Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 15.02.2026 19:59І, як на мене повинні бути і відкриті акустичні системи і навущники. У кожного з цих засобів прослуховування є як беззаперечні плюси, так і беззаперечні мінуси!
В точку. Я більш відкритим звуком слухаю, але інколи бажаю відгородитися від цього божевільного світу, але не повністю. Відкриті навушники залишають деякий зв'язок з зовнішнім, і мені це подобається.

Взагалі, навушники — то така обманка, не дарма є прислів'я "Бойся отзывов от человека в наушниках". Обманка — так, але знаю та слухаю )

Деякі речі я у навушниках одразу не можу зрозуміти, як ліпше, різницю, відкритим звуком одразу. Обманка
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

konb999
Я впевнений, що кожне ваше слово про звукоізоляцію, про деталізацію, про підготовку, про психоакустику, про плюси того і того - то повнісінька правда.
Але я загалом байдужий до навушників. І я не якийсь дідо старий, мені буде 30 цього року. За вже життя в мене було тільки 3 пари навушників, 2 з них ще як був підлітком, і які поламалися. А ті, що зараз, то треті. І то вони більше для дзвінків. А інших не було, бо не хотілось.

Зате в мене слух хороший. Я досі чую, як під'їжджає машина на подвір'я, чи хтось відкриває двері в дальному кінці будинку. І виразно чую за два метри твітер, а він в моїй акустиці дуууже тихенький. В мене от однокласник в навушниках постійно ще з юності, то він глухий як тетерка)

А підготовкою кімнати я вже зайнявся. Я там в іншій темі трохи писав.

Ну і ще ж питання, скільки то задоволення коштує. Бо ж ці навушники - то добряча чорна діра. Навіть якщо проглянути профілі: у одного кілька пар, у іншого п'ять, ще в одного десяток :gigi: Ну і навіть якщо взяти якісь хороші один раз, наприклад, я бачив оці на акціях по $120. Але який сенс, якщо вони будуть просто стояти в мене?
Якщо я відверто себе спитаю: "Я хочу кращу акустику чи пару навушників?", то вибір однозначно буде за кращою акустикою.
Radio Bay: 15.02.2026 19:33
Piter Cantrope: 15.02.2026 17:49Дроти йшли в комплекті, я його вже підключив
Тобто "щось" :D
Знову ці кабелі) Не знаю як називаються. Прийшли разом зі всим. Можу спитатись у чувака, у якого купував, що то за кабелі.
спойлер
PXL_20260215_191638911.jpg
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 15.02.2026 23:37Не знаю як називаються
Норм, головне не китайська RCA сопля, а то й так буває
konb999
Member

Повідомлення

Filabatya: 15.02.2026 20:08 konb999
спойлер
бінаруальний запис, як варіант :gigi:
Це все компроміси! Як ти прорахуєш акустичні властивості приміщення прослуховування? Наприклад. І ще багато яких змінних є... багато писати.
У мене особисто є безліч сетапів і відкритих і з наушниками. Є окрема кімната з ДК 38 квадратів звукозольована, з фронтальними електростатами мартін логан, двома сабами і 9 каналами атмос і топовим деноном, в двох авто у мене процессори, підсилювачи трьохполоска, звукоізоляція, яку я сам налаштовую, фази, затримки, частоти та порядки зрізів кручу. І відео з ютуба це круто, а я це особисто все чую в різних сценаріях прослуховування. І для мене наприклад зі стопроцентною впевненістю неможливо сказати що краще а що "гірше" звучить. Просто субєктивно. Це більше подобається, а це меньше... іноді мені хочеться відкриту якісну акустику послухати і я слухаю, іноді хочеться ден кларк стелс одягти з бурсоном цапоусем і я одягаю, іноді в авто проїхатись і послухати проц бракс з двома підсилювачами аудісон, і все це зовсім по різному звучить... звук це взагалі вкрай субєктивна річ. Тому, не відмовляйте собі у задоволенні, - пробуйте. А роліки в ютубі дивитись про бінарний запис це максимально круто. Я сам дивлюсь пару каналів про домашні кінотеатри, автозвук, навушники і акустику, іноді дійсно цікаві речі дізнаюсь, а іноді вони таку дичину несуть... що, виключно з моїми субєктивними відчуттями під час прослуховування це зовсім не співпадає...так шо, напевне, якщо дядько на ютубі каже то так воно і є :dontknow:

