертор оперує числами 76А і 114А, які також видно в таблиці.

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
Timedemo: 20.02.2026 11:24А ось Жк Бмс інверторна на батареї біом у товарища
https://gyazo.com/80749e4752d9ec1ad28b878e574c8125
тут повний треш, 200 ампер лупить до останнього, поки не відбиває по захисту комірок.
фіолетовий чардж ліміт. весь час 200а
Треба дивитись версію прошивки і налаштування. В мене також було пригод з цими БМС) Чуть не так налаштуй і твориться якась хрєнь. Ну і на старих прошивках були дивні глюки з флоат режимом та струмом заряду.
Timedemo
Member

Повідомлення

Dima4s: 20.02.2026 11:51 Треба дивитись версію прошивки і налаштування. В мене також було пригод з цими БМС) Чуть не так налаштуй і твориться якась хрєнь. Ну і на старих прошивках були дивні глюки з флоат режимом та струмом заряду.
:up: :up: :up:
Щиро дякую. ТА наче взяв 19ту версію. вже б за 2 роки мали б навчитись ці дитячі хвороби не переносить до нових версій. буду прошивать, попробую.
з флоатом теж єрунда якась.
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 20.02.2026 10:26Температури по ВСІХ з'єднаннях, з "+" шиною біля комірки включно, та з'єднані БМС з прохідною "-" клемою 27-29 градусів;
А от з'єднання "+" шина - ANL - Прохідна клема нагрілася 53-55 градусів;
Ззовні температура на "+" болту яким прикручено кабель інвертора нагрілася до 40 градусів.
все не критично

Відправлено через 52 секунди:
GreenMile: 20.02.2026 11:12Є підізра™, що у запобіжника затонкі вуха (чи вони з якогось гівнометалу пофарбовані в золотистий колір) і вони занадто гріються на такому струмі і гріють з'єднання з + провідником і прохідною клемою.
там 1 міліметр приблизно товщина

Відправлено через 52 секунди:
Timedemo: 20.02.2026 12:05Щиро дякую. ТА наче взяв 19ту версію. вже б за 2 роки мали б навчитись ці дитячі хвороби не переносить до нових версій. буду прошивать, попробую.
з флоатом теж єрунда якась.
19 версія має 27 варіантів прошивки
1985god
Member

Повідомлення

acm_fan: 20.02.2026 02:28 NH для 12 В системы? Це ж було вже (с)
:facepalm:
Що пану не подобається ? Розмір чи що ? Що треба NH-4 ? :eek:
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 20.02.2026 20:20Що пану не подобається ? Розмір чи що ? Що треба NH-4 ?
перебор
Sachem
Member

Повідомлення

Hotspur: 24.12.2025 23:25оце пан гуляє на всі гроші
Собирал по частям, как-то и не напрягало совсем.

Месяц назад купил два хвостика чтобы таки поставить предохранители на плюсовые линии на два аккума. Взял по тем же ценам, что были и в 2024 году. Сейчас зашел докупить ещё... Цены в полтора раза ап... :-/
Hotspur
Member

Повідомлення

Sachem: 20.02.2026 21:33Сейчас зашел докупить ещё... Цены в полтора раза ап...
:weep:
Timedemo
Member

Повідомлення

Hotspur: 20.02.2026 13:26 19 версія має 27 варіантів прошивки
ага. і половина працюють через ж.пу. зараз тестую останню. Інверторна жк бмс повне лайно. стільки танців з бубнами треба, щоб зрозуміти як вона працює.
ставлю в режим без флоат заряду, вона не скидає запит напруги при заряджанні 100 відсотків. ставлю режим з флоат зарядом, ця придурашна ігнорує напругу на комірках при яких треба виставити значення заряду 100 відсотків, і щось чекає пів години, потім накінець то скидає напругу на флоат, чекає хвилин 20 і знову починає лупить заряд. в одній прошивці є таймер флоат заряду, але працює криво, зараз поставив прошивку, де алілуя з"явивился параметр коли робити ребалк заряд, подивлюсь як відпрацює.
скоріш за все куплю jbd bms та забуду це як за страшний сон. знав би що воно таке тупориле, поставив би стару добру звичайну бмс чорну, та підключив би до солар асістанту, де ці всі флоат заряди, чардж лімити можна робить через автоматизацію, як це раніше у мене і працювало.
evenmore
Member

Повідомлення

https://rozetka.com.ua/ua/marstek-venus-a/p576699484/
Заказал из Германии, ещё не доехало, а уже у нас подешевели до цены заказа+доставки - 27.5 в серых магазинах, 30 в условно белых, с гарантией в 10 лет.
Нормальных обзоров до сих пор нет, правда.
Timedemo
Member

