У цьому кварталі 75% усіх поставок відеокарт GeForce RTX 50 припадає на три моделі

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alcostoper
Junior

Повідомлення

Реальные кадры рисуются через изменения в игровой области. Виртуальные кадры рисуются на основании последнего реального. :facepalm:

Вторая карта проживёт дольше, потому что она моложе.

Да, она показывает себя лучше спустя 6 лет, чем 580, потому что разница между 580 и 1080 237%, а разница между 2080 и 5080 91%. Сравнивать разный уровень прогресса и выставлять это как аргумент в пользу своей глупости очень глупо. И к апскейлерам и второй жизни никак не относится.

Форум железа... его пользователь, его аргументы...виртуальные кадры реальные... мне трудно дышать
Eternal_SF
Junior

Повідомлення

dead_rat: 30.01.2026 22:23
Eternal_SF: 30.01.2026 22:19 Як же тут дофіга ідіотів які розказують про те що 8 ГБ мало для сучасного 1080р і навіть для комфортного 1440р, бо он у 9060 12 ГБ. Тіпи у Зелених на 5060 пам'ять в двічі швидша за червоних, бо у червоних стоїть 6 ген пам'ять, а у зелених 7 ген, тому 9060 має вузьке горло по пам'яті. Це як ДДР4 і ДДР5, загрузки будуть різні, і відчутні, для порівняння подивіться відео з показниками між ДДР3/ДДР4/ДДР5. Я нагадую, що кількість пам'яті практично ніфіга не роляє, важлива її швидкість. ПС3 мала надшвидку пам'ять на момент свого існування, через що ця краля прожила майже 10 років, по при 256 мб відео пам'яті.
Не позорься, просто іди собі.
Не позорься - це гарна порада. Особливо коли не розумієш, як працює памʼять і порівнюєш відеокарти по ГБ, як флешки з Аліка.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Alcostoper: 31.01.2026 01:57 Реальные кадры рисуются через изменения в игровой области. Виртуальные кадры рисуются на основании последнего реального. :facepalm:

Вторая карта проживёт дольше, потому что она моложе.

Да, она показывает себя лучше спустя 6 лет, чем 580, потому что разница между 580 и 1080 237%, а разница между 2080 и 5080 91%. Сравнивать разный уровень прогресса и выставлять это как аргумент в пользу своей глупости очень глупо. И к апскейлерам и второй жизни никак не относится.

Форум железа... его пользователь, его аргументы...виртуальные кадры реальные... мне трудно дышать
Це просто вау. Ти навіть базу не розумієш, назва "апскейлер" говорить сама за себе:
Апскейлер - зменшує вхідний резолюшен, через що реальний фпс збілюшується, відповідно латенсі зменшується.
Фреймгенератор - зменшує реальний фпс, додає проміжний віртуальний кадр, через що латенсі збільшується. ти плутаєшся в термінах

друга карта проживе довше, тому що буде давати кращу продуктивність в перспективі через наявність сучасного апскейлера, це важко зрозуміти? на 1080 ти не можеш поліпшити продуктивність та якість зображення бо в неї нема длсс4, саме тому власник з 2080 завдяки апскейлеру зможе просидіти на своїй карті довше ніж власник просидів з 1080 ось тобі і "друге життя" :shuffle:

згадав, ідеальний приклад користі апскейлерів. 7900хтх і 9070хт, ідеальний приклад того, як схожі за рівнем продуктивності матимуть різний проміжок життєвого циклу (7900хтх в чистій продуктивності навіть швидша)
Востаннє редагувалось 31.01.2026 02:27 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 10 разів.
Eternal_SF
Junior

Повідомлення

erkins007: 30.01.2026 22:46
Eternal_SF: 30.01.2026 22:19нагадую, що кількість пам'яті практично ніфіга не роляє, важлива її швидкість
При нехватке памяти ее скорость не играет никакой роли, так как используется медленная оперативка. И да 8 Гб в 2026 году это крайне мало.
10 лет назад в 2016 у 1060 было 6 Гб это было комфортно. В 20 году у 3070 было 8 Гб это было допустимо, но щас 8 Гб будет не хватать в очень и очень многих играх. Даже 12 будет хватать, но уже впритык.
Я згідний з цим, що своп в пам'ять це болючий процес який карті не пережити, але прикол в тому, що в більшості 1080p і значній частині 1440p сценаріїв 8 ГБ не закінчується, воно просто кешується агресивніше, особливо на швидкій GDDR6X/GDDR7. В більшості випадків коли юзери чи тестери кричать про те що 8гб не вистачає це не hard overflow, а різниця в політиці алокації, де рушій бере про запас ( зачасту Анріал 5 ), бо пайплайни роботи з пам'яттю часто ігнорують, це фікситься тим що ти переходиш з ультра, на високі, або високі-середні і це норм для карти за 10к гривень в 1440р, для більше половини юзерів це саме те що їм треба. Всякі техно приколісти які приводять аргументи з пам'яттю часто приплітають історії з 3070 і її 8гб, але прокол цієї карти був в шині, а не і пам'яті. А 12 ГБ це впритик лише для 4к геймінгу який бачать не всі.

