Розробники рольової гри Crimson Desert показали відкритий світ, розповіли про сюжет і героїв

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

ParaShoK: 30.01.2026 11:50 Гра начебто виглядає непогано, але мені особисто не подобається таке, коли в тебе є сабля і якась технлогічна пушка в стародавньому світі, де всі ходять с щитамі та доспехами, жарять м'ясо на вогнищі, роблять зілля здоров'я, стріляюсть з лука по горобцям, а поруч лежить лазерна зброя, або пушка, яка стріляє бомбами, що зносить усе село за раз... навіть, якщо ти поступово опинишся в тої локації не одразу, де будуть роботи...але, якось це дивно). Або щіти та мечі, або автомати вже та якийсь інший сеттінг для такого світу, а ось ці фарши зробити і старий світ і впіхнути технлогічну футурустичність, мене трохи лякає.
За Імператора!
Прям вархамер 30к 40к. Тут тобі і мечі і силові кулаки і молоти і ланцюгові мечі, щити і обладунки, і лазгани з болтерами і мелтами та танками і артою, і сервітори з іншими уродцами, і кіборги, І ''зерги'' і ''ельфи'' і орки і ''демони'' із різними богами та магією варпа і ''дварфи'' з марса та темні механікум, термінатори, раби лицарі та аристократи... і тд і тп.

І якось зайшло, мільйони наярюють і несуть свої кошти, аж біжать та спотикають навипередки.
MaxZema
Member

mmo без mmo
Samilo
Member

MaxZema
Як Alamur
Vladys77
Member

Васильович: 30.01.2026 12:50
Барбарис: 30.01.2026 12:45Васильович, в свій час елекс скопіювала різен, а до того готику. Модернова зброя не покращила самоповтор.
Я не грав ні в Risen, ні в Gothic. Так як суто фентезійні сеттінги мене не цікавлять.
Тому щодо вторинності чи самоповторів в ELEX в мене був імунітет :)
А мене суто історичні сетинги дратують. Оце мучаюсь з KCD. Хочеться плюнуть і забити, але ж люди в ЦЕ якось грають. Не дарма я її в коментах обпльовував :) . Нуда гра з кривими механіками і кривим рушієм. Може в KCD2 щось покращили, бо ще не запускав другу. Але як гра якій 7 років може по FPS стрибати 250-150 на ультрах, а в роликах на рушії падати до 16 FPS?

Світ нудний, всі квести - на шалений відстанях місця завдання від місця виконання, ця дебільна система варіння зілля, дебільна система бою, ідіотична система стрільби з луку, коли влучитм можна систо випадково, бо летить куди попав... А в тебе, як в Сталкер 2, за сотні метрів стріляє половець в лісі поміж купи дерев, ти його не бачиш, він тебе не бачить, але завжли влучає :laugh:
Кожен квест зроблений так, щоб імовірність успіху була невисока.
Розвиток дуже тяжкий і повільний.
Фанатики звісно скажуть що це залучення та реалістичність. Але манав я таку криву реалістичність.

Ще з виходим дрівцят від AMD 26.1.1 гра почала тупо вилітати. Прийшлось вертати дрова 25.12.1, нібо поки не вилітала.
Васильович
Member

Vladys77: 30.01.2026 14:40А мене суто історичні сетинги дратують. Оце мучаюсь з KCD. Хочеться плюнуть і забити, але ж люди в ЦЕ якось грають.
Ці люди - вони зараз з нами в кімнаті якось примушують тебе грати? :)
Я вже неодноразово писав і скажу це ще раз - варто кидати нецікаві ігри, фільми, серіали, книжки, дівчат. Навіть якщо ти за них заплатив, ти ще платиш і своїм часом, який зміг би витратити на інші речі, які змогли б принести тобі задоволення ;)
Барбарис
Member

Vladys77, а навіщо граєш? В мене на амд не вилітає та й в роликах все гаразд. Зілля там взагалі просто варити порівняно з заточкою. Бій нормальний, зі стрільбою після тренувань на арені в першому місті проблем теж немає. А чого квести мають бути в одному місці?

І, ти спершу обпльовував гру, а тоді пішов у неї грати? :facepalm:
waryag
Member

XAMCTBO: 30.01.2026 13:22За Імператора!
Прям вархамер 30к 40к. Тут тобі і мечі і силові кулаки і молоти і ланцюгові мечі, щити і обладунки, і лазгани з болтерами і мелтами та танками і артою, і сервітори з іншими уродцами, і кіборги, І ''зерги'' і ''ельфи'' і орки і ''демони'' із різними богами та магією варпа і ''дварфи'' з марса та темні механікум, термінатори, раби лицарі та аристократи... і тд і тп.

І якось зайшло, мільйони наярюють і несуть свої кошти, аж біжать та спотикають навипередки.
ВХ40к з самого початку не надто серйозний сетинг для продажу міньок.
Проте в цілому там лор нормальний і все доволі логічно пояснюється, хоча іконічні болтер з ланцюговим мечем не витримують ніякої критики.

Відправлено через 26 хвилин 55 секунд:
Vladys77: 30.01.2026 14:40А мене суто історичні сетинги дратують. Оце мучаюсь з KCD. Хочеться плюнуть і забити, але ж люди в ЦЕ якось грають. Не дарма я її в коментах обпльовував :) . Нуда гра з кривими механіками і кривим рушієм. Може в KCD2 щось покращили, бо ще не запускав другу. Але як гра якій 7 років може по FPS стрибати 250-150 на ультрах, а в роликах на рушії падати до 16 FPS?