Отправлено спустя 43 минуты 52 секунды:
Навушники це взагалі на порядок дешевше у порівнянні з +- тією самою якістю звуку на відкритій акустиці
Filabatya
Member

Повідомлення

І кімнату не треба обробляти чи думати, як жінці сказати, що фікуси ідуть на балкон)
Забрав волосся і почистив вуха паличками для максимального ефекту :gigi:
konb999
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.02.2026 14:08 І кімнату не треба обробляти чи думати, як жінці сказати, що фікуси ідуть на балкон)
Забрав волосся і почистив вуха паличками для максимального ефекту :gigi:
У мене дружина ніколи сильно звуком не переймалась, але як почула колонки електростати мартін логан і навушники фііо фт7, то тепер ми разом можемо музику слухати. Вона зацінила!

Отправлено спустя 8 минут 58 секунд:
А от з приводу кабелів, маю цілий ворох різних до різних навушників і срібло, і мідь і позолота, і ставлюсь до цього досить скептично... іноді просто опор відчавається тоді ті самі вуха чи голосніше, чи тихіше грають, або коли вже зовсім печальний хлам з мега дорогими порівнюєш, а так більше використовую ті шо мякіші і зручніші, там де більше зручно у використанні. А до направлених кабелів, підповерхносного натягу, та крові незайманої дівчини у сплаві аудіофільської міді ставлюсь скептично... є деякі расказуни, які в ютубі розповідають що є різниця у звуці між усб кабелями до ЦАПів та між сд картами у портативі! Я трошки з недовірою, мяко кажучи, на це дивлюсь! :lol:
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 16.02.2026 15:07які в ютубі розповідають що є різниця у звуці між усб кабелями до ЦАПів та між сд картами у портативі! Я трошки з недовірою, мяко кажучи, на це дивлюсь!
Треба не Ютьюби дивитися, а самому спробувати. Сидять вони та Ютьюб дивляться :D
Про СД-картами нічого на знаю, сумнівно, якщо не бракована

Відправлено через 11 хвилин 4 секунди:
Треба взагалі ввести термін "Yotube audio exert" :)
konb999
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.02.2026 21:00
konb999: 16.02.2026 15:07які в ютубі розповідають що є різниця у звуці між усб кабелями до ЦАПів та між сд картами у портативі! Я трошки з недовірою, мяко кажучи, на це дивлюсь!
Про СД-картами нічого на знаю...
А про усб кабель до ЦАПу шо скажеш? Впливає на звук?
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 17.02.2026 09:57А про усб кабель до ЦАПу шо скажеш? Впливає на звук?
Круто впливає, тому в мене Neotech NUEB-1020, і це не перший. Брав з попередньою прослушкою під заставу, міг повернути. Замінив Oyaide Neo+ Class S. Впливає, як і любий інший кабель. Без різниці аналог чи цифра. Йти та брати під заставу, або можу щось у хламі знайти на тест для розуміння, не хайенд але достатньо для розуміння, Ояйд продав
konb999
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.02.2026 11:17
konb999: 17.02.2026 09:57А про усб кабель до ЦАПу шо скажеш? Впливає на звук?
Круто впливає, тому в мене Neotech NUEB-1020, і це не перший. Брав з попередньою прослушкою під заставу, міг повернути. Замінив Oyaide Neo+ Class S. Впливає, як і любий інший кабель. Без різниці аналог чи цифра. Йти та брати під заставу, або можу щось у хламі знайти на тест для розуміння, не хайенд але достатньо для розуміння, Ояйд продав
Взагалі розумієш як по усб дані передаються? Йому на...ти відео там, файл чи звук передається, там або + або -, або 1 або 0. Має значення лише протокол накшталт версії тандерболт або усб1, 2, 3, 4. Іто виключно для швидкості передачі даних та потужності живлення що передається. А швидкості усб 2.0 за очі вистачає для передачі аудіоданих у форматах 384х32 бит та дсд 512. А За твоєю логікою якщо до харда поганий чи стоковий кабель підєднати і з харда гру на пк встановлювати, то гра потім не запуститься бо встановиться з помилками тому що не всі одиниці і нуль дійдуть?
Ну якщо чуєш різницю то супер! Я теж усб дорогі брав, і не зацінив різниці. Адекватно.
Дорогий усб кабель це як підповерхносний натяг кабеля! :gigi:
lewerlin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.02.2026 21:00Про СД-картами нічого на знаю, сумнівно, якщо не бракована
Зроблена з тотал "дешману" - не витягує по реальному ПЗП/затримкам зчитування хайрезу - воно нормально не гратиме. Не по всяких "тонких" метриках, а банально не гратиме/заїкатиметься.
Такий "видатний продукт" ще пошукати звісно, але навіть одного-двох реальних випадків досить, аби подібні розмови пішли. А далі по книжці "в одному кінці села пальця врізав, а на іншому вже до поминок готуються".
konb999: 17.02.2026 09:57Впливає на звук?
В питанні кабелів та ж історія, тільки "видатні продукти" - фактично весь масмаркет. Тобто справа не в тому, що дорогий кабель якийсь "ельфійський", а в тому, що недорогий з посліду гоблінів зроблений. Ми хочемо просто товсту мідь з екрануванням і якісними контактами, а отримуємо або "переробку" лому замість міді, або плівку в сріблянці замість фольги, або мідь є, але товщини істинно ельфійської. Варіантів безліч, де тебе налюблять.
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 17.02.2026 12:01А За твоєю логікою якщо до харда поганий чи стоковий кабель підєднати і з харда гру на пк встановлювати, то гра потім не запуститься бо встановиться з помилками тому що не всі одиниці і нуль дійдуть?
Що ж ви такі дубові? При копіюванні є корекція помилок та зворотній зв'язок, коли загубленний пакет буде перезапрошений, при потоковій передачі такого нема. Загубілось і загубилось у цьому і є різниця