Якщо підсумувати все то - обʼєм важливий, але він не існує окремо від швидкості, шини і того, як рушій реально працює з памʼяттю. Тому 9060 ХТ не автоматично краща, бо у неї 12ГБ, а в її конкурента 8гб. Міряти карту по ГБ, це як рахувати кількість ядер, абсолютно тупа затія, яку роблять усколобі тіпи які не розуміються в процесі. Тому 5060 це дуже вдала карта, яка ідеально зайняла сегмент 1080р і початкового 1440р для бюджетних гравців.
Filabatya
Member

Повідомлення

Eternal_SF
в 9060хт не буває 12 гігів памяті, DLAA s DLSS вогонь :super:
Eternal_SF
Junior

Повідомлення

Filabatya: 31.01.2026 02:37 Eternal_SF
в 9060хт не буває 12 гігів памяті, DLAA s DLSS вогонь :super:
Дякую що поправив, ТАК там цілих 16ГБ GDDR6 на 128 шині. Вибачаюсь трохи поплутав на ніч.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

taras_cs: 30.01.2026 15:43

800 - чудова ціна за цю чудову карту.
Але я її за такі гроші ніколи не бачив у себе локально. Мабуть, ви американський ринок моніторили
Був період коли на розетці її продавали за 37 тисяч. А 5070 опускалася до 28. Скоріш за все в інших магазинах можна було знайти і дешевше
Liam
Member

Повідомлення

Eternal_SF: 31.01.2026 02:13
erkins007: 30.01.2026 22:46
При нехватке памяти ее скорость не играет никакой роли, так как используется медленная оперативка. И да 8 Гб в 2026 году это крайне мало.
10 лет назад в 2016 у 1060 было 6 Гб это было комфортно. В 20 году у 3070 было 8 Гб это было допустимо, но щас 8 Гб будет не хватать в очень и очень многих играх. Даже 12 будет хватать, но уже впритык.
Я згідний з цим, що своп в пам'ять це болючий процес який карті не пережити, але прикол в тому, що в більшості 1080p і значній частині 1440p сценаріїв 8 ГБ не закінчується, воно просто кешується агресивніше, особливо на швидкій GDDR6X/GDDR7. В більшості випадків коли юзери чи тестери кричать про те що 8гб не вистачає це не hard overflow, а різниця в політиці алокації, де рушій бере про запас ( зачасту Анріал 5 ), бо пайплайни роботи з пам'яттю часто ігнорують, це фікситься тим що ти переходиш з ультра, на високі, або високі-середні і це норм для карти за 10к гривень в 1440р, для більше половини юзерів це саме те що їм треба. Всякі техно приколісти які приводять аргументи з пам'яттю часто приплітають історії з 3070 і її 8гб, але прокол цієї карти був в шині, а не і пам'яті. А 12 ГБ це впритик лише для 4к геймінгу який бачать не всі.

Якщо підсумувати все то - обʼєм важливий, але він не існує окремо від швидкості, шини і того, як рушій реально працює з памʼяттю. Тому 9060 ХТ не автоматично краща, бо у неї 12ГБ, а в її конкурента 8гб. Міряти карту по ГБ, це як рахувати кількість ядер, абсолютно тупа затія, яку роблять усколобі тіпи які не розуміються в процесі. Тому 5060 це дуже вдала карта, яка ідеально зайняла сегмент 1080р і початкового 1440р для бюджетних гравців.
Шановний, ну нарешті Ви десь взялись й все розписали. Я ще раз подивився тести - у більшості ігор при 2К Ultra пам'яті 8 Gb вистачає "під горло". Якщо не бути принциповим, та трохи зменьшити налаштування - вистачає. Й буде вистачати завжди, відносно, звісно, сучасних ігор, а не майбутніх. Є деякі моменти, деякі ігри де 8 Gb не вистачить навіть у FHD на Mid налаштуваннях, але "це ж було вже"©. Crysis та Metro 2033 реальні приклади.

Тому, 8 Gb карти у 2026 році - це про тут й зараз. Не про усі ігри, не про 4К, та навіть не завжди 2К, не про Ultra налаштування, але повторюю для нашої зухвалої аудиториї - тут й зараз. Я ніколи, ні де не писав що у 8 Gb є хоч єдиний шанс бути достатньою (відносно об'єму пам'яті) картою та її треба купувати, тим паче "на виріст", щоб потім передати молодшому брату.

