Fortnite тепер вимагає одночасного ввімкнення Secure Boot, TPM та IOMMU для системи захисту від читерів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
KimRomik
Member

Повідомлення

Mozdev: 12.02.2026 13:00
tornadox: 12.02.2026 12:51 Для тих кому не зрозуміло навіщо це.
Умовно це захист від DMA читів які ніякий античіт не може виявити.
Дані плати через PCI шину напряму читають памʼять гри і передають її на інший ПК на якому вже працює ПО для чітерства яке потім через спеціальний софт або плату виводить дані про інших гравців по типу Wall Hack.
Просунуті версії як на другому скріншоті емулюють мишку і реалізовують аім-бот.
https://www.intorqa.gg/post/2024-the-ye ... ware-cheat
Зображення
Зображення
+1
Це все одно обходять, але це вже складний сетап, який використають 1,5 читера :gigi:
у нас є чувак, мабуть один на всю Україну, який надає послуги по налаштуванні DMA :laugh:
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/tolko-am5-soket-dma-proshivka-polnoe-skrytie-IDZDEQa.html

цікаво, чому він говорить тільки AMD? там задетектити DMA складніше?
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Mozdev: 12.02.2026 13:10
tornadox: 12.02.2026 12:51 Для тих кому не зрозуміло навіщо це.
Умовно це захист від DMA читів які ніякий античіт не може виявити.
Дані плати через PCI шину напряму читають памʼять гри і передають її на інший ПК на якому вже працює ПО для чітерства яке потім через спеціальний софт або плату виводить дані про інших гравців по типу Wall Hack.
Просунуті версії як на другому скріншоті емулюють мишку і реалізовують аім-бот.
https://www.intorqa.gg/post/2024-the-ye ... ware-cheat
Зображення
Зображення
+1
Це все одно обходять, але це вже складний сетап, який використають 1,5 читера :gigi:

Отправлено спустя 9 минут 23 секунды:
Donate: 12.02.2026 12:55 А в чому то проблема для пересічного? TPM + UEFI є вже на платах сто років тому, вони вимкнені напевно тільки у тих людей які бавляться дуалбутом.

Якщо система не встановлена в подібних параметрах то вже клініка :rotate:
Ну, я практикую обхід Secure Boot з TPM для запуску будь-чого на девайсах, де не можна вимкнути Secure Boot, та замінити PK, KEK, MOK. B-)
( поки що це можливо, а далі це може змінитися )

І все йде до того що нас м'яко привчають до Secure Boot з TPM( через грайки та інщі методи), які з часом зроблять такими що не можна вимкнути, та не можна ними керувати,
а це дуже погано.
Embark розкрили що використовують машинне навчання для пошуку чітерів в The Finals, то ж навіть таке детектиться. Шукають не чіти, а результат їхнього використання.
Mozdev
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 12.02.2026 13:15
+1

Ну, я практикую обхід Secure Boot з TPM для запуску будь-чого на девайсах, де не можна вимкнути Secure Boot, та замінити PK, KEK, MOK. B-)

І все йде до того що нас м'яко привчають до Secure Boot з TPM( через грайки та інщі методи), які з часом зроблять такими що не можна вимкнути, та не можна ними керувати,
а це дуже погано.
Embark розкрили що використовують машинне навчання для пошуку чітерів в The Finals, то ж навіть таке детектиться. Шукають не чіти, а результат їхнього використання.
+
Ось це хоч і складний( використання єврістики завжди не проста справа, а зараз з ШІ), але правильний шлях виявленя читерів.
DuckRider
Member

Повідомлення

+1

а це дуже погано.
Валв вже 2 роки таке практикує. Не працює :laugh:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Mozdev: 12.02.2026 13:18
+
Ось це хоч і складний( використання єврістики завжди не проста справа, а зараз з ШІ), але правильний шлях виявленя читерів.
згоден
це буде кінець чітів, принаймні тих які ми знаємо сьогодні

імо далі будуть чіти що імітуватимуть людей, тобто їми буде складніше користуватись і вони будуть не такими... ефективними.
tornadox
Member

Повідомлення

Mozdev
Звісно обходять, любу систему можна обійти питання лише є зацікавлені люди які готові за це платити.
Умовно до того як EA забанили апекс леджендс на лінукс/протон чіти буквально можна було скачати на одному відомому форумі і баваитися без ризику бану.

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Mozdev: 12.02.2026 13:10Ну, я практикую обхід Secure Boot з TPM для запуску будь-чого на девайсах
я не зрозумів, ви практикуєте "емуляцію секур бут з тпм"? і навіщо це?

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Mozdev: 12.02.2026 13:18 Ось це хоч і складний( використання єврістики завжди не проста справа, а зараз з ШІ), але правильний шлях виявленя читерів.
це самий правильний підхід з точки зору кінцевого користувача, але машинне навчання і детекція на рівні серверу це додаткові бюджеті які ліниві кантори не хочуть робити. Це вже дуже давно організовано в продуктах Блізарда, де всі античіти серверні, а не клієнтські. Тому Овервотч, Варкрафт і т.д. спокійно працюють на лінуксі.

