Windows 10 набирає популярність, тоді як частка Windows 11 потроху знижується

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
AK_47
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Windows 10 набирає популярність, тоді як частка Windows 11 потроху знижується

Рынок памяти повлиял, смысла в win11 на рядовой системе ddr4/ddr3 не вижу. Сам только недавно перешел win11 из-за переезда на ам5 и уже бредовые ножницы которые не могут ни игры нормально скринить, ни окна, пришлось качать shareX
yariksom
Member

Повідомлення

Здувся ШІ, а по версіях вінди масово переходили лише коли дірект мінявся, щоб забавки грати.
Lukash
Member

Повідомлення

IMHO найкращою за сукупністю показників була 7
stoned
Member

Повідомлення

Користувачі зрозуміли, що код від індусів був краще за код від ші? :gigi:
Васильович
Member

Повідомлення

Мабуть, щось сталося :teacher:
yariksom
Member

Повідомлення

Lukash: 28.01.2026 15:59 IMHO найкращою за сукупністю показників була 7
В мене 10, не доводиться з вірусняками гратися.
Telcontar
Member

Повідомлення

Lukash: 28.01.2026 15:59 IMHO найкращою за сукупністю показників була 7
8.1 була швидшою, особливо після допилювання :super:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Lukash
Колись можливо і була. Але зараз це стара в усіх аспектах система. Якщо мова про робочу систему то як можна використовувати неактуальну? Риторичне питання.
proos
Member

Повідомлення

Резик 9 будет требовать минимум 11, капец :mad:
AndrewV
Member

Повідомлення

Просто на Windows 10 хватает 8 ГБ памяти, а на 11 минимум 16 ГБ для комфортной работы, системные сборщики порешали
Halo_UA
Member

Повідомлення

Теж поки на він10 сиджу. Далі будемо бачити. Сподіваюсь, він11 фатально втопиться в тих ШІ, недолугих оновлення та згине, і майки переосмислять підхід і чи він12 випустять, чи ще якось виправляться :insane:
Roaster
Member

Повідомлення

Сижу на Windows 10 и не рыпаюсь. По ESU еще три года обновлений, переходить на 11 никакого смысла.
waryag
Member

Повідомлення

Люди купляють ПК, ноути на 11 і даунгрейдять до 10.

У - успіх!
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Цікава тенденція за пару-тройку останніх місяців намітилася в популярності версій "вінди"... і ШІ-бум, і досить вагоме оновлення самої 11-тки...
► У мене - ліцензія LTSC і Pro в наявності, але через ці оновлення встановлювався "трошки" через "п'яту точку" в результаті чого потім перевстановлювався... а в кінці-кінців встановив LTSC (там простіше і менше "вирізатися"), на старті - повимикав і поблокував оновлення на всіх можливих рівнях, крім дефендера, - отепер стабільно. Бо вже подумував в якийсь момент, щоб LTSC-10-ку на пару років назад встановити.
dead_rat
Member

Повідомлення

yariksom: 28.01.2026 15:57 Здувся ШІ, а по версіях вінди масово переходили лише коли дірект мінявся, щоб забавки грати.
Якби ж то, просто поки що нема результату, значить треба подвоїти зусилля

Я був радий, що через міграцію з староі він7 на 10 в мене не був включений УЄФІ і воно не оновилося автоматом на 11
МОНАХ
Member

Повідомлення

waryag: 28.01.2026 16:53 Люди купляють ПК, ноути на 11 і даунгрейдять до 10.
► Або збирають щось на ДДР4 (або й перезбирають з наявного), а туди 11-ку "вліпити", звісно, можна (як я зробив на такій недавній домашній збірці), але - нашо? :gigi: 10-ка - в самий раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 28.01.2026 16:17 Lukash
Колись можливо і була. Але зараз це стара в усіх аспектах система. Якщо мова про робочу систему то як можна використовувати неактуальну? Риторичне питання.
Якщо мова про роботу, то як використовувати Вінду?

Жарт жартом, але за 15 років я правда був лише на Лінуксі чи Макосі
Востаннє редагувалось 28.01.2026 17:01 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
Shkrabaliuk
Member

Повідомлення

Як вони дізнались, що я вчора вперше встановив він11? наче ж вимкнув телеметрію :idea:
waryag
Member

Повідомлення

МОНАХ: 28.01.2026 16:56► Або збирають щось на ДДР4 (або й перезбирають з наявного), а туди 11-ку "вліпити", звісно, можна (як я зробив на такій недавній домашній збірці), але - нашо? :gigi: 10-ка - в самий раз.
Він10 не може поставлятися з новими пристроями через брак підтримки і при нормальній ситуації ії частка повинна потроху падати.

Такий стрибок неможливий без масових переходів з 11 на 10.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Halo_UA: 28.01.2026 16:35 Теж поки на він10 сиджу. Далі будемо бачити. Сподіваюсь, він11 фатально втопиться в тих ШІ, недолугих оновлення та згине, і майки переосмислять підхід і чи він12 випустять, чи ще якось виправляться :insane:
Надіюсь не виправляться, вінда загнеться з кінцями разом з майкрософтом і деви почнуть робити нативні порти під опенсорс ОС.
Відповісти