Відправлено через 8 хвилин 52 секунди:
lewerlin: 17.02.2026 12:03але навіть одного-двох реальних випадків досит
Та хайп підняти, відосиків назнімати, такий зараз час.
lewerlin: 17.02.2026 12:03Варіантів безліч, де тебе налюблять
Тому у японців свій стандарт міді, і вони таки вміють, а дехто полює за кабелями типу Western Electric та Telefunken середини попереднього століття, бо там ще не налюблювали. Мене на таке не вистачає, то більш хто кастомні кабелі робить
lewerlin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.02.2026 12:07При копіюванні є корекція помилок та зворотній зв'язок, коли загубленний пакет буде перезапрошений, при потоковій передачі такого нема. Загубілось і загубилось у цьому і є різниця
Не зовсім так. Загублений пакет буде перезапитаний, а от "побитий" - з'їсться за милу душу. І таких "побитих", на "ломі" буде більше половини потоку. При копіюванні ж це просто поріже реальну пропускну здатність.
Radio Bay
Member

Повідомлення

lewerlin: 17.02.2026 12:17Загублений пакет буде перезапитаний, а от "побитий" - з'їсться за милу душу
О как, цікава поправка. Про це я не подумав.
lewerlin: 17.02.2026 12:17При копіюванні ж це просто поріже реальну пропускну здатність
То відомо, що по коротким дротам швидше копіюється ніж по довгим, а на деякій довжині вже навіть девайс не побачить.

Відправлено через 8 хвилин 58 секунд:
До речі, це пояснює, чому ця асинхронна передача даних не злетіла. Всі чекали, чекали, геть дроти, а нічого не трапилося. У Amanero вона є й що? Нічого
Ostin
Member

Повідомлення

Якщо пересічний дріт з масмаркету забезпечує електричну провідність - то які ще питання до нього? На короткій відстані для навушників про наводки зараз не будемо.
Я особисто слухав різні кабелі з навушниками, і я міг почути між ними різницю. Не так щоб краще\гірше, але різницю міг виловити легко після порівнянь. Але дуже малоймовірно, що різниця була через погані електричні якості. Опір кабеля легко ж заміряти. А навантаження на якихось вкладнях ну просто смішне. Але різниця є.
Я схильний думати, що цю фігню ще не можуть грамотно описати в цифрах. Чому оцей кабель дає трохи інший звук, ніж оцей.
Ну і щодо втрачених одиниць\нулів по цифрі. Маленький Neotech для USB свистка зазвичай дає зміну звука в цапику, якщо стоковий самий простий. Але є всілякі товсті негнучкі кабелі, які дають ще інший звук в порівнянні з Neotech (не обов'язково краще чи гірше). Причому я не схильний думати, що мова йде про якісь втрати одиниць на обох якісних цифрових кабелях довжиною до 10 см.
В загальному, я залишаюсь при тому баченні, що на кабель викидати купу грошей сенсу немає. Ну просто він має бути нормально зроблений і достатньої товщини. В той же час я міг би стверджувати, що при бажанні можна взяти два якісь дорогі кабелі по 200-500 баксів і порівнюючи їх в навушниках фіксувати якусь незначущу різницю. Не краще\гірше, а щось стає трохи по-іншому. Від чого ця різниця? А фіг його знає.
Radio Bay
Member

