yuriy_dd: ↑
27.01.2026 22:13 невже так просто - взяти і скупити? Ну я розумію нема грошей на все, але ж
можна купити трішечки, і заплатити в рази більше ніж платить Епл. Що і на це нема грошей?
Якщо у вас такі глибокі розуміння то розкажіть нам може що таке "Crystal Yield" чи контракти "Take-or-pay" і як от АМД може прийти і викупити "трішечки" лінії. Ваше розуміння тут швидше на рівні базару у Львові.
27.01.2026 22:13Cinebench 2024 Single Power Efficiency
Apple M3 - 12.7 Points per Watt
Intel Core Ultra 7 258V - 5.36 Points per Watt
Ви знову притягнули вашу любиму синтетику. Це ваш єдиний аргумент, бо у реальних робочих навантаженнях ваша теорія розсипається. Те, що ваш процесор добре рахує математичні задачки - це чудово для лабораторних робіт, але в реальному софті де досі багато чого працює через Rosetta 2, ваша перевага перетворюється на гарбуз.
Це був прямий тролінг, бо цей процесор вийшов 2 роки тому. Те, що ви вхопилися за нього як за "свіжий" аргумент, аби притягнути за вуха новий M5, лише доводить ваше дилетантство в сфері ПК. Ви - теоретик, який застряг у цифрах бенчмарків, та маркетингових пресрелізах. Це вам не дифрівняння на дошці розв'язувати - тут практика важливіша за ваші лекційні аналогії.
Ви знайшли
1 планку за 62 тисячі гривень, щоб виправдати Apple?
Це жалюгідна спроба.
Я ніколи не казав, що пам'ять у 2026 році дешева, мова йшла про принцип націнки в екосистемі епл.
- Стандартна "данина" Apple - це $200 мінімум за кожні додаткові 8 ГБ.
- Коли я купував памʼять для ПК, за ці ж $200 можна було взяти 64 ГБ DDR5.
Ось вам графіки цін того періоду:

це 32 Gb kit (16x2) of G.Skill Trident Z5 6400 MT/s CL32
нижче 64гб кіти

Але жодних аргументів щодо відсутності апгрейду навіть ССД без втрати гарантії, та повну неремонтопридатність ви проігнорували і одразу ж перейшли до хамства. Іспанський сором. І то навіть якщо ви знайдете ССД для апгрейду в мак міні, він буде б/у з гарантією від сумнівного китайського продавця.
27.01.2026 22:13все що ви можете - це періодично якусь гадість проти мене сказати або мінуси за правду поставити
або гавкати з бану як AntonyKandaurov періодично робить, можу вас заспокоїти - є ще тупіші гірші за вас
це ваш рівень, вище ви не зможете, в силу як ви сказали профнепридатності
Подивіться на свій рейтинг - у вас 6 тисяч мінус рейтинг за пів року. Це не змова "х86 фанатів", це колективна оцінка вашого агресивного невігластва. У людей просто немає фізичного часу мінусувати
кожен ваш пост - це реальна картина того, ким ви є для спільноти: агресивним тролем з амбіціями вчителя. Ви рекордсмен форуму за рівнем неадекватності сприйняття реальності.
Це і є ваше дилетантство. Процесор - це лише частина пристрою. Про відсутність апгрейду ССД вже поговорили, про оперативку теж.
Внутрішній блок живлення, який неможливо легко замінити, відсутність кастомізації, обмеження портів. Будь-який сучасний неттоп на x86 дає мені можливість апгрейду RAM, заміни SSD, роботи від Type-C та вибору будь-якої ОС без обмежень золотої клітки Купертіно.
Вас цікавить лише "математична продуктивність", бо ви ніколи не стикалися з підтримкою парку машин чи реальним ремонтом. Ви просуваєте одноразовий хлам під виглядом прогресу, і це - ваш особистий "незарах".