Мабуть вони дійсно пішли у OEM зборки для невибагливих або починаючих геймерів, або просто тим, у кого усе добре із головою та вони не купуватимуть ПК за тисячі долярів, або не можуть себе цього дозволити. Може хтось хоче просто оновити свою 1050Ti чи 1060 (3 Gb) не змінюючи платформу. Подумайте, та зможете знайти ще багато подібних прикладів.
Ткніть у будь-який пальцем - там ідеально стане 5060(Ti) 8 Gb.
Yurius
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 31.01.2026 07:54Був період коли на розетці її продавали за 37 тисяч. А 5070 опускалася до 28. Скоріш за все в інших магазинах можна було знайти і дешевше
5070 Asus dual 2 місяці були по 26-26.5 т., 5070 ті дійсно низ був 37-38 т. за Windforce та Gaming pro.Це без додаткових кодів та мономаркетів.

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Liam: 31.01.2026 08:55Тому, 8 Gb карти у 2026 році - це про тут й зараз. Не про усі ігри, не про 4К,
тут і зараз це 12gb , 8 це 2021 рік.
denizen
Member

Повідомлення

А хто вже цікавився NVIDIA Neural Texture Compression? На мій погляд, зараз це може бути дуже актуально і підтримано спільнотою. Тому сучасні карти NVIDIA цілком можуть обходитись 8Гб в багатьох сценаріях.
dead_rat
Member

Повідомлення

Eternal_SF: 31.01.2026 01:59
dead_rat: 30.01.2026 22:23
Не позорься, просто іди собі.
Не позорься - це гарна порада. Особливо коли не розумієш, як працює памʼять і порівнюєш відеокарти по ГБ, як флешки з Аліка.
Ну так поясни, коли в карти 8 гб, а грі для рендеру зображення треба текстур на 12 гб, куди записуються оті 4гб?

О, ви там про швидкість ще написали, ану просвітіть нас швидкістю передачі даних 128 біт ддр7 (як у 5060 ті) проти 256 біт ддр 6(радеон 9070)
спойлер

Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

8гіг, ну-ну.
спойлер
Зображення
denizen: 31.01.2026 09:14 А хто вже цікавився NVIDIA Neural Texture Compression? На мій погляд, зараз це може бути дуже актуально і підтримано спільнотою. Тому сучасні карти NVIDIA цілком можуть обходитись 8Гб в багатьох сценаріях.
Фейкові текстури на фейковій роздільчій з фейковою частотою? Так, це буде цікаво :popcorn:
спойлер
Liam
Member

Повідомлення

Yurius: 31.01.2026 09:05
Liam: 31.01.2026 08:55Тому, 8 Gb карти у 2026 році - це про тут й зараз. Не про усі ігри, не про 4К,
Ну шош...
В мене i5-8400/16Gb DDR4 2666/1660 Super з легким овеклоком бо тільки один вентилятор.
Я пройшов той клятий Сталкер 2 у розподільній здатності 1980*1200 на середньо-високих налаштуваннях графіки та FSR:якість. Двічі. У середньому 40 - 60 кадрів. 6 Gb... Ви мені будете розповідати про обов'язкові 12? Ви прочитали мій коментар, але не зрозуміли. Spider-Man 2 в мене працює не стабільно, бо не вистачає VRAM. Але й про це я написав!

Я пишу одне - люди "викручують" в інше. Тримайте маленький огляд, подивиться його, уважно. Про розподільну здатність, налаштування та поглинання VRAM.

https://www.youtube.com/watch?v=DfBRRQNncVA

Потім, ще раз, перечитайте:
"Не про усі ігри, не про 4К, та навіть не завжди 2К, не про Ultra налаштування"
"Мабуть вони дійсно пішли у OEM зборки для невибагливих або починаючих геймерів, або просто тим, у кого усе добре із головою та вони не купуватимуть ПК за тисячі долярів, або не можуть себе цього дозволити. Може хтось хоче просто оновити свою 1050Ti чи 1060 (3 Gb) не змінюючи платформу."

Подумайте, та дайте відповідь. Я буду чекати.
З повагою.
dead_rat
Member

Повідомлення

Liam: 31.01.2026 10:58
Yurius: 31.01.2026 09:05
Ну шош...
В мене i5-8400/16Gb DDR4 2666/1660 Super з легким овеклоком бо тільки один вентилятор.
Я пройшов той клятий Сталкер 2 у розподільній здатності 1980*1200 на середньо-високих налаштуваннях графіки та FSR:якість. Двічі. У середньому 40 - 60 кадрів. 6 Gb... Ви мені будете розповідати про обов'язкові 12?
Слухайте, якщо ви насолоджуєтеся лагами, то насолоджуйтеся. Тут взагалі багато людей розповідають круті історії.

