з таким ж успіхом на 11 можна зробити тему як у XP і навпаки
інша справа - підтримка сучасних програм, от тут можуть бути проблеми
Так нет никакой другой причины. Винда лучше не становится, люди переходят только потому что что-то не работает или перешло само за нихyariksom: ↑ 28.01.2026 15:57 Здувся ШІ, а по версіях вінди масово переходили лише коли дірект мінявся, щоб забавки грати.
Додатки, що написані на UWP, стартують цілу вічність. Наприклад, новий термінал. Доки він відкриється, старий раз 5 можна запустити і закрити. А Майкрософт UWP дуже просуває. А сама система плюс-мінус однаково працює.Ekz0rcyst: ↑ 28.01.2026 20:17 Windows 10 швидше працює? А в чому це проявляється? Бо "на око" різниці я не бачу, плавно і швидко, що 10, що 11.
У мене на руках було 2 ідентичних ноутбука Thinkpad a485, х абсолютно однаковим залізом. одну ногу я побрив станком Gillette, в іншу дешевою бритвою. На одному 10ка, п на іншому 11, обидва оновлені і вся фігня, однаковий набір софту (із коробки +хром), ноут на 10 працював плавно, а на 11 (яку було поставлено з обходом ТРМ, але давайте говорити відверто, зен1 та зен+ не мають архітектурних відмінностей, це чисто дурне обмеження зі сторони майків) були якісь незрозумілі фрізи і в цілому від них не комфортноEkz0rcyst: ↑ 28.01.2026 20:17 Rosberg
Windows 10 швидше працює? А в чому це проявляється? Бо "на око" різниці я не бачу, плавно і швидко, що 10, що 11.
Моя Вин 10 жрёт в простое 1,8 гига памяти...Shandor1982: ↑ 29.01.2026 05:36 Взагалі не розумію цих страждань, в мене якось спокійно виходить уживатись із будь-якими ОС та їх версіями. З 11 нуль проблем, у простої жере рівно 5,5 Гб з 32 - можна жити.
Чим більше пам'яті, тим більше резервує вінда.LordTornado: ↑ 29.01.2026 06:10Моя Вин 10 жрёт в простое 1,8 гига памяти...Shandor1982: ↑ 29.01.2026 05:36 Взагалі не розумію цих страждань, в мене якось спокійно виходить уживатись із будь-якими ОС та їх версіями. З 11 нуль проблем, у простої жере рівно 5,5 Гб з 32 - можна жити.
А де опція вимкнень? Без всяких консольних методів?Ekz0rcyst: ↑ 28.01.2026 20:45 bes
Windows defender є і на Windows 10, і теж не безкоштовно по ресурсам працює, і copilot теж є, як і onedrive як і ms store. І те, що ви не користуєтесь ними не означає, що цього немає або ці речі непотрібні. Та якщо для вас це кращий вибір, то не бачу проблеми.
От все вам розжувати треба, за пілотку усе пояснювати не буду адже ви у світі рожевих поні, беремо приклад браузера від МС - чого його заблокували для видалення, для України? Та можна змінити регіон та переписати "жесон" каталог з дозволів регіону, після чого оновивши видалити вже штатними засобами чи через командний рядок, чи дефолтний інсталятор, але нащо так робити?Earanak: ↑ 29.01.2026 06:27 Аціо, тебя никто не заставляет устанавливать Copilot с Microsoft Store, платить за подписку на него и пользоваться им. За 3.5 года что я использую Win11 мне ни разу винда не предлагала использовать Copilot. А тут почитаешь некоторых так будто Майкрософт их анально угнетает и заставляет покупать подписку на Копилот, и пользовать только Копилотом, это и вызывает недоумение. Ведь это не так.
Ладно, я тут спорить не собираюсь. По теме добавить нечего.
Постою в сторонке, половлю лулзы с этой 'борьбы угнетенных'![]()
да.Earanak: ↑ 29.01.2026 07:24у меня на 192GB оперативки Win11 25H2 жрет 7GB.
Видимо где то после 64GB, на вскидку - перестает больше резервировать