Повідомлення

До речі, в мене кабель до Сенхів - 3 пучки літцентрату різної товщини, пучки відокремлені. Не преший раз зучтрічаю кастоми на літсу. Кажуть, паяті люто. Літц старий, совковий. Там людина то десь моножилу Western Electric використовує, то ось таке.
Ostin: 17.02.2026 13:05що мова йде про якісь втрати одиниць на обох якісних цифрових кабелях довжиною до 10 см
10 см — то дуже мало. Чим довше кабель, тим більше проблем. Порівнявали мій Neotech 1020 1 м проти 1,5 — 1 м переміг. Грубо кажучи, характер той же, але чистіше. Взагалі, там якась магія, бо вплив такий же, як на аналоговому з цими дротами, характер змін той же. То у Ніколо Тесла б спитати, але вже не доля
Ostin: 17.02.2026 13:05порівнюючи їх в навушниках фіксувати якусь незначущу різницю
Завжди намагаюся порівнявати відкритим звуком. Мені так одразу зрозуміло: навушники мене плутають, особливо бас та сцену. От Неотек проти Ояйд, там все зрозуміло, Ояід — більш сухий звук, більш півкреслені верхи, попсов-рокешний такий кабель. Неотек — жирний, аналоговий, ставиш на ньому блюза, і він одразу грає, як треба.
Звісно, залежить від тракту. Комусь суховатий звук Ояйд, навпаки, буде норм. Мутноватий цап та аналогова комутація якимось професійним Cordial, ще й якись симфометал, або "Дискотека Аварія" :) , а от мені на Дженелах Шаде або Patricia Barber буде не дуже. От цей Неотек одразу заграв так, як мені треба. Більше у сторону USB-кабелів я не дивлюсь. До речі, потім ще зустрічав людей, що на цьому Неотеку теж зупинилися. От немає бажання щось там ще колупати.
konb999
Member

Повідомлення

Radio Bay: 17.02.2026 12:16
Тому у японців свій стандарт міді, і вони таки вміють, а дехто полює за кабелями типу Western Electric та Telefunken середини попереднього століття, бо там ще не налюблювали. Мене на таке не вистачає
Зато тебе вистачаэє шоб чути різницю між усб кабелями :lol: :lol: :lol:
Ну раз чуєш то і МОЛОДЕЦЬ! кожному своє!
От береш крутий усб і звук стає "повітряним, легесеньким, сцена широчезною", і по... що в тебе дешевеньки навушники такі собі, головне шоб усб був пацанячий, ато звучати не буде!
Тому якщо чуєш то реально круто!
А взагалі то якщо цап і підсилювач окремі використовувати в сетапі то у тебе на міжблоках такі втрати наводки і спотворення будуть, що якість усб від джерела до цапу вже буде неважливо.