Повідомлення

може комусь буде корисно.
для жк бмс версіі V19. найкраща версія прошивки остання V19.27
весь головняк з флоат зарядом у неї в тому, що китайці забили болт на логіки роботи слідкування за вольтажом комірки.
якщо в керуванні БМС стоіть робота з флоат зарядом, вона параметр SOC-100% Volt повністю ігнорує, вона доводить заряд показника до 99 відсотків і стоіть як остання курва.
основна проблема в звязкі бмс з інвертором це вольтаж запиту і фактичний вольтаж який дає інвертор, і який по факту вольтаж на клемах акб.
Параметр Vol Cell RCV ( це параметр який каже інвертору дай мені такий вольтаж заряду, на моєму прикладі 3.490 на комірку що становить 55,84в на всю батку), інвертор видає точно таку напругу яку просе батарея, і ось там саме дибільне в ЖК бмс, що вона буде чекать до останнього, і не запустить таймер відліку RCV Time(H) поки на всіх комірках вольтаж не буде стабільно 3,490. Ну і звичайно це фізично не можливо, бо навіть розбаланс у 3 тисячних вольта, падіння на автоматі, на дротах, самій бмс, не зробе можливість тримать 3,490 на всік комірках певний час. По ітогу прийшлось обдурить всю систему, завишивши показник вольтажу БМС на 0,05 вольта, що ця падла трохи брехала сама собі, що у неї підвищенний вольтаж. і як тільки проходе 6хв, це таймер відображає 300 секунд, вона слава Богам, переходить на флоат заряд і робе запит по вольтажу Vol.Cell RFV і ставить 100 відсотків заряду в показниках.
На старых прошивках був відсутній параметр Re-Bulk SOC(%) і вона тільки скине на 99 відсотків заряд зі 100, починала по новій робити заряд до 100, і ці качелі не зупинялись., (на моему прикладі ребалк 5 відсотків) тепер вона тримає підзаряд флоат заряд, до поки я не посаджу батарею на 5 відсотків, тобто якщо батарея сяде до показника 95 відсоктів, потім запускає основний балк заряд.
Ще момент, щоб ребалк працював, батарея має бути мастер батареєю, тобто всі діп перемакачі вимкнуті, коли батарея слейв, цей параметр не відображається.
https://gyazo.com/aaf7466e6e98d4eabceedf663cd57164
2chemp
Member

Повідомлення

evenmore: 21.02.2026 01:50 https://rozetka.com.ua/ua/marstek-venus-a/p576699484/
Заказал из Германии, ещё не доехало, а уже у нас подешевели до цены заказа+доставки - 27.5 в серых магазинах, 30 в условно белых, с гарантией в 10 лет.
запомнил по отзывам, что у них софт с багами детскими и непонятные проблемы возникают какие-то) а в целом многие довольны и производитель хороший
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

evenmore
Земля є в розетках вдома?
evenmore
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 21.02.2026 12:03 evenmore
Земля є в розетках вдома?
Где-то есть, где-то надо проверять. Почему это критично?
Hotspur
Member

Повідомлення

Timedemo: 21.02.2026 09:57 По ітогу прийшлось обдурить всю систему, завишивши показник вольтажу БМС на 0,05 вольта, що ця падла трохи брехала сама собі, що у неї підвищенний вольтаж. і як тільки проходе 6хв, це таймер відображає 300 секунд, вона слава Богам, переходить на флоат заряд і робе запит по вольтажу Vol.Cell RFV і ставить 100 відсотків заряду в показниках.
плачу в голос :weep:
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

evenmore
Якщо вона побачить, що нема землі в розетці, то може видавати помилку. Але може працювати нормально з помилкою, а може й відмовитись зараджатися або підмішувати в мережу. Вони взагалі-то задумувались для використання на балконах і в гаражах при умовах вологості, і для безпеки їм потрібна земля. Як у ванній. І ще цей режим підмішування, для якого вони синхронізуються з мережею, теж наче якось потребує землі, але як то працює пояснити я не берусь, бо не шарю.
Якщо в будинку стара двожильна проводка без землі, то в цих станціях передбачена клема для заземлення на корпусі.

В інструкції до Ecoflow Stream в кількох місцях пишуть про необхідність заземлення.
спойлер
Screenshot 2026-02-21 132841.png
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 21.02.2026 13:44І ще цей режим підмішування, для якого вони синхронізуються з мережею, теж наче якось потребує землі
ні. але софт може хотіти
evenmore
Member

Повідомлення

Окей. Ну, режим подмешивания, очевидно, не особо актуален. Главный вопрос, будет ли стабильно работать как зарядная станция, в идеале с режимом дбж. Хочется быстрее затестить мелкую, чтоб понимать есть ли резон брать большую.
1985god
Member

Повідомлення

Timedemo а як воно по дефолту встановлено ? тобто навіщо ці всі танці з бубном , що це дає на практиці чи в теорії ? Я розумію що гроші оплачено ( переплачено за весь функціонал інверторної БМС) - а це означає що має працювати на всі гроші . А якщо забити взагалі на з"єдання по
інформ. шині ( підключити тільки силові + - ) і виставити просто в інверторі напруги балк \ флоат для АКБ і все ? Що ми втрачаємо в такому випадку ?

Відправлено через 7 хвилин 38 секунд:
evenmore: 21.02.2026 01:50 https://rozetka.com.ua/ua/marstek-venus-a/p576699484/
не угадаєш вот ecoflow stream наоборот круто подорожали в нашей рознице с 34 тис грн до 44 тис грн и более и нет в наличии. Тут вопрос как с теслами например все ноют что она теряет в цене, у меня сразу вознкиает вопрос тьі для себя берешь ездить или продавать ? Если ездить "до победного конца " когда , я не знаю ну дьірка в пол метра проржавет в полу, тогда какая разница ? Хотя мне вополне понятна философия ( но я ее не поддерживаю \ не разделяю ) куплю авто вьікатаю вьіжму с него все что можно, пока не поламалось и за два дня до того как надо будет менять \ ремонтирвать почти все - продам рухляд новому хозяину пусть он е..ться.
Відповісти