Наступне покоління ігрових відеокарт GeForce RTX може затриматися до 2028 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

vsx: 06.02.2026 17:21 С нынешним подходом nvidia может в принципе не выпускать новых видеокарт. Сейчас уже актуальная версия dlss генерирует 5 кадров на один реальный и довольно сносно справляется с реконструкцией кадра из низких разрешений. Следующая будет генерировать уже 9 кадров и работать в ultra performance. Тем временем новое железо будет отправлятся напрямую в датацентры. Основная причина почему пользователи массово покупали карты зеленых это наличие ии апскейлера. Вот и получат апскейлер вместо новых видеокарт. Когда владеешь 90% рынка можно делать все что угодно и не иметь последствий.
не хочу тебе розчаровувати, але "массово покупали карты зеленых" почали задовго до "ии апскейлера", радеон активно почав втрачати долю ринка гпу більше 10 років назад.
(JPR AIB)
Вкладення
gpu.png
Dragobes
Member

Повідомлення

Ще чув таке:
GeForce RTX 5080 Ti. Її анонс попередньо намічено на Gamescom 2026 (Серпень), а реліз - на осінь, але тільки за умови стабілізації поставок пам'яті.

Подивимось що й як :dontknow:
man1242
Member

Повідомлення

Dragobes: 07.02.2026 00:27 Ще чув таке:
GeForce RTX 5080 Ti. Її анонс попередньо намічено на Gamescom 2026 (Серпень), а реліз - на осінь, але тільки за умови стабілізації поставок пам'яті.

Подивимось що й як :dontknow:
Там інсайдер ютуб балабол, в нього супери ще травні виходили
Kassatka
Member

Повідомлення

Ну раніше я мабуть і не встигну піднакопичити на пристойну відяху до 8K-телевізора з такими тенденціями, тож і нехай. :dontknow: :laugh:

Відправлено через 29 хвилин 28 секунд:
Polaris: 06.02.2026 10:16 Особливо по ціні карти гарні :laugh:
До моменту, коли 60-та не Ti карта (RTX 3060) коштувала понад 1000 доларів все одно ще дуже й дуже далеко, тож ще не так все погано.

Відправлено через 12 хвилин 52 секунди:
FirstTDM: 06.02.2026 10:46 Всё логично - массовых мониторов и ТВ на 8К никак не предвидится в ближайшие годы - значит можно не торопится с новыми видяхами. Толпы юзеров продолжают играть в FullHD/2К, работать в 2К/4K - а для всего этого вполне достаточно текущей линейки видеокарт...
Ну все по факту сказано. Нафіга замінусували?

Відправлено через 12 хвилин 46 секунд:
man1242: 06.02.2026 11:23 Не буде, збільшать буфер врам у два рази та додадуть більш продуктівні прискорювачи ші щоб запхати більш вимогливу модель длсс5 котра буде витягувати з 540р у 4к і будуть кричати приріст за покоління :laugh:
Та нє, впровадять компресію/декомпресію текстур нейронками у декілька разів й 8 Гб "вистачить усім" дуже надовго.

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
man1242: 07.02.2026 00:55 Там інсайдер ютуб балабол, в нього супери ще травні виходили
15 травня буде перемога, а також випустять супери та 5080 Ti. А потім доженуть і ще випустять.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

item2: 06.02.2026 13:52 Треба мабуть очікувати відяхи вироблені на Самсунг.
Фото Хуанга з головою Самсунга бачив? Вони там ще так усміхаються. Так от, в той момент вони саме думали як тобі побільше пам'яті виділити. :-/
Ektalion
Member

Повідомлення

Kassatka: 07.02.2026 04:23 Ну раніше я мабуть і не встигну піднакопичити на пристойну відяху до 8K-телевізора з такими тенденціями, тож і нехай. :dontknow: :laugh:
8к почали знімати з виробництва.
Voozy
Member

Повідомлення

Ну и правильно, имхо. Пускай между поколениями будет 4 года. Прыжки в производительности уже не те + ДЛСС.
Buldozer.
Member

Повідомлення

Ну за что платят хорошо, и не делают мозги то и делают. Это ж рыночные отношения.

мне как продавцу тоже легче продать 10 ноутов в 1 руки оптовикам, эти и платят сразу на фоп и понимают что они покупают.

А обычный покупатель как видяхи так и ноута задаст 10 вопросов про 6ти летний ноут,поторгуеться и попросит пол года гарантии :rolleyes:

так и в большом бизнесе.

там не надо делать супер аорус охлады, давать разгоны , платить рекламщикам, обзощикам и т.д.

Выпустил продукт.а он уже оплачен-красота же
DuckRider
Member

Повідомлення

item2: 06.02.2026 10:50 2 роки нічого не буде? А це ще один історичний шанс для AMD і Intel надолужити відставання в технологіях і архітектурі (зробити кращі RT, PT блоки), і відбити шматок ринку.
Амд не будет ничего делать. Это их стратегия
Kassatka
Member

Повідомлення

Ektalion: 07.02.2026 10:26 8к почали знімати з виробництва.
Та знаю, тому й хочу купити 55-дюймовий 8K за найближчі півроку, поки вони ще не зникли з продажу. А там уже хай хом'ячки дуріють зі своїми довбаними OLED :tomat: , 100500 Гц :puke: та 100500 ніт пікової яскравості :banghead: , та мініатюрними екранчиками 24"-32" за 1000+ баксів :down: , тільки бажано без мене. Якби 8K не вимирали, як колись вимерли 3D-стерео :weep: , то я так би й сидів на дупі рівно зі своєю чудовою топовою VA-Сонькою 4K 50-дюймів та RX 6800 хоч до кінця війни чи поки не вийде з ладу. А так не хочу назавжди втратити шанс стати 8K-ентузіастом.
А з відяхою під 8K можна вже буде не поспішати і обійтися тією ж самою RX 6800 16 Гб. Все одно буде не гірше, ніж коли я до 2021 сидів у Full HD на Radeon HD 7750 1 Гб чи у 2022-2023 рік сидів у 4K на GTX 960 4 Гб. Відяхи і ноути завжди якісь у продажі будуть, питання лише у ціні, тож можна продати не вдалу під мої потреби модель ноута та не поспішати купувати нову відяху аж до релізу RTX наступної 6000 серії десь у 2028 році чи коли там обіцяють.
Аціо
Member

Повідомлення

Kassatka: 07.02.2026 04:23
До моменту, коли 60-та не Ti карта (RTX 3060) коштувала понад 1000 доларів все одно ще дуже й дуже далеко, тож ще не так все погано.
Так ще дуже далеко погоджуюсь, адже вже вчора.

Бо насправді
5060 це 5050,
5060ті це 5050ті,
5070 це 5060,
5070ті це 5060ті.

Тільки ви нікому не кажіть це таємниця, тільки друзям та рідним. :gigi:

DuckRider: 07.02.2026 16:52

+ Вам, саме так, і дуже дипломатично картельна-родинна-мафіозна змова вами завуальовано зазначено словом стратегія!
Mozdev
Member

Повідомлення

DuckRider: 07.02.2026 16:52
item2: 06.02.2026 10:50 2 роки нічого не буде? А це ще один історичний шанс для AMD і Intel надолужити відставання в технологіях і архітектурі (зробити кращі RT, PT блоки), і відбити шматок ринку.
+
Ліза не буде заважати родичу робити великі грощі :gigi:
Відповісти