Отправлено спустя 13 минут 52 секунды:
lewerlin: 17.02.2026 12:03
В питанні кабелів та ж історія, тільки "видатні продукти" - фактично весь масмаркет. Тобто справа не в тому, що дорогий кабель якийсь "ельфійський", а в тому, що недорогий з посліду гоблінів зроблений. Ми хочемо просто товсту мідь з екрануванням і якісними контактами, а отримуємо або "переробку" лому замість міді, або плівку в сріблянці замість фольги, або мідь є, але товщини істинно ельфійської. Варіантів безліч, де тебе налюблять.
Тут згоден, але все ж залежить від рівня продуктів, якщо одізі, або фііо фт 7,ден кларк стелс або аеон, то у них у всіх кабеля чудові, а от у аудфотехніки або у фііо фт 1 про - там кабеля трошки гім...ні, треба міняти. я ще до кларків зі штатів замовляв віво за 800 s балансний взагалі не зрозумів навіщо я це зробив якість як звуку так і самого кабелю(гнучкість, мікрофонний ефект як у рідного) а от на ері також до кларків за 300 баксів зробили під замовлення, то мені він більше зайшов. перш за все зручністю використання. мякий без мікрофонного ефекту. а так треба дивитись слухати, користуватись... і вже робити висновки. звук це досить субєктивна річ. і тут кожному своє. у мене взагалі 7 відкритих навушників і 5 внутрішньоканальних, і до кожних по 3 -5 комплектів кабелів і готових купував і під замовлення на ері робив, а користуюсь одним для кожних - просто вибрав собі який більше подобається а решту для колекції лишив, - шоб всякі "аудіофіли" мені тут не розповідали шо у мене кабелі дешеві або в мене їх мало... :D :D :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 17.02.2026 21:37А взагалі то якщо цап і підсилювач окремі використовувати в сетапі то у тебе на міжблоках такі втрати наводки і спотворення будуть, що якість усб від джерела до цапу вже буде неважливо.
То так не працює. Кожний робить свій внесок. Спотворення смуються. Ми можемо уявити кожен девайс, як фільтр. Потім додамо у плеєрі трохи високих — це такий же фільтр, і ми їх все одно через наступні фільтри почуємо. Звісно, якщо ми підключимо колонки 220 дротом з хозмагу, то чути буде гірше, але буде. Також через дріт з хозмагу ми почуємо зміну цапу і на колонках Свен за $30 ми зміну цапу почуємо. В мене якось грав Schiit Lyr Multibit на SVEN MS-110, поки головні ремонтувалися, по-далеку було. Я навіть поперетикав те се заради цікавості, бо воно якось дивно заграло.
konb999: 17.02.2026 21:37і по... що в тебе дешевеньки навушники такі собі, головне шоб усб був пацанячий, ато звучати не буде
А хтось займається питаннями комутації на дешмані? Комутацією займаються в останню чергу. Не треба все доводити до ідіотизму. Я взагалі здебільшого по USB раджу Угрін на 300 грівнасів, або є там пара по 600
konb999
Member

Повідомлення

Взагалі саме в плані передачі сигнала між компонентами, - джерело, - ЦАП, операційний підсилювач, - підсилювач, - тут явна перевага саме якісних залізних плеєрів, типу астел керн, фііо м17, айбассо 320, 340, шанлинг м8 - в них нема жодних міжблоків, кабелів між компонентами, нема танців з бубнами навколо виводів асіо та дсд через усб та підбору софтверних плеєрів для цього.
Всі їх я пробував і зупинився на м17, - як на мене самий чистий і ннйтральний звук, 3 вати у вухо(одізі кларки, сенхи хд800, - будь шт качає), включаєш чисту оболонку музика від фііо і слухаєш с мікро сд будь які формати в нативі.

Отправлено спустя 10 минут 3 секунды:
Piter Cantrope: 15.02.2026 23:37

Зате в мене слух хороший. Я досі чую, як під'їжджає машина на подвір'я, чи хтось відкриває двері в дальному кінці будинку. І виразно чую за два метри твітер, а він в моїй акустиці дуууже тихенький. В мене от однокласник в навушниках постійно ще з юності, то він глухий як тетерка)
Так не треба навалювати так щоб аж слух втратити...з дуру і х... скляний розбити можна. Потужність потрібна для контролю випромінювача а не для розриву барабанних перетинок, просто слухай на клмфортному рівні гучності. А колонками так само можно убити вуха як і навушниками, а іноді ще і гірше, мені на студії коли машини заряджали звуком там СПЛщики до змагань готувались, там де сабвуфери у баб волосся підіймають, рекорд 184 дБ, так вони ж всі глухі ! І навушники не слухають, - там навушники вже як слону дробина :lol:
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 17.02.2026 22:48Взагалі саме в плані передачі сигнала між компонентами, - джерело, - ЦАП, операційний підсилювач, - підсилювач, - тут явна перевага саме якісних залізних плеєрів, типу астел керн, фііо м17, айбассо 320, 340, шанлинг м8 - в них нема жодних міжблоків, кабелів між компонентами, нема танців з бубнами навколо виводів асіо та дсд через усб та підбору софтверних плеєрів для цього.
Всі їх я пробував і зупинився на м17, - як на мене самий чистий і ннйтральний звук, 3 вати у вухо(одізі кларки, сенхи хд800, - будь шт качає), включаєш чисту оболонку музика від фііо і слухаєш с мікро сд будь які формати в нативі.
Може бути, своя концепція. Давно вже не сперечаюся, що ліпше, головне подобається. В мене ж мультимедійний сетап. Навушники, колонки, щоб і музон грав, і радіва, і Ютьюб, ще й нова пошта, що прийшла, хрюкала. Спочатку була ЗК, потім Schiit Lyr Multibit (2-in-1), потім додав цапа класом вище + 1 межблок та клацнув тумблер на морді, який перемикає вхід.
Відповісти