Світ нудний, всі квести - на шалений відстанях місця завдання від місця виконання, ця дебільна система варіння зілля, дебільна система бою, ідіотична система стрільби з луку, коли влучитм можна систо випадково, бо летить куди попав... А в тебе, як в Сталкер 2, за сотні метрів стріляє половець в лісі поміж купи дерев, ти його не бачиш, він тебе не бачить, але завжли влучає :laugh:
Кожен квест зроблений так, щоб імовірність успіху була невисока.
Розвиток дуже тяжкий і повільний.
Фанатики звісно скажуть що це залучення та реалістичність. Але манав я таку криву реалістичність.
Швидше за все, ти просто не розібрався у грі і став грати як в скайрім. А вона геть інша.

Без образ, але я бачу типовий набір проблем новачка. Просто пораджу: йди по сюжету, поки не опинишся в Ратае і не отримаєш доступу до просунутих тренувань. Там треба буде витратити на них трішки часу, заодно трохи підкачаєшся. Ранній вихід в опенворлд без них і нормального спорядження - біль.
Також, сюжетка дає багато автосейвів, щоб не марнувати дефіциний шнапс. (таверни ОК, покупка місця коштує дешево).

Стрільба з луку ОК. Але потрібна практика.
Барбарис
Member

waryag, який в 40к нормальний лор? лор загарбників та уніфікаторів, руйнівників та окупантів?
waryag
Member

Барбарис: 30.01.2026 17:19який в 40к нормальний лор? лор загарбників та уніфікаторів, руйнівників та окупантів?
Why so serious? :facepalm:
Барбарис
Member

waryag, звісно. Все, що не є імперським вони руйнують, насаджують свою "мову, культуру і релігію". Ще потім приходить імператор та руйнує планета, бо він бог і в нього не мали вірити. Нападають на всі людські чи не людські раси та проповідують, що це в ім'я людства. Чи з лору знайомо лише піу-піу?
Draqoon
Member

Драгонс догма без пішаків
waryag
Member

Барбарис: 30.01.2026 21:46Все, що не є імперським вони руйнують, насаджують свою "мову, культуру і релігію". Ще потім приходить імператор та руйнує планета, бо він бог і в нього не мали вірити. Нападають на всі людські чи не людські раси та проповідують, що це в ім'я людства. Чи з лору знайомо лише піу-піу?
Той випадок, коли в божевільному всесвіті вахи ультра-(фашиський, шовініський, фанатичний...) імперіум виглядає не так погано. Не тому, що він хороший, просто решта ще гірше.

Крім, може, Тау, але ті ще маленькі і молоді, ще все попереду.
Барбарис
Member

waryag, 1. Він все рівно виглядає погано.
2. Що за совкові переконання? Одні злочини не виправдовують інші.
waryag
Member

Барбарис: 30.01.2026 23:411. Він все рівно виглядає погано.
2.Що за совкові переконання? Одні злочини не виправдовують інші.
Хто виправдовує? Які переконання? Що ти несеш? :facepalm:

Може ще й історію вчити не треба, бо там, о жах, купа різних імперій?
Та й у багатьох фентезійних сетингах не те, щоб сильно краще: у відьмаку - Нільфагаард, в ЗВ - жорстока імперія та немічна республіка (яка в часи розквіту по методам не сильно відрізнялась від імперців).
Барбарис
Member

waryag, твої ж слова були про те що є гірші за імперіум людства і тому вони не погані. Це і є виправдання. Ну а совок це подібні переконання, що більше зло виправдовує менше або що одна проблема нівелює та знецвнює інші.
І до чого тут вчити історію, коли я маю на увазі лише твої виправдання?
KPAH
Member

Барбарис: 31.01.2026 12:49 waryag, твої ж слова були про те що є гірші за імперіум людства і тому вони не погані. Це і є виправдання. Ну а совок це подібні переконання, що більше зло виправдовує менше або що одна проблема нівелює та знецвнює інші.
І до чого тут вчити історію, коли я маю на увазі лише твої виправдання?
Изначально данную вселенную привели в пример как хорошо аргументированную для смеси фентези и sci-fi, твоя критика данного тезиса с уклоном на моральную составляющую - является слабой.
Барбарис
Member

KPAH, вчи українську, бо неправильно зрозумів на що відповідаю. Нічого не маю проти того прикладу, я писав вже іншому коментатору, що вихваляє лор та імперіум. І якраз критикує болтери та мечі(хоча і те, і те зразок технологій, а не суміш фентезі та фантастики). Але я не здивований відсутністю логіки :lol:
waryag
Member

Барбарис: 31.01.2026 12:49твої ж слова були про те що є гірші за імперіум людства і тому вони не погані.
Брехня. :-/
Давай цитату.
Барбарис
Member

waryag: 31.01.2026 15:03
Брехня. :-/
Давай цитату.
:lol: :lol: :lol:
А це що?
waryag: 30.01.2026 23:23
Той випадок, коли в божевільному всесвіті вахи ультра-(фашиський, шовініський, фанатичний...) імперіум виглядає не так погано. Не тому, що він хороший, просто решта ще гірше.
waryag
Member

Не так погано це все ще погано. :facepalm:
Ответить