Відправлено через 10 хвилин 55 секунд:
kabostebeztak: 12.02.2026 13:15Embark розкрили що використовують машинне навчання для пошуку чітерів в The Finals, то ж навіть таке детектиться. Шукають не чіти, а результат їхнього використання.
Тим не менше в ARK з чітами біда.
yurius_r
Member

Повідомлення

Donate: 12.02.2026 12:55А в чому то проблема для пересічного? TPM + UEFI є вже на платах сто років тому,
IOMMU/vtd на всяких ОЕМ/фірмових ПК може бути недоступний для налаштування в bios
MqM
Member

Повідомлення

Жодного разу не прочитав про приклад коли секрюбут дійсно зупиняв чітерів, а от те що в когось виникають проблеми з робочими інструментами (софтом) читав.
То тепер мати дві системи під різні завдання?
Misanthrop
Member

Повідомлення

KimRomik: 12.02.2026 13:12
Mozdev: 12.02.2026 13:00
+1
у нас є чувак, мабуть один на всю Україну, який надає послуги по налаштуванні DMA :laugh:
https://m.olx.ua/d/uk/obyavlenie/tolko-am5-soket-dma-proshivka-polnoe-skrytie-IDZDEQa.html

цікаво, чому він говорить тільки AMD? там задетектити DMA складніше?
та просто скоріш за все придбав прошивку для ДМА під свою систему на АМД і перепродає. ТАм ринок шизанутий, під різні конфігурації систем своє купують.
Але знов таки, під Фейсіт, котрий вимагає IOMMU, не працює той метод. Тож може і у фортнайті без читаків буде
tornadox
Member

Повідомлення

MqM: 12.02.2026 14:53Жодного разу не прочитав про приклад коли секрюбут дійсно зупиняв чітерів
Модифікація UEFI завантажувача з ціллю перебити ідентифікатор чи приховати DMA плати. Наприклад ставиться кастомний завантажувач типу Clover/OpenCore та інші, який емулює залізо для ОС, а ОС завантажується і бачить лише те що їх хочуть показати. Працює з хакінтошами.
Bukakanga
Member

Повідомлення

Играл в Фортнайт пару лет во времена первой-второй главы. Странно видеть драконовские меры, т.к. читеры в Фортнайте - явление крайне редкое. За все время я могу вспомнить может пару подозрительных ребят, которые слишком хорошо знали, где я нахожусь. А так - встреча с читером для какого-нибудь стримера/ютубера всегда была праздником, т.к. контент подъехал - сам!
Kassatka
Member

Повідомлення

Яке щастя, що я не граю в різний мультиплеєрний шлак, тож поки що можу не вмикати це копірастичне лайно.
MqM
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.02.2026 20:48 Яке щастя, що я не граю в різний мультиплеєрний шлак, тож поки що можу не вмикати це копірастичне лайно.
Стратегії з мультиплеєром теж шлак?
Що за упередженість
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.02.2026 20:48 Яке щастя, що я не граю в різний мультиплеєрний шлак, тож поки що можу не вмикати це копірастичне лайно.
Ти і з свого села возиш ПК в інший населений пункт, щоб тобі там щось у ньому замінили, але це ж не означає що це нормально.

Онлайн Фортнайту говорить про те, що у людей є до нього інтерес.
спойлер
І ні, я у нього не грав ніколи. :gigi:
Kassatka
Member

Повідомлення

MqM: 13.02.2026 15:04 Стратегії з мультиплеєром теж шлак?
Що за упередженість
Якщо при цьому також містять якісний режим гри проти ботів, то норм. Набрати аудиторію через якісну кампанію та скірміш проти ботів, а далі цю аудиторію використати для мультиплеєру, а потім може й кіберспорт злетить.
Якщо ж орієнтовані виключно на мультиплеєр, а синглплеєр лише тяп-ляп для галочки (Stormgate), то фігня.
tornadox
Member

Повідомлення

Kassatka
мені от подобається Rimworld але я не кричу про це на кожному куті.
KimRomik
Member

Повідомлення

Bukakanga: 12.02.2026 19:49 Играл в Фортнайт пару лет во времена первой-второй главы. Странно видеть драконовские меры, т.к. читеры в Фортнайте - явление крайне редкое. За все время я могу вспомнить может пару подозрительных ребят, которые слишком хорошо знали, где я нахожусь. А так - встреча с читером для какого-нибудь стримера/ютубера всегда была праздником, т.к. контент подъехал - сам!
так тоді Фортнайт тільки починав набирати популярність
от глянь на Апекс, він почав своє існування з 2019 року і на зараз вважається ледь не найвідсталішою ігрою в плані безпеки, тоді як всі інші переходять на нові та агресивніші способи боротьби, як наприклад, Рікошет у Кал ов Дутий

я про те що у Апекса в 2019 чітери теж були рідким явищем (як Фортнайт в 2017), а зараз мені навіть страшно говорити, бо він буквально кишить ними різних пород та мастей, і це доречі призвело до падіння онлайну майже в 3 рази
Bukakanga
Member

Повідомлення

KimRomik: 14.02.2026 01:14
Bukakanga: 12.02.2026 19:49 Играл в Фортнайт пару лет во времена первой-второй главы. Странно видеть драконовские меры, т.к. читеры в Фортнайте - явление крайне редкое. За все время я могу вспомнить может пару подозрительных ребят, которые слишком хорошо знали, где я нахожусь. А так - встреча с читером для какого-нибудь стримера/ютубера всегда была праздником, т.к. контент подъехал - сам!
так тоді Фортнайт тільки починав набирати популярність
от глянь на Апекс, він почав своє існування з 2019 року і на зараз вважається ледь не найвідсталішою ігрою в плані безпеки, тоді як всі інші переходять на нові та агресивніші способи боротьби, як наприклад, Рікошет у Кал ов Дутий

я про те що у Апекса в 2019 чітери теж були рідким явищем (як Фортнайт в 2017), а зараз мені навіть страшно говорити, бо він буквально кишить ними різних пород та мастей, і це доречі призвело до падіння онлайну майже в 3 рази
во время второй главы он уже был самой популярной королевской битвой, но читеров все равно было невозможно найти.
QFlash
Member

Повідомлення

Для читерів не проблема.
Немає жодної гри де немає читерів/
Тому в онлайн ігри не граю.
Відповісти