Гадаю, якщо ужатися до 720р мінімалок, то можна і на 3гб 1060 якось запустити :laugh:
Востаннє редагувалось 31.01.2026 11:03 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

Liam
Ви граєте в фулл хд, більшість в 2к, вам до 60фпс норм, більшості не менше 60ти. Ви один одного не зрозумієте)
Фср 3 якість це 720р?
Або не зрозумів про що ви сперичаєтесь до кінця :shuffle:
Востаннє редагувалось 31.01.2026 11:14 користувачем Filabatya, всього редагувалось 5 разів.
Liam
Member

Повідомлення

Filabatya: 31.01.2026 11:03 Liam
Ви граєте в фулл хд, більшість в 2к, вам до 60фпс норм, більшості не менше 60ти. Ви один одного не зрозумієте)
Primary Display Resolution 1920 x 1080 52.58%
Multi-Monitor Desktop Resolution 3840 x 1080 50.14%

Вам ліньки навіть зайти на сайт Steam та перевірити інформацію котру пишете :-/
Це погана ознака.

Отправлено спустя 4 минуты 28 секунд:
dead_rat: 31.01.2026 11:02
Liam: 31.01.2026 10:58

Ну шош...
Я пройшов той клятий Сталкер 2 у розподільній здатності 1980*1200 на середньо-високих налаштуваннях графіки та FSR:якість. Двічі. У середньому 40 - 60 кадрів. 6 Gb... Ви мені будете розповідати про обов'язкові 12?
Слухайте, якщо ви насолоджуєтеся лагами, то насолоджуйтеся.
Та куди нам до Вас, шановний, куди нам до Вас? :)
Востаннє редагувалось 31.01.2026 11:25 користувачем Liam, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Liam
Ну це ж ви нам розповідаєте, що 6 гіг ще норм, просто ігри вилітають через нестачу памʼяті.

Тобто ви явно звиклі до лагів і всіх інших прояв нестачі памʼяті. Я сам в часи універа грав на ведрі, але не розповідав що 16мб памʼяті вистачить всім(саме так gf 6200tc навіть тащила Сталкера на мінімалках у 20-30 фпс, з падіннями до 10 в важких сценах)
Liam
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 11:14 Liam
Ну це ж ви нам розповідаєте, що 6 гіг ще норм, просто ігри вилітають через нестачу памʼяті.

Тобто ви явно звиклі до лагів і всіх інших прояв нестачі памʼяті. Я сам в часи універа грав на ведрі, але не розповідав що 16мб памʼяті вистачить всім(саме так gf 6200tc навіть тащила Сталкера на мінімалках у 20-30 фпс, з падіннями до 10 в важких сценах)
Пан, шо Ви пишете? Навіщо? Де я хоч раз згадав про "норм" 6 Gb чи лаги (з Вашого ствердження), тим паче до 10 fps???
Ви вигадуєте, "ложки не існує".
Геральт
Member

Повідомлення

Liam: 31.01.2026 10:58 розподільній здатності 1980*1200 на середньо-високих налаштуваннях графіки та FSR:якість.У середньому 40 - 60 кадрів. 6 Gb... Ви мені будете розповідати про обов'язкові 12? Ви прочитали мій коментар, але не зрозуміли. Spider-Man 2 в мене працює не стабільно, бо не вистачає VRAM. Але й про це я написав!

Я пишу одне - люди "викручують" в інше. Тримайте маленький огляд, подивиться його, уважно. Про розподільну здатність, налаштування та поглинання VRAM.

https://www.youtube.com/watch?v=DfBRRQNncVA

Потім, ще раз, перечитайте:
"Не про усі ігри, не про 4К, та навіть не завжди 2К, не про Ultra налаштування"
"Мабуть вони дійсно пішли у OEM зборки для невибагливих або починаючих геймерів, або просто тим, у кого усе добре із головою та вони не купуватимуть ПК за тисячі долярів, або не можуть себе цього дозволити. Може хтось хоче просто оновити свою 1050Ti чи 1060 (3 Gb) не змінюючи платформу."

Подумайте, та дайте відповідь. Я буду чекати.
З повагою.
720р, 50 кадрів. 6гіг вистарчить всім
Але то дурниця, я борду3 на гіговій затичці (HD7770) проходив. З 50% рендера і на лоу. Так що 6гіг то ще по-королівськи :D
Огляд цікавий. Радік менше губить від зменшеної пам'яті, при тому, що GDDR6 vs GDDR7
S0N1C
Member

Повідомлення

Ну так радік 16х рсі-е :shuffle:
Відповісти